Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πληκτρολόγιο για developing

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò manosB. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος darxus στις 09-11-2007, 17:07. Υπάρχουν 29 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (30 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-10-2007, 13:30 36509 σε απάντηση της 36438

Απ: Re: Απ: Πληκτρολόγιο για developing

Τη είναι αυτά ρε παιδιά; Τη θα τα κάνετε;; Πάρτε ένα πληκτρολόγιο με 8 ευρό να στανιάρεται..

http://www.protectcovers.com/images2/dell/RT7D20.jpg

Φοβερό. Το έχω χρόνια! Με τυφλό σύστημα γράφω , δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα!

Κάποια στιγμή το είχα αλλάξει με ένα σπαστό ασύρματο πληκτρολόγιο καίτοι* καλό στην χρίση δεν μπορούσα να πατήσω 3 κουμπιά μαζί!! Δεν έστελνε το σήμα.... και αν έκανα γρήγορα την αλλαγή από κουμπί σε κουμπί πάλι πρόβλημά!

*(συνδυασμός) ΑΚΔ -"Αν και "-
                                     Συγχρονον Λεξικον εκδ. Διαγορας 1961

•  23-10-2007, 13:47 36511 σε απάντηση της 36509

Ο καθένας με την άποψή του, ιδιαίτερα επειδή πρόκειται για θέμα αρκετά υποκειμενικό!

Όντως ένας συνάδερφος έχει το ίδιο πρόβλημα με ένα ασύρματο, αλλά εγώ δεν το έχω ούτε στη δουλειά ούτε στο σπίτι, εδώ και 3 χρόνια τώρα που το χρησιμοποιώ. 

Το τυφλό σύστημα βοηθά ιδιαίτερα στο να μειώσεις τις κινήσεις των χεριών και να μειώσεις τις πιθανότητες τραυματισμών. Σε αυτό ακριβώς βοηθάει και το natural keyboard μια που η θέση των χεριών είναι πιο κοντά στην φυσική τους θέση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αν δεν γράφεις με τυφλό και δεν έχεις natural θα πάθεις κάτι, ούτε και το αντίστροφο. Απλά μειώνεις τις πιθανότητες. Έχει μεγαλύτερη σημασία η προδιάθεση του κάθε ανθρώπου σε σχετικές παθήσεις.

Σε κάθε περίπτωση δική μου άποψη είναι ότι είναι πιο σημαντικό να δώσει κανείς χρήματα για πληκτρολόγιο/ποντίκι/οθόνη από ότι να δώσει για επεξεργαστή και μνήμη. Είναι τα σημεία διεπαφής μας με το PC και έχουν να κάνουν με την υγεία μας. Αυτά βέβαια αν μιλάμε για ένα προσωπικό υπολογιστή, όχι για ένα server.

υγ. Τα σχόλια περί λεξικών μην τα συνεχίζεις γιατί η ορθογραφία σου βγάζει μάτι, έτσι κι αλλιώς.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  23-10-2007, 13:56 36513 σε απάντηση της 36511

Δημητρη ας αποφύγουμε τις προσωπικές κριτικές, όπως εξάλλου επίβάλλεται και στους κανονισμούς, από τους οποίους δεν ξεφεύγουν ούτε οι moderators. Για το θέμα της ορθογραφίας, αντιγράφω από τους κανονισμούς:

Αν κάνουμε πολλά ορθογραφικά λάθη και το ξέρουμε, γράφουμε πρώτα το κειμενάκι μας σε ένα Word ή άλλο επεξεργαστή κειμένου και χρησιμοποιούμε ένα spell checker (κοινώς ορθογράφο). Έτσι και τα ματάκια των υπολοίπων μένουν στη θέση τους και εσείς δε χάνετε το κύρος σας. Δικαιολογίες του τύπου «έτσι έχω συνηθίσει», «άμα δε σας αρέσουν μην τα διαβάζετε» ή «δεν ασχολούμαι εγώ με τέτοιες χαζομάρες όπως ορθογράφους» όταν γίνεται κάποια παρατήρηση από άλλους χρήστες ή τους moderators ΔΕΝ γίνονται δεκτές.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  23-10-2007, 14:14 36516 σε απάντηση της 36513

http://orangoo.com/spell/

Big Smile 

•  23-10-2007, 14:23 36517 σε απάντηση της 36511

Dimitris Papadimitriou:
    Σε κάθε περίπτωση δική μου άποψη είναι ότι είναι πιο σημαντικό να δώσει κανείς χρήματα για πληκτρολόγιο/ποντίκι/οθόνη από ότι να δώσει για επεξεργαστή και μνήμη. Είναι τα σημεία διεπαφής μας με το PC και έχουν να κάνουν με την υγεία μας.

Συμφωνώ και επαυξάνω.

Υσ: Άρα συμφωνείτε να στερηθώ το πετρέλαιο μέχρι τα Χριστούγεννα για να πάρω εκείνη την 22'' wide που ζαχαρώνω εδώ και καιρό!!!Big Smile

Manos
  •  08-11-2007, 14:04 37072 σε απάντηση της 36368

Απ: Πληκτρολόγιο για developing

Επειδή απο τις φανφάρες στο τέλος καμία δεν σου μένει για καιρό, το σημαντικότερο σε ένα πληκτρολόγιο αν το χρησιμοποιείς για να γράφεις αντί για υπερογκώδες panel για ήχο και quicklaunching προγραμμάτων, είναι το feeling, προτείνω απλά πληκτρολόγια με κλασσικό "βαρύ" feeling αντί για τις ευλύγιστες "πλαστικούρες" των 3 ευρώ που παράγουν και μοιράζουν σαν τραπουλόχαρτα στα περίπτερα.

Με άλλα λόγια, προτείνω πληκτρολόγια όπως το Scorpius M10 της iONE (πρώην Cherry):

Το M10, έχει βαριά κατασκευή ώστε να μην φεύγει το πληκτρολόγιο απο την θέση του με το παραμικρό και να αντέχει στις δύσκολες συνθήκες (όπως industrial/εργοστασιακά περιβάλλοντα και καταλερωμένα γραφεία προγραμματιστών), έχει σχετικά compact design, υποστηρίζει USB&PS2 (με αντάπτορα) και το σημαντικότερο χρησιμοποιεί mechanical switches για τα πλήκτρα! Ναι, δεν χρησιμοποιεί τις αηδιαστικές μεμβράνες που μαζεύουν ότι βρώμα κυκλοφορεί τριγύρω και χρειάζονται χλωρίνη για να καθαρίσουν, αλλά μηχανικά switches που δύσκολα μαζεύουν βρώμα (βέβαια αν την μαζέψουν είναι άλλη ιστορία το πως καθαρίζουν...) και δίνουν μια ξεχωριστή αίσθηση στo πληκτρολόγημα του κώδικα. Σε αυτό το site θα βρείτε ένα αναλυτικό review καθώς και βίντεο απο την πληκτρολόγηση.

Εναλλακτικά, για όσους προτιμούν τα πιο κλασσικά, υπάρχει αυτό το site όπου μπορείτε να βρείτε κλασσικά Model M πληκτρολόγια της IBM, απο τα πιο φθηνά και "κοινά" ως τα πιο σπάνια :-). Το site περιέχει τόσο μεταχειρισμένα όσο και καινούργια πληκτρολόγια (αν και αυτά τελειώνουν σιγά σιγά, αφού δεν παράγονται πλέον απο την IBM). Αν δεν θέλετε κάτι μεταχειρισμένη ή παλιό, αυτή η εταιρία έχει πάρει δικαιώματα απο την IBM για παραγωγή των πληκτρολογίων της . Το Customizer μοντέλο είναι ακριβής κλώνος του Model M (φωτογραφία) μόνο που δεν έχει το λογότυπο της IBM. Η διαφορά των Model M (και αυτών της εν λόγω εταιρίας) απο τα υπόλοιπα μηχανικά πληκτρολόγια είναι οτι χρησιμοποιούν την τεχνική buckling spring αντί για switches, η οποία προσφέρει ένα ιδιαίτερο feeling που δίνεται χάρη στο ελατήριο που υπάρχει κάτω απο κάθε πλήκτρο (εικόνα/animation). Το αρνητικό με αυτά είναι πως εισάγονται απο ΗΠΑ οπότε το κόστος είναι πολύ μεγάλο (εν τούτοις δεν απέτρεψε έναν γνωστό μου να παραγγείλει ένα Model M στο κουτί και την ζελατίνα του).

Τέλος όσοι θέλουν κάτι extreme, υπάρχει και το Das Keyboard II, το οποίο χρησιμοποιεί mechanical switches (βασικά τα ίδια switches με του Scorpious M10). Το extreme της υπόθεσης είναι οτι δεν έχει καθόλου γράμματα στα πλήκτρα (είναι τελείως blank). Πέρα απο το novelty του να έχεις ένα τέτοιο πληκτρολόγιο, οι δημιουργοί υποστηρίζουν οτι αυξάνει την ταχύτητα γραψίματος γιατί το μυαλό δεν αποσπάται απο τα σύμβολα. Δεν ξέρω αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά σκοπεύω κάποια στιγμή να το δοκιμάσω :-).

Αυτά. Να σημειώσω οτι ΚΑΝΕΝΑ απο τα πληκτρολόγια δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα σε retail καταστήματα (απ'όσο γνωρίζω), οπότε η αγορά τους επιβάλεται να γίνει απο το εξωτερικό. Επίσης ΟΛΑ είναι ακριβά πληκτρολόγια (κάτι λογικό, αν σκεφτεί κανείς οτι τα σημερινά πληκτρολόγια με τις μεμβράνες και τα "ψεύτικα" ελαφριά πλαστικά φτιάχτηκαν για να ρίξουν το κόστος - δυστυχώς έναντι της ευχρηστίας). Αν προσθέσετε το κόστος του εκάστοτε πληκτρολογίου (γύρω στα 60 ευρώ το καθένα) και το κόστος αποστολής (γύρω στα 20 ευρώ για ενδοευρωπαικές αγορές και αρκετά περισσότερα απο ΗΠΑ λόγω τελωνείου και μεταφορικών), τότε καταλαβαίνετε οτι το συνολικό κόστος δεν είναι κάτι που βρίσκεται στα πλαίσια ενός απλού φθηνού πληκτρολογίου. Απο την άλλη όμως, αυτά τα πληκτρολόγια αξίζουν τα χρήματα τους και αν γράφετε πολλές ώρες τότε οφείλετε να δωρίσετε στον εαυτό σας ένα.

~bs~
  •  08-11-2007, 14:42 37074 σε απάντηση της 37072

Μπορείς να δώσεις μερικές λεπτομέρεις για το τι σημαίνει "mechanical switches για τα πλήκτρα";

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  08-11-2007, 16:22 37087 σε απάντηση της 37074

Σχεδόν όλα τα πληκτρολόγια της αγοράς ("όλα" αν περιοριστείς στην αγορά της Στουρνάρη...) χρησιμοποιούν switches μεμβράνης για τα πλήκτρα. Οι μεμβράνες κάτω απο κάθε πλήκτρο έχουν ημισφαιρικό σχήμα με ένα αγώγιμο υλικό στην κορυφή τους. Όταν πατάτε κάποιο πλήκτρο, η μεμβράνη πιέζεται και ακουμπάει δύο ασύνδετες άκρες στην πλακέτα του πληκτρολογίου κάτω απο το πλήκτρο οι οποίες κλέινουν έναν διακόπτη. Εξ'ου και η ονομασία "μεμβράνης".

Τα πληκτρολόγια με μηχανικά switches χρησιμοποιούν κλασσικά switches με ελατήρια και άκρες μέσα στο κουτί του switch αντί για μεμβράνες. Σε αυτά τα πληκτρολόγια, η πλακέτα δεν έχει μεμβράνη αλλά ένα switch κάτω απο κάθε πλήκτρο (και ένα ελατήριο κάτω απο κάθε πλήκτρο, σε μερικά μοντέλα).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σχετικό άρθρο της Wikipedia.

EDIT: Απο το άρθρο της Wikipedia βρήκα και αυτά τα πληκτρολόγια που παρασκευάζονται στην Ινδία (και σύμφωνα με το wiki είναι τα διασημότερα πληκτρολόγια στην Ινδία ανεξάρτητα απο το κόστος τους που είναι 5 φορές μεγαλύτερο απο τα πληκτρολόγια μεμβράνης).

~bs~
  •  08-11-2007, 17:55 37101 σε απάντηση της 37087

Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τα πληκτρολόγια που χρησιμοποιούσα και φαντάζομαι ότι όλα ήταν μεμβράνης. Φαντάζομαι ότι αρκετά παλιότερα θα έχω χρησιμοποιείσει και κάποιο με μηχανικούς διακόπτες. Anyway...

Ελπίζω μηχανικοί διακόπτες να μην σημαίνει απαραίτητα το γνωστό εκνευριστικό τσικ-τσικ που έκαναν κάποια παλιά πληκτρολόγια! 

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  08-11-2007, 18:21 37103 σε απάντηση της 37101

Εκνευριστικό; Depends on who you ask, γιατί προσωπικά μου αρέσει :-Ρ Νοιώθεις οτι πληκτρολογείς βρε παιδί μου :-). Πάντως τα πληκτρολόγια αυτά δεν κάνουν τόσο θόρυβο όσο τα παλιότερα που αναφέρεσαι (εκτός κι αν πάρεις τα Model M τα οποία *είναι* αυτά τα πληκτρολόγια). Δες το βίντεο στο review για να πάρεις μια ιδέα πως "ακούγεται" το Scorpius M10.
    ~bs~
  •  08-11-2007, 18:42 37106 σε απάντηση της 37103

Και βέβαια εξαρτάται από ποιον ρωτάς! Αν όμως αυτός που ρωτάς είναι μέλος μιας ομάδας που δουλεύει στον ίδιο χώρο, τότε τέτοια πληκτρολόγια είναι απαγορευτικά! Κάνουν πολύ φασαρία! Σκέψου να είσαι σε ένα χώρο, όχι με 20 ανθρώπους (αριθμός που συναντάται σε αρκετές εταιρείες) αλλά ακόμα και με 5. Της κακομοίρας θα γίνεται!

Ορίστε το βίντεο... 

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  08-11-2007, 18:49 37108 σε απάντηση της 37103

Χμ προσωπικά μου αρέσουν ιδιαίτερα πάντως τα scissor-switch πληκτρολόγια (σαν αυτά των φορητών), αλλά σε πλήρες layout. Δεν έχω βρει κάτι κατάλληλο και σε λογική τιμή ακόμα.

Τα πληκτρολόγια που αναφέρεις ήταν από τα αγαπημένα μου λόγω του θορύβου και της αίσθησης, αλλά τα αποχωρίστηκα εντελώς όταν έδιωξα τον 8088 μου για να μεταβώ σε 386. Πλέον έχω την εντύπωση ότι μάλλον θα με εκνεύριζε κάτι τέτοιο. Μάλλον γεράσαμε!

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  08-11-2007, 19:31 37115 σε απάντηση της 37106

Χεχε, ναι το σκέφτηκα αυτό :-). Αλλά το ανέφερα κυρίως σαν πληκτρολόγιο για ιδιωτική χρήση :-).
    ~bs~
  •  09-11-2007, 09:03 37134 σε απάντηση της 37103

Παιδιά ευχαριστώ για το trip to memory lane!!! Big Smile
    Πάντως αν εγώ τολμούσα να χρησιμοποιήσω τέτοιο πληκτρολόγιο στη δουλειά, το λιγότερο που θα μπορούσα να πάθω ή να προσφέρω θα ήταν πολλαπλά κατάγματα και μώλωπες!!!

Πάντως χαίρομαι για το ρετρό χρώμα που πήρε το θέμα.
    Βγάλτε τις Μοτορόλες, τα Spectrum με τη κασέτα και .......τα γαριδάκια των 10 δραχμών πάλι!!!!!!!! (προσέξτε τη χρονολογική σειρά!!!)
    Που στο διάβολο έχω βάλει τα dr Martins μου και δεν μπορώ να τα βρω.
    Να θυμηθώ να φρεσκάρω και το καπελάκι μου  αύριο στο κουρέα!!!

Manos
  •  09-11-2007, 17:07 37165 σε απάντηση της 37134

Όσον αφορά το τυφλό σύστημα μαθαίνεται εύκολα αρκεί να "διαλυθούν" οι αναστολές του χρήστη εξ αρχής, έπειτα είναι όλα θέμα συνήθειας και θα γίνεται μηχανικά.

Το πληκτρολόγιο είναι σοβαρό θέμα, εγώ είχα επενδύσει ένα σεβαστό ποσό σε φίρμα πριν από 3 χρόνια και ακόμα ζει. Το μόνο πρόβλημα που έχω ίσως είναι ότι τα πλήκτρα έχουν γίνει ελάχιστα "κολλητικά" (καμία σχέση με το επαναλαμβανόμενο πάτημα του Shift... if you know what I mean Stick out tongue) πιθανώς λόγω της σκόνης και τριβής των πλαστικών.

Όσον αφορά τους τραυματισμούς... Λέτε μήπως να ήρθε η ώρα για διάταξη Dvorak;Wink Τουλάχιστον να ξέρουμε από τώρα και να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων.

"Developers do not fulfill their desires, they just implement their demands".
Σελίδα 2 από 2 (30 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems