Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πληκτρολόγιο για developing

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò manosB. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος darxus στις 09-11-2007, 17:07. Υπάρχουν 29 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (30 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  18-10-2007, 17:23 36368

Πληκτρολόγιο για developing

Είμαι σε αναζήτηση νέου πληκτρολογίου για τον κύριο υπολογιστή μου. Μέχρι τώρα ήμουν κλασσικός και έπαιρνα πάντα κλασσικά πληκτρολόγια χωρίς ίχνος καινοτομίας ή φουτουριστικού σχεδιασμού. Λέω να αλλάξω και να μην φέρομαι σαν συνταξιούχος και να πάρω κάτι πιο μοντέρνο. Big Smile
    Το θέμα όμως είναι ότι είναι πρακτικά;  Όλα αυτά τα Natural της Microsoft Και της Logitech σε βοηθούν στη δουλειά σου ή θα σιχτιρίσεις και θα το δώσεις στο ξαδερφάκι σου να παίζει unreal, counter strike κλπ!!! Left Hug
    Τι λέτε; εσείς τι χρησιμοποιείτε;

Manos
  •  18-10-2007, 18:24 36369 σε απάντηση της 36368

Απ: Πληκτρολόγιο για developing

Πιστεύω οτι κανένα φουτουριστικό - ανατομικό δε φτάνει σε ευχρηστία τα κλασικά keyboards για προγραμματισμό. Γι'αυτό εδώ και καιρό χρησιμοποιώ ένα Dell το οποίο έχει το προτέρημα ότι είναι εντελώς αθόρυβο και με πολύ "σωστή" διαδρομή στα πλήκτρα - το οποιο εκτος των άλλων εχει ελάχιστα αχρείαστα πλαστικά, γλιτώνοντας μου έτσι και χώρο στο πάντα φορτωμένο γραφείο.
  •  18-10-2007, 18:53 36370 σε απάντηση της 36369

Εγώ εδώ και αρκετά χρόνια, και όντας φανατικός οπαδός του τυφλού συστήματος, χρησιμοποιώ στο κύριο pc μου το Microsoft Natural Keyboard 4000 το οποίο με έχει γλυτώσει από τενοντίτιδες κλπ. και μου φαίνεται ιδιαιτέρως άνετο.

Για το φορητό μου, χρησιμοποιώ το Logitech Alto Notebook Stand το οποίο και πάλι με βολεύει σε σχέση με το καμπουριασμα και το πιασιμο που προκαλεί η θέση του φορητού χωρίς stand σε συνδυασμό με το μικρούλι του πληκτρολόγιο. Αν και η θέση των βοηθητικών πλήκτρων (pageup, pagedn κλπ) δεν με βολεύει (έχει εκείνο το μεγάλο "delete" και κατακόρυφη θέση - προτιμώ την κλασική εξάδα που περιλαμβάνει και το πλήκτρο insert) παρ'όλα αυτά είναι και πάλι εκπληκτικά πιό άνετο από το πληκτρολόγιο του ίδιου του φορητού.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  18-10-2007, 19:11 36372 σε απάντηση της 36370

Στα πληκτρολόγια είμαι "παραδοσιακός" τύπος. Θέλω τα F-keys χωρισμένα σε τετράδες, τα πλήκτρα πάνω από τον κέρσορα να εκτείνονται οριζόντια και όχι κάθετα, media controls τα οποία να μην απαιτούν obscure drivers που κάνουν emulation μακροεντολών (τουλάχιστον για την ένταση του ήχου), και οπωσδήποτε αν πρέπει να έχει F-Lock για shortcuts του office, να είναι απενεργοποιημένο εξ'αρχής.

Ήμουν για ένα μεγάλο διάστημα με το Internet Keyboard Pro της MS (το οποίο είχε και δύο πολύ χρήσιμα USB ports), αλλά καθώς το απέσυραν σχετικά σύντομα, τώρα χρησιμοποιώ το Digital Media Keyboard Pro πάλι της MS, το οποίο πληροί τις... προϋποθέσεις μου.

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  18-10-2007, 19:12 36373 σε απάντηση της 36370

Μα ... την κλασσική εξάδα έχει και το 4000! Μήπως έχεις διαφορετικό? Κι εγώ πάντως αυτό χρησιμοποιώ και βολεύει πολύ. Παλιά είχα χρησιμοποιήσει και άλλα "Natural" που είχαν το σπαστικό μεγάλο Delete. Παλιά είχα το "απλό" Natural, το οποίο βόλευε επειδή είχε και USB hub, στο οποίο κόλλαγα το ποντίκι. Είχε όμως τη σπαστική εξάδα.

Το Natural 4000 είναι πολύ καλό αν γράφεις μεγάλα κείμενα επειδή μπορεί να σηκώσει τους καρπούς ψηλότερα, κάτι ΠΟΛΥ ξεκούραστο όταν γράφεις συνέχεια κείμενο.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  18-10-2007, 19:41 36374 σε απάντηση της 36373

Το 4000 έχει την κλασική εξάδα. Μιλούσα για το Alto, το οποίο έχει τη "σπαστική" εξάδα. :)

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  19-10-2007, 08:56 36378 σε απάντηση της 36370

cap:
    Εγώ εδώ και αρκετά χρόνια, και όντας φανατικός οπαδός του τυφλού συστήματος, χρησιμοποιώ στο κύριο pc μου το Microsoft Natural Keyboard 4000 το οποίο με έχει γλυτώσει από τενοντίτιδες κλπ. και μου φαίνεται ιδιαιτέρως άνετο.

Cap αυτό το περίεργο σχήμα σε βολεύει να γράφεις και να προγραμματίζεις? Δεν ξέρω παραμένω σκεπτικός ιδιαίτερα με τη κλίση αυτή των πλήκτρων. Επίσης να πω ότι γράφω και κείμενα (χωρίς τυφλό) οπότε με ενδιαφέρει να είναι και πολύ άνετο στην συνεχή πληκτρολόγηση. (ξέρετε μέχρι να βγουν καπνοί (πυκνιοί))

Θυμάμαι είχα πάει σε κάτι σεμινάρια που δεν είχε τη κλασσική εξάδα αλλά μεγάλο delete. Αφού τελείωσα το σεμινάριο χωρίς να πάθω κρίση επιληψίας θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό!!!!!Crying

Βλέπω ότι είναι και άλλοι σαν εμένα κλασσικοί δωρικού ρυθμού θα έλεγαBig Smile. Ευτυχώς διότι νόμιζα ....ότι είναι της ηλικίας .

Manos
  •  19-10-2007, 09:48 36380 σε απάντηση της 36378

Ειναι λογικό, σπάνια κάποιος που δεν χρησιμοποιεί τυφλό σύστημα θα προτιμήσει "σπαστό", και πόσο μάλλον "ανάγλυφο" πληκτρολόγιο!

Εγώ πάντως βρήκα την υγεία μου. Αν και δεν χρησιμοποιώ το ανυψωτικό στήριγμα του πληκτρολογίου (αυτό που ανασηκώνει το κάτω μέρος για να ανασηκώνονται οι καρποί), αγόρασα το 4000 μετά από μια παρ'ολίγον τενοντίτιδα που προέκυψε από τη χρήση "κλασικού" πληκτρολογίου. Δεν με ξαναενόχλησε ποτέ.

Το σπαστό και το ανάγλυφο με βολεύει γιατί τα χέρια μου πάνε με φυσικό τρόπο στα πλήκτρα. Οσοι με έχουν δει να γράφω, ξέρουν τι εννοώ (θυμαμαι ένα πιτσιρίκο σε μια μου δουλειά να μου λέει "παίζει να οργώνεις πληκτρολόγια"; ) :)

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  19-10-2007, 13:40 36384 σε απάντηση της 36368

Λοιπόν παιδιά χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση κατέληξα σε αυτό: Microsoft Digital Media Pro. Είμαι περίεργος να δω αν και το zoom feature που έχει μου κάνει.
    Συνδυάζει και την ευχρηστία και το κλασσικό σχεδιασμό που ταιριάζει στις δωρικού ρυθμού ανησυχίες μου.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Υσ1: Τώρα που το σκέφτομαι ίσως αντί για το δωρικού ρυθμού να χρησιμοποιώ το minimal design που ακούγεται πιο trendy και φρέσκο. Wink

Υσ2: Cap μια παροιμία με ένα old dog και κάτι new tricks πρέπει να σου υποδεικνύει τους λόγους της επιλογής μου.!!!Big Smile
    Manos
  •  19-10-2007, 15:21 36385 σε απάντηση της 36384

Re: Απ: Πληκτρολόγιο για developing

Δε νομίζω ότι θα χρησιμοποιήσεις πολύ το slider που έχει, καθώς δεν είναι πολύ ευαίσθητος, με αποτέλεσμα το πληκτρολόγιο να γλυστράει. Αλλά μικρό το κακό, ως πληκτρολόγιο είναι αρκετά καλή κατασκευή.

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  19-10-2007, 16:45 36386 σε απάντηση της 36385

Απ: Re: Απ: Πληκτρολόγιο για developing

Χρόνια τώρα χρησιμοποιώ το Microsoft Wireless Optical Desktop Pro

Ασύρματο πληκτρολόγιο natural (σπαστό) και ασύρματο ποντίκι. Πολύ καλή εργονομία, αρκετοί μήνες με τις ίδιες μπαταρίες. 

http://www.microsoft.com/hardware/mouseandkeyboard/productdetails.aspx?pid=014 

Φυσικά και δεν γίνεται σπαστό χωρίς τυφλό σύστημα. Αλλά δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο! Θα παιδευτείς λίγο τον πρώτο μήνα αλλά μετά θα ανταμοιφθείς! Είμαστε όλη τη μέρα με ένα πληκτρολόγιο στα χέρια. Δεν νομίζεις ότι αξίζει να χάσεις λίγο χρόνο για να το μάθεις;

Σωτήρη αυτό το Alto φαίνεται εξαιρετικό! Αν είχει και σπαστό πληκτρολόγιο θα ήταν τέλειο! Προσωπικά χρησιμοποιώ το παραπάνω natural και για notebook, το οποίο βάζω σε μια βάση για να είναι σε σωστό ύψος η οθόνη (η πάνω ακμή στο ύψος των ματιών).

Το τέλειο δεν το βρήκα ποτέ!!! Natural (σπαστό) χωρίς τα αριθμητικά πλήκτρα στα δεξιά. Είναι πολύ σπαστικό να έχω το ποντίκι τόσο μακρυά από το δεξί χέρι εξαιτίας τόσων πλήκτρων που χρησιμοποιώ ελάχιστα! Οι αριστερόχειρες είναι τυχεροί σε αυτό!

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  19-10-2007, 17:02 36388 σε απάντηση της 36386

Dimitris Papadimitriou:
    Το τέλειο δεν το βρήκα ποτέ!!! Natural (σπαστό) χωρίς τα αριθμητικά πλήκτρα στα δεξιά. Είναι πολύ σπαστικό να έχω το ποντίκι τόσο μακρυά από το δεξί χέρι εξαιτίας τόσων πλήκτρων που χρησιμοποιώ ελάχιστα! Οι αριστερόχειρες είναι τυχεροί σε αυτό!

Φίλε μου έπεσες σε αριστερόχειρα.Big Smile
    Το μόνο πρόβλημα είναι ότι όσες φορές πάω να μάθω τυφλό σύστημα κάτι γίνεται και το χαλάω στο 15-16 μάθημα που ξεκινάνε τα δύσκολα διότι δεν έχω την υπομονή, μετά το παρατάω για 10 μέρες και μετά πάει πάπαλα!!!! Αν έχεις κάποιο πρόγραμμα αξιώσεων εκμάθησης τυφλού που πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο κάνε το ένα post εδώ.

Υσ: Ίσως το θέμα με το τυφλό σύστημα και κατά πόσο ευνοεί εμάς τους developers αξίζει δικό του post

Manos
  •  19-10-2007, 21:52 36398 σε απάντηση της 36388

manosB:
    Dimitris Papadimitriou:

Φίλε μου έπεσες σε αριστερόχειρα.Big Smile
    Το μόνο πρόβλημα είναι ότι όσες φορές πάω να μάθω τυφλό σύστημα κάτι γίνεται και το χαλάω στο 15-16 μάθημα που ξεκινάνε τα δύσκολα διότι δεν έχω την υπομονή, μετά το παρατάω για 10 μέρες και μετά πάει πάπαλα!!!! Αν έχεις κάποιο πρόγραμμα αξιώσεων εκμάθησης τυφλού που πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο κάνε το ένα post εδώ.

Υσ: Ίσως το θέμα με το τυφλό σύστημα και κατά πόσο ευνοεί εμάς τους developers αξίζει δικό του post

Το πρόγραμμα εκμάθησης θα βοηθούσε να μάθεις τυφλό σύστημα όσο θα βοηθούσε και ένα βιβλίο να μάθεις ποδήλατο! Απλά βάλε τα δάχτυλά σου στα πλήκτρα asdfjkl; (οι δυο δείκτες στα F και J που έχουν και δυο προεξοχές) και παιδέψου. Τα όρια του αριστερού χεριού είναι τα TGB και του δεξιού τα YHN. Στην αρχή θα μπερδέυεσαι και θα πας να χτυπήσεις με το αριστερό πλήκτρα που είναι για το δεξί... αλλά σιγά σιγά θα συνηθήσεις. Τελικά θα το θεωρείς εντελώς χαζό να πατάς το U με το αριστερό ή το T με το δεξί μόνο και μόνο επειδή έτσι βόλεψε!

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  20-10-2007, 21:14 36434 σε απάντηση της 36398

Δημήτρη αυτή η δημοσίευση γράφεται με τυφλό σύστημα και μου πήρε ακριβώς 2 λεπτά για είκοσι λέξεις.Angry

Όμως σαν βέρος αριστερόχειρας i 'll always take a good challenge!!!!Cool

Δεν νομίζω όμως να καταφύγω σε natural πληκτρολόγιο αφού διότι χρησιμοποιώ διάφορα πληκτρολόγια (φορητός, δουλειά, συνεργάτες) οπότε τουλάχιστόν πρέπει όλα να μοιάζουν τουλάχιστον!!!!

Και ναι ακόμα γράφω με τυφλό!!!! Συνολικός χρόνος συγγραφής 5 λεπτά!!

Manos
  •  20-10-2007, 21:54 36438 σε απάντηση της 36386

Dimitris Papadimitriou:

Σωτήρη αυτό το Alto φαίνεται εξαιρετικό! Αν είχει και σπαστό πληκτρολόγιο θα ήταν τέλειο! Προσωπικά χρησιμοποιώ το παραπάνω natural και για notebook, το οποίο βάζω σε μια βάση για να είναι σε σωστό ύψος η οθόνη (η πάνω ακμή στο ύψος των ματιών).

Οπως λες και εσύ, είναι αδύνατον να βρεις το τέλειο :) Αλλά το alto γίνεται βαλιτσάκι (διπλώνει) και είναι εύκολο στο ανοιξε-κλείσε. Το έχω μόνιμα σε μια εταιρία με την οποία συνεργάζομαι, αλλά είναι εύκολο και να το μεταφέρω, στην ίδια τσάντα που μεταφέρω και το φορητό. Συνεπώς, έχω ένα πλεονέκτημα (φορητότητα) και ένα μειονέκτημα (όχι σπαστό) με τα οποία αναγκάστηκα να συμβιβαστώ. Α, σου είπα οτι έχει και 3-port usb hub και μάλιστα μπορείς να αγοράσεις εξωτερική τροφοδοσία για να του "χώνεις" ενεργοβόρες usb powered συσκευές επάνω; :)

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
Σελίδα 1 από 2 (30 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems