Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δυο υπολογιστές (δουλειά και σπίτι)

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Dimitris Papadimitriou. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Dimitris Papadimitriou στις 23-11-2006, 15:10. Υπάρχουν 14 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-11-2006, 10:25 19622

Δυο υπολογιστές (δουλειά και σπίτι)

Συνημμένα: homeAndOffice.gif
    Πρόσφατα αποφάσισα να πάρω και ένα υπολογιστή desktop στο σπίτι. Είδα ότι μόνο με τον laptop της δουλειάς δεν γίνεται. Αρχικό του σπιτιού τον έχω μόνο για σερφάρισμα και για media center, έχοντας εγκατεστημένα vista rc2. Το πρόβλημα ήταν πως θα έχω τα ίδια bookmarks και rss feeds σε δουλειά και σπίτι. Η λύση που βρήκα ήταν η χρήση του firefox με plugin για τα google bookmarks και η χρήση του google reader για τα rss. Παραθέτω το screenshort που φαίνεται το dropdown των google bookmarks (με την βοήθεια plugin) και στο πίσω μέρος η σελίδα του reader.

Ένα θέμα που υπάρχει τώρα είναι με τα e-mail, ημερολόγιο και tasks. Γενικά χρησιμοποιώ outlook για να μπορώ να συγχρονίζω με το pda. Το θέμα είναι ότι πλέον θέλω να συγχρονίζω desktop-laptop-pda! Ξέρω δεν είναι και ότι καλύτερο.

Ξέρετε κανένα κολπάκι ή μήπως κάποια άλλη ιδέα; Όχι μόνο για e-mail, αλλά γενικά για χρήση δυο υπολογιστών.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  01-11-2006, 10:42 19623 σε απάντηση της 19622

Απ: Δυο υπολογιστές (δουλειά και σπίτι)

Για contacts, tasks & calendar υπάρχει το plaxo που αξίζει, θεωρώ, τον κόπο να το δοκιμάσεις μια και έχει και άλλα πολύ ελκυστικά features και είναι τσαμπέ στη βασική του έκδοση (δες εδώ: http://www.dotnetzone.gr/cs/blogs/sfilip/archive/2006/02/04/9241.aspx), δυστυχώς όμως όχι για email.

Εγώ χρησιμοποιώ το plaxo και gmail, οπου μόνο στον υπολογιστή του σπιτιού το έχω συνδέσει με το outlook ενώ από οπουδήποτε αλλού το βλέπω από web.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  01-11-2006, 15:15 19647 σε απάντηση της 19623

Ο συγχρονισμός pda-pc δεν είναι αμφίδρομος?

Οπότε συγρονίζεις το pda με το Laptop, παίρνει τα καινούρια και μετά συγχρονίζεις pda με desktop.

Λογικά θα σου παίξει...
    Simple Photography
  •  01-11-2006, 15:23 19648 σε απάντηση της 19647

μμμ... δεν είναι άσχημη ιδέα!

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  01-11-2006, 22:07 19661 σε απάντηση της 19648

Πριν πάρεις φόρα για την συγχρονισμό PDA/PC.΄

Κάθε φορητή συσκευή μπορεί να συγχρονιστεί - μέσω ActiveSync - αμφίδρομα μέχρι και με 2 PC. Το μοντέλο PC σπίτι/PC δουλειά/PDA στο ενδιάμεσο είναι το σύνηθες σενάριο.

Είναι αλήθεια ότι το ActiceSync τα καταφέρνει αρκετά καλά με τα contacts, appointments, tasks και κάποια folders με αρχεία.

Με το email, είναι διαφορετικό το θέμα - προσωπική άποψη, μετά από 6 χρόνια χρήσης synchronization... Δεν είναι ανάγκη να έχεις όλο το e-mail σου μαζί σου συνέχεια. Καλό είναι να έχεις ορίζει ένα υπολογιστή που θα είναι αυτός που θα αποθηκεύει τα email σου. Όλοι οι άλλοι υπολογιστές που θα έχουν πρόσβαση στον email λογαριασμό σου, δεν θα πρέπει να σβήνουν τα email από το server μόλις τα διαβάζουν - η σκέψη είναι ότι όταν είσαι μακριά από το σπίτι με το PC στην δουλειά, ή το PDA, θέλεις να μπορείς να βλέπεις το email σου, για κάτι επείγον ή για κάτι που περιμένεις. Στο περιβάλλον εργασίας, το web interface του mail account σου είναι αρκετό, ενώ για το δρόμο, με χρήση GPRS/3G δικτύου μπορείς να βλέπεις τους headers και να διαλέγειw τι θα κατεβάζεις για να διαβάζεις. Ταυτόχρονα και στις δύο περιπτώσεις μπορείς να στείλεις μια απάντηση...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  02-11-2006, 21:09 19736 σε απάντηση της 19661

Εγώ μετά από άπειρους πειραματισμούς και ταλαιπωρίες για περίπου τα ίδια χρόνια με το Γιώργο, έχω καταλήξει στα εξής:

E-mail: Gmail για όλες τις συσκευές. Με το πακέτο της Tim με flat fee για GPRS το Gmail φαίνεται μια χαρά από το pda όποτε το χρειάζομαι. Επιπλέον ένα outlook στο σπίτι κατεβάζει τα e-mail του gmail για λόγους backup. Έχω επίσης και ένα special email account στο gmail από το οποίο κατεβάζει κάθε μισή ώρα μέσω GPRS το pda για email alerts (έπεσε ο server τρέχα κλπ)

Contacts: Το κυρίως αρχείο επαφών στο RoboForm το οποίο κάνει sync με το pda, και μέσω FolderShare κάνει sync με το RoboForm του γραφείου. (Δυστυχώς πρέπει να έχεις πληρωμένες 2 άδειες RoboForm, ευτυχώς τη δεύτερη σου τη δίνουν με έκπτωση). Contacts υπάρχουν και στο Gmail, χωρίς όμως να γίνονται sync με τίποτα, απλά για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας. Το plaxo δεν με έχει καλύψει κυρίως γιατί έχω παρατήσει παντελώς το outlook.

Password lists: Roboform σε όλα

Bookmarks: Roboform σε όλα

Calendar: Google Calendar με sms reminders στο pda.

Feeds: Google reader από όλες τις συσκευές (pda μέσω GPRS)

Λοιπά αρχεία: Folder share το οποίο μου δίνει και δυνατότητα πρόσβασης από web

Για τον κάθε τομέα πάντως έχω δοκιμάσει άπειρες λύσεις και πατέντες. Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι είμαι σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο σε όλα εκτός τα contacts. Και με το "ικανοποιητικό" επίπεδο δεν εννοώ ότι έχω το υπέρτατο μοντέλο synchronization αλλά ένα μοντέλο που καλύπτει απόλυτα (σχεδόν = contacts) τις πραγματικές μου ανάγκες.

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  02-11-2006, 21:11 19737 σε απάντηση της 19736

Να συμπληρώσω ότι το RoboForm χειρίζεται επίσης και τα notes μου, ενώ τρέχει και από usb stick το οποίο είναι πάντα περασμένο στο μπρελόκ μου...

Και όχι, δεν έχω μετοχές της εταιρίας του RoboForm, ευελπιστώ να μου χαρίσουν μερικές μετά από αυτό το post :-)
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  03-11-2006, 09:22 19760 σε απάντηση της 19737

Νομίζω ότι δώσατε πολλές ιδέες! Μάλλον θα επιλέξω τα εξής:
    • Outlook και ActiveSync για Contacts - Tasks - Notes - Calendar (Δουλειά-Σπίτι-PDA)
      Γενικά μου δουλεύει καλά (τουλάχιστον μεταξύ δυο) οπότε λέω να το κρατήσω
    • Outlook και ActiveSync (Δουλειά-PDA) όπως το χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα. Στο σπίτι απλά download με "keep copy on server"
    • Google Reader για RSS
    • Google Bookmarks
    • RoboForm για Passwords (Σπίτι-PDA)
    Τώρα με τα αρχεία:
    • Τα περιεχόμενα του PDA με ActiveSync (για backup)
    • Folder Sharing (ίσως με VPN;;;)
    • Συγχρονισμός συγκεκριμένων καταλόγων που θέλω και στη δουλειά και στο σπίτι με folder share (συνδέοντας τον laptop της δουλειάς με τον router στο σπίτι)
    Φαίνεται λίγο πολύπλοκο... ελπίζω να μην είναι τελικά, μια που μερικά από αυτά τα έκανα έτσι κι αλλιώς!

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  03-11-2006, 10:32 19767 σε απάντηση της 19760

Να πω κάτι; Το σημαντικότερο και καθοριστικό πρόβλημα του Outlook για το sync, είναι ότι αν στείλεις ένα e-mail από το σπίτι, αυτό μένει στο outlook του σπιτιού και δεν το έχεις στο γραφείο. Για αυτό τι θα κάνεις;
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  04-11-2006, 10:32 19832 σε απάντηση της 19767

Θα έχω ολοκληρωμένο Inbox μόνο στη δουλειά. Στο PDA θα έχω τους τελευταίους 3-4 μήνες. Στο σπίτι θα το έχω μόνο για notification, όχι για inbox.
    Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  23-11-2006, 11:45 21006 σε απάντηση της 19736

Αν βάλουμε στην εξίσωση και τη μεταβλήτή κινητό?

Έστειλά από το κινητό όλες τις επαφές στο pda, αλλά δεν μου τα μετέφερε όλα. Για διάφορους λόγους θέλω να αποφύγω να εγκαταστήσω synch και για το κινητό.

Mπορεί να γίνεται κατευθείαν?

Το κινητό είναι w55 ericsson και δεν έχει κάποιο activesynch εργαλείο.

Μία μία τις επαφές? (Σκότωμα ~) )
    Simple Photography
  •  23-11-2006, 12:16 21009 σε απάντηση της 21006

1) Δεν νομίζω ότι γίνεσαι κατανοητός. Από τη μια λες ότι θέλεις να αποφύγεις εγκατάσταση synch για το κινητό και από την άλλη λες ότι δεν υπάρχει για το κινητό σου. Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις συγχρονισμό χωρίς το αντίστοιχο εργαλείο.

2) Όταν λες "Έστειλά από το κινητό όλες τις επαφές στο pda" πως το έκανες;
    Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  23-11-2006, 13:13 21011 σε απάντηση της 21009

Εννοούσα θέλω να αποφύγω activesync με εγκατάσταση στον υπολογιστή γιατί έχω κάποια custom εργαλειάκια που βλέπουνε τις com και ψιλοτρελαίνονται με τους drivers που εγκαθιστά η ericsson.

Aπό το κινητό στο pda τις έστειλα μέσω bluetooth από την επιλογή αποστολή όλων. Tις πέρασε όλες αλλά μισές. πχ αν ένα όνομα είχε 5 αριθμούς, email & foto, πέρασε μόνο ένα τυχαίο τηλέφωνο.

Σκεφτόμουνα μήπως υπάρχει κανένα tool είτε για το κινητό σε java που να κάνει κάτι αντίστοιχο αλλά σωστά, είτε κάτι για το pda που να μπόρεί να κάνει synch με το τηλέφωνο κατeυθείαν...

Α και θέλω και μια Φερράρι μιας και σας αράδιασα ολόκληρο ευχολόγιο...
    Simple Photography
  •  23-11-2006, 15:00 21013 σε απάντηση της 21011

To πρόβλημα είναι ότι το PDA (ΗΧ2790 Ipaq) βλέπει το vcf αρχείο σαν να περιέχει μία μόνο επαφή, ενώ περιέχει όλες τις επαφές μου. Μια πρόχειρη λύση είναι να τις περάσω 1-1 αλλά είναι κάπου 250 οπότε υπάρχει πρόβλημα...

Έχετε αντιμετωπίσει κάτι σχετικό?
    Simple Photography
  •  23-11-2006, 15:10 21014 σε απάντηση της 21013

Για μένα τα αντικείμενα αυτά (PDA, κινητό, Outlook) είναι καθημερινής χρήσης και δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω οποιαδήποτε άλλη λογική συγχρονισμού που απαιτεί περισσότερα από 1-2 κλικς στον υπολογιστή ή 1-2 ταπς στο PDA!
    Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems