Για πρώτη φορά, αν και το post του Anjelinio είναι εξαιρετικά θυμωμένο και περιέχει ακραίες εκφράσεις (προσοχή, όχι απόψεις, εκφράσεις) δεν πρόκειται ούτε να πω κουβέντα ούτε να αναφέρω τους κανόνες του dotnetzone και άλλα τέτοια ρομαντικά. Είμαι και εγώ αγανακτισμένος και κατανοώ απόλυτα το θυμό του και την πίκρα του, και του Anjelinio και όλων μας. Σε τέτοιες στιγμές ένα τέτοιο post πιστεύω οτι είναι σαν το μοιρολόι όταν κάποιος χάνει ένα αγαπημένο του πρόσωπο. Δεν υπάρχουν όρια στη θλίψη.
Δεντροφύτευση; Θα πω κατι επίσης ακραίο. Δεν θα συμμετάσχω! Να επενδύσω προσωπικό χρόνο και κόπο για να αναδημιουργήσω κατι για το οποίο έχω ΠΛΗΡΩΣΕΙ με κόπο και ιδρώτα μέσω των φόρων που πλήρωνα τόσα χρόνια ωστε να διατηρηθεί ακέραιο στο πέρασμα των χρόνων, επειδή ορισμένοι δεν έκαναν σωστό προγραμματισμό και δεν φρόντισαν να κάνουν τα καθήκοντά τους σωστά; Να αναλάβω τώρα εγώ τις συνέπειες για τη δική τους τεμπελιά; Οχι κύριοι! Δεν θα τη γλυτώσετε τόσο φθηνά! Εχουμε ΗΔΗ πληρώσει και κοπιάσει για αυτό που μας αναλογεί, να ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ εσείς τώρα για τη δεντροφύτευση και αφήστε τις π... για εθελοντές. Εξάλλου, η δενδροφύτευση θα αργήσει (δεν μπορεί να γίνει άμεσα αν δεν ηρεμήσει το έδαφος), θα ερθει η επόμενη κυβέρνηση, θα κατηγορήσει την προηγούμενη (και η ίδια να είναι, θα κατηγορήσει τα στελέχη της προηγούμενης 4ετίας) και παμε πάλι από την αρχή...
Που είναι οι αντιπυρικές ζώνες; Που είναι οι δασοπυροσβέστες; Πού είναι το σχέδιο ασφαλείας; Πού είναι τα λεφτά μας κύριοι; Τα ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ όπως πληρώνουμε για την "παιδεία", την "ποιότητα ζωής", το "πάρκινγκ", την "αστυνόμευση" και χίλια δύο άλλα. ΦΤΑΝΕΙ.
Αντιθέτως, αυτό που κάνω και έκανα πάντα ήταν να διατηρώ ένα καταπράσινο μπαλκόνι. Θα μου πεις, τι να σώσει αυτό; Τίποτα, αλλά αν το κάναμε όλοι θα ισοστάθμιζε κάπως τη χασούρα από τα δάση που κάηκαν, έστω και λίγο. Και δεν έχω πληρώσει και λίγα. Μέσα σε 3-4 χρόνια έχω δώσει πάνω από 1000 ευρώ για να έχω ένα μπαλκονάκι χαρά Θεού, με γλάστρες, εστω, αλλά ΠΡΑΣΙΝΟ, να αναπνέω έστω και λίγο οξυγόνο μεσα στο αθλιο κουτί που ζώ και ζούμε όλοι σε αυτό το τέρας που λέγεται Αθήνα.
Διαβάστε αυτό παρακαλώ: http://www.ecocity.gr/main.php?cat=66&art=392 και αρχίστε να δραστηριοποιείστε από μέσα από το διαμέρισμά σας. Και πιέστε το κράτος να αντιληφθεί οτι όταν καίγεται δημόσια περιουσία δεν τη γλυτώνει τόσο φθηνά με μια "εθελοντική δενδροφύτευση".
Σωτήρης Φιλιππίδης
DotSee Web Services