Εγώ μετά από άπειρους πειραματισμούς και ταλαιπωρίες για περίπου τα ίδια χρόνια με το Γιώργο, έχω καταλήξει στα εξής:
E-mail: Gmail για όλες τις συσκευές. Με το πακέτο της Tim με flat fee για GPRS το Gmail φαίνεται μια χαρά από το pda όποτε το χρειάζομαι. Επιπλέον ένα outlook στο σπίτι κατεβάζει τα e-mail του gmail για λόγους backup. Έχω επίσης και ένα special email account στο gmail από το οποίο κατεβάζει κάθε μισή ώρα μέσω GPRS το pda για email alerts (έπεσε ο server τρέχα κλπ)
Contacts: Το κυρίως αρχείο επαφών στο RoboForm το οποίο κάνει sync με το pda, και μέσω FolderShare κάνει sync με το RoboForm του γραφείου. (Δυστυχώς πρέπει να έχεις πληρωμένες 2 άδειες RoboForm, ευτυχώς τη δεύτερη σου τη δίνουν με έκπτωση). Contacts υπάρχουν και στο Gmail, χωρίς όμως να γίνονται sync με τίποτα, απλά για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας. Το plaxo δεν με έχει καλύψει κυρίως γιατί έχω παρατήσει παντελώς το outlook.
Password lists: Roboform σε όλα
Bookmarks: Roboform σε όλα
Calendar: Google Calendar με sms reminders στο pda.
Feeds: Google reader από όλες τις συσκευές (pda μέσω GPRS)
Λοιπά αρχεία: Folder share το οποίο μου δίνει και δυνατότητα πρόσβασης από web
Για τον κάθε τομέα πάντως έχω δοκιμάσει άπειρες λύσεις και πατέντες. Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι είμαι σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο σε όλα εκτός τα contacts. Και με το "ικανοποιητικό" επίπεδο δεν εννοώ ότι έχω το υπέρτατο μοντέλο synchronization αλλά ένα μοντέλο που καλύπτει απόλυτα (σχεδόν = contacts) τις πραγματικές μου ανάγκες.
Χρήστος Γεωργακόπουλος