Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Create a random integer

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò AlKiS. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος tommaσ στις 26-02-2007, 15:03. Υπάρχουν 14 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  13-01-2007, 17:01 23446

Yes [Y] Create a random integer

Prota apola 8elo na po oti eimai kenourgios edo kai xerome poli pou iparxi afto to forum :)

opos sini8izo na kano panta otan grafome se ena forum diabazo prosextika ta rules, ena apo ta opia itan mia paraklisi gia mi xrisimopiisi greeklish

ostoso distixos mou ine poli diskolo mias pou mia zoi se ola ta games/forums pou ime grafo etsi, opote 8a i8ela na me sixorisete

ala as bume kai sto 8ema :)

afto pou 8elo na kano basika ine to eksis,

proton 8a orizo ena integer px

"dim Random_Int as integer"

meta kapos na to kano na ginete random..

(sto mialo mou ine kapos etsi, to opio DEN isxii, giafto kano kai to post :P )

"Random_Int = random number between 1 and 3"

kai meta na mporo na kano kati tetio

if Random_number = 1 then

.............(afto pu exo sto mialomou)....

elseif random number = 2 then

...................

kai paei legontas

ala afto pou 8elo ine na kano KAPOS to integer na perni RANDOM timi, ime 99% sigouros oti ginete, to 8ema ine pos???

efxaristo poli gia tin boi8ia,

8a i8ela episis ean iparxi kanena kalo tutorial gia commands kai diafora pragmata pou mporo na ma8o gia VB.Net..

teleftea, 8a i8ela na po oti mou aresi poli o programatismos kai na ma8eno, asxoloume POLI ligo kero kai ksero liga mono apo vb.net ta opia ema8a monosm k apo merika sites meta apo poli psaksima... afto pou exo kani (pigeos kodikos) mporite na to dite edo: http://rapidshare.com/files/11521656/FunPrograms.rar

(ine profanos entelos xazouliko, ekana diafora "pexnidakia" k ta ebala ola kato apo 1 form, mporite na to kanete compile kai na to dite an dn exete tpt alo na kanete na perasi i ora)

<EDIT>

Nomizo oti den ine to kalitero meros telika gia afto to post ala ine kapos berdemeno, signomi giafto, next time 8a psakso kalitera pou na to kano post

</EDIT>

•  13-01-2007, 18:37 23449 σε απάντηση της 23446

Απ: Create a random integer

Ακόμα κι εάν έχεις μάθει διαφορετικά (συνήθεια), προσπάθησε να μην γράφεις σε Greeklish.. Είναι πολύ δύσκολο να διαβάσουμε γρήγορα τι γράφεις ώστε να σε βοηθήσουμε (Σωτήρη σε πρόλαβα! Stick out tongue)
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  13-01-2007, 18:42 23450 σε απάντηση της 23449

Όσο για την απάντηση στην ερώτηση σου.
    Υπάρχει μια class, η οποία ονομάζετε Random και κάνει ακριβώς αυτό το οποίο θέλεις.
    Εάν κανεις πχ (συγχώρεσε με εάν είναι λάθος ο κώδικας, αλλα δεν θυμάμε και πολυ καλά VB.Net)
    Dim myInt As Integer;
    Dim Rands as Random;
    myInt = Rands.Next(0,10);

Θα πάρεις τυχαία τιμή απο το 0 εώς το 10, στην μεταβλητή myInt.

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  13-01-2007, 21:56 23457 σε απάντηση της 23446

AlKiS wrote:
    opos sini8izo na kano panta otan grafome se ena forum diabazo prosextika ta rules, ena apo ta opia itan mia paraklisi gia mi xrisimopiisi greeklish

ostoso distixos mou ine poli diskolo mias pou mia zoi se ola ta games/forums pou ime grafo etsi, opote 8a i8ela na me sixorisete

Καλώς ήλθες στην παρέα μας και σε ευχαριστώ εκ μέρους του DotNETZone που διάβασες τους κανονισμούς και έκανες την αναφορά σε αυτούς.

Και εμείς όλοι μας γράφουμε greekglish σε διάφορα άλλα forums και άλλες μας online δραστηριότητες, Εδώ όμως υπάρχει ένα σοβαρό θέμα που λέγεται search. Και ναι, το χρησιμοποιούν όλα μας τα μέλη και πολύ μάλιστα. Αν γνωρίζουν σε τι γλώσσα γράφεται κάτι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να βρουν την πληροφορία που τους ταιριάζει. Αν όμως τα μισα είναι greekglish και τα μισά Ελληνικά, το πράγμα αρχίζει και δυσκολεύει.

Θα μου πεις, μα η ορολογία είναι πάντα στα Αγγλικά. Και θα συμφωνήσω μαζί σου. Ας έρθουμε όμως στο δεύτερο μεγάλο και σοβαρότερο θέμα: Αναγνωσιμότητα. Οι περισσότεροι συνάδελφοι που παρέχουν απαντήσεις εδώ (οχι ολοι - αρκετοι, για να μην παρεξηγηθούμε) είναι επαγγελματίες, πηγμένοι μέσα στις επαγγελματικές τους καθημερινές υποχρεώσεις που "ξεκλέβουν" λίγο χρόνο για να διαβάσουν ορισμένα posts και να δώσουν σαφείς και υπεύθυνες απαντήσεις. Οι περισσότεροι από αυτούς λοιπόν δεν μπορούν να "αποκρυπτογραφήσουν" στο λίγο χρονο που έχουν στη διάθεσή τους, μηνύματα γραμμένα σε greekglish. Αρα, δεν τα διαβάζουν και συνεπώς δεν απαντούν. Αυτό είναι κακό για όλους μας.

Θα πρότεινα λοιπόν και σε σένα, αλλά και σε όσους άλλους φίλους έχουν συνηθίσει τα greekglish, να περνούν τα μηνύματά τους από ένα μεταφραστή greekglish to Greek (υπάρχουν δυο-τρεις εκδοχές νομίζω διαθέσιμες). Πραγματικά, δεν είναι θέμα του τι έχουμε συνηθίσει εμείς να κάνουμε, αλλά του πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας ωστε να μας βοηθήσουν και αυτοί με τη σειρά τους.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  14-01-2007, 01:09 23460 σε απάντηση της 23446

καταλαβενο τι ενοισ ομοσ τοτε 8α σε πιραζε να γραφο με ελινικα γραματα ακριωοσ αφτα ποθ γραφο με αγλικα?

εφχαριστο πολθ για το ρανδομ και 8α το δοκιμασο ασαπ ¨)

<ΕΔΙΤ>

οχ, υπαρχει ενα μεγαλο προβλημα, τα "ω" = "v" = "b" kai to 8 = θ οποτε κατι μου λεει οτι ουτε και αυτο γινετε :(

θα προσπα8ισο λιπον για αυτο το φορθμ να γραφω ελληνικα, αλλα 8α παρακαλοθσα να συχορισετε τα ομογουμενοσ πολλα μου ορ8ογραφικα λα8ι μιασ που εχω σινιθισει αλλιωσ,

θα ειναι μια μεγαλη αλαγη ¨Π

ΤΗΑΝΚΣ κσανα για τον κοδικο. παο ασαπ να το δικομασο, οστοσο θα ιθελα να κσερω εαν υπαρχει κατι με το οπιο οριζω εγω το απο που μεχρι που θα ειναι το randomization τον αριθμων <ΕΔΙΤ>

<Edit2>

Μαλακια!!! τορα ιδα πωσ το οριζεισ... 0, 10..

αρα αφτο μοθ λινι τιν απορια...

γμτ!! αυτο μου λυνει την απορια

</ΕΔΙΤ2>

•  14-01-2007, 01:13 23461 σε απάντηση της 23446

Για όνομα του θεού παλικάρι μου, τι ορθογραφία είναι αυτή?Όλοι κάνουμε λάθη αλλά όχι κι έτσι.Τρόμαξα να καταλάβω τι γράφεις. Τα greeklish σε έχουν καταστρέψει..
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

•  14-01-2007, 01:17 23462 σε απάντηση της 23461

pkefal wrote:
    Για όνομα του θεού παλικάρι μου, τι ορθογραφία είναι αυτή?Όλοι κάνουμε λάθη αλλά όχι κι έτσι.Τρόμαξα να καταλάβω τι γράφεις. Τα greeklish σε έχουν καταστρέψει..

αχ0χα0αχ0χα0χα00χα0χα0αχ0χα0αχ0χα0

δεν το ελεγχω ¨(

τα χεριαμοθ παν αφτοματα αφου κα8ε μερα γραφω απιρεσ σελιδεσ σε γαμεσ/φορθμσ...

8α μοθ παρει λιγο να προσαρμοστο ¨(

πλζ δοστεμ λιγο χρονο οκ? ¨Δ

AGRH :D i8ela na po, mou ti dinoun ta elinika :(

•  14-01-2007, 01:35 23465 σε απάντηση της 23460

Δοκιμασα αυτο που ειπε ο ΠΚΦΑΛ:

Public Class Form1

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

Dim myInt As Integer

Dim Rands As Random

myInt = Rands.Next(0, 10)

End Sub

End Class

Εδω ειναι το τι μου βγαζει:

Warning 1 Variable 'Rands' is used before it has been assigned a value. A null reference exception could result at runtime.

Χμμ
  •  14-01-2007, 01:54 23468 σε απάντηση της 23462

Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Δε νομίζω να μην έχεις spell checker...

Δεν μας πειράζει να γράφεις όπως θέλεις τα μηνύματά σου. Σε λίγο όμως θα δεις ότι κανένας δεν θα σου απαντά γιατί δεν θα έχει όρεξη να αφιερώσει τον διπλασιο χρόνο για να καταλάβει τι θες να πεις και κατόπιν να σου απαντήσει. Απλά θα προχωρά στο επόμενο unread post. Και αν θέλεις είναι και λίγο εγωιστική η στάση "Το ξέρω ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε Ελληνικά αλλά εγώ αυτός είμαι και έτσι γράφω. Ή θα πρέπει να βγάλετε τα μάτια σας με τα greeklish ή με τα άλλα περίεργα που γράφω". Υποθέτω και σε ένα νοσοκομείο κάποιος δικαιούται να πει "το ξέρω ότι απαγορεύεται το κάπνισμα αλλά συγχωρέστε με που καπνίζω λόγω συνήθειας" ή σε έναν κινηματογράφο "το ξέρω ότι πρέπει να κλείνω το κινητό κατά την ώρα που παίζει η ταινία αλλά συγχωρέστε με που έω συνηθήσει να μιλάω με τον φίλο μου" ή στο parking "το ξέρω ότι πρέπει να παρκάρω σε μία θέση αλλά συγχωρέστε με που θα πιάσω δύο γιατί δεν θέλω άλλους πολύ κοντά". Στις κοινότητες (είτε cyber, είτε real-life), εφόσον κανείς δεν σε βιάζει να συμμετάσχεις, πρέπει να ακολουθείς τους κανόνες για να γίνεται η επικοινωνία των ανθρώπων ευκολότερη. Όταν δεν το κάνεις αυτό, τότε η συμπεριφορά λέγεται "αντικοινωνική".

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  14-01-2007, 02:39 23469 σε απάντηση της 23468

εαν αφιεροσεις 1 το πολυ 2 λεπτα να δεις το τι εχω γραπσει 8α δεισ οτι το 99% απο αυτα που λες ειναι εκτοσ θεματος

δεν θα πω πολα, θα πω 1 το οπιο ειναι κ το πιο συμαντικο απο αυτα που αναφερω πιο πανω: Αν και μια ζωη γραφω greeklish για αυτο το φορυμ θα προσπαθισω να γραπσω ελληνικα

ως απαντιση στην ερωτιση σου, οχι δεν εχο ουτε spell checker ουτε μεταφραστη απο greeklish σε ελληνικα που ανεφερε καπιοσ παραπανο, βασικα οσον αφορα το δεφτερο δν ικσερα ΚΑΝ οτι υπαρχει!!

κσερω οτι σαν moderator που εισαι προσπα8εις να κανεισ οτι καλυτερο για το φορυμ κ το σεβομε

Π.Σ δεν εχω καμια προθεση να κανω τα μυνηματα μου δισκολα στην αναγνωση, δεν κσερησ πωσ ειναι για μενα κ ουτε θα μαθεισ λογικα ετσι κι αλιωσ...

-Γιαννης
  •  14-01-2007, 10:41 23470 σε απάντηση της 23469

Γιάννη,

Μια απορία: Λες ότι είσαι στην Γ' Λυκείου. Με τα μαθήματα των Ελληνικών πως τα πας; Εννοώ την έκθεση, και όλα όσα είναι γραπτά και απαιτούν να γράφεις ελληνικά. Έχεις και εκεί πρόβλημα και με την ορθογραφία, ή το πρόβλημα είναι μόνο όταν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή;

Και για την ιστορία: στα greekish (Wikipedia) δεν γράφουμε ανορθόγραφα, γράφουμε με λατινικούς χαρακτήρες - δεν είναι σωστό ούτε στα greeklish το "Prota apola 8elo na po oti eimai kenourgios edo kai xerome poli pou iparxi afto to forum", είναι "Prwta apo ola 8elw na pw oti eimai kainoyrgios edw kai xairomai poly poy yparxei ayto to forum".

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  14-01-2007, 13:15 23474 σε απάντηση της 23470

να σου πω,

το "προβλημα" ειναι οταν γραφω με τον υπολογιστη, και θα αναρωτιεσαι το ΓΙΑΤΙ

(η λεξη προβλημα την εχω σε "quotes" γιατι το προβλημα ειναι σχετικο, οτι ειναι προβλημα εδω, ειναι η λυση του προβληματοσ καπου αλου)

θα σου απαντησω και σε αυτο,

προφανως δεν εχεισ παιξει ποτε τα παιχνιδια: Diablo 2, Warcraft 3, lineage2

με την προυποθεση οτι θελεις οχι μονο να παικσειι; το παιχνιδι αλα και να μιλας επισεις πολυ, να αναπτυσεις "φιλιεσ" μεσα απο το παιχνδιδι σιγα σιγα θα αρχισεις να μιλας οπως οι αλοι, οχι τοσο επειδη εχεις καταλαβει ΓΙΑΤΙ το κανουν οι αλοι αλα περισσοτερο γιατι βιωνεις το ιδιο προβλημα, ΠΟΛΑ να πεις, λιγος χρονος + σε ποναει κ το χερι μετα απο λιγο.

Αρχικα σου φενετε περιεργο, αλα οσο παει λιγοστευεις τα γραματα που γραφεις, μεχρι φυσικα που να μην παει αλο...

αναμφισβητητα μπορει να προκαλεσει μερικα προβληματα κ στο γενικος πως γραφεις αλα ειναι σχεδον μηδαμινα αφου βασικα αυτο που συνηθιζει ειναι τα χερια σου.

γραφεις 2 προτασεις σε 1 δευτερολεπτο, γιατι? γιατι εχει λιγα να γραψεις σε σχεση με το πως θα ηταν.

οσον αφορα το greekish (Wikipedia), οπου νανε θα χρειαστει να το αλακσουν και αυτοι μιασ που "σωστα" greekish δεν μιλαει ΣΧΕΔΟΝ κανεις πια.

-Γιαννης

•  14-01-2007, 14:31 23477 σε απάντηση της 23469

Γιαννη,

Warcraft 3 και WoW (shadowsong - lvl60 fury warrior, lvl30 destruction warlock) (και diablo) παίζω από τότε που βγηκαν.

Γράφω Greeklish, English αναλόγως με τους συμπαίκτες μου. Βλεπεις να γράφω Greekglish εδώ;

Δεν επιθυμώ προσωπικά (και να με συγχωρέσει ο Γιώργος που τον παρακάμπτω αν και είναι ανώτερος ιεραρχικά) να αναπτύξουμε τη φιλοσοφία μας σε αυτό το forum σχετικά με το αν και κατά πόσον μπορεί ο καθένας να γράφει ή να μην γράφει Ελληνικά επειδή έχει συνηθίσει να γράφει greekglish σε διάφορα MMORPGs. Οι συνάδελφοι προσπάθησαν να σου παραθέσουν ο καθένας τα επιχειρήματά τους, και εσύ προσπαθείς να δικαιολογήσεις την επιλογή σου. Θεμιτό, μέχρι όμως ενός σημείου.

Δεν δέχομαι σε καμμία περίπτωση το επιχείρημα "δεν ξέρετε πως είναι" ή "εχω συνηθίσει". Spellchecker, greekglish translators, ολα παίζουν. Δεν υπάρχουν "συνήθειες". Υπάρχει θέληση. Με φαντάζεσαι να έγραφα στο WoW Ελληνικά (αν είχα τεχνικά τη δυνατότητα) "επειδή έτσι έχω συνηθίσει" όταν το guild μου αποτελείται κυρίως από UK people; :)

Νομίζω οτι είπαμε αρκετά. Στο μυαλό μας βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό να επιβάλλουμε την χρήση των Ελληνικών και θα παροτρύνω ανοιχτά το Γιώργο να το κάνουμε, απαγορεύοντας τη χρήση Greeklish όπως κάνουν και άλλα Ελληνικά forums. Ο κόσμος μπαίνει εδώ για να λύνει τις απορίες του και όχι για να ακούει εμάς να διαφωνούμε για "ιδεολογικά" θέματα.

Δεν επιθυμώ να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση, και αν γίνει αυτό θα κλειδώσω το συγκεκριμένο thread. Παρακαλώ να επικεντρωθούμε στην επίλυση των αποριών του Γιάννη με σωστά Ελληνικά και ας αφήσουμε την θεωρία περί συνήθειας για άλλα forums. Η κατάσταση είναι απλή: Η γράφει κάποιος σωστά Ελληνικα και του απαντάμε, ή οχι και δεν του απαντάμε.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  14-01-2007, 14:42 23479 σε απάντηση της 23477

tote i apantasimou 8a ine poli ma para poli efkoli

1) kanenasas ****** den ida oti prospa8isa na grapso elinika kai to EKANA k idika sta telefteamou post itan kai opos 8a egrafa kanonika, kamia sxesi me greeklish

2) ixa 8elisi ala mou ti ****** kanonika.... anti na blepete POS to leo (sta teleftea post itan kala elinika) mias pou AFTO ine pou sas endiaferi, to POS to leo, den kanate kan ton kopo na dite... mi miliso gia to ti leo.. poli krima..

3) pistepseme oute ego epi8imo na sinexisi, klisto kanto delete kane oti 8es ego efiga k to bazo san "exi epili8i"

last but not least, 100% sosta elinika sry ala den ksero kai ade min po tpt den me endiaferi kiolas,

to telefteo minimamou mou pire 3 fores ton xrono pou 8a to egrafa kanonika giati ta xeriam pigenan na grapsoun ala k ebaza to mialom na grafi anti gia ta xeriamou

ade gia keep up the good work

(p.s otan kapios xrisimopii alt + v gia na kani epikolisi ena kimeno kai pataei post tou bgazi egnosto problima kai ******... 8a sas dikso k mia ikona mi lete oti leo ******

)
  •  26-02-2007, 15:03 25448 σε απάντηση της 23479

Αν σε ενδιαφέρει 

http://www.phigita.net/spell-check/

όταν δεν έχω Word αυτό χρησιμοποιώ … λίγο το ηφο σου πρόσεχε γιατί απευθύνεσαι σε μεγαλύτερους. Όπως προσέχω εγώ το δικό μου .

Φιλικά …

Big Smile
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems