Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò EMPEROR. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 15-05-2006, 21:16. Υπάρχουν 40 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 3 (41 εγγραφές)   1 2 3 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  15-05-2006, 12:34 12672

ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ

Σας βαρεθηκα πραγματικα , προγραμματιστες , παιδια ενως ανωτερου Θεου.

Πως την εχετε δει τελικα ? Οποιον τυπο σαν εσας πετυχαινω καμια φορα εξω
    μιλαει για την δουλεια του λες και δουλευει πυρηνικος φυσικος στη Νασα,
    Σιγα ρε μεγαλε , κατουρα και λιγο λεω εγω, επειδη καθεσαι ολη μερα μπροστα
    απο ενα χαζο monitor , και γραφεις κατι ακαταλαβιστικα πραγματα αυτο σε κανει σπουδαιο ?

Τριχες !! Bullshit εντελως ! Βγειτε και λιγο εξω , καθεστε ολη μερα μεσα και φρικουλιαζετε.
    Αναρωτιεμαι αν κανεις απο εσας εχει γκομενα , ειμαι σιγουρος πως η μονη σας φιλη
    ειναι η παλαμη σας. Κακομοιρηδες.

Αντε προσγειωθειτε λιγο , δεν εχετε μαθει πως βγαινουν τα αληθινα χρηματα.Εχετε καλομαθει
    τα περισσοτερα απο εσας , πλουσιοπαιδα με το μπαμπα να αγοραζει οτι θελετε και εσεις
    εκει , κολλημενα στο Monitor. Για τραβατε να δουλεψετε απο τα 14 , να δειτε τι σημαινει ζωη,
    κακομαθημενα.
  •  15-05-2006, 12:57 12673 σε απάντηση της 12672

Απ: ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ

Δεν διαγράφω το παρόν μήνυμα, αν και άσχετο με το πνεύμα του όλου εγχειρήματος που επιχειρούμε εδώ, μόνο και μόνο επειδή μου έκανε "κλικ". (Φυσικά, αν κάποιος άλλος moderator έχει αντίθετη άποψη, το συζητάμε).

Αφήνω αυτό το μήνυμα για να προλάβω αντιδράσεις και επανέρχομαι σε λίγο με την απάντηση.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  15-05-2006, 13:14 12675 σε απάντηση της 12672

Ιδού και η απάντηση.

Από τα λεγόμενά σου, αγαπητέ φίλε, μου θυμίζεις πραγματικά μια εικόνα που έχω δεί πολλές φορές στη ζωή μου. Αυτή του απογοητευμένου πελάτη που αναρωτιέται "τι είναι το Internet", παρ'όλα αυτά θέλει να φτιάξει ένα Web Site με πραγματάκια να γυρίζουν και να κάνουν μπλιπ μπλιπ, να πατας ενα κουμπί και να βγαίνει μια χοντρή (και μια αδύνατη), και να είναι ακριβώς όπως το φαντάστηκε από την μεγάλη του εμπειρία παρακολούθησης Αμερικάνικων έργων με hackers στην TV. Α, και όλα αυτά με 300 ευρώ, παράδοση χθες το πρωι, και μην ακούσει τη λέξη "προδιαγραφές" (που ούτως η άλλως δεν ξέρει τι σημαίνει).

Φυσικό είναι να κακιώνει όταν κάποιος του πει "ξερεις, αυτό θέλει n λεφτά και n δουλειά". Ποιός είναι αυτός που όλη την ώρα κάθεται πίσω από ένα "χαζομόνιτορ" και δεν κάνει τίποτα (φυσικά, τα κάνει όλα ο υπολογιστής, ο προγραμματιστής απλά γεμίζει το κενό ανάμεσα στην οθόνη και την καρέκλα) και έχει το ΘΡΑΣΟΣ να μου ζητάει και λεφτά; Μα αυτός κάθεται! Ειναι στερημένος, απομονωμένος, κακομοίρης και "δεν ξέρει πως βγαίνουν τα αληθινά χρήματα" (με το πηλοφόρι προφανώς). Α, και φυσικά αν δεν έχει δουλέψει από τα 14 δεν έχει δικαίωμα να δουλεύει και να ζητάει χρήματα. Ειναι απλά κακομαθημένος. Και γράφει "ακαταλαβίστικα" πράγματα. Κοροιδεύει τον κόσμο δηλαδή. Ντροπή του!

Αντί σημειακής ανάλυσης λοιπον αγαπητέ φίλε θα σου γράψω τη δική μου θεώρηση των πραγμάτων.

Ξεκίνησα να δουλεύω από τα 16 πριν ακόμα τελειώσω το σχολείο. Οι πρώτες μου δουλειές δεν είχαν καμμία σχέση με την πληροφορική (παιδί για όλες τις δουλειές σε λογιστήριο, υπάλληλος βιβλιοπωλείου κλπ). Δεν είχα την ευτυχία να ανήκω σε εύπορη οικογένεια, έτσι μερικές φορές δεν υπήρχαν χρήματα ούτε για εισητήριο για το λεωφορείο. Παρ'όλα αυτά έβαλα τον πισινό μου κάτω, διάβασα πολύ και μπήκα στο Πανεπιστήμιο.

Θα ήμουν αχάριστος αν έλεγα οτι δεν πέρασα καλά. Φυσικά και περασα καλά. Δεν σταμάτησα όμως να δουλεύω, και έμαθα πώς βγαίνουν τα λεφτά. Αντίθετα με σένα, ένοιωθα δέος όταν άκουγα τους "τύπους από τη ΝΑΣΑ". Υπάρχουν δυο τυποι ανθρώπων. Αυτοί που σκοτώνουν ο,τι είναι καλύτερο από αυτούς και αυτοί που προσπαθούν να το φτάσουν και να το ξεπεράσουν.

Εγώ ανήκω στη δεύτερη κατηγορία.

Ειμαι σήμερα παντρεμένος, έχοντας περάσει από πολλές σχέσεις (η παλάμη δεν περιλαμβάνεται σε αυτές), και έχοντας ζήσει αρκετά πράγματα και αρκετές εμπειρίες ΚΑΙ πάνω στη δουλειά. Αλήθεια, γνωρίζεις πως η Πληροφορική είναι μια κοινωνική επιστήμη; Οτι έχει πρωτίστως να κάνει με ανθρώπους και μετά με τα μηχανήματα;

Ο μπαμπάς παίρνει σύνταξη 300 ευρώ σήμερα που μιλάμε. Και όταν εργαζόταν δεν κατάφερνε πάντα να μας έχει ικανοποιημένους. Και εργαζόταν σκληρά. Βιοτέχνης χρόνια, και πριν ναυτικός. Σημερα εγώ βγάζω περισσότερα από όσα βγάζουν και οι δύο μου γονείς μαζί. Αλλά δεν τα κέρδισα στο λαχείο. Ιδρωσα. Και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Και θαυμάζω ακόμα αυτούς που είναι καλύτεροι από εμένα. Και προσπαθώ να τους μοιάσω.

Η περίπτωσή μου είναι *αντιπροσωπευτική* ενός μεγάλου συνόλου ανθρώπων, εκ των οποίων αρκετοί βρίσκονται εδω μέσα και τους γνωρίζω προσωπικά, οι οποίοι ο,τι κατέκτησαν το κατέκτησαν με τον ιδρώτα τους. Ειναι αυτοί που φαντάζουν "περίεργοι" και "ακαταλαβίστικοι" στα μάτια σου επειδή έχουν κερδίσει το δικαίωμα να ξεχωρίζουν λόγω των γνώσεών τους και της εμπειρίας τους.

Ειναι αυτοί που συνέβαλαν στο να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου σήμερα και να γράφεις αυτά που γράφεις.

Α, και δεν έχω πτυχίο Πληροφορικής (ακόμα). Οπως και αρκετοί άλλοι. Απλα γουστάρουμε αυτό που κάνουμε. Πολύ.

Θα με ενδιέφερε, πάντως, να μάθω ποιός είσαι και γιατί λες αυτά που λές. Τι εμπειρίες είχες και γιατί έχεις κακιώσει. Να παρακαλέσω επίσης, αν διατηρηθεί αυτό το thread, να μην επιτεθεί κανένας συνάδελφος σε όσα γράφονται, μια και θεωρώ χρήσιμη ακόμα και αυτήν την επικοινωνία.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  15-05-2006, 13:59 12681 σε απάντηση της 12672

Απορία : Αυτοκράτορας και κόμπλεξ κατωτερότητας πως κολλάνε;

Πάνος Αβραμίδης
  •  15-05-2006, 14:11 12682 σε απάντηση της 12672

Κοιταχτε να δειτε , εγω δεν εχω σκοπο να προσβαλλω κανεναν, αλλα με πνιγει το δικιο γιατι

με οσους τυπους σαν εσας ( κοινος προγραμματιστες ) εχω μιλησει παντα εχουν ενα υφακι

οτι ειναι μονο αυτοι και κανεις αλλος.

Και ειδικα οταν συζηταμε για δουλειες και εγω λεω οτι ειμαι απλα ενας αποθηκαριος σε

καταστημα λιανικης με μισθο οχι παραπανω απο 650 euro , κοιτανε με ενα υφος

λες και μιλανε με μυρμιγκι και οχι ανθρωπο. ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ , ΣΙΓΑ ! ΟΥΤΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΥΦΟΣ. Επειδη βγαζεις λεφτα εισαι καποιος ?

Να πανε να κουρευτουν , αυτοι ειναι που δεν σεβονται τιποτα και εχουν κομπλεξ και οχι εγω.

Τα λεφτα δεν κανουν τον ανθρωπο , ο σεβασμος τον κανει.
  •  15-05-2006, 14:18 12683 σε απάντηση της 12672

Παιδία ενός ανώτερου θεού?Μάλλον όχι.. όλοι ίσοι είμαστε εκεί..

Αν έχεις πετύχει πάντως τους ανθρώπους που περιγράφεις έξω και μιλάνε όπως μιλάνε, τότε είναι άξιοι της μοίρας τους.Το να κοκορεύεσαι σαν ένα παιδάκι που μόλις πήρε το καλύτερο ποδήλατο απο τον γειτονάκι, είναι απλά γελοίο..Το να αναφέρεις όμως την δουλεία σου και κάποιοι να μην καταλαβαίνουν και νομίζουν οτι εμείς μιλάμε ακαταλλαβίστικα, τότε...

Δεν νομίζω να ότι πρέπει να βγεις απο τα 14 σου να δουλέψεις για να καταλάβεις τι πάει να πει ζωή και αυτό δεν έχει να κάνει με την καλοπέραση..Εάν ο μπαμπάς σου είχε 3 εργοστάσια, και εσύ δούλευες απο τα 15 στα γραφεία, θα σε έκανε μάγκα και μη κακομαθημένο?Ή μήπως θεωρούμε αντρίκια δουλεία, μόνο αυτή με τις σκαλωσίες και τα φτυάρια?

Και συμφωνόντας με τον cap θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να μάθω ποιος είσαι και γιατί όλο αυτό το μίσος?
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  15-05-2006, 14:18 12684 σε απάντηση της 12672

'Ανθρωπος ο οποίος κάνει τέτοιου είδους σχόλια και κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του δέν νομίζω ότι αξίζει σχολιασμού.
    Ιωάννης Μανουσάκης
  •  15-05-2006, 14:20 12685 σε απάντηση της 12672

Συμφωνώ

EMPEROR wrote:
    Να πανε να κουρευτουν , αυτοι ειναι που δεν σεβονται τιποτα και εχουν κομπλεξ και οχι εγω.

Αλλά φίλε μου μάλλον είσαι σε σύγχυση

EMPEROR wrote:
    Κοιταχτε να δειτε , εγω δεν εχω σκοπο να προσβαλλω κανεναν, αλλα με πνιγει το δικιο γιατι
    με οσους τυπους σαν εσας ( κοινος προγραμματιστες ) εχω μιλησει παντα εχουν ενα υφακι οτι ειναι μονο αυτοι και κανεις αλλος.

EMPEROR wrote:
    Αναρωτιεμαι αν κανεις απο εσας εχει γκομενα , ειμαι σιγουρος πως η μονη σας φιλη
    ειναι η παλαμη σας. Κακομοιρηδες.

Πάνος Αβραμίδης
  •  15-05-2006, 14:23 12686 σε απάντηση της 12672

Κατάλαβα.

Θα σου πω μερικά πράγματα όπως εγώ τα αντιλαμβάνομαι:

1. Κανεις παρέα με λάθος ανθρώπους. Συγκεκριμένα, ανθρώπους που προσπαθούν να "δείξουν" κάτι που πιθανώς δεν έχουν.

2. Υπάρχουν προγραμματιστές με μισθό αν όχι 650, το πολύ 850 ευρώ. Και εγώ τόσα έβγαζα παλιά. Δεν θεωρούσα τον εαυτό μου "πρωθυπουργό", απλά "τυχερό" που είχα δουλειά. Υπάρχουν και προγραμματιστές με μισθο 3000 ευρώ. Δεν εχω ακούσει κανέναν από αυτούς (τους λίγους, βεβαια, που γνωρίζω με τέτοιο ύψος μισθού) να το παίζει "ανώτερος". Κυρίως γιατί έχει φάει τόσο πολύ ζόρι που του έχει περάσει το κόμπλεξ της επίδειξης.

3. Μην γενικεύεις. Δεν ειναι ολοι οι τυποι "σαν εμάς". Αλήθεια, ποιοί είμαστε εμείς; :) Θα σου άρεσε να βάζαμε όλους τους αποθηκάριους στο ίδιο τσουβάλι μόνο και μόνο επειδή είναι αποθηκάριοι; Εβαλες ενα post με τίτλο "Ειστε για λύπηση" που απευθύνεται σε περίπου 1200 ατομα που δεν γνωρίζεις (και εκ των οποίων δεν είναι όλοι προγραμματιστές, ούτε όλοι του ιδίου επιπέδου). Ειναι αυτός τρόπος να διαμαρτυρηθεί κανείς, ξεκινώντας "ιερό πόλεμο" αποθηκάριων/προγραμματιστών; Και με ποιό σκοπό;

4. Ολοι εδώ είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν. Ητοι, αν ποτέ το σκεφτείς να ακολουθήσεις αυτό τον κλάδο, ίσως να αλλάξεις γνώμη για το πόσο "ψηλομύτηδες" είναι εν γένει οι προγραμματιστές. Κοιταξε λίγο στην περιοχή "Πρωτα βήματα" και στα "Εργασιακά" και θα καταλάβεις τι εννοώ.

5. Οποιος εργάζεται, όποια δουλειά και να κάνει, και κερδίζει το ψωμί του με τον ιδρώτα του και όχι πατώντας επί πτωμάτων, είναι αξιοσέβαστος. Αυτό ισχύει εξίσου για τους αποθηκάριους (επειδή το ανέφερες) και τους προγραμματιστές.

6. Τελος, υπάρχουν προγραμματιστές του κλώτσου και του μπάτσου, οι οποίοι τυγχάνουν αντιμετώπισης χειρότερης (ενδεχομένως) από ο,τι φαντάζεσαι. Εξαρτάται από το που δουλεύει κανείς, τι χαρακτήρας είναι, τι γνώσεις έχει και το πως τον βλέπει ο περίγυρος.

Πιστεύω να σου ανέτρεψα λίγο το "μύθο" που έχεις δημιουργήσει στο μυαλό σου. Αν οχι, εδώ είμαστε :)

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  15-05-2006, 14:25 12687 σε απάντηση της 12672

Πανο, θα προτιμούσα, προκειμένου να μην αναγκαστούμε να διαγράψουμε αυτό το thread, να μην κάνεις απευθείας αντιπαράθεση. Ο φίλος μας είπε αυτά που είπε, επειδή έτσι τα ένοιωθε, και δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε σημειακά. Επίσης θα παρακαλέσω το φίλο emperor να μην απαντήσει σε αυτά τα σχόλια, αν είναι να βγεί κάτι χρήσιμο από αυτή τη συζήτηση (και αυτός είναι ο λόγος που την κράτησα) είναι να δούμε την άποψη του emperor, ο οποίος δεν ανήκει στο χώρο, και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί εκείνος (οπως ίσως και άλλοι) βλέπουν τα πράγματα με τον τρόπο που τα βλέπουν.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  15-05-2006, 14:27 12688 σε απάντηση της 12672

imanos wrote:
    'Ανθρωπος ο οποίος κάνει τέτοιου είδους σχόλια και κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του δέν νομίζω ότι αξίζει σχολιασμού.

Εχεις δίκιο Γιάννη, από την άλλη πλευρά όμως πιστεύω οτι μπορούμε να ρωτήσουμε τα στοιχεία του (αν επιθυμεί να μας τα κοινοποιήσει) για να μην έχουμε αυτή την εντύπωση. Εξάλλου, αρκετοί απο εμάς υπογράφουν πλέον με το κανονικό τους ονοματεπώνυμο. Δεν νομίζω οτι μια επώνυμη γνώμη είναι κακή, ισα ίσα που αποκτά περισσότερη και μεγαλύτερη βαρύτητα.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  15-05-2006, 14:28 12689 σε απάντηση της 12672

Όχι Σωτήρη συγνώμη !!

Δεν μπορεί να βρίζει κάποιος απροκάλυπτα και χωρίς λόγο και αιτία και
    εγώ να το παίζω "ανώτερος".

Πάνος Αβραμίδης
  •  15-05-2006, 14:31 12690 σε απάντηση της 12672

Στην περίπτωση αυτή θα αναγκαστώ να διαγράψω το thread. Πιστεύω οτι δεν ήταν προσωπική επίθεση κατά ενός συγκεκριμένου προσωπου, απλά ο άνθρωπος έχει αποκτήσει μια κακή αποψη για το συγκεκριμένο κλάδο.

Κράτησα το thread μόνο για να συζητήσουμε το θέμα αυτό, και όχι για να δημιουργήσουμε αντιπαράθεση. Δεν το παίζουμε "ανώτεροι", απλά δεν χρειάζεται προσωπική αντιπαράθεση.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  15-05-2006, 14:51 12694 σε απάντηση της 12672

Να μαι παλι,

Καταρχας συγγνωμη για το αρχικο μηνυμα και τις οποιες απρεπεις εκφρασεις ειχε.

Δεν αναφερομουν σε καποιον προσωπικα , και αν καποιος προσβληθηκε , το ξαναλεω

ζηταω συγγνωμη.

Στο θεμα μας τωρα,

Πανω κατω , τα ειπε ολα ο cap , εχω αγανακτησει απλα με ορισμενα ατομα , και ηθελα

να το εκφρασω. Μαλλον χρησιμοποιησα πολυ επιθετικο τονο και παρεξηγηθηκα.Απλα οταν καπιοι βγαζουν χρηματα απλα καθοντας σε μια καρεκλα και γραφοντας σε ενα keyboard

, ενω εγω ειμαι αναγκασμενος να κουβαλαω δεν ξερω ποσα κιβωτια τη μερα για

650 σκατο ευρω , και να μου την λενε και απο πανω , ε οχι ! Ελεος δηλαδη ! Βγαλε οτι

βγαζεις αλλα μην μας την λες κιολας.

Απορω παντως , γιατι εδω μεσα το υφος σας και ιδιαιταρα του χρηστη cap ειναι εντελως

αντιθετο με οτι ειχα γνωρισει μεχρι τωρα. Περιμενα καταιγισμο απο υβρις και ασχημα σχολια

αλλα τελικα εγινε το αντιθετο. Αν ηταν το 30% , οχι περισσοτεροι σαν εσενα πραγματικα

δεν νομιζω να υπηρχε ποτε κανενα προβλημα και ουτε να υπαρχει και αυτο το Post εδω.
  •  15-05-2006, 14:57 12695 σε απάντηση της 12672

Οπως σου είπα και πριν, μάλλον γνωρίζεις λάθος ανθρώπους :)

Μπορώ να τολμήσω να πω οτι άνω του 30% είναι σαν και εμένα.

Θα ήθελα όμως, προκειμένου να έχει βάρος και η γνώμη σου και αυτά που λες, να μας πεις και το όνομά σου. Οπως βλέπεις, και εγώ αλλά και άλλοι συνάδελφοι χρησιμοποιούμε τα ονοματεπώνυμά μας. Αυτό δεν είναι απαραίτητο, αλλά με βάση ένα τόσο "θυμωμένο" post θα ήταν καλό η άποψή σου να είναι επώνυμη (οχι για να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία σου βεβαια, αλλά για να έχει μεγαλύτερη εγκυρότητα και να μην δίνει την εντύπωση οτι λες αυτά που λές και κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου).

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
Σελίδα 1 από 3 (41 εγγραφές)   1 2 3 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems