Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πρώτη, τρίτη και τέταρτη ραδιοφωνική εκπομπή στο GamesRadio.gr (τη δεύτερη την ψάχνουμε ακόμα) :)

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò cap. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος cap στις 02-10-2006, 16:21. Υπάρχουν 12 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-09-2006, 09:27 17207

    Πρώτη, τρίτη και τέταρτη ραδιοφωνική εκπομπή στο GamesRadio.gr (τη δεύτερη την ψάχνουμε ακόμα) :)

    Μπορείτε να κατεβάσετε από τα παρακάτω links τις ραδιοφωνικές εκπομπές που έχουν ήδη βγεί στον "αέρα" μέσω του www.gamesradio.gr (online internet radio station). Η εκπομπή "DotNetZoners" βγαίνει LIVE κάθε Κυριακή 14:00 - 15:00 στο GamesRadio.gr και μπορείτε να την ακούσετε με WinAmp ή Windows Media Player.

    Εκπομπή 1 - 27/8/2006
    Πιλοτική εκπομπή, με χαλαρή θεματολογία, ενδιαφέρουσες ειδήσεις κλπ

    Εκπομπή 3 - 17/9/2006
    (Ο γράφων ήταν απών λόγω ασθένειας) - εφαρμογές desktop, επιλογή office ή openoffice, ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

    Εκπομπή 4 - 24/9/2006
    Πιάσαμε "ρυθμό"! Databases, και αρκετή συζήτηση γύρω από το "φλέγον θέμα" της επιλογής του σωστού RDBMS - η MySQL στο στόχαστρο!

    Χρειαζόμαστε το feedback σας! Στείλτε μας την άποψή σας ή / και το τι θα θέλατε να συζητήσουμε, εδώ, ή (μόνο κατα τη διάρκεια της εκπομπής) στα email / sms που θα μας ακούσετε να ανακοινώνουμε.

     


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
    Δημοσίευση στην κατηγορία:
  •  26-09-2006, 15:40 17236 σε απάντηση της 17207

    Απ: Πρώτη, τρίτη και τέταρτη ραδιοφωνική εκπομπή στο GamesRadio.gr (τη δεύτερη την ψάχνουμε ακόμα) :)

    Την τρίτη εκπομπή την έχασα.

    Θα διαφωνήσω πολύ με την Αγγελική για το OpenOffice.

    Το OpenOffice δεν είναι δύσχρηστο. Εκτός και αν λέμε το MS Office εύχρηστο επειδή έχει ελληνική έκδοση.

    Το OpenOffice 2.x δεν έχει ελληνική έκδοση (έλειψη μεταφραστών και γαρ). Οπότε κάποιος πρέπει να κατεβάσει την αγγλική και να εγκαταστήσει ελληνικό ορθογράφο χωριστά.

    Αυτή είναι όλη του η δυσκολία.

    Από εκεί και πέρα τα πατα ακολουθούν την περπατημένη.

    Με ctrl+B κάνεις bold κτλ.

    Το φορμά του OpenOffice 2, το ODF είναι το μεγάλο του ατού. Είναι από το Μάη πιστοποιημένο από τον ISO (ISO/IEC 26300). Είναι το φορμά του μέλλοντος και υποστηρίζεται από πολλούς (Adobe,IBM,Sun,Novell).

    Το κόστος του MS Office Pro είναι 272 ευρά για OEM, 445 upgrade edition, 690 full edition.

    Έστω ότι το παίρνεις φτηνά με αγορά νεόυ υπολογιστή. Μετά; Συμφαίρει η αναβάθμιση σε 2007; 445 ευρά είναι το εισόδημα 2 εβδομάδων για μια γραμματέα. Το να κάτσει μια δύο εργάσιμες μέρες να εξοικιωθεί με το OpenOffice είναι σημαντική οικονομία.
    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  27-09-2006, 15:11 17338 σε απάντηση της 17236

    Απ: Πρώτη, τρίτη και τέταρτη ραδιοφωνική εκπομπή στο GamesRadio.gr (τη δεύτερη την ψάχνουμε ακόμα) :)

    Σίγουρα το κόστος είναι ένας σημαντικός παράγοντας και δεν διαφωνώ καθόλου ότι το συγκεκριμένο λογισμικό είναι καλό και μπορεί να αποτελέσει μια δωρεάν εναλλακτική λύση για πολλές περιπτώσεις.

    Υπάρχει όμως και ένας γενικότερος προβληματισμός κυρίως όσον αφορά στην μαζική υιοθέτηση τέτοιων λύσεων σε περιβάλλοντα εργασίας μεγάλης κλίμακας όπου είναι σημαντικό και απαραίτητο να υπάρχει συμβατότητα και με άλλα προϊόντα της Microsoft.

    Φυσικά, η επιλογή των desktop εφαρμογών που χρησιμοποιεί ο καθένας μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα χαρακτηριστικά τους, από τις προσωπικές μας προτιμήσεις ή 'ιδιοτροπίες' και από το επίπεδο κατάρτισής μας.

    H εξοικείωση των χρηστών δεν είναι τόσο απλή υπόθεση και εξαρτάται άμεσα από το επίπεδό τους . Μπορείς να φανταστείς τί θα γινόταν σε μεταβατικό στάδιο, χωρίς εκπαίδευση, όπου οι γραμματείς (συνήθως δεν είναι μία, βλέπε μεγέθη εταιριών, οργανισμών κλπ.) ή άλλοι χρήστες θα έπρεπε να περάσουν ξανά το ''βασανιστήριο'' της εξοικείωσης -που σημειωτέων θα διαρκούσε πολύ περισσότερο από 2 εργάσιμες μέρες- ενώ θα μπορούσαν να κάνουν κάτι πιο ...χρήσιμο (ο καθένας ερμηνεύει το 'χρησιμο' όπως τον βολεύει) ;

    Είναι ακόμη πολύ πιθανό όσοι κάνουν tech & user support να μεταλλάσσονταν αυτομάτως σε αλόφρονα όντα που θα έκοβαν με μανία τις τηλεφωνικές γραμμές τους, θα εγγράφονταν μαζικά στο dotnetzone ή σε κάποιο άλλο forum και θα δημιουργούσαν απρόσμενο ανταγωνισμό για το μοναδικό μας Ζαχαρία :)
  •  27-09-2006, 17:24 17357 σε απάντηση της 17338

    Απ: Πρώτη, τρίτη και τέταρτη ραδιοφωνική εκπομπή στο GamesRadio.gr (τη δεύτερη την ψάχνουμε ακόμα) :)

    Να αναφέρω επίσης οτι αν μπούν και VSTO λύσεις στη μέση η συμβατότητα έχει άλλες προεκτάσεις.

    Καποια στιγμή έτυχε να συζητάμε με ένα πελάτη integration πακέτου τρίτου κατασκευαστή με το outlook μεσω plugins. Προσοχή, outlook. Ο πελάτης ΕΙΧΕ outlook και το πακέτο τρίτου κατασκευαστή ΗΔΗ συνεργαζοταν με προϊόντα Microsoft με διάφορους τρόπους. Δεν έπαιζε openoffice σε τέτοια περίπτωση που να χτυπιόμαστε.

    Απλά θέλω να πω, οτι αν το δει κάποιος από τη σκοπιά του home user, ναι, μπορεί το open office να είναι μια συμφέρουσα επιλογή σε κάποιες περιπτώσεις. Κατι που ίσως να μην είναι πρέπον να πω εδω, αλλα θα το πω, είναι ομως οτι ο home user, στην πραγματικότητα, ανεξάρτητα του τι *θεωρητικά* θα έπρεπε να κάνει, έχει και μια πειρατική εκδοσούλα του office να κάθεται...και αρκετοί τη χρησιμοποιούν. Οταν λοιπόν το κόστος για *αυτή* την κατηγορία των χρηστών δεν αποτελεί παράγοντα επιλογής, τι θα προτιμήσουν; Μα αυτό στο οποίο κάνουν αφιερώματα τα περισσότερα περιοδικά, αυτό το οποίο ακούει να χρησιμοποιούν οι φίλοι του, αυτό στο οποίο θα δώσει εξετάσεις στο ECDL!

    Η Microsoft (και αυτή είναι συζήτηση που κάναμε με άνθρωπο του χώρου πριν από 15 χρόνια, την εποχή του DOS - Based Word ακόμα), είχε βρεί την "χήνα με τα χρυσά αυγά" αφήνοντας το software της ημι-απροστάτευτο εκεινες τις ωραίες εποχές. Δημιούργησε μια βάση χρηστών (νομιμων, παρανόμων, δεν είχε σημασία) που "μεγάλωσαν" με τα προϊόντα της και τώρα πλέον δύσκολα τα αποχωρίζονται, αυτοί αλλά και τα παιδιά τους. Το openoffice είναι ανταγωνιστική επιλογή λοιπον με ξεκάθαρα πλεονεκτήματα αν ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΜΕ τον άξονα του χρόνου στη σύγκρισή μας. Το momentum που έχει χτιστει γύρω από το Office και τις παράπλευρες δραστηριότητες εταιριών/ιδιωτών/τύπου/εκπαιδευτηρίων κλπ που πηγαίνουν από κοντά, δεν μπορεί όμως ακόμα να τις "χτυπήσει" και θα χρειαστεί καιρός για να χτιστεί το ίδιο momentum.


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  27-09-2006, 21:31 17365 σε απάντηση της 17357

    Απ: Πρώτη, τρίτη και τέταρτη ραδιοφωνική εκπομπή στο GamesRadio.gr (τη δεύτερη την ψάχνουμε ακόμα) :)

    Σωτήρη δε μπορώ να καταλάβω κάτι.

    Δηλαδή τοοοοοοοοοοοοσο μεγάλη διαφορά έχει στο χειρισμό το Word από το Writer και το Powerpoint από το Impress;

    Το να κάτσεις και να γράψεις ένα κείμενο με παραγράφους, στοίχιση, ορθογραφικό έλγχο και να υπογραμμίσεις κάποια πράγματα εξαρτάται από το πακέτο;

    Όλα τα πακέτα δεν έχουν Bold,Italics,Underline; Κάποιος που έχει ECDL δε θα δυσκολευτεί να κάνει παρόμοια πράγματα και στο OpenOffice. Για να πάρει ECDL δίνει 300 ευρώ. Για την αναβάθμιση του Office 445.

    Πάντως το OpenOffice υιοθετείται από πολλούς δημόσιους φορείς στην Ευρώπη και αν κάποιος θα θέλει να πάρει κονδύλια τότε σε τί φορμά θα μιλήσει;

    Στην εποχή του Dos ποιά ήταν η Microsoft και το Office; Τότε δε δουλεύαν όλοι με Wordperfect και Lotus 1-2-3; Την πρόλαβα αυτήν την εποχή και θυμάμαι.

    Και αν κάποιος έχει παράνομο Office δε του στοιχίζει τίποτα να κατεβάσει και το OpenOffice.


    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  27-09-2006, 22:32 17366 σε απάντηση της 17365

    Απ: Πρώτη, τρίτη και τέταρτη ραδιοφωνική εκπομπή στο GamesRadio.gr (τη δεύτερη την ψάχνουμε ακόμα) :)

    Μα ακριβώς αυτό έλεγα πριν. Δεν εχει διαφορές! Ο λόγος για την υιοθέτηση του Office έναντι του OpenOffice δεν βρίσκεται στο τι features έχει το ένα και τι το άλλο. Μην ξεχνάς π.χ. οτι το WordPerfect στην εποχή του κυριαρχούσε, με περισσότερα features και μεγαλύτερη ευκολία χρήσης από το Word. Ομως, το Word επικράτησε.

    Δες το αλλιώς: Το Δημοσιο εδώ στην Ελλάδα έχει ισχυρούς δεσμούς με Microsoft προϊόντα. Επιλέγουν λοιπον κατι που θα "κατσει" σε αυτά που ήδη υπάρχουν εγκατεστημένα.

    Προ ετών πάλι είχαμε με ένα συνεργάτη μια συζήτηση και μου έλεγε "Αν βάλεις στο βιογραφικο σου οτι ξέρεις Star Office, η επόμενη ερώτηση που θα σου κάνουν είναι 'Ωραία, από κομπιούτερ όμως τι ξέρετε;' "

    Δεν μίλησα για διαφορές στο χειρισμό όμως. Μίλησα για εγκατεστημένη βάση, για προτιμήσεις των ανωτέρων στελεχών (ο μεγαλοδιευθυντής που επιλέγει Java ή MS-based πλατφόρμες νομίζεις είναι τόσο τεχνικά "μπασμένος" ωστε να κάνει τις σωστές επιλογές ή πιστεύεις οτι βασίζεται στις απόψεις των developers);

    Τα πράγματα είναι -φαινομενικά- παράλογα, και όμως είναι απόλυτα λογικά. Αν θέλω να χρησιμοποιήσω Biztalk, Visio, Access, Word, Excel, SQL Server και όλα αυτά να έχουν seamless σύνδεση μεταξύ τους τότε δεν μπορώ να επιλέξω άλλη σουίτα. Μιλάμε για σύνδεση των εφαρμογών office με back-end εφαρμογές που ναι, είναι σενάριο που "παίζει" πολυ και στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Μαντεψε σε τι πλατφόρμα είναι γραμμένες οι εφαρμογές.


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  01-10-2006, 18:58 17678 σε απάντηση της 17365

    Απ: Πρώτη, τρίτη και τέταρτη ραδιοφωνική εκπομπή στο GamesRadio.gr (τη δεύτερη την ψάχνουμε ακόμα) :)

    Θυμάμαι κι εγώ την εποχή του Wordperferct, του Lotus 1-2-3 και του Ami Pro. Αυτό το ξεχάσατε! Το λάτρευα το Ami Pro, υποστήριζε LaTex και μπορούσες να φτιάξεις πολύ εύκολα εξισώσεις. Μόνο που ... κόλαγε πολύ εύκολα και σου κατέστρεφε το αρχείο. Από την άλλη, το WordPerfect ήταν πολύ δύσχρηστο. Καλά, καλά δεν έβλεπες το μενού! Και ήταν και Dos. Δεν ήταν αυτός όμως ο λόγος που πέτυχε το Word στην Αμερική. Ο λόγος ήταν ότι η Microsoft είχε την ιδέα να φτιάξει templates για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. Θυμάστε το Legal Pleading Wizard? Ακατανόητο για εμάς, εξαιρετικά χρήσιμο για τους δικηγόρους στην Αμερική. Ήταν και πιο εύκολο στη χρήση από το ιερό τέρας της εποχής, το Wordperfect, οι δικηγόροι αγόρασαν Word. Έβαλαν και τα άλλα wizards και templates, που διευκόλυναν τη ζωή πολλών επαγγελματιών και υπαλλήλων, και σιγά-σιγά επιβλήθηκαν. Λίγο το έχεις, να μπορείς να φτιάξεις ένα νομικό κείμενο απλά συμπληρώνοντας μερικά πεδία? Ως τότε έπρεπε να αντιγράψεις ένα παλιότερο κείμενο, να σβήσεις ότι δεν ταίριαζε και να τα ξαναγράψεις. Στοίχιση με το χέρι, πάτα αρκετά space, δεν ταιριάζει τώρα το κείμενο, άστα. Θα μου πεις, το Wordperfect είχε αυτά τα features, απλά δεν μπορούσες να τα βρεις εύκολα!

    Αυτά στην Αμερική, γιατί στην Ελλάδα δεν είχε και μεγάλη σημασία το ότι το pleading wizard δεν ταίριαζε στις απαιτήσεις των ελληνικών δικαστηρίων. Από τη στιγμή που οι ανταγωνιστές της Microsoft χάσανε στην Αμερική αυτομάτως έχασαν και στον υπόλοιπο κόσμο.

    Αυτό βέβαια είναι και ένα καλό μάθημα για το πως ψωνίζουν οι πελάτες μας. Δεν αγοράζουν Microsoft επειδή είναι το ιερό τέρας, αν και αυτό παίζει ρόλο. Και το Wordperfect ήταν το ιερό τέρας κάποτε. Οι πελάτες είναι ελαφρώς άπιστοι και θα μας παρατήσουν αμέσως μόλις βρουν κάτι που θα κάνει τη δουλειά τους πιο εύκολη. Αυτό κατάλαβε η Microsoft τη δεκαετία του 1990. Μόλις εμφανιστεί μία εφαρμογή η οποία θα κάνει τη δουλειά του πελάτη αρκετά πιο εύκολη, θα παρατήσει το Office σε 1 μSec.

    Η λέξη-κλειδί εδώ είναι το "αρκετά" πιο εύκολη. Δεν αρκεί η νέα εφαρμογή να είναι λίγο πιο εύκολη. Οι πελάτες όπως και οι ψηφοφόροι είναι δυσκίνητοι. Θα δείτε τώρα στις δημοτικές εκλογές ότι οι νυν δήμαρχοι έχουν σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους τους. Αν ο αντίπαλος τους θέλει να νικήσει, δεν αρκεί να είναι λίγο καλύτερος από το νυν δήμαρχο, πρέπει να πείσει ότι θα είναι πολύ καλύτερος. Αλλιώς οι περισσότεροι θα ψηφίσουν όπως ψήφιζαν πάντα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τους πελάτες. Δεν αρκεί το OpenOffice να είναι ίδιο ή λίγο καλύτερο από το Office. Ούτε το κόστος παίζει τόσο μεγάλο ρόλο σε μία εταιρεία. Το κόστος του Office μπορούν να το καλύψουν άνετα με τα έσοδα μερικών ημερών. Το σημαντικό είναι, θα είναι το OpenOffice σημαντικά καλύτερο από το Office, έτσι ώστε να δικαιολογήσει τη μετάβαση από το ένα πακέτο στο άλλο? Αυτό το όφελος θα υπερκαλύψει το κόστος της μετάβασης, την εκ νέου εκπαίδευση των χρηστών, τη μετατροπή των templates και των macros? Και ακόμα πιο σημαντικό, θα καλύψει τα διαφυγόντα κέρδη από την αναπόφευκτη καθυστέρηση πολλών εργασιών, την καθυστέρηση μέχρι να εξοικειωθούν εκ νέου οι χρήστες, τον κίνδυνο να χαθούν σημαντικά έγγραφα επειδή οι χρήστες κάνανε λάθη? Όποιος μπορεί να δώσει ένα τέτοιο πακέτο θα καταφέρει να πείσει άνετα τον πελάτη να αλλάξει.

    Αυτό δεν είναι κάτι αδύνατον. Πριν από χρόνια δούλευα σε εταιρεία η οποία είχε αναπτύξει πλατφόρμα workflow η οποία μπορούσε να εκπληρώσει τις απαιτήσεις του πελάτη, ενός δημόσιου οργανισμού, πολύ ευκολότερα από τον Microsoft Exchange. Στο διαγωνισμό που έγινε η πλατφόρμα μας ξεπέρασε προτάσεις με Exchange και Lotus Notes, παρότι ήμασταν μια μικρή εταιρεία. Η πλατφόρμα μας δούλευε περίπου όπως το Workflow Foundation οπότε ήταν πολύ εύκολο να αναπτύξουμε ακριβώς ότι ήθελε ο δημόσιος οργανισμός αλλά και να το τροποποιούμε όπως ακριβώς ήθελε. Και δεν είχαμε να κάνουμε και migration από κάποιο παλαιότερο σύστημα. Αν υπήρχε μέσα και migration τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ δυσκολότερα.

    Το τελευταίο κομμάτι είναι κάτι στο οποίο δεν δίνεται αρκετή σημασία. Αν το migration είναι δύσκολο, είτε ο πελάτης δεν θα αγοράσει, είτε το project θα συναντήσει πολλές δυσκολίες. Άκουσα πρόσφατα ότι το project του Δήμου του Μονάχου για μετάβαση σε Linux, όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά θα χρειαστούν 1-2 χρόνια ακόμη πιλοτικών εφαρμογών για να ξεκινήσει. Ο λόγος δεν ήταν ότι το OpenOffice ήταν δύσκολο στην εγκατάσταση ή ότι είχε άλλα προβλήματα, αλλά ότι οι διάφορες υπηρεσίες του δήμου χρησιμοποιούν πολλές διαφορετικές εφαρμογές. Άλλο να ξαναγράψεις μερικά macro και άλλο να ξαναγράψεις servers, λογιστικά πακέτα ή μητρώα. Φαίνεται ότι αυτοί που αποφάσισαν τη μετάβαση δεν είχαν σκεφτεί σε αρκετό βάθος τα προβλήματα της μετάβασης από μια πλατφόρμα σε άλλη.

    Προσοχή τώρα. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ από Linux σε Windows. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. Δεν φταίνε τα χαρακτηριστικά της μίας ή της άλλης πλατφόρμας. Απλά το migration από μία πλατφόρμα σε άλλη είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Η νέα πλατφόρμα πρέπει να έχει τόσα πλεονεκτήματα σε σχέση με την προηγούμενη που να δικαιολογεί τη μετάβαση.

    Θυμήθηκα τώρα μια κουβέντα που είχα με τον CIO μιας από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια κάποιας Teched. Στην επιχείρηση του χρησιμοποιούσε Lotus Notes και του πρότειναν να περάσει σε Microsoft Exchange. "Άκου να δεις", μου είπε. "Αν μείνω σε Lotus Notes, θα πάω φέτος κανονικά διακοπές με την οικογένεια μου. Αν γυρίσω σε Microsoft Exchange, θα τρέχω με σαββατοκύριακα και υπερωρίες όλο το καλοκαίρι".

    Θα ξαναφωνάξω τώρα ότι έγραψα παραπάνω, γιατί είμαι σίγουρος ότι κάποιος θα το παρανοήσει. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΜΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ MICROSOFT ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ OPEN SOURCE. Η μετάβαση είναι που πονάει και οι πελάτες δεν θέλουν να πονάνε χωρίς λόγο. Είναι σαν να πηγαίνεις για σφραγίσματα στον οδοντίατρο. Δεν το κάνεις χωρίς σοβαρό λόγο.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  01-10-2006, 20:32 17681 σε απάντηση της 17678

    Απ: Πρώτη, τρίτη και τέταρτη ραδιοφωνική εκπομπή στο GamesRadio.gr (τη δεύτερη την ψάχνουμε ακόμα) :)

    Πολύ καλή ανάλυση Παναγιώτη.

    Οπότε φαίνεται γιατί είναι πετυχημένη η μετάβαση από Solaris σε Linux.

    Σχεδόν όμοιο περιβάλλον και ο κώδικας είναι σε Java.

    Γι' αυτό η HP και η IBM βάλανε στην μπούκα τη Sun.

    Όπως λοιπόν έχουν τα πράγματα η χρήση ανοικτού λογισμικού στην Ελλάδα σημφέρει εαν

    α) Ξεκινά μια νέα εταιρεία από το 0 οπότε δεν υπάρχει κάποιο προεγκατεστημένο λογισμικό

    β) Ο κώδικας είναι γραμμένος σε Java και όχι σε γλώσσες της Microsoft.

    γ) Μπορεί να περιμένει 5 χρόνια απόσβεση των επενδύσεων

    δ) Απαιτείται για κάποιους άλλους λόγους όπως συνεργασία με ξένους πελάτες.

    ε) Υπάρχει κάποια προεγκατεστημένη τεχνολογία που θα λειτουργεί και στο νέο σύστημα πχ Oracle.
    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  02-10-2006, 01:43 17698 σε απάντηση της 17681

    Απ: Πρώτη, τρίτη και τέταρτη ραδιοφωνική εκπομπή στο GamesRadio.gr (τη δεύτερη την ψάχνουμε ακόμα) :)

    Γιάννη,

    • το α) και το ε) έρχονται σε αντίθεση - δεν μπορεί να ξεκινάς από το 0 και να έχεις προεγκατεστημένη βάση. Το ξεκινάω από το 0 δεν σημαίνει ότι έχω και το προσωπικό της εταιρείας ανειδίκευτο. Πιθανώς να υπάρχει προηγούμενη εμπειρία από πολλούς του προσωπικού σε περιβάλλοντα όχι απαραίτητα open source
    • το δ) δεν είναι λόγος. Πιο σωστά θα έπρεπε να πεις ότι πρέπει να υιοθετούν open standards για να μπορούν να συνεργαστούν με ξένους πελάτες - αυτό δεν έχει σχέση με την χρήση open source λογισμικού ή όχι.
    • το γ) μάλλον παραείναι μεγάλος ο χρόνος για την απόσβεση επενδύσεων για μία μεσαία προς μικρή εταιρεία, όπως είναι οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Αν θέλει να παραμείνει μια εταιρεία στην αιχμή του χώρου της θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει περισσότερους από ένα κύκλους απόσβεσης επενδύσεων σε αυτό το χρόνο.
    • δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς όταν λες ο κώδικας να είναι γραμμένος σε Java και όχι σε γλώσσες της Microsoft - η Microsoft δεν έχει δικές της γλώσσες! Έχει δικούς της compilers! Εννοείς να μην γράφεται κώδικας σε γλώσσες που έχει υλοποιήσει compiler η Microsoft; Να μην γράφονται προγράμματα σε C/C++/Visual Basic/C#/php/Python; Το ξέρεις ότι η Microsoft έχει υλοποιημένο και Java συμβατό compiler, αυτόν της J++;

    Καταλαβαίνω το πάθος σου επάνω στο θέμα, αλλά σε παρακαλώ να στοιχειοθετείς σωστά τις απόψεις σου, και να μην αναγάγεις όλα τα θέματα σε διλλήματα του τύπου Open Source vs. Microsoft, ή Linux vs. Windows. Κουράζει μια τέτοια τακτική...

     

    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  02-10-2006, 04:04 17701 σε απάντηση της 17698

    Απ: Πρώτη, τρίτη και τέταρτη ραδιοφωνική εκπομπή στο GamesRadio.gr (τη δεύτερη την ψάχνουμε ακόμα) :)

    Γιώργο.

    Απλά όταν ήμουν στην Αγγλία, εκεί, ακόμα και τα ταξί, τρέχουν Java.

    Οπότε είτε Solaris έτρεχαν, είτε Linux τους είναι πολύ ευκολότερο να αλλάξουν πλατφόρμα.

    Εννοώ λοιπόν ότι το ίδιο το binary μπορούσε εύκολα να τρέξει και στα δύο συστήματα.

    Εκεί έχουν μεγάλο κόλημα με τη Java, μη το ψάχνεις. Για τη J++ και J# τί ακριβώς παίζεται; Είχα ακούσει ότι η Sun είχε γίνει πυρ και μανία με το πώς υλοποίησε τις γλώσσες η Microsoft και ότι πήγαν στα δικαστήρια.

    Στο θέμα μας τώρα

    Πότε θα βγει και η πέμπτη εκπομπή του gamesradio;
    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  02-10-2006, 07:46 17702 σε απάντηση της 17701

    Απ: Πρώτη, τρίτη και τέταρτη ραδιοφωνική εκπομπή στο GamesRadio.gr (τη δεύτερη την ψάχνουμε ακόμα) :)

    Βγηκε :)
    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  02-10-2006, 16:13 17732 σε απάντηση της 17207

    Απ: Πρώτη, τρίτη και τέταρτη ραδιοφωνική εκπομπή στο GamesRadio.gr (τη δεύτερη την ψάχνουμε ακόμα) :)

    Βγήκε;

    Από πού την κατεβάζω;
    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  02-10-2006, 16:21 17734 σε απάντηση της 17732

    Απ: Πρώτη, τρίτη και τέταρτη ραδιοφωνική εκπομπή στο GamesRadio.gr (τη δεύτερη την ψάχνουμε ακόμα) :)

    Ο ενημερωμένος κατάλογος για τα downloads είναι εδώ: http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/17680/ShowPost.aspx

     


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems