Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Καμια ιδέα για το πως θα κάνω καλύτερη οργάνωση στην ebook library μου?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Antonios Chatzipavlis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Antonios Chatzipavlis στις 02-01-2010, 22:20. Υπάρχουν 11 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  29-12-2009, 11:27 56108

Καμια ιδέα για το πως θα κάνω καλύτερη οργάνωση στην ebook library μου?

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους!

Ψάχνω για κάποιο εργαλείο που θα με βοηθήσει να οργανώσω καλύτερα την βιβλιοθήκη μου με το ebooks που έχω και η οποία έχει γίνει πολύ μεγάλη πλέον που παρόλο την φυσική οργάνωση που έχω κάνει στο δίσκο μου με φακέλους ανα θεματική ενότητα με δυσκολεύει λίγο στην αναζήτηση. Ψάνχω για τον βέλτιστο ήδη είμαι πολυ καλά αλλά είπα να το κάνω καλύτερο.

Έχει κανείς καμια ιδεά;

Ευχαριστώ
    Antonios Chatzipavlis

•  29-12-2009, 21:56 56113 σε απάντηση της 56108

Απ: Καμια ιδέα για το πως θα κάνω καλύτερη οργάνωση στην ebook library μου?

Και πως αντιμετωπίζεις την περίπτωση ένα βιβλίο να αντιστοιχεί σε περισσότερες από μια κατηγορίες? Πχ. Ενα βιβλίο για certification σε windows forms θα το βάλεις στο φάκελο Certifications? ή στο φάκελο Window Forms?

Πέρα από τη δομή στο δίσκο και με αναφορά το παραπάνω πρόβλημα νομίζω πως μια εφαρμογή σε db είναι ότι καλύτερο, ώστε να ορίζεις πολλάπλά κριτήρα αναζήτησης

Γιώργος Σακαλής
  •  29-12-2009, 22:12 56114 σε απάντηση της 56113

Αυτό που λες είναι ένα θέμα αλλά έτσι όπως το έχω αντιμετωπίσει δεν μου δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα. Η λύση που λες είναι η ενδειχμένη αλλά θέλω να την γλυτώσω. Έχω βρεί κάτι free έτοιμα και τα δοκιμάζω αλλά μέχρι τώρα δεν έχω μείνει ικανοποιημένος :(
    Antonios Chatzipavlis

•  30-12-2009, 11:18 56117 σε απάντηση της 56114

Κάποια εποχή είχα δοκιμάσει αυτό: http://alfaebooks.com/

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  30-12-2009, 15:07 56122 σε απάντηση της 56117

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται καλό. Γιατί δε το χρησιμοποιείς ομως πια?

Γιώργος Σακαλής
  •  30-12-2009, 17:10 56123 σε απάντηση της 56108

Σκέφτηκες το Sharepoint? Ειδικά το 2010 Stick out tongue Μεταξύ σοβαρού και αστείου, είναι φτιαγμένο ειδικά για document management, IFilters για αναζήτηση σε PDF και CHM υπάρχουν, υποστηρίζει keywords μέχρι απίστευτου σημείου, και στο 2010 υπάρχει ενσωματωμένο tagging και rating. Εδώ που τα λέμε, εκτός και αν έχεις πάνω από 2000 ebooks τα βγάζεις πέρα και με το WSS 3.0 μαζί με κάποιο tagging και rating από αυτά που κυκλοφορούν στο Codeplex.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  30-12-2009, 23:50 56126 σε απάντηση της 56123

χα χα

Ρε φίλε δεν θα βάλω τον ελέφαντα να σηκώσει το σπίρτο Big Smile

Antonios Chatzipavlis

•  02-01-2010, 00:52 56133 σε απάντηση της 56126

Μπορεις να κοιτάξεις αν σε βολευει το νέο χαρακτηριστικό των Windows 7, τα Libraries.
    δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα, αλλα μαλλον ειναι ενας τρόπος να αποθηκεύεις αναζητήσεις,
    και να τις βλέπεις σαν στατικούς φακέλους.
    http://www.makeuseof.com/tag/windows-7-libraries-%E2%80%93-and-why-you-want-them/
    http://zornsoftware.talsit.info/?p=3

** διόρθωση: τα Libraries τελικά δεν νομιζω οτι βοηθούν ιδιαιτερα . Koίτα και τα "Saved Searches" (πάλι των Win7. ίσως υπαρχουν και σε vista)

μετά ,σε αντιστοιχο ψαξιμο, ειχα δει το Calibre (open source, cross-platform), κανει και conversion μεταξύ δημοφιλών format, ενδιαφερει αν εχεις e-book reader.
    http://calibre-ebook.com/
    http://en.wikipedia.org/wiki/Calibre_%28ebook_software%29

σε άλλο στύλ, αλλα απλό στη χρήση και γρήγορο
    το Where Is It?
    http://www.whereisit-soft.com/  (shareware)

•  02-01-2010, 01:03 56134 σε απάντηση της 56122

sakalis:
    Εκ πρώτης όψεως φαίνεται καλό. Γιατί δε το χρησιμοποιείς ομως πια?

Βασικά δεν το απέρριψα, απλά δεν συγκέντρωσα τόσα πολλά ebooks τα τελευταία δύο χρόνια τελικά ωστε να το χρειαστώ πραγματικά. :)

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  02-01-2010, 17:10 56139 σε απάντηση της 56134

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Δοκίμασα τις προτάσεις σας καθώς και μερικά ακόμα που βρήκα. Δυστυχώς ενώ μερικά ήταν αρκετά υποσχόμενα στην πορεία ανακάλυψα κάποια προβλήματα τόσο σε performance όσο και σε bugs. Θα προσπαθήσω να βρω χρόνο για να φτιάξω ένα δικό μου που να καλύπτει την εγκεφαλική μου ανεπάρκεια :) , το οποίο μόλις το ολοκληρώσω θα σας το μοιράσω ώστε να το κάνουμε καλύτερο.

Ευχαριστώ και πάλι και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους με υγεία πρωτίστως και αγάπη σε εσάς και τις οικογένειες σας.

Φιλικά 

Antonios Chatzipavlis

•  02-01-2010, 22:13 56141 σε απάντηση της 56139

Έχω τη συνήθεια να κάνω pdf από τα πράγματα που διαβάζω στο δίκτυο και θέλω να κρατήσω, οπότε έχω μια μεγάλη συλλογή από τέτοια pdf. Μπορείς να πεις λοιπόν ότι έχω μια βιβλιοθήκη από ebooks. Ακολουθώ όμως την λογική της google "ψάξε και μην οργανώνεις". Κρατάω σταθερή ονοματολογία των αρχείων της μορφής YYMMDD - YYMMDD - Title - Author - Source, όπου η 1η ημερομηνία είναι αυτή της δημοσίευσης, η 2η της ανάγνωσης από μένα και source το site προέλευσης. Τα κρατάω όλα σε μια χαλαρή μορφή φακέλων (π.χ. .NET, SQL Server, VB6, Dotnetnuke κλπ), δηλαδή όχι σε πολλούς υποφακέλους με υποκατηγορίες. Όλοι οι φάκελοι είναι indexed από τα windows και απλά πατάω Win+F και αναζητώ αυτό που θέλω με την βοήθεια του windows search.

Κανένα πρόγραμμα διαχείρισης λοιπόν!

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  02-01-2010, 22:20 56142 σε απάντηση της 56141

Σε γενικές γραμμές την ίδια φιλοσοφία χρησιμοποιώ και εγω απλά χρησιμοποιώ το Copernic για να κάνω αναζήτηση. Απλά έλεγα μήπως και το κάνω κάπως καλύτερο. Δοκίμασα πολλά αυτές τις μέρες αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος. Θα προσπαθήσω να βρω χρόνο μήπως και φτίαξω κάτι που να με ικανοποιεί.

Καλη Χρονια να έχεις

Antonios Chatzipavlis

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems