Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ξεκινώντας σε Windows Προγραμματισμό.

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò sugoruyo. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος xabikos στις 27-04-2007, 17:02. Υπάρχουν 25 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (26 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  30-03-2006, 14:22 11375

Ξεκινώντας σε Windows Προγραμματισμό.

/Κατ' αρχάς να δηλώσω την ιδιότητά μου:
    /Άι αμ ε Γκρικ φοίτητερ.

Λοιπόν ας να τα πάρουμε με μια σειρά.

Βρίσκομαι στο 5ο εξάμηνο της σχολής μου (ΤΕΙ Αθήνας - Πληροφορική) και διαπιστώνω ότι αν και παίρνουμε αρκετές χρήσιμες γνώσεις στη σχολή μας, εντούτοις από πλευράς προγραμματισμού σε desktop εφαρμογές και web services αυτά που κάνουμε κρίνονται επιεικώς ανεπαρκή.

Εδώ θα δηλώσω πως ένας τομέας που με ενδιαφέρει ιδιαιτέρως είναι η δικτύωση και το Open Source Software. Δηλώνω ευθαρσώς ότι μου αρέσει το linux (το οποίο προσπαθώ να μάθω) και τα UNIXοειδή και περιμένω μέσω ταχυδρομείου όποιες φάπες αποστείλουν οι θιασώτες των Windows.

Επειδή όμως τα UNIXοειδή λειτουργικά εν γένει δεν προσφέρονται για desktop εφαρμογές θα ήθελα να αποκτήσω κάποια εξοικείωση με τον τομέα του GUI Programming σε Windows και τη δημιουργία πραγματικά χρήσιμων προγραμμάτων.

Οι σχέσεις μου με τον προγραμματισμό είναι καλές από την άποψη ότι γενικά δεν πολυζορίζομαι με τους αλγορίθμους και την υλοποίησή τους.

Από γνώσεις δεν κατέχω ιδιαίτερα πράματα και θα ήθελα τα φώτα σας εδώ.

Έχω δει λίγο VB6 παλιότερα. Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα ως γλώσσα. Επίσης είδα και λίγη VC++ 6 η οποία μου φάνηκε πιο ενδιαφέρουσα και πιο καλοσχεδιασμένη. Από πλευράς .NET δεν έχω ιδέα.
    Ξέρω λίγη C, C++ σε κονσόλα καθώς και λίγο python.
    Η SQL δε μου φαίνεται γενικά δύσκολη και τα πάω καλά με αυτή αν και διαθέτω σαφώς περιορισμένες γνώσεις και εξοικείωση.

Θα ήθελα λοιπόν από εσάς αν μπορείτε να μου δώσετε κάποιες γενικές κατευθύνσεις στον τομέα.

Το πρώτο πράμα που με ενδιαφέρει είναι να μάθω τι είναι τι και να έχω μια γενική γνώση του περιβάλλοντος.

Από εκεί και πέρα θα ήθελα επίσης κάποια βασική γνώση των διαφόρων εργαλείων και των χρήσεών τους.

Άλλο θέμα που με ενδιαφέρει είναι να μάθω κάποια/κάποιες γλώσσες προγραμματισμού σε γραφικό περιβάλλον Windows καθώς και διαχείριση βάσεων δεδομένων σε αυτό το περιβάλλον.

Από εσάς αυτό που θα ήθελα είναι να παραθέσετε μερικά links για ένα 'νέους οδηγούς', τίτλους βιβλίων που προτείνετε και άλλα resources για να αρχίσω να ασχολούμαι σιγά σιγά με το θέμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Υ.Γ.: Πιστεύω ότι αν δημιουργηθεί μια οργανωμένη συλλογή από τέτοια resources θα ήταν γενικότερα χρήσιμη και θα μπορούσε να γίνει sticky.

Υ.Γ.2: Συγνώμη για τις υπερβολικές μου απαιτήσεις.

Υ.Γ.3: Ελπίζω το θέμα να μην είναι άκυρο ή να έχει ήδη αναλυθεί.
    Why should I write click on my screen.
  •  31-03-2006, 21:47 11420 σε απάντηση της 11375

Απ: Ξεκινώντας σε Windows Προγραμματισμό.

Κανείς; 40 αναγνώσεις και κανείς δε μπορεί να πει έστω: "Παράτα μας ρε φιλαράκι. STFW"
  •  01-04-2006, 00:04 11422 σε απάντηση της 11375

Παράτα μας ρε φιλαράκι. STFW.

Αλλά το STFW τί είναι;

Επι του θέματος: Το Visual Studio και το .Net είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός για να μπεις στα θέματα που σε ενδιαφέρουν. Είναι αρκετά εύκολο να ξεκινήσεις να δουλεύεις μαζί τους, υπάρχει πληθώρα παραδειγμάτων και βοήθειας, ενώ σου επιτρέπουν να φτάσεις αρκετά βαθιά σε προχωρημένα θέματα. Όσο για την γλώσσα, είναι καθαρά υποκειμενική άποψη. Ουσιαστικές διαφορές δεν υπάρχουν μεταξύ τους, διάλεξε ότι προτιμάς. Αν έχεις κάποια εμπειρία σε C, ίσως σου έρθει πιο βολική η C#. Αν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία με προγραματισμό, ίσως βρεις πιο φιλική τη vb.net.

Βιβλία δεν έχω να σου προτείνω. Resources, πάλι δεν έχω να σου προτείνω, έτσι, κάτι τόσο γενικό για ξεκίνημα. Πέρνα μια βόλτα από ένα καλό τεχνικό βιβλιοπωλείο και διάλεξε ένα που να σου ταιριάζει και από εκεί και πέρα google για λεπτομέρειες σε κάθε επιμέρους θέμα. Αν σε κάτι ζορίζεσαι... dotNetZone

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  01-04-2006, 00:11 11424 σε απάντηση της 11375

Δεν είναι σύνηθες το να υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός αναγνώσεων και να μην δίνεται απάντηση, μπορώ όμως να εκτιμήσω πιθανούς λόγους που συνέβη αυτό. Ισως η μεγάλη σου (και λεπτομερής, ομολογουμένως) ανάλυση της κατάστασης να "τρόμαξε" μερικούς. (Σε αυτούς συμπεριλαμβάνομαι και εγώ, ο οποίος δεν ήξερα από που να ξεκινήσω και τι να πρωτοαναφέρω). Θα κάνω λοιπόν μια προσπάθεια, και μπορούμε να την "τρέξουμε" σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια ανάλογα με το τι απο αυτά που θα σου πω σε καλύπτει και σε τι θα ήθελες περισσότερες πληροφορίες.

Να ξεκαθαρίσω εξ'αρχής οτι δεν θα προτείνω βιβλία, για το λόγο οτι δεν έχω κάποια πρόσφατη εμπειρία από βιβλία για νέους στο χώρο, και συνεπώς δεν θέλω να προτείνω κάτι κακό. Εγώ, προσωπικά, συχνα-πυκνά δοκίμαζα τα γνωστά σε όλους 'κοκκινα' βιβλία της Wrox και έχω μείνει αρκετά ικανοποιημένος ως τώρα.

Στα υπόλοιπα τώρα:

Χωρίς να θέλω να σε "προσηλυτίσω", να πω απλά οτι εμπειρικά έχω δει πως οι περισσότεροι φοιτητές δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα έχουν μια σαφή τάση προς το open source. Αυτό εκτιμώ οτι συμβαίνει γιατί αποκτούν την πρώτη τους εμπειρία πάνω σε σχετικές τεχνολογίες εντός των ίδιων των ιδρυμάτων. Αντιθέτως, όσοι έχουν "παίξει" λίγο παραπάνω μόνοι τους, είναι λιγότερο απόλυτοι ως προς την επιλογή κατεύθυνσης. (Μην ξεχνάμε πως δεν υπάρχει μόνο open source και Microsoft - παλιότερα πολλοί πήγαιναν προς Delphi μεριά).

Αρα σε αυτό τον τομέα, απλά θα πρότεινα να εξετάσεις λεπτομερέστερα (και ίσως όταν ενισχύσεις το τεχνικό μέρος των γνώσεών σου) τους λόγους για τους οποίους θα επιλέξεις τη μια ή την άλλη πλατφόρμα, όποια και αν είναι, προκειμένου να είσαι σίγουρος οτι θα κάνεις τη σωστή επιλογή, η οποία θα κριθεί ως σωστή ή οχι βάσει των κριτηρίων που θα επιλέξεις εσύ ο ίδιος.

Υποψιάζομαι οτι, εχοντας αποκτήσει μια εμπειρία από αντικειμενοστραφή προγραμματισμό "στραβωσες" στη VB6 και πολύ καλά έκανες. Ομως, από την άλλη μεριά, αν έχεις δουλέψει Java, τότε θα βρείς πολλά κοινά σημεία στον τρόπο με τον οποίο μπορείς να γράψεις C#. Βεβαια, οι ομοιότητες τελειώνουν εκεί, μια και το user interface design στο .NET Framework με το Visual Studio 2003 ή 2005 δεν είναι και τόσο κοινό με τα AWT και τα λοιπά εξωτικά της Java.

Το .NET Framework έχει τη λογική οτι παράγεις εκτελέσιμο κώδικα από οποιαδήποτε γλώσσα υποστηρίζεται (και είναι πολλές, με τις δημοφιλέστερες να είναι οι C# και VB.NET - οχι, καμμία σχέση με τη VB6). Μαλιστα, μπορείς να γράψεις κομμάτια μιας εφαρμογής (δυνητικά) σε διαφορετικές γλώσσες  - π.χ. κάποιο library να είναι γραμμένο σε C# ενώ η υπόλοιπη εφαρμογή σε J# ή VB.NEΤ!

Από την άλλη μεριά η Microsoft έχει κάνει αρκετή δουλειά στο χειρισμό των data με το ADO.NET, η χρήση του οποίου είναι κοινή όποια γλώσσα και αν επιλέξεις για να δουλέψεις μια και όπως είπαμε ήδη η πλατφόρμα είναι multi-language (σε αντίθεση με το - αμφιλεγόμενο στην πράξη - write once, run everywhere της Java, το .NET Framework είναι κάτι σαν "write in any language - run on Windows").

Το να γράφεις εφαρμογές αποκλειστικά για Windows έχει και τα πλεονεκτήματά του. Οι γλώσσες είναι περισσότερο "δεμένες" με το λειτουργικό σύστημα και εκμεταλλεύονται καλύτερα τις δυνατότητές του. Από την άλλη μεριά, το ADO.NET σίγουρα δουλεύει καλά με τον SQL Server, αλλά η αρχιτεκτονική του είναι τέτοια που μπορεί να συνεργαστεί με σχεδόν κάθε άλλο σύστημα RDBMS.

Από εκεί και πέρα, το κλειδί είναι τα πρότυπα και οι standard τεχνολογίες. Web services, XML/XSLT, CSS κλπ. από τεχνολογίες, καθώς και η  εφαρμογή design patterns, και ο OOP, όλα βρίσκουν εφαρμογή στην πλατφόρμα .NET όπως ακριβώς και σε άλλες πλατφόρμες. Αυτό που θα μπορούσα να συμβουλέψω εγώ τουλάχιστον είναι να "κολλήσεις" στην αρχή με μία γλώσσα και να μην προσπαθήσεις να μάθεις περισσότερες, αν θέλεις να εξειδικευτείς, γιατί η καμπύλη εκμάθησης ειναι ιδιαίτερα μεγάλη στην αρχή και ενδέχεται να αποθαρρυνθείς αν επιχειρήσεις να τα κάνεις όλα μαζί.

Επίσης να πιάσεις ένα κομμάτι τη φορά. Αφού διαλέξεις τη γλώσσα, διάλεξε τι είδους εφαρμογές θέλεις να φτιάχνεις. Windows forms; Web εφαρμογές; Distributed εφαρμογές; Client/Server; Services; Στη συνέχεια δες τι σε "τραβάει" περισσότερο. Το presentation tier ή το middle tier; (ναι, υπάρχει ακόμα και στις client/server εφαρμογές κατα μια έννοια!) Ετσι θα αρχίσεις να οριοθετείς τον εαυτό σου και να φτιάχνεις τη δική σου "προγραμματιστική προσωπικότητα". Οποια γλώσσα και πλατφόρμα και αν έχεις επιλέξει στην αρχή, με αυτή τη γνώση που θα αποκτήσεις θα έχεις δημιουργήσει σε βάθος χρόνου καλύτερη κρίση για το τι σου ταιριάζει, χωρις να επηρεάζεσαι από άλλους παράγοντες, για να μπορέσεις στη συνέχεια να τοποθετηθείς.

Ξερω οτι τα είπα λίγο "σπαγγέτι", και μπορεί να σε μπερδεψω, όμως θα είναι καλό να δεις μεσα από όλο αυτό το κατεβατό που σου έγραψα σε τι θα ήθελες να επικεντρωθούμε περισσότερο και να συνεχίσουμε κατά αυτό τον τρόπο.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  01-04-2006, 00:14 11425 σε απάντηση της 11422

cgeo wrote:
    Αλλά το STFW τί είναι;

STFW = Search The F***ing Web. Χρηστο, μην λες STFW στον κόσμο, χάνουμε ...πελάτες :) :) :)

(Φυσικά να πω και εγώ οτι δεν το εννοούσε, ε; :) )

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  01-04-2006, 00:29 11426 σε απάντηση της 11420

Λίγη υπομονή αγαπητέ συνάδελφε... Αφ'ενός μεν δεν συνηθίζουμε να απαντάμε έτσι στα μηνύματα, αφετέρου δε, όπως κι εσύ ο ίδιος διαπίστωσες, οι απαιτήσεις σου, αν όχι υπερβολικές, είναι αρκετές. Το να διαβάσει κάποιος ένα post είναι ένα (εύκολο) πράγμα. Το να κάτσει να γράψει ολόκληρη πραγματεία είναι διαφορετικό...

Ως προς το πρώτο κομμάτι του μηνύματός σου, περί links, 'νέους οδηγούς', τίτλους βιβλίων και resources το μόνο που έχω να σου προτείνω είναι: όρεξη, Google, MSDN, Amazon και dotNetZone.

Μην με παρεξηγήσεις αλλά είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν όλα αυτά τα resources στα πλαίσια ενός μηνύματος. Η πρόταση να φτιάξουμε μια θεματική ενότητα με τέτοιου είδους resources είναι καλή, ήδη συζητείται, αλλά δεν μπορεί να υλοποιηθεί από την μια στιγμή στην άλλη...

Προσωπικά, πιστεύω ότι τo πιο δύσκολο κομμάτι είναι το ξεκίνημα. Αν ξεκινήσεις, σιγά-σιγά θα αρχίσεις να ψάχνεις απαντήσεις στα ερωτήματα που σου δημιουργούνται. Για να ξεκινήσεις λοιπόν, θα σου πρότεινα να φτιάξεις ένα development περιβάλλον με τα express εργαλεία. Μπορείς να τα κατεβάσεις από εδώ: http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/. Διάλεξε μια γλώσσα προγραμματισμού (θα σου πρότεινα τη C# μιας και σου αρέσει καλύτερα η C++) και κατέβασε και τον SQL Server Express. Αν θες να δεις το Web Development, κατέβασε το Visual Web Developer 2005 Express. Υποστηρίζει και C# και VB.NET. Επίσης, στο ίδιο link, για κάθε ένα από τα express προϊόντα θα βρείς και Learning Recourses, απίθανα μαθήματα σε videάκια. Αφού ασχοληθείς με αυτά, βάλε ένα project στον εαυτό σου και προσπάθησε να το υλοποιήσεις. Η εμπειρία θα είναι πολύτιμη!

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  01-04-2006, 10:30 11436 σε απάντηση της 11420

Θα κάνω μια περίεργη ερώτηση αλλά μην βαράς sugoruyo. Η βιβλιοθήκη της σχολής δεν έχει τίποτα? (Μην βαράτε!) Δεν ξέρω, μπορεί να είναι καλύτερη από αυτό που λέγαμε εμείς βιβλιοθήκη της σχολής.

Ο καλύτερος τρόπος να μάθεις μια γλώσσα είναι από ένα βιβλίο και δοκιμάζοντας προγραμματάκια μόνος σου. Δυστυχώς, τα βιβλία που θα αγοράσει κάποιος για να μάθει ένα θέμα καταλήγουν άχρηστα μόλις αποκτήσει αρκετή πείρα. Εξ ου και η ανάγκη μιας καλής βιβλιοθήκης. Το web δεν λέω, καλό είναι για σύντομα άρθρα που καλύπτουν ένα μόνο αντικείμενο. Άσε που η ποιότητα των άρθρων δεν είναι απαραίτητα και η καλύτερη. Από την άλλη, ένα βιβλίο μπορεί να καλύψει πολλά θέματα και να μπει σε αρκετό βάθος.

Προσωπικά πιστεύω ότι αξίζει να ξέρεις πολλές γλώσσες. Έτσι μαθαίνεις κόλπα και τεχνικές που υπάρχουν στη μία ή την άλλη γλώσσα και να τις μεταφέρεις στη γλώσσα που χρησιμοποιείς κάθε φορά. Πάρε για παράδειγμα τα generics στη Java και το .NET. Όποιος έχει χρησιμοποιήσει templates στη C++ θα μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει πολύ ευκολότερα και σε πολύ περισσότερες περιπτώσεις από κάποιον που τα βλέπει πρώτη φορά.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  01-04-2006, 10:46 11439 σε απάντηση της 11375

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κατ'αρχάς δεν είχα σκοπό να φανώ επιθετικός, απλά μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι το post είχε 40 αναγνώσεις και ούτε 1 άνθρωπος δεν είπε κάτι. Έστω και ότι είναι πολύ για να το απαντήσει όλο γρήγορα κανείς και να περιμένω λίγο. Εξ' άλλου έχοντας ασχοληθεί λίγο με τον τομέα καταλαβαίνω ότι ο χρόνος σας είναι πολύτιμος.

Τώρα στα θέματα του προγραμματισμού προσωπικά γούσταρα τις open source λογικές από το σχολείο και πιστεύω ότι σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να φανούν αρκετά πιο καλές υλοποιήσεις σε σχέση με τις εμπορικές.

Εγώ προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το εργασιακό κομμάτι. Απλώς θέλω να ξεκινήσω να μαθαίνω τη συγκεκιρμένη πλατφόρμα μιας και φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα [πρώτη φορά που μου αρέσει κάτι που φτιάχνει η M$.

Δυστυχώς δεν έχω ιδέα του τι είναι τα tiers και τα design patterns και όλα τα άλλα θέματα σχεδιασμού μιας εφαρμογής.

Έχω VS.NET 2003 & MSDN 2003 [μη ρωτάτε πως...]. Αυτά τα Express να υποθέσω είναι free learning packages?

Εμένα ο στόχος μου είναι να αποκτήσω σε πρώτη φάση γενική γνώση του προγραμματισμού στα windows και της δομής των διαφόρων συχνά χρησιμοποιούμενων libraries.

Από κει και πέρα [μάλλον λόγω ηλικίας και έλλειψης εμπειρίας] όλοι οι τομείς μου φαίνονται ενδιαφέροντες.

Αν μπορείτε προτείνετε κάποιο τρόπο να μάθω κατ'αρχάς τα διάφορα θεωρητικά. Για να ασχοληθώ με SQL βάσεις ακόμα δεν τρελαίνομαι γιατί δεν έχω αρκετά καλή γνώση SQL ακόμη.

Σε πρώτη φάση νομίζω θα αρκεστώ στην εκμάθηση μιας εκ των .NET γλωσσών, του σχεδιασμού ενός GUI και της σχεδίασης της εφαρμογής.

Τέλος για τις αναφορές περί google, amazon να αναφέρω ότι μετά από αρκετό ψάξιμο δε βρήκα κάποιο βιβλίο που να έχει καλές κριτικές για την εκμάθηση από την αρχή του .NET framework αλλά για τη μετάβαση από την παλιά πλατφόρμα στη νέα.

Αυτός είναι και ο λόγος που ρωτάω εδώ για ξεκίνημα. Ήλπιζα να βρω κάποιον που να έχει ξεκινήσει πρόσφατα για να μου προτείνει κάποιες πηγές κάλες για αρχάριους.
  •  01-04-2006, 11:52 11441 σε απάντηση της 11424

cap wrote:

Χωρίς να θέλω να σε "προσηλυτίσω", να πω απλά οτι εμπειρικά έχω δει πως οι περισσότεροι φοιτητές δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα έχουν μια σαφή τάση προς το open source. Αυτό εκτιμώ οτι συμβαίνει γιατί αποκτούν την πρώτη τους εμπειρία πάνω σε σχετικές τεχνολογίες εντός των ίδιων των ιδρυμάτων. Αντιθέτως, όσοι έχουν "παίξει" λίγο παραπάνω μόνοι τους, είναι λιγότερο απόλυτοι ως προς την επιλογή κατεύθυνσης. (Μην ξεχνάμε πως δεν υπάρχει μόνο open source και Microsoft - παλιότερα πολλοί πήγαιναν προς Delphi μεριά).

Να το επαληθεύσω αυτό (μιας και ο ίδιος είμαι φοιτητής ΑΕΙ Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας). Οι περισσότεροι καθηγητές των ΑΕΙ της χώρας σνομπάρουν απίστευτα τα προϊόντα της Microsoft, και είναι υπέρμαχοι του ότι αν δεν γράφεις κώδικα σε κονσόλα (u know vi, don't ya???Stick out tongue [:P]), δεν 'λέει' ......

@pkanavos: πολύ δύσκολο να υπάρχει βιβλιοθήκη σε δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας που να έχει βιβλίο για .ΝΕΤ..... κάτι τέτοιο θα ήταν απίστευτη εκπαιδευτική πρόοδοςBig Smile [:D]

Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  01-04-2006, 12:08 11442 σε απάντηση της 11375

Και όχι μόνο στα ΑΕΙ αλλα και στα ΤΕΙ .. σαν την Θεική ατάκα του τύπου που κάνει προγραμματισμό στο ΤΕΙ Λάρισας.. "Η C είναι πολύ καλύτερη απο όλες.. ότι βλέπετε είναι σε C και γιαυτό εδώ εμείς κάνουμε C..H C δεν έχει την βλακώδη συμπεριφορά να φορτώνει τα πάντα οταν ξεκινάει η εφαρμογή όπως κάνει η VB6..Γιαυτό και τα προιόντα της Microsoft είναι αργά.. Όλα είναι γραμμένα σε VB6"..Η το άλλο? "Όλες η C like γλώσσες όπως C# και Java.. αλλάζεις τα include και πάιζει παντού το πρόγραμμά σας.."

Άσε άμα αρχίσω για μαργαριτάρια..Δεν είναι και αυτό το θέμα μας...Πάντως όπως είπε και ο dt008 οι βιβλιοθήκες δεν έχουν τέτοιου είδους βιβλία..Τα θεωρούν άχρηστα και βλάσφημα, ασχετός ότι είναι "ακριβά"..Εδω καλα καλά δεν θα βρεις για την C που σε ζαλίζει απο το πρωί μέχρι το βράδυ ο άλλος, όχι να βρείς για .Net..
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  01-04-2006, 12:18 11443 σε απάντηση της 11439

sugoruyo wrote:

Έχω VS.NET 2003 & MSDN 2003 [μη ρωτάτε πως...]. Αυτά τα Express να υποθέσω είναι free learning packages?

Είναι free άλλά δεν είναι learning packages. Είναι τα κανονικά προϊόντα, απλά λείπουν κάποια features. Σημείωσε ότι είναι οι εκδόσεις 2005 των προϊόντων, και είναι καλύτερα να ασχοληθείς με αυτές εξαρχής.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  01-04-2006, 14:12 11445 σε απάντηση της 11443

Καλά όλα αυτά που είπες. Για τις φάπες των Windows δεν κατάλαβα... Άλλωστε γιατί να ασχοληθείς με φάπες; Άσε το .NET και πιάσε κάτι άλλο πιο κοντά στο LINUX κτλ. Αχ...αχ...
  •  02-04-2006, 18:50 11478 σε απάντηση της 11375

@infoCENTER: Και καλά θα μου ρήξουν φάπες οι Windowsάδες.

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι και τα windows και το mac και το linux και όλα όσα διατηρούνται έχουν κάποια χρήση και αξία.

Από κει και πέρα όπως προείπα ενδιαφέρομαι εγκυκλοπαιδικά για τα πάντα. Φυσικά στη δουλειά μου θα δουλέψω με κάποια συκγεκριμένα πράματα.

Είμαι υπέρμαχος του open-source αλλά δε λέω σε κάποιον βάλε linux και 30 emulators για να παίξεις ένα παιχνίδι. Θα πω βάλε linux για τη Χ δουλειά.

Για τις εκδόσεις 2005 που είπε ο KelMan θα τις προμηθευτώ από τον αγαπημένο μου "software vendor".

Κάποιοι που είπαν για τα βιβλία. Στο Τ.Ε.Ι. μας τώρα έχουν γίνει διάφορες προτάσεις από τους καθηγητές κ.τ.λ μιας και υπάρχουν αρκετοί που ασχολούνται με .NET αλλά και GUI programming σε linux. Το καλό είναι ότι είναι γενική παραδοχή πως το πρόγραμμα σπουδών είναι παρωχημένο σε μεγάλο ποσοστό και πρόκειται να αλλαχθεί. Βέβαια εμένα οι αλλαγές αυτές μάλλον θα με βρουν σε κάποια πρακτική άσκηση. Πάντως σχετικά βιβλία έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στη βιβλιοθήκη και έχω δει και πακέτα με .NET εργαλεία.

Στο θέμα μου :

Ας πούμε ότι αποφασίζω να ξεκινήσω με C++ κ.τ.λ. Θα μπορούσε κανείς να προτείνει κάποιο site με tutorials για νέους στο θέμα ή κάποιο βιβλίο που καλύπτει εκμάθηση VC++.NET;
    Αν δεν έχετε κάτι για τη συγκεκριμένη γλώσσα οτιδήποτε μου κάνει.

Κυρίως όμως με ενδιαφέρει να μάθω πως σχεδιάζονται όλες αυτές οι εφαρμογές γιατί όλο διαβάζω ορολογίες που δεν έχω ξαναδεί.

Υ.Γ.: Έχω γα**θεί στα μεγάλα ποστ και τα πολλά κενά πάλι.

Edit: Τρελάθηκε στα <br>
  •  03-04-2006, 00:41 11489 σε απάντηση της 11478

Ώπα, άλλο να μάθεις μια γλώσσα όπως η C++ άλλο να μάθεις για σχεδιασμό εφαρμογών. Για C++ ένα πολύ καλό βιβλίο είναι το Accelerated C++: Practical Programming by Example, των Andrew Koenig & Barbara Moo, Addison-Wesley, ISBN: 020170353X.

Αν ξέρεις C++ αλλά θέλεις να μάθεις συγκεκριμένα τη Visual C++, ξεκίνα με ... το documentation! Αν δεν την έχεις ήδη θα βρεις το documentation και online στο msdn.microsoft.com.

Από βιβλία, δες τις κριτικές στο Amazon. Κάποια καλά βιβλία είναι το Managed C++ του Stephen Fraser, ISBN 1590590333. Η έκδοση αυτή είναι για Visual Studio 2003, ενώ έχει βγάλει και έκδοση για Visual Studio 2005 αλλά με άλλο όνομα, Pro Visual C++/CLI and the .NET 2.0 Platform, ISBN: 1590596404.

Το σχόλιο περί tiers, patterns κλπ είναι ανησυχητικό. Τα θέματα αυτά θεωρούνται πλέον βασικά και έπρεπε να διδάσκονται ήδη. Επειδή η περίπτωση είναι σοβαρή και δημιουργεί υποψίες, θα γράψω ένα αντιβιοτικό ευρέως φάσματος, το Software Engineering (7th Edition) του Sommerville, ISBN:0321210263 το οποίο καλύπτει όλα τα βασικά της ανάπτυξης εφαρμογών, από το project management μέχρι την αρχιτεκτονική και το testing.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  03-04-2006, 13:32 11500 σε απάντηση της 11445

Κάποιες συμβουλές για το πώς μπορεί ένας φοιτητής να βρεί τα εργαλεία και την πληροφορία που χρειάζεται για να μάθει τις τελευταίες τεχνολογίες της Microsoft:

1. Τα εργαλεία παρέχονται από το πρόγραμμα MSDNAA. Αυτή είναι μια ετήσια συνδρομή για τμήματα πληροφορικής (ή σχετιζόμενα με αυτήν) η οποία με ένα ελάχιστο κόστος (800Ε ανά τμήμα), δίνει σε όλους τους καθηγητές και τους φοιτητές του εγγεγραμμένου τμήματος σχεδόν όλο το MSDN και δωρεάν το Microsoft E-learning Library.

2. Μαθήματα, ασκήσεις, εργαστήρια μπορείτε να βρείτε στο site www.msdnaa.net στο "curriculum repository". Εκεί υπάρχουν μαθήματα ειδικά προσανατολισμένα σε φοιτητές και καθηγητές, τα οποία έχουν αναπτυχθεί από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς ανά τον κόσμο.

3. Imagine Cup: Μία πολύ καλή αφορμή για να δουλέψει κάποιος φοιτητής σε ένα project και να διακριθεί, είναι ο μεγαλύτερος τεχνολογικός διαγωνισμός του κόσμου, το Imagine Cup. Η Ελλάδα κατέκτησε την δεύτερη θέση παγκοσμίως το 2005 και την τρίτη θέση παγκοσμίως το 2004. Περισσότερες πληροφορίες στο www.imaginecup.gr

Ελπίζω αυτά να βοήθησαν..

Φώτης
Σελίδα 1 από 2 (26 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems