Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

bluetooth + application

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò NGF. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 29-09-2006, 23:41. Υπάρχουν 19 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (20 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  28-09-2006, 23:59 17451

bluetooth + application

Θελω να φτιαξω ενα προγραμμα για pc που να μπορει να στελνει μεσω bluetooth δεδομενα και να μπορει να εντοπιζει και συσκευες με bluetooth. Θα το κανω σε vb.net 2005. Το προβλημα μου ειναι οτι δεν ξερω πως να χειριστω το bluetooth μεσα απο την εφαρμογη. Το μονο δωρεαν sdk που βρηκα για τη δουλεια αυτη ειναι απο το http://www.opennetcf.org αλλα δεν ξερω πως να το χρησιμοποιησω. Ξερετε εσεις πως το χρησιμοποιουνε? Επισης υπαρχει καμια αλλη λυση εκτος απο αυτη οπως παραδειγμα αν δοκιμαζα να στειλω commands στην com πορτα?

Ευχαριστω και καληνυχτα!

Burning The Fire........
  •  29-09-2006, 03:15 17458 σε απάντηση της 17451

Re: bluetooth + application

Gia sou,

An kai dn programatizw stin Vb .Net prepi na 3eris pws to Bluetooth einai ena idiotropo ston programatismo komati, an kai dn exw asxoli8i prosopika kai poly me auto ka8e auto gia commercial appl. (dld na kanw ship ena product pou na exi Bluetooth capabilities) 8a prepi na 3eris pws iparxoun Driver problems. Diladi polles efarmoges vazoun dikous tous drivers epanw apo twn Windows pou men einai simvati kai efamiloi me twn Windows alla exoun kapies diafores, dimiourgontas etsi tin anagi na kanis kapies allages ston tropo pou epikinwni to application sou me ton driver. Prwton prin kanis kamia kinisi agoras h mi kapiou paketou pou exi auto pou zitas stile email se megales eteries pou xrisimopioun Bluetooth adapters (p.x. logitech) kai rwta tous plirofories. An twra 8es na exis kai simvatotita me kinita tilefwna tote dn 3erw isws 8a prepi na psa3is sto Site tis Symbian (gia ta alla dn 3erw pou iparxi documentation) gia na vris plirofories sxetika me to Bluetooth connectivity.

Ena kalo simio na arxisis xwris na kodevis lefta einai to Bluetooth Connectivity SDK tis MS to opio periexete se kapies ekdwsis tou VS. Mporis na dis letomeries edw http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/apisp/html/sp_ppc_bluetooth_api__amdi.asp alla distixws amfivalw ean ipostirizete apo tin VB.Net.

Happy Programming ;)
    ....
  •  29-09-2006, 08:38 17462 σε απάντηση της 17458

Απ: Re: bluetooth + application

Φίλε Andr3w, σε έχουμε παρακαλάσει επανηλημένα να κάνεις κάτι με τα greeklish. Τα greeklish κάνουν δυσκολότερη την δουλειά του “search” και επιπλέον κουράζουν όλους εμάς που δεν τα χρησιμοποιούμε.
    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  29-09-2006, 09:33 17466 σε απάντηση της 17462

Re: Απ: Re: bluetooth + application

Dn iparxi se kanena FAQ oti prepi na grafw mono me ellinikous xaraktires kai episis exw provlima na grafw ellinika... dn me volevoun
    ....
  •  29-09-2006, 09:44 17467 σε απάντηση της 17466

Απ: Re: Απ: Re: bluetooth + application

Μάλλον δεν έχεις διαβάσει τους κανόνες: http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/ShowPost.aspx?PostID=621

Από εκεί και πέρα, αν υπήρχε αντικειμενικό πρόβλημα στον υπολογιστή σου (που έστω κι αυτό μπορεί να λυθεί με λίγη καλή θέληση http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp), εντάξει να αποδεχθούμε τα greeklish, ωστόσο το "δεν με βολεύουν" δείχνει εγωιστική συμπεριφορά που δεν συνάγει με το πνεύμα της κοινότητας.

•  29-09-2006, 11:15 17478 σε απάντηση της 17462

Re: Απ: Re: bluetooth + application

Δεν το εννοούσα με αυτό τον τρόπο απλά δεν έχω συνηθίσει και δεν μου αρέσει να γράφω στα ελληνικά στο pc μου. Tesp αφού υπάρχει Greeklish το greek ok
    ....
  •  29-09-2006, 13:17 17500 σε απάντηση της 17451

Απ: bluetooth + application

Οποιοδήποτε API υπάρχει στα Windows μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο οποιαδήποτε γλώσσα προσφέρει την δυνατότητα να καλέσεις API..Δεν έχει να κάνει εαν η VB.Net μπορεί να καλέσει API ή οχι.. Γι αυτό άλλωστε υπάρχουν και τα interop services.
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  29-09-2006, 17:09 17548 σε απάντηση της 17500

Re: Απ: bluetooth + application

Φιλε μου,

Είσαι λάθος εδώ, δεν μπορούν όλες οι γλώσσες να καλέσουν όλα τα API. Και σου παραθέτω το εξής από το MSDN :

" Bluetooth Support: The .NET Compact Framework does not natively provide support for Bluetooth. You can access most third-party Pocket PC - PC implementations of Bluetooth via either serial port communications or through a provider's API."

Πολλές libraries ή API's δεν έχουν integration στο .Net άρα είναι language specific.
    ....
  •  29-09-2006, 19:33 17559 σε απάντηση της 17548

Απ: Re: Απ: bluetooth + application

Σωστός ο Παναγιώτης, Andr3w το συμπέρασμα που βγάζεις από το απόσπασμα του MSDN είναι τελείως αυθαίρετο. Αυτό που λέει το απόσπασμα είναι ότι το .NET CF δεν παρέχει Bluetooth support με managed classes. Από εκεί και πέρα, οποιαδήποτε γλώσσα, μπορεί να χρησιμοποιήσει serial port access ή το API του κατασκευαστή της Bluetooth συσκευής. Το τελευταίο γίνεται μέσω των interop services που παρέχει το .NET Framework (και το .NET CF) και άπαξ κάτι παρέχεται από το Framework, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις γλώσσες.
  •  29-09-2006, 19:44 17561 σε απάντηση της 17559

Re: Απ: Re: Απ: bluetooth + application

KelMan,

Αυτό που λες ισχύει αλλα θα πρέπει επίσης να ξέρεις πως δεν μπορούν όλα τα namespaces να γίνουν port σε όλες τις γλώσσες ακόμα και με τα interop services. Επίσης τα API των κατασκευαστών δεν βγαίνουν για όλες τις γλώσσες. Τουλάχιστον έχω εργαστεί επαγγελματικά με το Windows CF και με το Symbain S60 και το πρώτο μεν είχε κάλυψη τις VB .Net (με έλλειψεις) και το δεύτερο δεν την είχε καθόλου.
    ....
  •  29-09-2006, 20:14 17563 σε απάντηση της 17561

Απ: Re: Απ: Re: Απ: bluetooth + application

a.ka. Andr3w wrote:
    ...δεν μπορούν όλα τα namespaces να γίνουν port σε όλες τις γλώσσες ακόμα και με τα interop services.

Τα namespaces δεν έχουν καμία σχέση με τα interop services. Τα namespaces είναι λογική οργάνωση managed κλάσεων.

a.ka. Andr3w wrote:
    Τουλάχιστον έχω εργαστεί επαγγελματικά με το Windows CF και με το Symbain S60 και το πρώτο μεν είχε κάλυψη τις VB .Net (με έλλειψεις) και το δεύτερο δεν την είχε καθόλου.

To .ΝΕΤ CF όπως και ολόκληρο το .NET Framework δεν έχει να κάνει ιδιαίτερα με καμία γλώσσα. Οι "ελλείψεις" που λες είναι φυσικό να υπάρχουν μιας και το .NET CF είναι υποσύνολο του .NET Framework και είναι ίδιες για όλες τις .NET γλώσσες, είτε πρόκειται για VB, είτε για C#, κλπ, κλπ. Κατά τ'άλλα, πλέον, μπορείς να φτιάξεις Symbian εφαρμογές με .NET, δες εδώ. Αν βάλεις στο Google "Symbian .NET" θα βρεις πολλές αναφορές. Επίσης εδώ θα βρεις και screenshots Winforms σε Symbian.

•  29-09-2006, 20:36 17565 σε απάντηση της 17563

Re: Απ: Re: Απ: Re: Απ: bluetooth + application

KelMan,

Το namespace είναι ένα Scope και όχι απαραίτητα μονο managed κλάσεων. Η microsoft και η Symbian δεν παρέχει in-da-house development support για την VB .Net για το Bluetooth. Με external tools αυτό μπορεί να είναι δυνατό δεν το αρνήθηκα απλά πρέπει να είσαι σίγουρος ότι είναι σταθερά και λειτουργικά. Επίσης το αυτά τα SDK που μου έδειξες είναι σε development η beta στάδιο και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε commercial applications. Ακόμα μπορεί να μην έχουν κάλυψη - εξομοίωση όλων των δυνατοτήτων. Ένα άλλο επίσης είναι πως δεν έχω ακούσει κανένα κατασκευαστή driver να έχει δώσει suppot η development SDK για VB .Net συνήθως δίνουνε σε C η C++.
    ....
  •  29-09-2006, 20:44 17566 σε απάντηση της 17565

Απ: Re: Απ: Re: Απ: Re: Απ: bluetooth + application

Σχεδόν κάθε πρόταση της απάντησής σου είναι λάθος. Πλέον δεν μπαίνω στη διαδικασία να σου απαντάω...

•  29-09-2006, 20:51 17568 σε απάντηση της 17565

Απ: Re: Απ: Re: Απ: Re: Απ: bluetooth + application

Αγαπητέ Andrew, υπογράφεις ως MVP. Περίεργο αυτό, καθώς είμαστε τόσο λίγοι που γνωριζόμαστε όλοι. Σε ποιό τομέα είσαι MVP και πότε έγινες?

Θα ήταν πολύ δυσάρεστο να χρησιμοποιείς τον τίτλο του MVP χωρίς να είσαι. Το να προσθέτεις στο ξεκάρφωτο τον τίτλο όχι μόνο δεν σου δίνει επιπλέον κύρος, αλλά μπορεί να σου προκαλέσει νομικούς μπελάδες από την πλευρά της Microsoft. Άσε που βλάπτει και το δικό σου κύρος. Θα ήταν σα να γυρίζω εγώ στο Σύνταγμα και να παριστάνω το Ζαγοράκη ...

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  29-09-2006, 21:05 17569 σε απάντηση της 17568

Re: Απ: Re: Απ: Re: Απ: Re: Απ: bluetooth + application

Δεν θα έκανα ποτε κάτι τέτοιο, προσωπικά αν με ρωτούσες θα ήταν και βλακεία. Απλά δεν έχω καμια σχεδόν δραστηριότητα στην ελλάδα και ούτε σχέσεις με έλληνες developers, εκτος φυσικά από μερικούς φίλους.Ότι δουλειές έχω κάνει στην ελλάδα είναι Βραχυπρόθεσμες. Προσωπικά δεν νομίζω να σε ξέρω, όπως άλλωστε ούτε και εσύ. Δεν θα ήθελα να απαντήσω σε προσωπικές ερώτησεις, σε κάθε είδους σε άτομα που δεν γνωρίσω irl. Ούτος η άλλος το να υπογράφεις ως MVP ούτε μαγκιά σου δίνει του κύρος...Απλά εκφράζει αυτό που κάνεις.θες να γράψω στο signature μου είμαι ο ζαγοράκης μαζί με αυτά? πλακα θα έχει
    ....
Σελίδα 1 από 2 (20 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems