05 Οκτωβρίου 2007

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 31: Τι κοπριά, τι software.



Οι κόποι του Ζαχαρία στην Τρία Κιλά Κώδικα Α.Ε. που και που πιάνουν τόπο. Η δουλειά της αρχίζει τελευταία και ακούγεται πολύ (η παραδοθείσα, όχι η υπο ανάπτυξη που ακούγεται ακόμα περισσότερο χάρη στο χυδαίο υβρεολόγιο των 150 dB που έχει αναπτύξει ο Ζαχαρίας όταν δουλεύει σε projects που θα έκαναν ακόμα και τον Δαλάϊ Λάμα να δει ψυχίατρο). Ετσι λοιπόν ο Ζαχαρίας δέχεται, στα γραφεία της Τρια Κιλά Κώδικα Α.Ε., επίσκεψη από τα στελέχη της εταιρίας ΙΣΤΟΦΟΡΤΩΣΤΕ Α.Ε. που ενδιαφέρεται για συνεργασία outsourcing. Ο κ. Λαδωτήρης Συμβασιόπουλος, γενικός διευθυντής της εταιρίας, κατακλύζει το Ζαχαρία με ερωτήσεις:

ΑΡΠ: ...και ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ κάνετε να φτιάξετε ένα portal;
ΔΤΦ: (νοιώθωντας μια ξαφνική ζάλη) Τι εννοείτε "πόσο χρονο";
ΑΡΠ: Ε, πάνω-κατω. Δύο μέρες; Τρείς; (Με αυστηρό ύφος) ΤΕΣΣΕΡΙΣ;
ΔΤΦ: Μα εξαρτάται από το τι θα περιέχει το portal! Αν είναι δυναμικό ...
ΑΡΠ: (Απογοητευμένος) Κ. Δεντοφτιάχνω, αφήστε τα τεχνικά κατά μέρους, δεν έχουν και τόση σημασία...
ΔΤΦ: (Απεγνωσμένος) Μα αν χρειάζεστε database...
ΑΡΠ: Καταλαβαίνουμε, αν χρειαστούμε database θα ήταν καλό να μας δώσετε χρονο και κόστος υλοποίησης ΑΝΑ TABLE.
ΔΤΦ: ΑΝΑ TABLE;
ΑΡΠ: Ναι, βεβαια. Ας πούμε, για τα νέα θέλουμε ένα table. Για τα προϊόντα, άλλο ένα table..
ΔΤΦ: (Mε βλέμμα κομμωτή που ο πελάτης του απαίτησε να μάθει το κόστος κουρέματος ανά τρίχα) Μα, ξέρετε, δεν πάει ακριβώς έτσι..
ΑΡΠ: Ε, στο περίπου, στο περίπου. Κάπως έτσι πάει τελικά. Ενα table, μια σελίδα.
ΔΤΦ: Μια σελίδα; Μα...
ΑΡΠ: Α, και φυσικά θέλουμε και υλοποίηση ΑΝΑ ΧΡΗΣΤΗ.
ΔΤΦ: (Πλήρως κατεστραμμένος πλέον) Μα τι εννοείτε ακριβώς;
ΑΡΠ: Ενα portal για ένα χρήστη θέλει κάποιο χρονο και κόστος. Πόσο θέλει για δύο χρήστες;
ΔΤΦ: ...
ΑΡΠ: Και να μην ξεχάσουμε και την τιμή για ECOMMERCE.
ΔΤΦ: (Μην πιστεύοντας οτι μπορεί να συνεχιστεί ΑΚΟΜΑ περισσότερο αυτό) τι εννοείτε πάλι;
ΑΡΠ: (Ανυπόμονα) Μα να βάλετε ecommerce. Πώς να το πω πιό απλά; Οι πελάτες μας ζητάνε ecommerce. Πόσο χρεώνετε για ecommerce;
ΔΤΦ: Γενικά και αόριστα για ecommerce;
ΑΡΠ: Σας είπα, εσείς ειστε οι εξπέρ στο τεχνικο κομμάτι. Εμείς απλά θέλουμε να γίνει η δουλειά. Δώστε μας μια χρέωση για ecommerce ανά προϊον να τελειώνουμε.
ΔΤΦ: (Προσπαθώντας να εκλογικεύσει τα πράγματα) Ecommerce ανα προϊόν...ααα, κατάλαβα. Θέλετε να το χωρισουμε σε κατηγορίες, π.χ. για μέχρι 200 προϊόντα, για μέχρι 1000...
ΑΡΠ: (Αναπηδώντας) ΟΧΙ, ΟΧΙ, ανά προϊόν! Αν ο πελάτης μας έχει 132 προϊόντα, θέλουμε να πληρώσει για ΑΚΡΙΒΩΣ 132 προϊόντα! Οχι παραπάνω!
ΔΤΦ: ...
ΑΡΠ: Επίσης θέλουμε και κόστος για ενσωμάτωση του portal με το ERP.
ΔΤΦ: (Δεν πιστεύει πλέον στα αυτιά του) Με ΠΟΙΟ ERP;
ΑΡΠ: (Ενοχλημένος) Ξέρετε ΠΟΛΛΑ ERP;
ΔΤΦ: (Σκέφτεται να αρχίσει να συμφωνεί μπας και ξεμπλέξει) Α. Θέλετε με "ΤΟ" ERP. Μάλιστα. Εεεε...και τι ακριβώς ενσωμάτωση;
ΑΡΠ: (Με βλέμμα τρίχρονου που το ρώτησαν για τη θεωρία της Σχετικότητας) Μα τι μου λέτε κ. Δεντοφτιάχνω; Η ενσωμάτωση είναι σαφέστατη έννοια. Εν-σω-μα-τω-ση. Πόσο πιό απλά να το πω;
ΔΤΦ: Ας πούμε, στο ecommerce κομμάτι για να τραβάει το διαθέσιμο στοκ;
ΑΡΠ: Μπαίνετε πάλι σε λεπτομέρειες. Η ενσωμάτωση είναι ΕΝΑ πράγμα. Γιατι το αναλύετε;
ΔΤΦ: Γιατί, ξέρετε, αν το ERP δεν περιλαμβάνει στοκ ή το portal δεν έχει ecommerce...
ΑΡΠ: (Με αυτοπεποίθηση γαλοπούλας αμέσως μόλις έχουν περάσει τα Χριστούγεννα) Α, κατάλαβα. Εξυπνη ερώτηση. Εμείς θα ενσωματώνουμε ΠΑΝΤΑ ecommerce με το στοκ του ERP και ας μην τα θέλει ο πελάτης. Οπως και για όλα τα άλλα.
ΔΤΦ: (Σκέφτεται: Να θυμηθώ να τραβήξω τα μαλλιά που μου μένουν μόλις φύγει) Μαλιστα...
ΑΡΠ: Λοιπον, ωραία. Τώρα που ολοκληρώσαμε περιμένω την ανάλυσή σας.

Ο Ζαχαρίας υποβάλλει μετά κόπων και δακρύων την προσφορά και την τεχνική - οικονομική ανάλυση (ο Θεός βέβαια να την κάνει τεχνική) και σε μερικές μέρες δέχεται νέα κλήση από τον κ. Συμβασιόπουλο.

ΑΡΠ: Αγαπητέ κ. Δεντοφτιάχνω, έχουμε ορισμένες απορίες σχετικά με την εκτίμηση κόστους που μας υποβάλλατε.
ΔΤΦ: (Σκέφτεται οτι έπρεπε να το περιμένει) Παρακαλώ.
ΑΡΠ: Μας έχετε δώσει ακριβώς 8 ανθρωποημέρες για την υλοποίηση του portal ανά table, εκτιμώντας οτι το portal έχει 17 tables.
ΔΤΦ: Μάλιστα.
ΑΡΠ: Κάνοντας τη διαίρεση μας βγαίνει ΔΕΚΑΔΙΚΟ.
ΔΤΦ: (Εκφραση πάπιας που έφαγε καθαρτικό) Διαίρεση; Δεκαδικό;
ΑΡΠ: (Αντιμετωπιζοντας το γεγονός τελείως φυσιολογικά) Ναι, βγαίνει περίπου 0,47058823529411764705882352941176 ανθρωποημέρες ανά table.
ΔΤΦ: Μα..
ΑΡΠ: (Ακάθεκτος) Ξέρετε, όμως, με αυτή τη λογική δεν μπορούμε να υπολογίσουμε το κόστος επιπρόσθετων tables σε περίπτωση που θα χρειαστούμε κάποια αργότερα, όπως π.χ. αν θέλουμε να προσθέσουμε σελίδες.
ΔΤΦ: Μα ξέρετε, το κόστος δεν ορίζεται...
ΑΡΠ: (Ασυγκράτητος) Θα μπορούσαμε να το στρογγυλοποιήσουμε στις 0,4705888 ανθρωποημέρες, αν δεν έχετε αντίρρηση, για να χωράει στο σχετικό Excel που χρησιμοποιούμε.
ΔΤΦ: (Αποστωμόμένος) Εεεε....
ΑΡΠ: (Αγνοώντας τον) Πολύ ωραία. Μια δεύτερη απορία τώρα. Δεν μας έχετε δώσει εκτίμηση ανθρωποώρας ανά γραμμή κώδικα ανά table ανά χρήστη ανά προϊόν.
ΔΤΦ: (Με σαγόνι τόσο ανοιχτό που κινδυνεύει να γίνει μόνιμη κατάσταση) Ορίστε;
ΑΡΠ: Εννοώ οτι θα πρέπει να μας ορίσετε περίπου πόσες γραμμές κώδικα θα έχετε ένα χρήστη με ένα table και ένα προϊόν, και να πολλαπλασιάσουμε επί τα tables, μετά επί τους χρήστες και τα προϊόντα για να βγάλουμε τη ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΩΔΙΚΑ που θα χρησιμοποιηθεί στο site μας.
ΔΤΦ: Ακόμα και αν γινόταν αυτο, σε τι θα σας χρησίμευε μια τέτοια πληροφορία;
ΑΡΠ: Μα για να μπορέσουμε να υπολογίσουμε το κόστος σε περίπτωση προσθήκης νέων features. Ξέρετε, θα μας πείτε πόσες νέες γραμμές κώδικα χρειάζονται και θα υπολογίσουμε το κόστος επί τους χρήστες που έχουμε, τα προιόντα που υπάρχουν...
ΔΤΦ: Μπορώ να σας κάνω μια ερώτηση;
ΑΡΠ: Βεβαίως.
ΔΤΦ: Είστε συνέταιρος στην εταιρία, σωστά;
ΑΡΠ: Μάλιστα.
ΔΤΦ: Από ο,τι γνωρίζω ήσασταν ιδρυτικό μέλος, από την αρχή της εταιρίας. Μπορώ να ρωτήσω σε τι τομέα δραστηριοποιείτο η εταιρία σας πριν μεταβεί στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας;
ΑΡΠ: Φυσικά. Εισαγωγές / εξαγωγές αγροτικών προϊόντων. Ξέρετε, ζωοτροφές, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, χώματα...
ΔΤΦ: Και όλα αυτά έμπαιναν σε τσουβάλια και ζυγίζονταν με το κιλό;
ΑΡΠ: Φυσικά.
ΔΤΦ: Ξέρετε όμως, στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας οι μονάδες μέτρησης δεν είναι οι ίδιες..
ΑΡΠ: Φυσικά! Γι'αυτό και προσαρμοστήκαμε και χρησιμοποιούμε tables, ανθρωποώρες και γραμμές κώδικα. Εξάλλου απευθυνθήκαμε στην εταιρία σας γιατί νοιώθουμε οικείοι με τη φιλοσοφία σας. Ειστε οι μόνοι που μετράνε τον κώδικα σε κιλά, πράγμα που μας φαίνεται πολύ φυσιολογικό.
ΔΤΦ: Ναι αλλα...
ΑΡΠ: Λοιπον, κ. Δεντοφτιάχνω, περιμένω την τελική σας ανάλυση.

Μερικές μέρες και πολλά μπουκάλια ουϊσκυ αργότερα, ο Ζαχαρίας δέχεται ξανά επίσκεψη από τον κ. Συμβασιόπουλο για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία. Ο Ζαχαρίας αυτή τη φορά έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, έχοντας κατεβάσει ένα λίτρο burbon με καλαμάκι λίγο πριν φτάσει ο κ. Συμβασιόπουλος, ωστε να είναι κατάλληλα συγκεντρωμένος για να δώσει την πρέπουσα σημασία σε ο,τι θα ειπωθεί.


ΑΡΠ: Ευχαριστούμε πολύ που ανταποκριθήκατε τόσο γρήγορα στο αίτημά μας, κ. Δεντοφτιάχνω, και μάλιστα μας καλέσατε στα γραφεία σας για να μας εξηγήσετε το πώς διαμορφώνεται το κόστος. Ξέρετε, λόγω της σχετικής μας απειρίας στο χώρο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις μεθόδους ανάλυσης.
ΔΤΦ: Λοιπόν, ακούστε με προσεκτικά. Το ΣΥΝΟΛΙΚΟ κόστος ανάπτυξης της εφαρμογής θα είναι 20.000 Ευρώ.
ΑΡΠ: Κόστος τι;
ΔΤΦ: Ανάπτυξης.
ΑΡΠ: Τι ανάπτυξης;
ΔΤΦ: (Σκέφτεται οτι έπρεπε να έχει πιεί δύο λίτρα) Μα πρέπει να την κατασκευάσουμε! Πώς θα πάρετε μια εφαρμογή που δεν θα έχει κατασκευαστεί;
ΑΡΠ: (Ελαφρώς ενοχλημένος) Ακούστε, κ. Δεντοφτιαχνω. Πιστεύω οτι πάτε να μας ρίξετε.
ΔΤΦ: Πως;
ΑΡΠ: Αυτό είναι πλασματικό κόστος.
ΔΤΦ: ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ;
ΑΡΠ: Εμείς θέλουμε την τιμή ανά table, χρήστη, προϊόν. Τι σημαίνει ανάπτυξη; Αφού πατάτε πλήκτρα και βγαίνει ο κώδικας. Θα μας χρεώσετε για αυτό;
ΔΤΦ: Ξέρετε, δεν γίνεται έτσι ακριβώς...
ΑΡΠ: Κ. Δεντοφτιάχνω, ξεκινήσαμε να κάνουμε μια συνεργασία που να βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Εσείς όμως θεωρώ οτι επιχειρείτε να μας εκμεταλλευτείτε.
ΔΤΦ: (Τελικά τα burbon δούλεψαν) ΩΡΑΙΑ. Να το θέσω αλλιώς: Θα σας δώσουμε ΔΩΡΕΑΝ τα tables, τους χρήστες, τα προϊόντα.
ΑΡΠ: (Εκπληκτος) ΔΩΡΕΑΝ;
ΔΤΦ: Φυσικά. Και θέλουμε 20.000 Ευρώ ΑΕΡΑ.
ΑΡΠ: (Ανακουφισμένος που ο Ζαχαρίας μιλάει επιτέλους τη γλώσσα του) Α, ΤΩΡΑ μιλάμε! Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα προσφορά, πέρα για πέρα! Υπογράφουμε αμέσως! Ξέρετε, στο περίπτερο που αγόρασε ο ανηψιός μου τελευταία του ζητούσαν 40.000 ευρώ αέρα και επιπλέον να πληρώσει τα προϊόντα που υπήρχαν ήδη μέσα. Πιστεύω λοιπόν οτι κάναμε καλά που απευθυνθήκαμε σε εσάς. Απόλυτα συμφέρουσα προσφορά. Ετσι, μάλιστα!
ΔΤΦ: Ωραία λοιπον, πιστεύω οτι βρισκόμαστε σε συμφωνία.
ΑΡΠ: Πάρα πολύ ωραία (κλείσιμο ματιού)

(Ο κ. Συμβασιόπουλος προσπαθεί να δώσει διακριτικά κατι στο Ζαχαρία κάτω από το τραπέζι κοιτώντας τον με νόημα)

ΔΤΦ: Τι ειναι αυτά;
ΑΡΠ: (Ψιθυριστά) Το φακελάκι σας, 1000 ευρώ.
ΔΤΦ: Μα...για ποιόν λόγο;
ΑΡΠ: (Ψιθυριστά) μα πάντα λαδώνουμε τους μεσάζοντες. Για να γίνει η δουλειά καλύτερα, ξέρετε.
ΔΤΦ: Ακούστε, εδώ δεν είμαστε ...
ΑΡΠ: (Ψιθυριστά) Κατάλαβα, κατάλαβα. 2000 ευρώ αρκούν;
ΔΤΦ: Μα...
ΑΡΠ: (Ψιθυριστά στο συνεργάτη του) Μανώλη, δώσε 2500 ευρώ στον κύριο - κάτω από το τραπέζι, προσεκτικά. Τελευταία προσφορά κ. Δεντοφτιάχνω.
ΔΤΦ: Ακούστε, δεν χρειάζεται αυτό. Εχετε προφανώς συνηθίσει σε άλλο σύστημα. Δεν δεχομαστε χρήματα σε αυτή την εταιρία και εγώ ΔΕΝ είμαι μεσάζοντας.
ΑΡΠ: (Εκπληκτος) Δεν είστε;
ΔΤΦ: Οχι, φυσικά. Εγώ κάνω τη δουλειά μου.Και φυσικά δεν δεχόμαστε χρήματα υπό μορφή λαδώματος σε αυτή την εταιρία!
ΑΡΠ: (Ανακουφισμένος) Α, χαίρομαι πάρα πολύ που το ακούω. Σας ευχαριστώ πολύ κ. Δεντοφτιάχνω, ελπίζω στην άψογη συνεργασία μας. (Πνιχτά γέλια) 

Μερικές μέρες μετα, ο Ζαχαρίας βρίσκεται αντιμέτωπος με την ανάπτυξη ενός portal που θα έχει μια αόριστη ενσωμάτωση με οποιοδήποτε ERP κυκλοφορεί στην αγορά, θα υποστηρίζει ecommerce ακόμα και αν ο πελάτης δεν το ζητησει (για 132 προϊόντα), και θα το αναπτύξει οφείλοντας να εργάζεται 0,4705888 ανθρωποημέρες ανά table. Ο κ. Χοντρολεφτάς Υποσχετόπουλος, ιδιοκτήτης της Τρια Κιλα Κώδικα Α.Ε., φαίνεται να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτό το συγκεκριμένο έργο, αν σκεφτείτε οτι το κεφάλι του βρίσκεται τόσο συχνά ανάμεσα στην οθόνη και το κεφάλι του Ζαχαρία που ο τελευταίος αναγκάζεται να χρησιμοποιεί το κεφάλι του κ. Υποσχετόπουλου ως ακουμπιστήρι της κούπας του καφέ προκειμένου να υπάρξει επιτέλους μια κάποια συγκεκριμένη χρησιμότητα του συγκεκριμένου μέλους του σώματος του αφεντικού.

ΧΥΠ: Ζαχαρία, πώς πάει το έργο με τους Ιστοφορτώστε Α.Ε.;
ΔΤΦ: Προχωράει, αφεντικό.
ΧΥΠ: (Αυστηρά) Να τους προσέξεις ιδιαίτερα.
ΔΤΦ: Πώς και τέτοιο ενδιαφέρον αφεντικό;
ΧΥΠ: Ξέρεις, ο κ. Συμβασιόπουλος μου έκανε δώρο ένα ολοκαίνουριο Home Theatre σαν δείγμα της εκτίμησής τους προς το άτομό ΜΟΥ. Πρέπει να στοίχισε περίπου 2500 Ευρώ!
ΔΤΦ: (Απεγνωσμένα) ΤΙ;
ΧΥΠ: Κατι μου ψιθύρισε για μεσάζοντες και τέτοια, δεν έδωσα πολύ σημασία. Πάντως τώρα θα μπορώ να βλέπω τις ζωντανές συναυλίες των Λαικουράδων Μπουζουκόπανων στην κρεαταγορά με ήχο surround 5.1. Απίστευτο δεν είναι;
ΔΤΦ: Εεε...ναι...
ΧΥΠ: Ο κ. Συμβασιόπουλος θεωρούσε οτι πρέπει να "σπρώξει" την κατάσταση για να γίνει καλύτερα η δουλειά, και εγώ δεν έφερα αντίρρηση. Εξάλλου, το είχε ήδη αγοράσει το Home Theatre. Φοβερές εταιρίες αυτές. Με τέτοιους να συνεργαζόμαστε πάντα! Λοιπον, δουλειά. Του υποσχέθηκα οτι θα το έχει 3 μερες νωρίτερα από τη συμφωνία.
ΔΤΦ: Μα...
ΧΥΠ: (Αυστηρά) Ακόμα χαζεύεις Ζαχαρία; ΔΟΥΛΕΙΑ! Home Theatre είναι αυτό!


Ο Ζαχαρίας ακόμα προσπαθεί να προσαρμόσει τις ανθρωποημέρες ανά table στα νέα δεδομένα, μια και πάλι βγαίνει δεκαδικό.

 

Δείτε τον κατάλογο των δημοσιεύσεων

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.5 License.

 

 

Δημοσίευση στην κατηγορία:
 

Ενημέρωση για Σχόλια

Αν θα θέλατε να λαμβάνετε ένα e-mail όταν γίνονται ανανεώσεις στο περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης, παρακαλούμε γίνετε συνδρομητής εδώ

Παραμείνετε ενήμεροι στα τελευταία σχόλια με την χρήση του αγαπημένου σας RSS Aggregator και συνδρομή στη Τροφοδοσία RSS με σχόλια

Σχόλια:

# Panagiotis Kefalidis said:

Έτσι είναι.. όταν μπλέκονται άσχετοι στην ιστορία και στο επάγγελμά μας.. Άντε να καταλάβεις τι θέλει..  

05 Οκτωβρίου 07 at 2:16 μμ
# manosB said:

Συγγνώμη για να καταλάβω δηλαδή. Αν το συκώτι σου δεν είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα δεν μπορείς να γίνεις developer. Από ένα πρόχειρο μεν, συντηρητικό δε υπολογισμό ο Ζαχαρίας πίνει περισσότερο αλκοόλ την ημέρα από την μηνιαία παραγωγή μικρομεσαίου αποστακτήριου στα Highlands της Σκωτίας.:)))))))))))))))

Έξοχο Cap όπως πάντα  

05 Οκτωβρίου 07 at 2:54 μμ
# Nassos.NET said:

Πάλι καλά που δεν ήθελε το portal να ειναι ajax, Γιατι αντε να βάλει ολοκληρη Ομάδα ποδοσφαίρου στο portal. loool

05 Οκτωβρίου 07 at 3:14 μμ
# cap said:

@manosB:

Η κίρρωση ΔΕΝ είναι νομικός όρος (για όποιον ανακαλύψει το ποτό) όπως πολύ σωστά είχε επισημάνει η Κατερίνα Χριστοδούλου στο "μην πατάτε τον τοίχο" πριν από πολλά χρόνια.

Τώρα, είσαι σίγουρος οτι θέλεις να σου πω τις ποσότητες αλκοόλ που καταναλώνω; Γιατί ή που θα γίνω ο καλύτερός σου φίλος (ειδικά αν έχεις κάβα) ή που θα πας προληπτικά να γραφτείς στους ΑΑ μην τυχόν και παρασυρθείς :)

05 Οκτωβρίου 07 at 10:22 μμ
# manosB said:

Cap:

Έτσι όπως ο Hemingway και ο Robins έγραφαν τα αριστουργήματα τους κομμάτια έτσι και ο Ζαχαρίας γράφει κώδικες υπό την επήρεια of the finest bourbon in Tennessee.

Τελικά είναι ο Ζαχαρίας και είναι καλά!!!  

06 Οκτωβρίου 07 at 11:07 πμ
# ExavierDev said:

Μου έλειψε ο Ζαχαρίας, όπως πάντα pure gold. Να' σαι καλα και το επόμενο επισόδειο πιο γρήγορα Lol (πλάκα κάνω)

08 Οκτωβρίου 07 at 10:25 πμ
# agmarios said:

Θα ήθελα να μάθω πόσο αλκοόλ ανά πίνακα, ανά χρήστη, ανά προϊόν καταναλώνετε;

Επίσης πόσα τσιγάρα ανά.... καπνίζετε και φυσικά φροντίστε να μη βγίνει δεκαδικό γιατί το excel Μου θα χτυπήσει.

08 Οκτωβρίου 07 at 3:25 μμ
# Idάκι said:

Αυτά με τις ανθρωποημέρες/ανθρωποώρες είναι όντως αχτύπητες συλλήψεις μανατζερομυαλών... Πρόσφατα μου ζήτησαν να εκτιμήσω πόσες παίρνει η κάθε αναφορά που βγάζω στο τέλος του μήνα. Δεχόντουσαν και δεκαδικά, αλλά όχι αόριστες εκτιμήσεις. Σκέφτηκαν λοιπόν πως το ασφαλέστερο είναι να με βάλουν επί ένα μήνα να σημειώνω σε ένα spreadsheet τι ακριβώς κάνω ΑΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΗΣ ΩΡΑΣ. Για να μην τύχει και ξεχαστώ δε, με υποχρέωσαν να εγκαταστήσω ένα μαραφετάκι που μου άνοιγε το spreadsheet στα μούτρα ανά 15λεπτο. Δεν πα να έτρεχα SAP reports, δεν πα να ανανέωνα graphs και Pivots... Προς το τέλος του μήνα, πεταγόμουν στον ύπνο μου να σημειώσω τι έκανα κάθε τέταρτο!!!

Τρεις μήνες μου πήρε να συνέλθω από το βραχνά. Θα ήθελα πολύ να τους χρεώσω για ψυχοθεραπεία. Αλλά θεραπεύτηκα μόλις έμαθα ότι απείλησε με παραίτηση αυτός που κλήθηκε να αναλύσει πόσες εργατοώρες παίρνει η κάθε αναφορά :PPP

08 Οκτωβρίου 07 at 6:20 μμ
# cap said:

Idάκι, μάλλον δεν έχουν ακόμα ανακαλύψει το κόλπο με το μαστίγιο και τον μυώδη τύπο που βαράει τα ταμπούρλα δίνοντας το ρυθμό στους αλυσοδεμένους κωπηλάτες.

Και να σκεφτείς οτι κάποια στιγμή είχα αγανακτήσει γιατί το οτι μου είχε επιβληθεί να σημειώνω το χρόνο μου σε ΤΡΙΑ διαφορετικά timesheets θεωρούσα οτι δεν με άφηνε να κάνω τη δουλειά μου!

Κουράγιο!

10 Οκτωβρίου 07 at 2:23 μμ
# sotomi said:

Καταπληκτικό κείμενο. Το έστειλε σε γνωστούς που ασκούν το ίδιο επάγγελμα και το καταχάρηκαν. Keep developing.

10 Οκτωβρίου 07 at 3:25 μμ
# nikolaosk said:

καταπληκτικό όπως πάντα. πολύ γέλιο.

συνέχισε ζαχαρία

12 Οκτωβρίου 07 at 7:48 μμ
# Phantom of the Opera said:

These should be written at Pliktro the D.I's

official magazine. If that has anything to do

with reality then we should quit D.I right now

and/or buy the biggest gun (how about a minugun?)

to shoot on the spot every single !@#$%&!@#$%&

gets in our way. Because, if something like

that ever happens to me in real life and

especially in regular basis, I will definetelly

shoot someone.

02 Νοεμβρίου 07 at 1:57 πμ
# Cyberguy said:

Δυστηχως η μιζα εχει γινει μερος των καθημερινων μας transactions και αν δεν την παρεις τοτε σε κοιταν με μισο ματι οι υπολοιποι γιατι εισαι πιθανος "ρουφιανος".

Πολυ γελιο αυτο το επεισοδιο, μου αρεσε πολυ.

Μου θυμισε βεβαια καποιους "βλακες" πελατες που δεν ξερουν τι τους γινετε αλλα απαιτουν με σοβαρο υφος. Ευτηχως in RL πεφτει κραξιμο και δεν τα τρως στην μαπα

13 Νοεμβρίου 07 at 9:04 πμ

Ποιά είναι η άποψή σας για την παραπάνω δημοσίευση;

ÐïëéôéêÞ Ó÷ïëéáóìïý: Äåí åðéôñÝðåôáé ÷ñÞóç êþäéêá HTML. Ôá URIs êáé ïé áëëáãÝò ãñáììÞò ìåôáôñÝðïíôáé áõôüìáôá. Ç äéåýèõíóç e–mail óáò äåí èá åìöáíéóôåß óå äçìüóéá óåëßäá.

(απαιτούμενο) 
(προαιρετικό)
(απαιτούμενο) 
ÅéóÜãåôå ôïí êùäéêü:
CAPTCHA Image