Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

DataView.Find

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò georgini. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 22-04-2007, 19:24. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  20-04-2007, 15:08 30469

DataView.Find

exo problima me ti xrisi tou DataView.Find method otan prospatho na paro ti thesi enos row.

o kodikas exi os eksis :

Me.ReferencedData.Tables(Me.ReferencedTable).DefaultView.Sort = "id"

pos =ReferencedData.Tables(Me.ReferencedTable).DefaultView.Find(Enaid)

ola pane kala mexri na kano add new row sto table.... apo eki kai pera... mou epistrefei alla di allon

kamia idea kanis????

•  20-04-2007, 22:55 30531 σε απάντηση της 30469

Απ: DataView.Find

H δημοσίευσή σου δεν είναι και τόσο ελκυστική για να ασχοληθεί κανείς μαζί της. Πέρα από το γεγονός ότι είναι γραμμένη σε Greeklish, δεν βοηθάς καθόλου λέγοντας "mou epistrefei alla di allon". Θα σου πρότεινα να την διορθώσεις. Να την γυρίσεις σε Ελληνικά και να επεξηγήσεις ακριβώς το τι περιμένεις να πάρεις, τι τελικά παίρνεις και πως καταλαβαίνεις ότι αυτό που σου επιστρέφει είναι λανθασμένο. Ακόμα, ένα μικρό παράδειγμα/δείγμα κώδικα θα ήταν πολύ χρήσιμο...
    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  21-04-2007, 21:58 30671 σε απάντηση της 30531

apo pote i elkistikotita mias dimosieusis eksartatai apo to an ine grammenis se greek english??!!! 

mallon tha ime i monadiki pou grafi etsi kai den to eixa katalabi!

Άλλα αφου είναι προτιμότερο έτσι να και ενα "μικρο" κομματι κώδικα που ελπίζω να σε βοηθήσει

νταταβιου.σορτ = "αιντ"

νταταβιου.φαιντ(γκιβεν αιντ) (!!!!!!!!!!!!!!)

"mou epistrefei alla di allon"= μου επιστρέφει άλλη γραμμή από αυτή που περιμένω να πάρω όταν στο "Nτατασετ" προστεθεί νέα γραμμή!

τι λες καλύτερα τώρα Indifferent!?

Όπως και να χει όμως βρήκα άλλο τρόπο να πάρω τη γραμμή που θέλω. Σε ευχαριτώ παντως

•  22-04-2007, 01:28 30681 σε απάντηση της 30671

Αν είχες κάνει τον κόπο να διαβάσεις τους βασικούς κανόνες που διέπουν την κοινότητα μας, θα είχες αντιληφθεί ότι αφενός πρόκειται για θέμα καλής κοινωνικής συμπεριφοράς (έστω και cyber), αφετέρου ότι ο κόσμος που ασχολείται εδώ για να βοηθήσει τους συναδέλφους του έχει πολύ περιορισμένο χρόνο. Γράφοντας Ελληνικά και επεξηγώντας με σαφήνεια το πρόβλημα σου θα τον κάνεις να σου απαντήσει. Βάζοντας τον να μυρίσει τα νύχια του, θα τον κάνεις να προσπεράσει τη δημοσίευσή σου και να διαβάσει την επόμενη. Απλή λογική. Πραγματικά λυπάμαι για το εξυπνακίστικο ύψος σου. Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινάς την επαφή σου με μια κοινότητα ανθρώπων που ενδιαφέρονται να δώσουν ένα χεράκι βοήθειας...

Για την ιστορία, ο γενικός κανόνας σχετικά με το DataView και τη Find method είναι ότι από την στιγμή που θα ταξινομηθεί, θα πρέπει στην Find να χρησιμοποιήσουμε ως κριτήριο το πεδίο ταξινόμησης. Αν δεν είναι ταξινομημένος, χρησιμοποιούμε το PK του πίνακα. Στην περίπτωση που είναι ταξινομημένος ο πίνακας και θέλουμε να κάνουμε αναζήτηση ως προς άλλο πεδίο από αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο Sort property, τότε χρησιμοποιούμε τη μέθοδο Select που θα κάνει αναζήτηση με οποιοδήποτε κριτήριο. Ο λόγος που ζήτησα δείγμα κώδικα ήταν γιατί θα φαίνονταν σε ποιά περίπτωση πέφτει ο κώδικάς σου.

•  22-04-2007, 05:33 30687 σε απάντηση της 30671

georgini:

apo pote i elkistikotita mias dimosieusis eksartatai apo to an ine grammenis se greek english??!!! 

mallon tha ime i monadiki pou grafi etsi kai den to eixa katalabi!

Ναι, είσαι η μοναδική (η τουλάχιστον μια από τους ελάχιστους σε αυτή την κοινότητα που επιμένουν να αγνοούν τις παραινέσεις που από καιρό σε καιρό γίνονται για τα greekglish).

georgini:

Άλλα αφου είναι προτιμότερο έτσι να και ενα "μικρο" κομματι κώδικα που ελπίζω να σε βοηθήσει

νταταβιου.σορτ = "αιντ"

νταταβιου.φαιντ(γκιβεν αιντ) (!!!!!!!!!!!!!!)

Προσωπικά (δεν μιλώ εκ μέρους όλου του dotNETZone - οι υπόλοιποι συντελεστές μπορούν να πράξουν όπως επιθυμούν) αυτή την ειρωνία δεν έχω καμία διάθεση να την (ξανά) ανεχτώ. Το έχουμε δει αυτό το "έργο" αρκετές φορές ως τώρα (ευτυχώς όχι και πάρα πολλές). Αν νομίζεις οτι πρωτοτυπείς, μάλλον κάνεις λάθος. Λιγο ακόμα και θα καταντήσει γραφικό. Posts ειρωνικά και σε αυτό το στυλ, από εμένα τουλάχιστον, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση από εδώ και πέρα.

Σεβαστείτε τους συναδέλφους σας οι οποίοι ξοδεύουν χρόνο για να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας, για να σας σέβονται και αυτοί. Και όταν ένας moderator σας δίνει μια προτροπή / υπόδειξη / συμβουλή, σεβαστείτε τον διπλά. Δεν πληρώνεται για αυτό που κάνει και οι περισσότεροι moderators εδώ έχουν ξεπεράσει το σύμπλεγμα "φήμη/δόξα". Ειναι επαγγελματίες οι οποίοι χαρίζουν κομμάτι του χρόνου τους για να διατηρεί η κοινότητα αυτή ένα υψηλό επίπεδο. Και είναι (αρκετοί) ανω των 30 ετών. Ελεος πλέον. Γεροι άνθρωποι. (περίπου).

Το θέμα παραμένει ανοιχτό για να δοθεί ολοκληρωμένη επίλυση, όμως απάντηση που θα έχει πιθανότητα να οδηγήσει σε flame θα διαγραφεί άμεσα.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  22-04-2007, 10:47 30690 σε απάντηση της 30687

Σου απαντάω στα ελληνικά μόνο και μόνο για να καταλάβεις ότι δεν έχω καμία πρόθεση για επαναστάσεις ή περιττές αντιδράσεις.

Τελικά η επικοινωνία των ανθρώπων μέσω Η/Υ είναι πολύ δύσκολο πράγμα.

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι Ναι δεν γνώριζα τις αρχές τις κοινότητας, ότι ναι μου έκανε φοβερή εντύπωση η επιμονή στα ελληνικά

ότι ναι ο τρόπος μου ήταν αστειϊστικος ...

Σε ότι αφορά όμως την διάθεση μου ... ασε με να ξέρω λίγο καλύτερα. Το μήνυμα γράφτηκε μόνο με διάθεση χιούμορ. Μπορεί να το χαρακτηρίσεις κακόγουστο.  Μπορείς να πεις ότι εσείς δεν έχετε τέτοια διάθεση... δεκτό

Μιας και όμως παράθεσες το μήνυμα μου κομματιαστά ας παραθέσω και γω το τελευταίο κομμάτι που έλεγε ότι

"βρήκα λύση σε Ευχαριστώ πάντως"

Φαντόζομαι βέβαια ότι εσύ ακόμα και αυτό μπορεί να το βρήκες ειρωνικό.

Ζητάω συγνώμη από τον Kelman δεν είχα σκοπό να προσβάλω κανένα.

όσο για την διαγραφή μου μπορείς να κάνεις ότι καταλαβαίνεις.

•  22-04-2007, 11:11 30691 σε απάντηση της 30690

Από την μεριά μου πραγματικά, δεν υπάρχει θέμα. Όντως, είναι δύσκολη η απρόσωπη επικοινωνία και μπορεί να γίνουν παρεξηγήσεις. Κάτι που δεν διάβασες τους κανόνες, κάτι που εξέλαβες αμυντικά την απάντησή μου, κάτι που δεν καταλάβαμε το χιούμορ της ανταπάντησής σου, κάτι που έχει τύχει στο παρελθόν να έχουμε αντιμετωπίσει αγένεια από νέα μέλλη, κάτι που έχει μαλιάσει η γλώσσα μας (τα δάχτυλά μας) να λέμε (γράφουμε) πόσο σημαντική είναι μια σωστή δημοσίευση, όλα αυτά οδήγησαν εκεί που οδήγησαν.

Πιστεύω ότι θα αντιληφθείς ότι εδώ είμαστε όλοι πραγματικά πολύ φιλικοί και κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μοιραζόμαστε τεχνογνωσία (και όχι μόνο). Ελπίζω αυτό το bumpy ξεκίνημα να μείνει πίσω και να ασχοληθούμε πλέον με αυτό που αγαπάμε να κάνουμε.

•  22-04-2007, 11:56 30694 σε απάντηση της 30690

Το θέμα θεωρείται λήξαν και από εμένα. Ας επικεντρωθούμε, από εδώ και πέρα, στο να δώσουμε απαντήσεις στα θέματά σου. Ισως να μην ήταν και το καλύτερο δυνατό καλοσώρισμα, αλλά δυστυχώς (και πιστεύω οτι θα το κατανοήσεις αυτό) έχουν δει πολλά τα μάτια μας :). Να διορθώσω αλλη μια πιθανή παρανόηση, δεν μίλησε κανείς για διαγραφή *σου*, αλλά για διαγραφή κάποιου μηνύματος. Μην μας βγάλουν και δικτάτορες! :)

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  22-04-2007, 19:24 30712 σε απάντηση της 30469

Πόσο επηρεάζει η ελκυστικότητα της ερώτησης την πιθανότητα να πάρεις απάντηση? Χμ, θα έλεγα σε ποσοστό 97%, γιατί ο περισσότερος κόσμος απλά δεν διαβάζει καν μία κακογραμμένη ερώτηση. Το 1% έχει να κάνει με το αν οι αναγνώστες ξέρουν την απάντηση. Αν κανείς δεν διαβάζει την ερώτηση σου, πως θα απαντήσει? Το θέμα είναι τόσο σοβαρό ώστε να υπάρχει ειδικό άρθρο στο Knowledge Base της Microsoft, το "How to ask a question". Το αδελφό site autoexec.gr το έχει μάλιστα μεταφρασμένο στο γενικό του forum, το "Πως να κάνετε ερωτήσεις".

Το τελευταίο 2% έχει να κάνει με το αν η ερώτηση πάρει απάντηση, οποιαδήποτε απάντηση, μέσα σε 18 ώρες, αλλιώς ξεχνιέται. Αυτός είναι και ο λόγος που στα newsgroups της Microsoft πολλές φορές βλέπεις απαντήσεις του στυλ, "Δεν ξέρω αλλά θα το κοιτάξω".

Στην ερώτηση σου τώρα. Δεν εξηγείς ποιά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Δοκίμασα να κάνω ότι φαντάζομαι ότι περιγράφεις, αλλά δεν βρήκα κανένα πρόβλημα. Δοκίμασα να εκτελέσω τον παρακάτω κώδικα

DataTable table = new DataTable("TheTable");
    table.Columns.Add("ID", typeof (int));
    table.Columns.Add("CustomerName", typeof (string));
    table.Columns.Add("Comments", typeof (string));

table.PrimaryKey = new DataColumn[] { table.Columns["ID"] };

table.Rows.Add(new object[] {1, "Ya", "Yomama"});
    table.Rows.Add(new object[] { 2, "Yu", "Yomama2" });
    table.Rows.Add(new object[] { 3, "Yo", "Yomama3" });
    table.AcceptChanges();
    DataView view = table.DefaultView;
    view.Sort = "ID Desc";
    int result=view.Find(3);

table.Rows.Add(new object[] { 5, "Y", "Yomama" });
    result = view.Find(3);

Κάθε φορά η Find μου επέστρεφε το αναμενόμενο row index, δηλαδή 0 την πρώτη φορά, και 1 την δεύτερη. Ακόμα και όταν άλλαξα το Sort σε CustomerName, είχα σωστά αποτελέσματα. Η μόνη φορά που είχα πρόβλημα είναι όταν κατά λάθος γύρισα σε ελληνικά και έγραψα ένα ελληνικό Y.

Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξεις είναι ότι η Find σου επιστρέφει το row index στα rows του DataView. Το row που αντιστοιχεί θα το διαβάσεις σαν view[3], όχι σαν table.Rows[3].

Για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε θα πρέπει να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες. Ποιά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις, τί περίμενες και τί σου επέστρεψε η Find. Διαφορετικά μόνο εικασίες μπορεί να κάνει κανείς.

Τέλος, αν δεν είχε γίνει η φασαρία για τα greeklish, ούτε κι εγώ θα είχα καν ασχοληθεί με την ερώτηση. Αυτό την γλύτωσε από την κατάρα της λήθης. Και όσον αφορά την χρήση των greeklish, η αλήθεια είναι ότι  ... γενικώς δεν χρησιμοποιούνται μόλις κάποιος φύγει από το πανεπιστήμιο. Μέχρι τότε θεωρούνται cool, μαζί με τα επαναλαμβανόμενα αποσιωποιητικά και τις κομμένες φράσεις. Μετά, διαπιστώνεις ότι το email στο αφεντικό δεν μπορεί να είναι σε greeklish, ούτε η προσφορά στον πελάτη, ούτε καν η ερώτηση που στέλνεις σε ένα πηγμένο συνάδελφο. Δεν βοηθάει την καριέρα σου να φαίνεται ότι δεν ξέρεις ελληνικό τυφλό ή ελληνική γραμματική.

Ούτε στο να πάρεις απαντήσεις στις ερωτήσεις σου βοηθάει.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems