Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Σχολές πληροφορικής

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Χρήστος Γεωργακόπουλος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος tommaσ στις 31-08-2006, 01:11. Υπάρχουν 37 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 3 (38 εγγραφές)   < 1 2 3 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-08-2006, 23:57 16017 σε απάντηση της 16014

    Απ: Σχολές πληροφορικής

    Οι θέσεις πληροφορικής, τόσο σε εταιρίες πληροφορικής όσο και σε μεγάλες επιχειρήσεις συνεχώς φθίνουν. Οποιοσδήποτε δραστηριοποιείται στο χώρο το καταλαβαίνει. Είναι κάτι που έχει ξεκινήσει στην επαρχία εδώ και 3 χρόνια και τον τελευταίο χρόνο εμφανίζεται και σε Αθήνα/Θεσ/νίκη. Στην μεγάλη πλειοψηφία των θέσεων σε επιχειρήσεις το τμήμα πληροφορικής είναι ο εξής ένας άνθρωπος με καμιά φορά μαζί με έναν σπουδαστή που κάνει πρακτική άσκηση. Οι μισθοί στη μεγαλύτερη πλειοψηφία είναι κάτω από 2000 μικτά (μαζί πτυχίο, μεταπτυχιακό, πιστοποιήσεις, επιδόματα τέκνων/γάμου και εμπειρία 10+ χρόνων), και όσο πάει συμπιέζεται. Πρόσφατα είδα και μισθούς 750 καθαρά στην Αθήνα (κάτι που συνέβαινε μόνο στην περιφέρεια, στην Αθήνα ήταν περίπου 900).....

    Φυσικά και συμφωνώ πως οι επιστήμονες πληροφορικής είναι απαραίτητοι σε όλα τα στάδια μιας εμπορικής επιχείρησης ή και ακόμα μιας επιχείρησης με παραγωγή, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είνα ακριβώς η αντίθετη. Οι περισσότερες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν την πληροφορική σαν αναγκαίο κακό (κάτι σαν την ασφάλεια αυτοκινήτου) και τις περισσότερες φορές την "ξεφορτώνονται" σε εξωτερικούς περιστασιακούς συνεργάτες ή σε συνεργαζόμενες εταιρίες που υποστηρίζουν το ERP....... Όσον αφορά τις πιστοποιήσεις.... είναι σαν το μαστερ.... καλό που το έχεις αλλά κανείς δεν στο πληρώνει...

  •  28-08-2006, 10:04 16025 σε απάντηση της 16017

    Απ: Σχολές πληροφορικής

     nmichalo wrote:
    Οι θέσεις πληροφορικής, τόσο σε εταιρίες πληροφορικής όσο και σε μεγάλες επιχειρήσεις συνεχώς φθίνουν.


    Διαφωνούμε χωρίς να έχουμε ουσιαστικά νούμερα στα χέρια μας. Τι θα λέγατε να έκανα μια πρόχειρη τηλεφωνική έρευνα σε 100-150 τυχαίες επιχειρήσεις;

    Τα στοιχεία που πιθανόν μας ενδιαφέρουν είναι:
    • Έτος ίδρυσης
    • Κλάδος
    • Τρέχον αριθμός προσωπικού
    • Υπάρχει τμήμα μηχανογράφησης;
    • Αριθμός προσωπικού πληροφορικής: 2004 | 2005 | Σήμερα | Εκτίμηση σε ένα έτος
    Τα στοιχεία θα συλλεχθούν προφορικά χωρίς καμία δέσμευση της εταιρίας, σε χαλαρό επίπεδο, ίσα για να έχουμε μια χονδρική εικόνα για το που κινούνται τα πράγματα. Το δείγμα μπορεί να βγεί από μία γενική λίστα όπως τον τηλεφωνικό κατάλογο, από 10-15 επιχειρήσεις σε 10-15 μεγάλους κλάδους.

    Αν θέλετε, προτείνετε άλλα στοιχεία τα οποία πιστεύετε ότι θα βοηθούσαν. Επίσης, αν κάποιος από εσάς μπορεί να διαθέσει προσωπικό για να μοιραστούμε τα τηλέφωνα, ας μου στείλει ένα PM.



    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  28-08-2006, 10:08 16026 σε απάντηση της 16025

    Απ: Σχολές πληροφορικής

    Να συμπληρώσω λέγοντας ότι ο μισθός δεν είναι κάτι που με απασχολεί μια που καθορίζεται από την προσφορά/ζήτηση. Το ουσιαστικό είναι να δούμε πως μεταβάλλεται η ζήτηση για να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε αν δικαιολογείται η κάμψη στην προσφορά όπως φαίνεται από τις βάσεις των σχολών.

    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  28-08-2006, 10:14 16027 σε απάντηση της 16025

    Απ: Σχολές πληροφορικής

    Είναι πολύ καλή ιδέα, μόνο που χρειάζετια προσοχή γιατί για να εξαχθούν σωστά αποτελέσματα, θα πρέπει να είναι σωστό το αντιπροσωπευτικό δείγμα... Από εκεί και πέρα θα χρειαστείς και ααααρκεεεετήηηη υπομονή μέχρι να βρεις σε κάθε εταιρεία τον άνθρωπο που θα είναι σε θέση να σου απαντήσει αυτές τις ερωτήσεις.
    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  28-08-2006, 11:59 16037 σε απάντηση της 16027

    Απ: Σχολές πληροφορικής

    NMichalo

    Να πω κάποια πράγματα και για τις πιστοποιήσεις επειδή το έχω ψάξει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το θέμα.

    1) Οι πιστοποιήσεις κατοχυρώνουν κάποιο βαθμό επάρκειας (βασικό, μεσαίο, ανώτατο) σε κάποιο προιόν

    2) Οι πιστοποιήσεις που μετρούν περισσότερο είναι οι πιστοποιήσεις για system/network administrators, επιθεωρητές ασφάλειας και project management.

    3) Μια πιστοποίηση μόνη της δε λέει πολλά. Όμως μαζί με κάποια άλλη μπορούν να αποτελέσουν θανατηφόρο συνδυασμό. ΠΧ MCSE + CCNA, RHCE + OCP

    4) Έχουν μια περιορισμένη διάρκεια ζωής που καθορίζεται είτε από το φορέα που τις εκδίδει (πχ το CCNA λήγει σε 3 χρόνια) είτε είναι για μια συγκεκριμμένη πλατφόρμα η οποία κάποια στιγμή στο μέλλον θα έχει αντικατασταθεί πχ MCSE για Windows server 2003.

    5) Αν κάποιος δε πληρώνει αρκετά ότι χαρτί και να έχεις, πάντα θα βρεις μετά από ψάξιμο ψάξιμο ψάξιμο, κάποιον άλλο ο οποίος θα τα εκτιμήσει και θα σου κάνει καλύτερες προσφορές.

    6) Πολλές φορές μπορεί να δεις κάποιους που έχουν ένα σιδηρόδρομο από πιστοποιήσεις. Αυτοί συνήθως διδάσκουν σε εκπαιδευτικά κέντρα ή γράφουν βιβλία για τις πιστοποιήσεις και τις τεχνολογίες. Η συγκεκριμμένη διδασκαλία είναι μια καλή δουλειά που προσφέρει καλό λόγο εισοδήματος/φόρτο εργασίας.

    Όσο για αυτήν την αγγελία που λες, την είδα και τη διάβασα και εγώ. Ο άνθρωπος είναι τελείως μ...... Αλοίμονο να ζητά με 750 καθαρά πτυχιούχο ΑΕΙ, να απαιτεί να μένει παραπάνω ώρες και να λέει ότι δε θα προοδεύσει στο τμήμα ΙΤ αλλά στο business.

    Κανένας δε θα πρέπει να πάει σ' αυτή τη δουλειά. Το να συμβιβάζεται κάποιος δουλικά σε οποιαδήποτε θέση, σε οποιοδήποτε αντικείμενο κάνει ζημιά και στον ίδιο και στους συναδέλφους του που διεκδηκούν κάτι καλήτερο. Εαν αύριο ο υπάλληλος που παίρνει 750 ευρώ τώρα διαπραγματεύεται συμβόλαια, θα πουλήσει όσο όσο τα προϊόντα του.

    Με κάτι τέτοιους όμως βλέπω νέα παιδιά να σκεύτονται ένα πράγμα...πώς θα μπουν στο δημόσιο. Και ο πατέρας μου πολλές φορές μου γκρινιάζει γιατί σνομπάρω το δημόσιο. Έχω δει μεταπτυχιακούς στην Αγγλία να κάνουν μαστερ για να πάρουν παραπάνω μόρια για το δημόσιο.


    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  29-08-2006, 10:36 16084 σε απάντηση της 15956

    Απ: Σχολές πληροφορικής

    Έτσι όπως διδάσκεται η πληροφορική και ο προγραμματισμός στα σχολεία ποιος θα δηλώσει σχολές πληροφορικής; Ευτυχώς έδωσα πανελλήνιες πριν μπει η πληροφορική στα σχολεία

    Καλά που έχουμε στο forum και τον  tomkarachris και στηρίζουμε τις ελπίδες πάνω του.

  •  29-08-2006, 11:04 16087 σε απάντηση της 16084

    Απ: Σχολές πληροφορικής

    Η πληροφορική και ο προγραμματισμός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση διδάσκονται για δύο λόγους. Η πληροφορική διδάσκεται για να εξοικιωθούν τα παιδιά με την τεχνολογία και ο προγραμματισμός προκειμένου να εξοικιωθούν με την αλγοριθμική σκέψη και να μάθουν να αναλύουν απλά προβλήματα. Πέρα από τα επαγγελματικά λύκεια (όπως και αν ονομάζονται currently τέλος πάντων), κανείς δεν περιμένει οι μαθητές να μάθουν να γράφουν εφαρμογές. Εξάλλου, με 2 ώρες την βδομάδα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα και γι αυτόν τον λόγο ένα μεγάλο τμήμα της ύλης είναι προαιρετικό αφήνοντας τον καθηγητή να επιλέξει ύλη ανάλογα με τα ενδιαφέροντα της κάθε τάξης (πχ δημιουργία απλών σελίδων, επεξεργασία ήχου/εικόνας, απλός προγραμματισμός με Pascal, κλπ).

    Δεν ξέρω τι προσωπικές εμπειρίες έχεις και πως συνδέεις τον τρόπο που γίνεται η πληροφορική στα σχολεία με το πως έλκει ή απωθεί τους μαθητές στις σχολές πληροφορικής ωστόσο το ίδιο αβίαστα θα μπορούσε να πει κανείς και για τα υπόλοιπα μαθήματα "έτσι όπως διδάσκεται η χημεία στα σχολεία, ποιός θα δηλώσει Χημικό/Χημικός Μηχανικός/κλπ", "έτσι όπως διδάσκονται τα μαθηματικά στα σχολεία, ποιός θα δηλώσει Μαθηματικό", κλπ, κλπ.

    Προσωπική μου άποψη είναι ότι η πληροφορική στα σχολεία, πέρα από τον παιδαγωγικό/μαθησιακό της ρόλο, βοηθάει στον να αντιληφθεί ο μαθητής αν το αντικείμενο είναι κάτι που του αρέσει ώστε να επιδιώξει τις αντίστοιχες σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  29-08-2006, 11:57 16088 σε απάντηση της 15956

    Απ: Σχολές πληροφορικής

    Να πω και μια ερμηνεία για τη πτώση των θέσεων εργασίας στην επαρχία.

    Θέλουν οι νέοι άνθρωποι που ξέρουν από τεχνολογία να μείνουν στην επαρχία;

    Θέλουν να μείνουν σε μια περιοχή όπου έιναι καταδικασμένη στο dial up;


    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  29-08-2006, 14:38 16094 σε απάντηση της 16087

    Απ: Σχολές πληροφορικής

    Κατ αρχάς δεν διαφωνώ ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να διδαχτεί σωστά. Η γενικότερη προχειρότητα στην εκπαίδευση υπάρχει κι εδώ.

    Επίσεις υποστηρίζω ότι έτσι που διδάσκονται τα μαθηματικά, η φυσική, η χημεία κλπ κλπ σιγά μην πάει ο άλλος να γίνει μαθηματικός, φυσικός, χημικός. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο προγραμματισμός διδάσκεται μόνο στην τελευταία τάξη του σχολείου οπότε είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα.

    Όσο για το μάθημα της πληροφορικής στο γυμνάσιο οι εμπειρίες μου προέρχονται από τα ανήψια μου και είναι οι εξής:
    - την ώρα του μαθήματος μόνο σερφάρισμα, σε κατάλληλα ή ακατάλληλα sites
    - 2 ώρες μάθημα τον Ιούνιο αρκέσαν για να γράψουν 12-15 στις εξετάσεις.

    Προφανώς και δεν περιμένω να γράφουν εφαρμογές αλλά περιμένω να καταννοήσουν τον "αλγοριθμικό τρόπο σκέψης", παρακλάδι του μαθηματικού τρόπου σκέψης. Το καταφέρνει όμως; Δεν θέλω να μηδενίζω αλλά δεν μπορώ και να αισιοδοξώ.

  •  29-08-2006, 15:38 16102 σε απάντηση της 16094

    Απ: Σχολές πληροφορικής

    Και όμως γίνονται και Μαθηματικοί και Φυσικοί και Χημικοί... Δεν βλέπω τις σχολές να έχουν έλλειψη φοιτητών... Από εκεί και πέρα, σε όλα τα μαθήματα του σχολείου υπάρχουν καθηγητές που εμπνέουν τα παιδιά και κάνουν σωστό μάθημα καθώς επίσης και καθηγητές "παραλίες", το ίδιο ισχύει και για το μάθημα της Πληροφορικής.
    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  29-08-2006, 16:01 16105 σε απάντηση της 16102

    Απ: Σχολές πληροφορικής

     KelMan wrote:
    Και όμως γίνονται και Μαθηματικοί και Φυσικοί και Χημικοί... Δεν βλέπω τις σχολές να έχουν έλλειψη φοιτητών...

    όχι δεν έχουν έλλειψη, αλλά δεν έχουν και ψηλές βάσεις. Γιατί πολύ απλά ελάχιστοι τις έχουν πρώτες στο μηχανογραφικό τους. Το ίδιο ισχύει πλέον και τα τμήματα πληροφορικής.

     KelMan wrote:
    Από εκεί και πέρα, σε όλα τα μαθήματα του σχολείου υπάρχουν καθηγητές που εμπνέουν τα παιδιά και κάνουν σωστό μάθημα καθώς επίσης και καθηγητές "παραλίες", το ίδιο ισχύει και για το μάθημα της Πληροφορικής.

    Προφανώς, ευτυχώς υπάρχουν και καλοί δάσκαλοι που κάνουν ό,τι μπορούν παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες.

    Δε νομίζω ότι κατά βάθος διαφωνούμε.

  •  29-08-2006, 16:37 16108 σε απάντηση της 15956

    Απ: Σχολές πληροφορικής

    Να σας πω περίπου τί ξέρω για αυτούς που γίνονται δάσκαλοι πληροφορικής σε σχολεία.

    Είναι παιδιά που πριν χρόνια απλά έγραψαν καλά στις πανελλήνιες και μπήκαν στην πληροφορική. Διαπίστωσαν ότι δε τους πολυάρεσε το αντικείμενο.

    Με το που τελειώσαν τη σχολή βρήκαν σε χρόνο dt θέση διδασκαλίας.

    Ειδικά μάλιστα αν κάποιος ήταν και από επαρχία, ήταν πανεύκολο να γίνει καθηγητής σπίτι του.

    Τους καταλαβαίνω ότι βρήκαν μια εύκολη και σεβαστή λύση. Αντί να δουλεύουν σε ωράριο Ζαχαρία δουλεύουν καμιά 20αριά ώρες την εβδομάδα, έχουν 4 μήνες διακοπές το χρόνο και παίρνουν αλλά παίρνουν ένα βασικό μισθό που δεν αλλάζει πολύ.

    Αλλά είναι λάθος και να λέμε ότι οι νέεοι αποστρέφονται τη πληροφορική επειδή έπεσαν οι βάσεις.

    Η πληροφορική ΔΕΝ έπρεπε να έχει τις βάσεις της Ιατρικής. Εγώ με 17 περίππου πέρασα από Δ δέσμη. Η πτώση αυτή είναι μια διορθωτική κίνηση. Του χρόνου μπορεί να ξανανέβουν.

    Πολλές φορές πεύτει κάποιο θέμα στις εξετάσεις, το οποίο περιέχει μια γκάφα καθηγητών (πχ μια άσκηση δεν είναι στην ύλη) και τότε...


    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  30-08-2006, 20:16 16144 σε απάντηση της 15956

    Απ: Σχολές πληροφορικής

    Σήμερα το πρωί πήγα σε γιατρό στο νοσοκομείο.

    Μώλις του είπα ότι έχω σπουδάσει σε Ελλάδα και Αγγλία πληροφορική μου είπε:

    " Και εσείς πολλοί γίνατε, σαν εμάς".


    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  30-08-2006, 21:15 16145 σε απάντηση της 15956

    Απ: Σχολές πληροφορικής

    Ντάξει, συγνώμη κιόλας, αλλα αυτά μου φαίνονται χαζομάρες.. Θα γίνω κακός, αλλα στην Ελλάδα θεωρούμε "προγραμματιστή" και αυτόν που έχει τελειώσει ενα ΙΕΚ και δεν ξέρει να γράψει καλά καλά, 5 γραμμές κώδικα. Ετσι ναι, γίναμε πολλοί.. κι αυτοί προγραμματιστές λένε οτι είναι, κι εμείς προγραμματιστές λέμε οτι είμαστε. Ασε που αμφιβάλλω αν πραγματικά το 90% των ανθρώπων που ρωτάνε τι δουλεία κάνεις, καταλαβαίνουν πραγματικά τι ειναι "προγραμματιστής".. Οι περισσότεροι θεωρούν οτι όποιος ασχολείται με κομπιούτερ είναι και προγραμματιστής..

    Έγινα καυστικός, αλλα όταν βλέπω υπερβολές δεν μπορώ να μην αντιδράσω..
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

    "Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  30-08-2006, 22:26 16147 σε απάντηση της 16145

    Απ: Σχολές πληροφορικής

    Υπερβολές;

    Στην Ελλάδα όταν σπούδαζα υπήρχαν 9 σχολές πληροφορικής και ένας από τουςκαθηγητές μου,ο Γιαννακουδάκης τις θεωρούσε επαρκείς.

    Τώρα πόσες είναι;

    Άκουσα ότι στο Χαροκόπειο ιδρύσαν 2 τμήματα.

    Επίσης υπάρχει και το Αμερικάνικο Κολλέγιο.

    Ακόμα υπάρχουν και αυτά τα κολλέγια που συνεργάζονται με τα τριτοκλασάτα πανεπιστήμια της Αγγλίας.

    Τέλος υπάρχουν και όσοι σπουδάζουν στην Αγγλία.

    Οπότε γίναμε πολλοί.

    Οι γιατροί όμως βρήκαν μια καταπληκτική συνεργασία. Εξάγουν γιατρούς και νοσηλευτές στην Αγγλία που έχουν ...έλλειψη!

    Εμείς; Πού θα εξάγουμε νέους, ωραίους, έξυπνους, ταλαντούχους με εξειζητημένες γνώσεις πληροφορικής;
    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
Σελίδα 2 από 3 (38 εγγραφές)   < 1 2 3 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems