24 Μαρτίου 2011

Ζούν ανάμεσά μας #1: Ο μεγαλοτεχνοεπιχειρηματικός

Ο μεγαλοτεχνοεπιχειρηματικός είναι ο (συνήθως μέσης ηλικίας, χωρίς όμως αυτό να είναι απόλυτο) τύπος που συχνά βρίσκεται από πάνω σας, οργανωτικά ή και κυριολεκτικά, με την έννοια ότι τις περισσότερες φορές βρίσκεται ακριβώς πάνω από το κεφάλι σας, αγωνιώντας για το πώς θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που προέκυψε και το οποίο ο ίδιος δεν έχει απολύτως καμία ελπίδα να λύσει, μια και "ασχολείται με business" (χωρίς αυτό να του απαγορεύει να σας micromanagάρει ανελέητα και άσκοπα, γιατί "θέλει να έχει τον έλεγχο"). Συνήθως δεν ξέρει τι ακριβώς πουλάει η επιχείρηση / το τμήμα που διευθύνει ή τι κάνουν "όλοι αυτοί που πατάνε πλήκτρα εκεί μέσα" όλη μέρα.

Ο μεγαλοτεχνοεπιχειρηματικός θεωρεί οτι το κουμπί "reply" στο email του είναι ένα διαβολικο΄κατασκεύασμα, κυρίως γιατί μόλις το πατάει, το σύστημα περιμένει από αυτόν να ΓΡΑΨΕΙ κάτι. Δεν απαντάει στα emails ή απαντάει με δυο εβδομάδες καθυστέρηση και πάντοτε έχοντας αρχίσει νέο μήνυμα με subject το όνομά του. Το μήνυμα συνήθως είναι copy/paste από το text file που ετοίμασε η γραμματέας του πληκτρολογώντας τα περιεχόμενα που ιδιοχείρως είχε γράψει σε κόλα αναφοράς προηγουμένως.

Η επαφή του με τις τρέχουσες τεχνολογίες περιορίζεται στο farmville.

Θεωρεί "χάσιμο χρονου" τη συμμετοχή σε online κοινότητες και φυσικά εμφανίζεται σε αυτές μόνο για να λύσει τα προβλήματά του, με nickname που επιμελώς έχει επιλεχθεί ώστε να μην αποκαλύπτει την πραγματική του ταυτότητα (γιατί «τι θα πει ο κόσμος»), και με την τυπική διαδικασία συγγραφής μηνύματος με θέμα "HELP PLZ" και κυρίως κείμενο "DEN PAIZEI TO SQL BOITHEIA!!!", συνήθως σε λάθος θεματική περιοχή. Ενιοτε δημοσιεύει παρόμοια requests σε forums που ασχολούνται με τη δημιουργία χειροτεχνιών από ανακυκλώσιμα υλικά, γιατί "όλοι κομπιουτεράδες είναι".

Οι πελάτες τον αγαπούν, γιατί βρίσκεται κοντά τους σε όρους ασχετοσύνης και άρα μιλάνε συνήθως την ίδια γλώσσα.

Δημοσίευση στην κατηγορία:
 

Ενημέρωση για Σχόλια

Αν θα θέλατε να λαμβάνετε ένα e-mail όταν γίνονται ανανεώσεις στο περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης, παρακαλούμε γίνετε συνδρομητής εδώ

Παραμείνετε ενήμεροι στα τελευταία σχόλια με την χρήση του αγαπημένου σας RSS Aggregator και συνδρομή στη Τροφοδοσία RSS με σχόλια

Σχόλια:

# evliatsas said:

Το πιο τρελό είναι η συνεχής και επαναλαμβανόμενη ερώτηση (την ώρα που είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ πάνω στο κεφάλι σου), τι έγραψες τώρα?? ή το άλλο απίθανο και συχνό σχόλιο, έχεις ανοίξει 40 παράθυρα και γράφεις, γράφεις... πότε θα προσθέσεις το report που σου ζήτησα??

27 Μαρτίου 11 at 6:44 μμ

Ποιά είναι η άποψή σας για την παραπάνω δημοσίευση;

ÐïëéôéêÞ Ó÷ïëéáóìïý: Äåí åðéôñÝðåôáé ÷ñÞóç êþäéêá HTML. Ôá URIs êáé ïé áëëáãÝò ãñáììÞò ìåôáôñÝðïíôáé áõôüìáôá. Ç äéåýèõíóç e–mail óáò äåí èá åìöáíéóôåß óå äçìüóéá óåëßäá.

(απαιτούμενο) 
(προαιρετικό)
(απαιτούμενο) 
ÅéóÜãåôå ôïí êùäéêü:
CAPTCHA Image