25 Μαΐου 2008

Famous Last Words

Οι "διάσημες τελευταίες λέξεις" είναι δημοφιλείς στον κινηματογράφο και ειδικά στις ταινίες περιπέτειας. Αυτό που δεν έχετε καταλάβει όμως, είναι οτι η Πληροφορική στην Ελλάδα (και όχι μόνο) είναι μια καθημερινή περιπέτεια που ξεπερνάει την φαντασία και του πιό ταλαντούχου σεναριογράφου. Ως εκ τούτου, οι "διάσημες τελευταίες λέξεις" εφαρμόζονται ΤΕΛΕΙΑ και στο συγκεκριμένο τομέα. Ιδού:

"Ο πελάτης ζήτησε η εφαρμογή να παραδοθεί άμεσα, συνεπώς για τις επόμενες 7 ημέρες δουλεύουμε χωρίς Σαββατοκύριακα, 16 ωρες την ημέρα τουλάχιστον. Α, και χρόνια πολλά στους Χρήστους και τις Χριστίνες για σημερα, καλά Χριστούγεννα σε όλους."
Α.Κ, επιθετικός project manager και νυν πολυτραυματίας σε εντατική μονάδα παρακολούθησης.

"Α, δεν είναι τίποτα, ένα μικρό bug στους υπολογισμούς των υπολοίπων των μεγάλων πελατών. Θα το φτιάξω και θα βγει κατευθείαν παραγωγή. Δεν χρειάζεται testing."
Β.Μ, γρήγορος developer τραπεζικού software και νυν τρόφιμος σωφρονιστικού ιδρύματος για τα επόμενα 10 έτη.

"Ας επιλέξουμε τη φτηνή λύση για να αναπτύξουμε αυτή την πλατφόρμα, κάνει το 80% από ο,τι κάνουν οι άλλες στο 20% του κόστους. "
Γ.Β, επιδέξιος ιδιοκτήτης μικρού software house και νυν υπάλληλος αποκομιδής απορριμάτων του δήμου.

"Αστο το IDisposable, έτσι κι αλλιώς όλα τα objects τα καθαρίζει ο garbage collector. Η μνήμη είναι μεγάλη και φτάνει για όλα."
Σ.Ν, ημιμαθής R&D manager, νυν ψήστης υποκαταστήματος αλυσίδας γρήγορου φαγητού (η οποία διαθέτει το κεντρικό και ακόμα ένα υποκατάστημα).

"Με δυο λόγια, επιλέγοντας τη δική μας, 100% bug free λύση, θα εξοικονομήσετε σημαντικό αριθμό εργατοωρών. Και όταν λέμε bug free το εννοούμε!"
Ι.Φ, αισιοδοξος πωλητής, νυν λαντζέρης σε αμφιβόλου καθαριότητας οικογενειακό εξοχικό κέντρο.

"Πρέπει να φταίει ο σκληρός δίσκος του domain controller. Το νοσοκομείο θα πρέπει να μείνει χωρίς δίκτυο υπολογιστών δυο μέρες ωστε να γίνει format το κεντρικό και να ξαναστηθούν όλα από την αρχή. Οχι, είμαι σίγουρος. Δεν φταίει το οτι ο domain controller είναι σβηστος αυτή τη στιγμή."
Τ.Γ, Know-it-all τεχνικός και νυν βοηθός ελαιοχρωματιστή βιομηχανικών χώρων.

"Θέλω να μου πείτε αν ανάβει το λαμπάκι στο router. Ναι, το ξέρω οτι δεν έχετε παραλάβει ακόμα το router, αλλα ΠΡΕΠΕΙ να μου πειτε αν αναβει το λαμπάκι στο router. ΤΟ ΞΕΡΩ οτι δεν έχετε router, αλλά αν δεν μου πείτε αν ανάβει το λαμπάκι στο router δεν μπορώ να σας βοηθήσω."
Ε.Ζ, τυπολάτρης υπάλληλος υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών και νυν τηλεφωνητής στο σουβλατζίδικο "Τρία Κιλά Κοκορέτσι".

"Ορίστε λοιπόν οι 48 σελίδες προδιαγραφών για τη φόρμα επικοινωνίας του site."
Λ.Τ, υπέρζηλος αναλυτής και νυν πωλητής εγκυκλοπαιδιών πόρτα-πόρτα σε κακόφημες συνοικίες της Αθήνας.

"Θα πάρουμε την προσφορά αυτών εδώ που ζητάνε 300 ευρώ. Ολοι οι άλλοι ζητάνε 40.000 ευρώ για τα ίδια πράγματα, είναι τρελλοί!"
Κ.Λ, δυναμικός ορθολογικός πελάτης και νυν πάσχων από γενικευμένη σχιζοφρένεια, υποψήφιος για βαρέα αντικαταθλιπτική αγωγή.

"Και γιατί να αλλάξω το password του sa σε κάτι πιό δύσκολο παρακαλώ; Το "sasa" δεν είναι αρκετά δύσκολο;"
Σ.Ν, υπερφίαλος DBA και νυν συλλέκτης χρεωστουμένων δόσεων δανείων από αθλητές Ελληνορωμαϊκής πάλης.

"Προτείνω να διαφημίσουμε την υπηρεσία μας ως εξής: Αμεση ανταπόκριση, ακριβής εξυπηρέτηση, πάντα online"
Α.Β, καλών προθέσεων marketing executive παρόχου τηλεπικοινωνιών και internet και νυν σερβιτόρα σε παρακμιακή καφετέρια επαρχιακής κωμόπολης.

 

Δείτε τον κατάλογο των δημοσιεύσεων
Γραφτείτε στο Facebook Group της Τρια Κιλά Κώδικα!

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.5 License.


Δημοσίευση στην κατηγορία:
 

Ενημέρωση για Σχόλια

Αν θα θέλατε να λαμβάνετε ένα e-mail όταν γίνονται ανανεώσεις στο περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης, παρακαλούμε γίνετε συνδρομητής εδώ

Παραμείνετε ενήμεροι στα τελευταία σχόλια με την χρήση του αγαπημένου σας RSS Aggregator και συνδρομή στη Τροφοδοσία RSS με σχόλια

Σχόλια:

# thrylos said:

"Ας επιλέξουμε τη φτηνή λύση για να αναπτύξουμε αυτή την πλατφόρμα, κάνει το 80% από ο,τι κάνουν οι άλλες στο 20% του κόστους. "

Γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτή η φιλοσοφία θεωρείται κανόνας και όποιος δεν εναρμονίζεται μαζί της τον τρώει η μαρμάγκα;

25 Μαΐου 08 at 4:38 μμ
# cap said:

Θεωρείται κανόνας, ναι. Και άλλα πράγματα όμως θεωρούνται κανόνες (βλ. "θα προσλάβουμε ένα φθηνό developer").

O "κανόνας" αυτός είναι υπαίτιος για την αποτυχία πολλών, μικρών κυρίως, εταιριών να παραδώσουν αυτά που υπόσχονται. Κατά την άποψή μου και τη φτωχή μου εμπειρία, κάτι που κάνει το 80% των ζητούμενων με το 20% του κόστους, απαιτεί 200% του κόστους για να κάνει το υπόλοιπο 20%.

25 Μαΐου 08 at 4:51 μμ
# netlich said:

Τα νούμερα φαίνονται σωστότατα...

Αυτό που είναι ενδιαφέρον απο ψυχιατρική πλευρά είναι ότι ο πελάτης θα ζητήσει το 20% που λείπει γιατί "Αυτό είναι που πραγματικά του χρειάζεται" και βέβαια θα το ζητήσει μετά το πέρας της παράδοσης.

Βάζοντας και στη φόρμουλα ότι πραγματικά θα χρησιμοποιήσει μόνο το 30% των λειτουργειών που θα πάρει είμαι σίγουρος ότι έχω βρει τη μαθηματική εξίσωση που θα μου λέει απο πριν ποιες προδιαγραφές "πραγματικά" πρέπει να υλοποιήσω...

Τώρα μένει να πείσω τους ανθρώπους με τα άσπρα ρούχα να με αφήσουν να γυρίσω σπίτι μου....

Σ.Π. Αναλυτής/Σχεδιαστής και νυν μόνιμος κάτοικος γνωστής ψυχιατρικής κλινικής

26 Μαΐου 08 at 10:34 πμ
# manosB said:

"Μα τι μπορεί να πάει στραβά. Τα έχουμε προβλέψει όλα. Δεν χρειαζόμαστε back up plan."

M.B: Software architect και νυν μόνιμος πανελίστας μεταμεσονύχτιας εκπομπής σε τοπικό κανάλι που ζει μόνο από τις κρατικές διαφημίσεις.

26 Μαΐου 08 at 2:52 μμ
# Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά said:

"Α, δεν είναι τίποτα, ένα μικρό bug στους υπολογισμούς των υπολοίπων των μεγάλων πελατών. Θα το φτιάξω και θα βγει κατευθείαν παραγωγή. Δεν χρειάζεται testing."

Β.Μ, γρήγορος developer τραπεζικού software και νυν τρόφιμος σωφρονιστικού ιδρύματος για τα επόμενα 10 έτη.

κ. Cap,

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ. ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ

ας πούμε ότι 8 τράπεζες ανα την Ελλάδα αυτή τη στιγμή κανουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ

"Εεεελάααα μωρέ. Νταξ, φάγαμε 300 ευρο απο τον πελάτη, θα του τα βάλουμε τώρα"

"Το δοκιμάσαμε και βλέπουμε ότι οι εγγρίσεις για τις χορηγήσεις, δεν τις βλέπει ο προιστάμενος μέσω μυνήματος TCP αλλά με UNC path στο NETBIOS."

η οποία ερώτηση ακολουθήτε από την επόμενη:

"ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΙΣΕΙΣ;"

ή "Τι να τον κάνεις τον δεύτερο router, μια χαρά δουλεύει τώρα, ε, και τι έγινε αν δεν γίνεται σωστό resolution στο netbios"

followed by

"Πόσα λεφτά θέλεις για να ζήσεις;"

ή

"δεν χρειάζεσαι backup domain controller/fail-over τραπεζικό/εφεδρικούς δισκους/disc controllers/εφεδρικούς routers! o κυρίως domain controller/μοναδικός server του τραπεζικό/δισκοι/controllers που ήδη έχουμε μέσα στους serves/δεκαετίας routers μας φτάνουν"

κ. cap:

Εγώ έχω το ΑΚ-47, το αμπέχωνο, το άρβυλο και το μούσι έτοιμο. Ο Γράμμος και το Βίτσι με καλεί... δεν βλέπω  άλλη λύση

ΠΣ. λέτε ότι ο φτηνός developer/sysadmin/πλατφορμα είναι ο "κανόνας". και έχετε απολύτως δίκιο.

Μπορείτε παρακάλω να εξηγήσετε ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΛΟΥΤΣΟ ο νεοέλληνας "καπιτάλας" ανακάληψε αυτό τον κανόνα;

Ευχαριστώ Πολύ

Ένας Μαύρος.

19 Ιουνίου 08 at 1:30 πμ
# cap said:

Αγαπητέ Μαύρε,

συνιστώ να καταναλώνεις λιγότερες μπανάνες και να παραιτείσαι περισσότερες φορές εντός του έτους από τέτοιους εργοδότες. Μεχρι 4 φορές / έτος επιτρέπεται, μετά σε βάζουν στο μάτι.

Ο κανόνας είναι απλός: Κανουμε ό,τι κάνουν και οι ξένοι, μόνο που το κάνουμε χειρότερα και κρατάμε μόνο το κομμάτι που συμφέρει εμάς, αγνοώντας το σύνολο. Μετάφραση: Σου δίνω 1000 ευρώ για να κάνεις ο,τι ένας ξένος συνάδελφός σου θα έκανε για 3000, και ΔΕΝ σου δίνω τα benefits που θα είχε ο ξένος συνάδελφός σου που θα το έκανε για 3000 γιατί απλά δεν είθισται. Ακούς εκεί λέει να έχεις χρόνο για research!

19 Ιουνίου 08 at 1:50 πμ
# alexandros said:

Ζαχαρία περιμένουμε κάποια στιγμή να εκδόσεις βιβλίο...

24 Ιουνίου 08 at 1:01 μμ
# νικος said:

Και καμιά καινούργια ιστορία...

23 Ιουλίου 08 at 3:10 μμ
# cap said:

Να μην ξεκουραστώ εγώ δηλαδή;

23 Ιουλίου 08 at 4:09 μμ
# netlich said:

Μπορείτε να ξεκουραστείτε όσο θέλετε....*

Απλά ήταν κακή συγκυρία το τελευταίο σας "βλογ έντρυ" να τιτλοφορείται :"famous last words"

Κάθε φορά που το βλέπω στα RSS μου γελάω....

-------

*Αρκεί όλοι οι διακομιστές να είναι 26 ώρες το 24ωρο σηκωμένοι, οι πελάτες πιο ευχαριστημένοι και από την Τούλα σε ένα κόσμο χωρίς πολλούς ΚΩΔΙΚΕΣ, η τεκμηρίωση των επόμενων 217 έργων τελειωμένη και ο Ερμής να μην είναι ανάδρομος....

24 Ιουλίου 08 at 6:20 μμ

Ποιά είναι η άποψή σας για την παραπάνω δημοσίευση;

ÐïëéôéêÞ Ó÷ïëéáóìïý: Äåí åðéôñÝðåôáé ÷ñÞóç êþäéêá HTML. Ôá URIs êáé ïé áëëáãÝò ãñáììÞò ìåôáôñÝðïíôáé áõôüìáôá. Ç äéåýèõíóç e–mail óáò äåí èá åìöáíéóôåß óå äçìüóéá óåëßäá.

(απαιτούμενο) 
(προαιρετικό)
(απαιτούμενο) 
ÅéóÜãåôå ôïí êùäéêü:
CAPTCHA Image