Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: σε αυτούς που
νομίζουν ότι δουλεύω για την Microsoft, και σε αυτούς που
αναρωτιούνται γιατί δεν δουλεύω για την Microsoft! Πριν λίγο καιρό δημιουργήθηκε μία νέα θέση στην Microsoft Hellas, η οποία μου άρεσε
πάρα πολύ (μπορώ να πω ότι ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα), και είπα να δοκιμάσω και εγώ την τύχη μου! Έτσι λοιπόν, μετά από εξοντοκτικά interviews, από τη Δευτέρα θα είμαι ο νέος
Senior Developer Evangelist της Microsoft Hellas. Αυτός, βέβαια, είναι ο "εσωτερικός" μου τίτλος – ο ανακοινώσιμος ελληνικός τίτλος μάλλον δεν θα περιέχει την λέξη ευαγγελιστής, διότι ακούγεται "κάπως" στη χώρα μας. Αν έχει κανείς καμία καλή ιδέα, ελεύθερα!
Άσχετα με τον τίτλο, μερικά από τα πράγματα που θα κάνω είναι τα εξής:
- Ο βασικότερος ρόλος μου είναι αυτός του "ενδιάμεσου" μεταξύ των developers (με ιδιαίτερο focus στους architects, καθώς υπάρχουν άλλοι στο τμήμα που επικεντρώνονται στους υπόλοιπους developers) και της Microsoft. Θα πρέπει να είμαι σίγουρος ότι όλα τα σχόλια, προβλήματα και απαιτήσεις δεν μένουν χωρίς λύση ή απάντηση, και πως δεν υπάρχει κάτι που να σταματά έναν architect από το να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα .ΝΕΤ.
- Βοήθεια (μεγάλων, κυρίως) πελατών και συνεργατών να περάσουν σε .ΝΕΤ, είτε αυτό σημαίνει παρουσιάσεις, είτε εκπαιδεύσεις, είτε ακόμα και συγγραφή κώδικα (όχι ολόκληρες εφαρμογές, ελπίζω!)
- Παρουσιάσεις σε events.
- Ζέσταμα φαγητού στα DevDays.
- Κουβάλημα των αποσκευών του gkam στα διάφορα ταξίδια που θα πηγαίνουμε.
- Και πολλά άλλα ωραία!
Τώρα, υπάρχει ένα
μικρό θέμα με το dotNetZone… Όπως καταλαβαίνετε, είναι λίγο περίεργο να δουλεύω στην Microsoft και να συντηρώ ένα ανεξάρτητο community, έστω και αν αυτό είναι για Microsoft-Oriented developers. Έτσι λοιπόν, εδώ και καιρό έχω χώσει για τα καλά στα πράγματα τον gcapnias (βασικά αυτός τα κάνει όλα τώρα τελευταία, αν δεν το έχετε παρατηρήσει!), οπότε
από σήμερα ο νέος σας Admin θα είναι ο gcapnias! Οι moderators παραμένουν ως έχουν, και φυσικά θα παραμείνω και εγώ εδώ, ως μέλος! Ό,τι βοήθεια χρειαστεί ο gcapnias θα την έχει (ήρεμα μαζί του στην αρχή, ε?), και με την άκρη του ματιού μου θα τον παρακολουθώ… Μην ξεχνάς, Γιώργο, ότι αναλαμβάνεις την κηδεμονία του «παιδιού» μου. Αν σε δω να το «κακομεταχειρίζεσαι», θα δεις μία άλλη πλευρά του «καλού» Patrick!
![[8-)]](/forums//emoticons/emotion-43.gif)
Φυσικά δεν σας χαιρετώ, διότι θα είμαι εδώ συνέχεια, απλά ίσως να μην μπορώ να απαντάω σε μερικά θέματα... Επίσης, φαντάζομαι οτι θα πρέπει να αλλάξω το signature μου από ένα απλό “Patrick” που είναι τώρα, σε 34 γραμμές disclaimer που να λέει ότι αυτά που γράφω δεν είναι η άποψη της Microsoft, κλπ. Αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ, πάντως, είναι πως όποτε μαθαίνω κάτι που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας, να είστε σίγουροι ότι θα είστε οι πρώτοι που θα το μαθαίνετε (αν δεν με έχει ήδη προλάβει ο gcapnias!) και, φυσικά, όποτε κολλάω σε κάτι, το dotNetZone.gr θα είναι το πρώτο μέρος που θα έρχομαι και εγώ για βοήθεια (αυτό μεταξύ μας, έτσι?).
Καλή συνέχεια σε όλους, και καλή αρχή (και καλή δουλειά) στον gcapnias!!!
Patrick