Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ποιες σχολες να δηλωσω στο μηχανογραφικο;(Α.Ε.Ι.)

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò tommaσ. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος kyriakoy στις 23-03-2009, 13:08. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-03-2009, 10:08 49475

Ποιες σχολες να δηλωσω στο μηχανογραφικο;(Α.Ε.Ι.)

Για σας , ειμαι μαθητης της τριτης λυκειου.

Ειμαι γραμμενος στο forum απο τοτε που ειχε 500 μελη και ασχολουμε με τον προγραμματισμο απο την  1 γυμνασιου(Οταν λεω προγραμματισμο δεν μιλαω για subseven και αλλες τετοιες βλακιες για να κανω τον εξυπνο στους ασχετους αλλα για επιληση αλγοριθμων , και κατασκευη προγραμματων με v.s για προσωπικη χρηση).. Και τωρα δεινω πανελληνιες!!

Θα μου πειτε γιατι δεν γραφω αυτο το θεμα , αφου πρωτα γραψω να ξερω και τα μορια μου; Απλα γιατι δεν θελω να το αφησω τελευταια στιγμη οπως κανουν οι περισσοτεροι "νεοελληνες", γενικα παντως ειμαι πολυ καλος μαθητης(μονο φετος) και εχω πιθανοτητες να περασω μεχρι και πολυτεχνιο αθηνας(κατι που ομως δεν θελω, αν κρινω απο αυτα που εχω μαθη για τις σχολες).

Γενικα απο το σχολειο δεν ειναι οτι υπαρχη ελληψη ενημερωση σχετικα με τις σχολες, γιατι πολυ απλα ΔΕΝ υπαρχη ενημερωση. Δεν μας εχουν πει καν πιες υπαρχουν!Ωστοσο εψαξα μονος μου και ρωτησα  ενα γνωστο μου. Τi με ενδιαφερει συγκεκριμενα; Ξερω πως στην ελλαδα δεν πουλαει , αλλα εμενα με πορωνει hardware και αρχιτεκτονικη υπολογιστων! Για αυτο η πρωτη προτιμηση μου ειναι το ΜΗΧΑΝΙΚΗΩΝ Η.Υ και πληροφιρκης πατρας.Ωστοσο θα ηθελα και αλλες πληροφοριες σχετικα με τις σχολες π.χ. με ενδιαφερει το πληροφορικης και τηλεπικοινωνιων αθηνας το καποδιαστριακο , εχω δει τα μαθηματα που εχουν(μεσω της ιστοσελιδα της). Το βασικο μου ερωτημα ειναι: Ποσο σιγουρος ειμαι για αυτο που νομιζω οτι ειναι η σχολη;Για αυτο θα ηθελα την γνωμη και την γνωση σας για τις σχολες.

ευχαρηστω εκ των προτερων

•  21-03-2009, 10:33 49476 σε απάντηση της 49475

Απ: Ποιες σχολες να δηλωσω στο μηχανογραφικο;(Α.Ε.Ι.)

Σχετικά με τις σχολές που αναφέρεις δεν γνωρίζω, ωστόσο ενημέρωση από το σχολείο θα βρεις στο Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (γνωστό ως ΓραΣΕΠ). Ρώτα τον διευθυντή του σχολείου που βρίσκεται και ποιός είναι ο υπεύθυνος καθηγητής και αυτός θα πρέπει να σε βοηθήσει σε θέματα όπως μόρια, σχετικές σχολές με τα ενδιαφέροντά σου, κλπ. Κοίτα σε αυτό το link http://www.anew.gr/dreams/article.php?aid=35 στο τέλος που λέει "Πού μπορείτε να απευθυνθείτε για πληροφορίες"

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  21-03-2009, 11:22 49479 σε απάντηση της 49476

Νομιζεις οτι δεν ρωτησα τους καθηγητες μου σχετικα με τις σχολες; Ολοι τους μα ολοι τους το μονο που ξερουν ειναι οτι υπαρχουν οι ταδε σχολες με τα ταδε μορια και εγω τα ξερω αυτα.Εμενα ωστοσο με ενδιαφερουν πιο σιγκεκριμενα πραγματα π.χ. που εστιαζει ενα πανεπηστιμιο π.χ. στο προγραμματισμο ή στο hardware αν εστιαζει στον προγραμματισμο τι μαθηματα θα σου κανει π.χ. θεωρια αλγοριθμων ή θα τα περαση στην επιφανει;Ποια ειναι η κατασταση του συγκεκριμενου πανεπηστιμιου  και πως λαμβανεται υποψη στην αγορα εργασιας ; π.χ. Το πανεπηστιμιο πατρας εχει λιγοτερα μορια απο τον τηλεπικοινωνιων αθηνας(που δεν περιλαμβανει και τον τιτλο μηχανικος) ωστόσο ποιο απο τα δυο περνεται πιο σοβαρα υποψην και πως απο τις επιχηρησης;

Φυσικα αυτοι που ξερουν αυτες τις λυσης ειναι αυτοι που σπουδασαν σε καποιο πανεπιστημιο που εμαθαν την κατασταση απο φιλους , αυτοι που ασχολουνται με αυτα, και οχι ενας καθηγητης που την ωρα που κανουμε ΣΕΠ κανει αλλο μαθημα επειδη δεν προλαβενει την υλη και οταν τον ρωτας κατι σχετικα σου λεει "θα το δω και θα σου πω" και δεν το βλεπει ποτε.... ή μια τηλεφωνητρια στο τηλεφωνω που ξερει ακριβως τα ιδια.

Παντως σε ευχαρηστω.
  •  21-03-2009, 11:35 49480 σε απάντηση της 49479

Διάβασε προσεκτικά αυτά που σου έγραψα. Δεν λέω να ρωτήσεις γενικά και αόριστα τους καθηγητές, ούτε να ρωτήσεις τον καθηγητή που κάνει ΣΕΠ. Σου είπα να ψάξεις το Γραφείο ΣΕΠ. Το Γραφείο ΣΕΠ στελεχώνεται από έναν καθηγητή που αποκλειστική του δουλειά είναι ακριβώς αυτή, να βοηθάει τους μαθητές. Είναι ευθύνη του ανθρώπου αυτού να σου δώσει ολοκληρωμένη απάντηση σε οποιαδήποτε ερώτηση του θέσεις και αν δεν την έχει άμεσα, να ψάξει, να βρει και να ρωτήσει για να μάθει. Το Γραφείο ΣΕΠ μπορεί να μην είναι μέσα στο σχολείο ή να βρίσκεται σε κάποιο γειτονικό σχολείο και να εξυπηρετεί πολλαπλά σχολεία. Σε ποιό σχολείο πηγαίνεις; (αν δεν θες να απαντήσεις στο forum, στείλε μου PM)

•  21-03-2009, 11:46 49481 σε απάντηση της 49480

Μανο απόλυτα σωστή η υπόδειξή σου. Θα βοηθούσε, όμως, επικουρικά στις ερωτήσεις που θα γίνουν προς το γραφείο ΣΕΠ, αν κάποιοι συνάδελφοι που έχουν φοιτήσει / φοιτούν στις σχολές που υποδεικνύει ο Θωμάς μπορούσαν και αυτοί να μεταφέρουν την προσωπική τους εμπειρία. Οπότε να παρακαλέσω και εγω (που έχω τελειώσει Οικονομικό, ο φτωχός, οπότε δυστυχώς δεν έχω ιδια εμπειρία) συναδέλφους που τυχόν έχουν φοιτήσει σε αυτές τις σχολες, να γράψουν δύο λόγια σχετικά.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  21-03-2009, 12:07 49482 σε απάντηση της 49481

Σαφώς θα βοηθούσε! Αυτό που λέω εγώ αναφέρεται στο πρώτο σκέλος της ερώτης του Θωμά σχετικά με το τι βοήθεια μπορεί να βρει κανείς από την πλευρά του σχολείου. Από εκεί και πέρα όσοι από εσάς έχετε να κάνουτε (εγώ δεν έχω τέτοιες αρμοδιότητες) με προσλήψεις πληροφορικών, μπορείτε να δώσετε πολύ χρήσιμες πληροφορίες αν και υποθέτω ότι το focus είναι σε προγραμματιστές. Τώρα, για μια ιδέα για το πώς είναι τα πράγματα μέσα στις σχολές, μπορεί να πάρει ο Θωμάς από τους ίδιους τους φοιτητές αν κάνει την ίδια ερώτηση στο StudentGuru.

•  21-03-2009, 13:58 49483 σε απάντηση της 49476

Ισος να εχεις δικαιο θα το κοιταξω αυτο που λες, συνχωρεσε ομως την συμπεριφορα μου στο μηνυμα  αλλα δεν εχω καλες εμπειριες σχετικα με το "θα ρωτησα και θα μαθω" απο ανθρωπους τους ΣΕΠ.Θα κοιταξω και την ιστοσελιδα που μου δωσατε

•  21-03-2009, 21:21 49496 σε απάντηση της 49475

Ξερει κανεις μηπως αν αυτα εδω : http://www.ceid.upatras.gr/proptyxiaka/mathimata.htm ειναι τα ολα τα μαθηματα σε καθε εξαμηνο ή αν παραληπονται καποια;Αδυνατον δεν βλεπω πουθενα Αναλυση(και αλλα)
  •  23-03-2009, 13:08 49535 σε απάντηση της 49496

Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια Sad, εδώ βλέπεις τα μαθήματα του τμήματος. Τα πρώτα έτη (και όχι μόνο) γίνονται και μαθήματα σε συνεργασία με άλλα τμήματα πχ Μαθηματικά, Αγγλικά κλπ.

Nikos Κ.
    ALT.NET
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems