Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Τιμές κατασκευής website

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Ευθύμης Δημόπουλος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 24-10-2013, 00:07. Υπάρχουν 23 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (24 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-08-2007, 14:01 34069

    Τιμές κατασκευής website

    Καλημέρα,

    μπορεί να με διαφωτίσει κανείς που κυμαίνονται οι τιμές
    σχετικά με τη κατασκευή asp σελίδων?

    πρόκειται να αναλάβω ένα project- άκι
    όποτε θα ήθελα να πάω ...ενημερωμένος


    ευχαριστώ...
  •  03-08-2007, 16:17 34082 σε απάντηση της 34069

    Re: Τιμές κατασκευής website

    Και εγώ ενδιαφέρομαι να μάθω. Θέλω να φτιάξω ένα SITE με 2-3 σελίδες για τους πελάτες και 1-2 για dataentry των πρώτων σελίδων.

    Δεν ξέρω τι να ζητήσω.

    -------------------------------
    Κ. Γιαγιάς

    Θα ήθελα να είμαι μέσα στην φωτογραφία και όχι εδώ!!!!

    http://beastie06.wordpress.com
  •  05-08-2007, 13:28 34120 σε απάντηση της 34082

    Απ: Re: Τιμές κατασκευής website

    Ένα web site δεν είναι πολύ διαφορετικό στην κατασκευή από μια πατροπαράδοτη εφαρμογή - και αυτό θέλει ο προγραμματιστής να πάει στον πελάτη του, να κάνει την αρχική ανάλυση της εφαρμογής και τον καθορισμό των χαρακτηριστικών που πρέπει να δημιουργηθούν, να κάνει καταγραφή των χαρακτηριστικών, να κάνει ένα χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης, να συμφωνίσει με τον πελάτη στα χαρακτηριστικά, τον χρόνο και την τιμή που θα γίνει η παράδωση. Αυτό που υπάρχει σαν έξτρα, είναι ότι συνήθως στην διαδικασία πρέπει να αναμιχθεί και ένας γραφίστας για την διαμόρφωση του τελικού layout του site.

    Από εκεί και πέρα, αν κάποιος θέλει να χρεώσει με το "κομμάτι" και όχι με την δουλειά που θα κάνει, σε μια τέτοια περίπτωση, σημασία έχει αν η τιμή που θα ζητηθεί είναι αυτή που θέλει να ακούσει αυτός που πληρώνει, παρά πoια είναι η ίδια η τιμή. Σε μια τέτοια κατάσταση, δεν υπάρχει καθορισμένο τίποτα, και μπορεί πολύ εύκολα οι 2-3 σελίδες να γίνουν 20-30 σελίδες, και οι 2-3 μέρες 2-3 μήνες, γιατί -πάντα- αυτός που πληρώνει έχει απαιτήσεις. Αυτός που μόνο συμφώνισε στην τιμή, δεν έχει τίποτα παραπάνω να περιμένει, παρά να πότε θα του πουν ότι το έργο ολοκληρώθηκε.

    Το σίγουρο είναι ότι το κόστος του έργου είναι ανάλογο της ώρας που θα δαπανηθεί για την ολοκλήρωσή του. Αν απαιτηθεί να τελιώσει 1-2 ώρες, καλό είναι να υπάρχει η ειλικρίνια να χρεωθεί τόσο...

     

    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  05-08-2007, 13:56 34122 σε απάντηση της 34120

    Απ: Re: Τιμές κατασκευής website

    Επειδή καταλαβαίνω οτι θέλεις να ακούσεις νούμερα, να σου πώ την (υποκειμενική) μου άποψη και εμπειρία:

    Ενα ΣΤΑΤΙΚΟ (html) web site μέσου μεγέθους (5-20 σελίδες) μπορεί να χρεωθεί από 300 - 1500 ευρώ (αυτές τις τιμές έχω βιώσει). Γιατί τέτοια διαφορά;
    Ενας ιδιώτης / πιτσιρικάς / ελεύθερος επαγγελματίας με αναδουλειές θα το χρεώσει χαμηλά
    Ενας καλός web author / επαγγελματίας με πολύ δουλειά / εταιρία θα το χρεώσει υψηλά

    Προσωπικά θεωρώ οτι τα 300 ευρώ δεν καλύπτουν ούτε καν το κόστος επικοινωνίας με τον πελάτη, που πολλές φορές ξεπερνά το κόστος κατασκευής, μια και ο πελάτης συνήθως δεν γνωρίζει τι ακριβώς θέλει / είναι ανίδεος από τεχνικά ζητήματα, οπότε έχουμε αλλαγές επί αλλαγών, ασυμφωνίες, πολλές φορές δε ακόμα και απόρριψη εικαστικού μετά την ολοκλήρωση της δουλειάς! (Ναι, ναι, συμβαίνουν και αυτά)! Ετσι, αν κάποιος θέλει απλά να αποκτήσει κάποια εμπειρία, χρεώνει 300 ευρώπουλα και δουλεύει σχεδόν τσάμπα. Αν κάποιος θέλει να βγάλει λεφτά, χρεώνει 1500 και κάτι καταφέρνει. Υπόψιν όμως οτι οι πελάτες ΑΓΝΟΟΥΝ συνήθως το κόστος επικοινωνίας (και τη δική τους τεχνική ανιδεότητα που το ανεβάζει ακόμα περισσότερο) και "τσινάνε" σε τέτοιες τιμές.

    Σε απλά dynamic sites χωρίς content management (2-3 δυναμικές σελιδούλες και 1-2 custom σελιδούλες admin για τα βασικά) ισχύει ο,τι παραπάνω με τις τιμές x2 ή x3.

    Σε mid-size dynamic sites με σύστημα διαχείρισης (custom ή "χτισμένα" πάνω σε μια πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου - π.χ. dotnetnuke), οι τιμές ξεκινούν από 1500-3000 και φτάνουν ως τις 15000+ αναλόγως με το τι θέλει ο πελάτης. Προσοχή, αναφέρω extreme άνω και κάτω όρια, όχι μέσες τιμές. Ενας πελάτης, βέβαια, που επιθυμεί να επενδύσει χρήματα στα ανώτατα όρια χρεώσεων, συνήθως γνωρίζει τι θέλει να γίνει (εστω και επιδερμικά) οπότε το κόστος αφορά στην ανάπτυξη περισσότερο και λιγότερο στην χαζή επικοινωνία (δεν μπορώ να ανοίξω το site με τον explorer - είστε συνδεδεμένος στο internet; - τι είναι το internet - και τέτοια άλλα ωραία).

    Από εκεί και πέρα έχουμε web εφαρμογές ή μεγάλα portals που εμπεριέχουν πολύ προγραμματισμό και πολύ custom εργασία. Εκεί οι τιμές πάνε όσο μπορεί να δεχθεί ο πελάτης. Γενικά πάντως μια εταιρία χρεώνει περισσότερα (και λόγω λειτουργικών εξόδων) από έναν ελεύθερο επαγγελματία - ιδιώτη.

    Οπως ξαναανέφερα, οι παραπάνω απόψεις είναι υποκειμενικές. Το δυσκολότερο κομμάτι δεν είναι, κατά την προσωπική μου άποψη, το ΠΟΣΑ θα χρεώσεις, είναι να βρείς πελάτες που θα ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ γιατί πληρώνουν αυτά που πληρώνουν και όχι όσα θα τους χρέωναν για ένα βραδάκι σε νυχτερινό κέντρο τρίτης κατηγορίας με μπουκαλάκι ρεφενέ. Προσωπικά δεν συνεργάζομαι με πελάτες που θα ξεστομίσουν μια εκ των παρακάτω φράσεων:

    - "Εχω ένα ξαδερφάκι που μπορεί να το κάνει" (Να του το δώσεις να το κάνει - εμένα γιατί με έφερες εδώ);
    - "Ο τάδε μου το δίνει 3 φορές χαμηλότερα από την δική σας τιμή" (Και γιατί δεν πήγατε στον τάδε; Μήπως θα σας το κάνει και 3 φορές χειρότερα;)
    - "Βασικά θέλουμε μια σελίδα στου παγκόσμιου δίκτυου Ιντερνετ"  (πρρρρρ ροβόλα τα - ασε, πήγαινε να σου βγάλουν φυλλάδια σε κανένα τυπογραφείο)
    - "Ορίστε οι προδιαγραφές, όπως βλέπετε δεν θέλουμε πολλά πράγματα" (πασάρει χαρτοπετσέτα με γραμμένες 3 γραμμές - ασε, μεγάλε, θα κάνουμε 20 συναντήσεις για να βγάλουμε προδιαγραφές, αρα εχουμε φάει το χιλιάρικο πριν ξεκινήσουμε)
    - "Μα γιατί χρεώνετε τόσο ακριβά; Σιγά τη δουλειά!" (Κάντην μόνος σου τότε και άσε με εμένα να βρω αλλού θύματα αφού νομίζεις οτι είμαι αεριτζής)

    Για περισσότερα σε παραπέμπω στα αντίστοιχα κείμενα του Ζαχαρία Δεντοφτιάχνω:
    Πελάτης: Οι 10 εντολές
    Οι προδιαγραφές άργησαν μιά μέρα
    Οδηγός επιβίωσης κατά την εκμαίευση προδιαγραφών


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  05-08-2007, 14:40 34123 σε απάντηση της 34122

    Απ: Re: Τιμές κατασκευής website

    Πολύ καλά τα μήνυματά σας Σωτήρη και Γιώργο, μια και τονίζετε δύο βασικά χαρακτηριστικά:

    1) Ο πελάτης συνήθως δεν θα καταλάβει, άρα θα προσπαθήσει να παζαρέψει με τον πατροπαράδοτο (και εντελώς ξεφτιλισμένο) ελληνικό τρόπο,
    2) Ότι μένει ανοιχτό, είναι παγίδα για τον κατασκευαστή. Ο πελάτης θα το εκμεταλλευτεί και θα επιμηκύνει την δουλειά στο μέγιστο, κι αυτό επειδή τις περισσότερες φορές δεν ξέρει τι θέλει, και μας θεωρεί μέντιουμ.

    Εγώ θα συμπληρώσω ότι αξίζεις όσο κοστολογείς τον εαυτό σου. Οι πολύ μικρές τιμές ίσως φέρουν ευκολότερα πελάτες, αλλά κινδυνεύεις πάρα πολύ να πέσεις σε ψιλικατζήδες (σαν αυτούς που αναφέρει ο Σωτήρης).

    Και στο κάτω κάτω, η αμοιβή επί της κατασκευής δεν είναι το μόνο έξοδο για τον πελάτη. Μια κακοφτιαγμένη εφαρμογή από κάποιον φθηνό "2+1 δώρο" κατασκευαστή θα κοστίσει πολύ περισσότερα στο μέλλον σε bugfixing, επικοινωνία, δοκιμές (και αν), χαμένος χρόνος από το uptime κοκ. Βέβαια το ποσοστό των πελατών που το αντιλαμβάνονται αυτό είναι άλλο θέμα...

    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  05-08-2007, 19:33 34124 σε απάντηση της 34123

    Απ: Re: Τιμές κατασκευής website

    Σωτήρη καλά τα λες.
    Δε δίνεις όμως μερικές ακόμα τεχνικές καθαρά λεπτομέρεις;
    ΠΧ πόσο θα πάει μια υλοποίση site με LAMP, JSP, Flash (το σιχαίνομαι το Flash), ASP, ASPX;
    Τί ταρίφες υπάρχουν για αυτά τα εργαλειάκια;
    Μπορείς όμως εσύ ή κανένας άλλος εδώ να μου εξηγήσει ΓΙΑΤΙ εξαιρετικά μεγάλες ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο επίπλων, ηλεκτρονικών και ειδών σπιτιού δεν έχουν site της προκοπής με υπηρεσία αγοράς on-line αλλά απλά δείχνουν τον ίδιο κατάλογο που δημοσιεύουν σε κυριακάτικες φημερίδες; Έχουν καταστήματα υπόστεγα αλλά γιατί δεν έχουν μια σελίδα της προκοπής; Μπορώ να σου 3-4 παραδείγματα.
    Εδώ οι Ελληνικές εταιρείες με τις "Μπουτίκ της γειτονιάς", έχουν αξιόλογα site.

    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  05-08-2007, 21:36 34126 σε απάντηση της 34124

    Απ: Re: Τιμές κατασκευής website

    thrylos:
    Σωτήρη καλά τα λες.
    Δε δίνεις όμως μερικές ακόμα τεχνικές καθαρά λεπτομέρεις;
    ΠΧ πόσο θα πάει μια υλοποίση site με LAMP, JSP, Flash (το σιχαίνομαι το Flash), ASP, ASPX;
    Τί ταρίφες υπάρχουν για αυτά τα εργαλειάκια;
    Μπορείς όμως εσύ ή κανένας άλλος εδώ να μου εξηγήσει ΓΙΑΤΙ εξαιρετικά μεγάλες ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο επίπλων, ηλεκτρονικών και ειδών σπιτιού δεν έχουν site της προκοπής με υπηρεσία αγοράς on-line αλλά απλά δείχνουν τον ίδιο κατάλογο που δημοσιεύουν σε κυριακάτικες φημερίδες; Έχουν καταστήματα υπόστεγα αλλά γιατί δεν έχουν μια σελίδα της προκοπής; Μπορώ να σου 3-4 παραδείγματα.
    Εδώ οι Ελληνικές εταιρείες με τις "Μπουτίκ της γειτονιάς", έχουν αξιόλογα site.


    α) Το πως θα το υλοποιήσει ο καθένας το site, είναι στο χέρι του και στο τι ξέρει να κάνει καλύτερα.. Οπότε η τιμή μεταξύ ενός ASPX κι ενός LAMP site μπορεί να είναι και ίδια.
    β) Tι σχέση έχουν όσα λες απο το "Μπορείς όμως εσύ ή..." μέχρι το τέλος, μ' όσα λέμε εδώ;


    Παναγιώτης Κεφαλίδης

    "Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  05-08-2007, 21:47 34127 σε απάντηση της 34126

    Απ: Re: Τιμές κατασκευής website

    Παναγιώτη
    Απλά μια και ο Σωτήρης έδωσε το βάρος στους πελάτες και όχι στα εργαλεία, μου φαίνεται παράδοξο, πώς εταιρείες που έχουν χρήματα και λογικά δεν έχουν τη νοοτροπία του "ελληναριού", δεν έχουν επενδύσει κατάλληλα.
    Λογικά όλοι σας θα θέλατε για πελάτη (σας το εύχομαι) έναν σουηδικό/γερμανικό κολλοσό να έρθει και να σας πει να του φτιάξετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  05-08-2007, 23:19 34128 σε απάντηση της 34127

    Απ: Re: Τιμές κατασκευής website

    Εδωσα βάρος στα εργαλεία γιατι η πλειοψηφία των πελατών ΔΕΝ γνωρίζει τα εργαλεία. (Εμεις γνωρίζουμε τι εργαλεία χρησιμοποιεί ο επιπλοποιός για να μας φτιάξει τον καναπέ);

    Στην περίπτωση που γνωρίζουν τα εργαλεία, μιλάμε για φωτεινή (ή σκοτεινή, αναλόγως το πόσο καλά τα γνωρίζουν) εξαίρεση. Αρα, κακό που το λέω, αλλά τα εργαλεία είναι υπόθεση που αφορά αποκλειστικά τους developers και όχι τους πελάτες. Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ μπορεί, κατά περίπτωση, να ενδιαφέρει τους πελάτες ως απαίτηση και τίποτα άλλο (π.χ. έχουν ήδη windows-based hosting ή έχουν ένα intranet server στο χώρο τους).

     


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  06-08-2007, 00:19 34130 σε απάντηση της 34127

    Απ: Re: Τιμές κατασκευής website

    Φαντάζομαι ότι δεν έχουν site της προκοπής γιατί έχουν καταλήξει στο ότι δεν θα βγάλουν χρήματα από αυτό. Επειδή μίλησες και για σουηδικούς κολλοσούς, προσωπικά δεν θα αγόραζα ποτέ καναπέ από το δίκτυο. Αλλά ας μην φεύγουμε από το θέμα! Ο φίλος μας ζήτησε να μάθει νούμερα για ανάπτυξη web site.

    Νομίζω το ξεκίνησες καλά αναφέροντας Java, Flash, JSP, ASP κλπ. Ο Σωτήρης επίσης ανέφερε dotnetnuke. Σε κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βασιστεί κανείς για να κάνει ένα τιμοκατάλογο. Π.χ.

    Στατικές σελίδες (απλό HTML, Flash δεν ενδιαφέρει τον πελάτη): 5 EUR/σελίδα
    Animations (π.χ. flash) : 5EUR ανά 10" και τετραγωνικό εκατοστό
    Υλοποίηση content management (π.χ. dotnetnuke κ.α.) : 10 EUR/σελίδα
    Υλοποίηση custom modules : 10 EUR/μέρα υλοποίησης
    κλπ.

    Σε όλα αυτά θα έβαζα ένα συντελεστή που έχει να κάνει με υποκειμενικά κριτήρια (ανέφεραν μερικά ο Γιώργος και ο Σωτήρης). Και φυσικά στο τέλος θα έκανα και μια καλή έκπτωση, έτσι για τα μάτια του κόσμου.
    Θα έλεγα να προσπαθήσεις να κάνεις ένα τέτοιο κατάλογο, έστω κι αν δεν το δείχνεις στον πελάτη, για να κάνεις ένα έλεγχο.

    Μετά το τέλος της πρώτης σου δουλειάς κάνεις έναν απολογισμό για να δεις πως πήγες.

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Κάτι που ξεχνάμε πολλές φορές να κάνουμε είναι να καταγράφουμε το κεφάλαιο που ξοδέψαμε για ένα έργο. Είναι το πιο σημαντικό για να δεις πως πήγες. Π.χ. πόσο χρόνο (σε ώρες) σου πήρε η ανάλυση, εγκατάσταση και ανάπτυξη. Πόσες φορές πήγες στον πελάτη. Αγόρασες τίποτα για να φέρεις το έργο σε πέρας (μην διστάσεις να το κάνεις αν δεις ότι θα κερδίσεις πολύτιμο χρόνο).

    edited: Επίσης, αν δεν έχεις χρόνο ή δεν γνωρίζεις πως να κάνεις ένα μέρος της δουλειάς (π.χ. αν ο πελάτης θέλει ένα εισαγωγικό flash αλλά δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με flash) έχεις δυο επιλογές. Να φας τα μούτρα σου για να αποκτήσεις τεχνογνωσία/εμπειρία για την επόμενη φορά ή να το δώσεις σε ένα άλλο συνάδερφο, να τον πληρώσεις γι αυτό και να αποκτήσεις ένα συνεργάτη που μπορεί να σου δώσει και κάποιο άλλο έργο να κάνεις. Σκέψου του σαν επιλογή. 


    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  06-08-2007, 00:25 34131 σε απάντηση της 34130

    Απ: Re: Τιμές κατασκευής website

    Σημείωση: Μετέφερα τη συζήτηση στα 'Εργασιακά' από το Cafe.

    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  06-08-2007, 09:49 34135 σε απάντηση της 34131

    Απ: Re: Τιμές κατασκευής website

    Καλημέρα,

    το Σ/Κ δεν μπήκα καθόλου στο Internet και βρήκα σήμερα
    καταιγισμό απαντήσεων...

    Σας ευχαριστώ πολυ όλους. Νομίζω πήρα μια ιδέα για τις τάξεις μεγεθών.

    Πριν λίγους μήνες είχα ένα τέτοιο "κρούσμα"...

    Νομίζω πως ο Ζαχαρίας αν δούλευε παράλληλα και σαν ελεύθερος επαγγελματίας ίσως ανακαλύπταμε μια ακόμα πτυχή του εαυτού του... χεχεχε

    Υποψήφιος πελάτης ήρθε "συστημένος" κιόλας, να του φτιάξω ένα site σε asp
    Θα αναλάμβανα από να του κλείσω domain και hosting (με το να ολοκληρώσω  εγώ την αγορά του μέσω ιντερνετ
     με τη πιστωτική του κάρτα γιατί ποιος ασχολείται βρε αδερφέ...) μέχρι την υλοποίηση τα γραφικά όλα...

    Επίσης ήθελε και μέσα απο το site του να έχει και κάποιου είδους blog...και να του φτιάξω και interface ώστε να το συμπληρώνει
    και γενικώς να το διαχειρίζεται...(ααα και στα ελληνικά και στα αγγλικά όλο το site...)
    όταν του είπα λοιπόν ότι ξέρεις κάτι? θέλω 2,5 χιλιαρικάκια... αρχισε: και να σε κάποια site στην Αμερική έχουν hosting με 3€/μήνα
    και με 300€ σου φτιάχνουν site... ότι ακριβώς περιέγραφε ο Σωτήρης...
    Και μετά απ'όλα αυτά άρχισε να μου στέλνει και mail του τύπου, πως πρέπει να είναι ένα "καλό" site
    τι πρέπει να κάνει ένας καλός developer και κάτι τέτοια...

    Ε δεν είναι επόμενο να φάει σουτ??? (αναρωτιέμαι εγώ...)

    ευχαριστώ πολύ όλους τους συναδέλφους...
    ..............
    Σωτήρη Χρόνια σου Πολλα κιόλας... ξέχασα με τη πολλή δουλειά...


  •  06-08-2007, 10:52 34139 σε απάντηση της 34135

    Απ: Re: Τιμές κατασκευής website

    Χαχαχα! Ο πελάτης αυτός βρίσκεται ΑΚΡΙΒΩΣ στην κατηγορία που πρέπει να αποφύγεις, IMHO. Για κοίτα, πόση ώρα έχεις φάει να επικοινωνείς μαζί του για να καταλάβει ΒΑΣΙΚΑ πράγματα (όπως το γιατί τον χρεώνεις ή γιατί έξω χρεώνουν 300 ευρώ / site);

    Του κάνεις τσάμπα φροντιστήριο! Βάλε τις ώρες που έχεις αναλώσει (συναντηση, τηλέφωνο, email, ακόμα και εδω μέσα που διαβάζεις τις δικές μας απόψεις). Χρέωσέ τες με minimum 10 ευρώ / ώρα (ή 20, ή 30, όσο κοστολογείς τον εαυτό σου). Βγάλε κόστος ως τώρα. Είσαι ακόμα μέσα στα 300 ευρώ που θέλει να πληρώσει; (Και ακόμα δεν έχεις ξεκινήσει)...

    Πρόσθεσε το πόσες ώρες θα φας να του φτιάξεις αυτό που θέλει. Πρόσθεσε επίσης και τα απανωτά "φροντιστήρια" που θα του κάνεις ωσπου να καταλάβει τι πήρε. Εχεις ξεπεράσει κατά πολύ τα 300 ευρώ ή μου φαίνεται; Χμμμμ....:)

    Η φράση κλειδί σε τέτοιες περιπτώσεις: ΝΑ ΠΑΣ ΕΞΩ ΜΕ ΤΑ 300 ΕΥΡΩ. Φυσικά, δεν υπάρχει καμία βοήθεια, έξω δεν ξέρουν από Ελληνικά, δεν κάνουν "φροντιστηριο" και αναλαμβάνεις τις διαδικασίες κατασκευής μόνος σου. Εγώ προσωπικά έχω βρεθεί σε συνάντηση με πελάτη (ούτε μια, ουτε δύο, αλλά η τελευταία ήταν εκπληκτική γιατί τελείωσε στα πρώτα 15 λεπτά). Μου είπε κάτι ωραία παραπλήσια, του ζήτησα να μου δώσει το url της υπηρεσίας για την οποία μιλούσε για να την εξετάσω και έφυγα. Την είδα. Του έστειλα mail "προτιμήστε αυτή την υπηρεσία από εμένα". Ακόμα το φτιάχνει :)

     

     


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  06-08-2007, 10:58 34141 σε απάντηση της 34139

    Απ: Re: Τιμές κατασκευής website

    Και άλλη μια σφήνα: Είχα πελάτη ο οποίος δεν ήταν και πολύ σχετικός (και ευτυχώς το ήξερε). Με έπαιρνε τηλέφωνο 6-7 φορές την ημέρα, εκ των οποίων οι μισές δεν είχαν να κάνουν με τη δουλειά, αλλά με θέματα του στυλ "γιατί δεν μπαίνω internet κλπ". Μου άλλαζε προδιαγραφές στη μέση της ανάπτυξης γιατί δεν είχε καταλάβει καλά τι έπρεπε να γίνει. Μου έδινε δεδομένα αλλα αντι άλλων, τμηματικά και μερικές φορές λανθασμένα.

    Ημουν ευτυχισμένος. Ειχα χρεώσει το έργο 10000 ευρώ και έτσι μπορούσα να καλύψω όλο αυτό το χρόνο επικοινωνίας και "φροντιστηρίων"! :) Δεν ήταν ευχάριστο, αλλά τουλάχιστον δεν είχα μπει μέσα.

    Α. Και πάντοτε να παίζεις με προκαταβολή (κατά την ταπεινή μου άποψη) τουλάχιστον 20% επί του συνόλου, και πληρωμή σε 2 ή 3 φάσεις. Ο πελάτης δεσμεύεται με την προκαταβολή και αρχίζει να παίρνει το πράγμα και πιό ζεστά και πιό σοβαρά. Επίσης, (αν έχεις τη δυνατότητα), αποδοχή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ με email (αν όχι ενυπόγραφη) για: Προδιαγραφές, ολοκλήρωση εικαστικού, ολοκλήρωση λειτουργικότητας, παράδοση πλήρους δουλειάς. (Με αντίστοιχη πληρωμή στα 3 τελευταία).

     

     


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  06-08-2007, 13:52 34150 σε απάντηση της 34141

    Απ: Re: Τιμές κατασκευής website

    cap:

    Και πάντοτε να παίζεις με προκαταβολή (κατά την ταπεινή μου άποψη) τουλάχιστον 20% επί του συνόλου, και πληρωμή σε 2 ή 3 φάσεις. Ο πελάτης δεσμεύεται με την προκαταβολή και αρχίζει να παίρνει το πράγμα και πιό ζεστά και πιό σοβαρά.

    ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!! Και 20% μόνο αν υπάρχουν 2-3 φάσεις. Διαφορετικά 50% προκαταβολή! Αν δεν πάρεις προκαταβολή θα κάνεις δουλειά για πολύ καιρό και ο πελάτης δεν θα έχει κάνει τίποτα. Οπότε υπάρχει περίπτωση να σε αφήσει χωρίς να σου δώσει μία! Χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει ότι θα πάει αλλού. Π.χ. μπορεί να ανέθεσε μια εταιρεία σε έναν υπάλληλο (συνήθως κάποιον με μια Α τεχνογνωσία) να σου αναθέσει τη δουλειά, αυτός ο υπάλληλος να είναι πολύ εντάξει, αλλά τελικά η εταιρεία να αλλάξει γνώμη ή το αφεντικό να βρει άλλον ή να παγώσουν τα πάντα επειδή έπεσε πολύ δουλειά κλπ.


    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
Σελίδα 1 από 2 (24 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems