Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Φωτιές

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Panagiotis Kefalidis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος tommaσ στις 03-09-2007, 02:13. Υπάρχουν 10 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  28-08-2007, 22:20 34552

Φωτιές

Καθόλου χαλαρό θέμα, αλλα δεν ταίριαζε πουθενά αλλού..

http://dump.noodles.gr/full/354

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  28-08-2007, 23:53 34556 σε απάντηση της 34552

Απ: Φωτιές

Δεν μπορώ να πω ότι η εικόνα αυτή μου άρεσε. Τη βρήκα το λιγότερο αφελή. Είναι ωραίο να βρίσκουμε ένα αποδιοπομπαίο τράγο. Στην περίπτωση των πυρκαγιών όμως φταίνε σχεδόν όλοι.

Οι αντιπυρικές ζώνες δεν εξαφανίζονται σε 3½ χρόνια. Αν δεν υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες στα δάση, αυτό οφείλεται στο ότι κανείς δεν φρόντισε να τις καθαρίσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ούτε είναι απαραίτητο μία κρατική υπηρεσία να πάει να τις καθαρίσει. Ο κάθε δήμαρχος μπορεί άνετα να το κάνει. Αν εδώ και 10 χρόνια κανείς δεν φρόντισε να τις καθαρίσει, αν οι δήμαρχοι τα ρίχνανε στο υπουργείο γιατί βαριόνταν να κάνουν τη δουλειά μόνοι τους και το υπουργείο στους δημάρχους, αν οι κάτοικοι συνήθισαν να κοιτάνε τις φωτιές και να περιμένουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα να έρθουν να τη σβήσουν  (εκτός κι αν έφταναν στα χωριά τους), αν κάθε χωριό έχει και μία παράνομη χωματερή, αν σε κάθε χωριό ξέρουν ποιοί βάζουν φωτιές κάθε χρόνο για να μεγαλώσουν μετά τα χωράφια ή τα λιβάδια τους αλλά κανείς δεν λέει τίποτε, αν οι κάτοικοι κάθονται στα καφενεία και τις καφετέριες και γκρινιάζουν για τη φύλαξη των δασών, αντί να πάνε οι ίδιοι να κάνουν περιπολία,

Αν οι δήμοι δεν έφτιαξαν ποτέ τα σχέδια αντιμετώπισης καταστροφών, είτε πρόκειται για σεισμούς, είτε για χιόνι, είτε για φωτιά, γιατί περίμεναν  να τους σώσει το κουβέρνο ...

Τότε φταίμε όλοι μαζί, ως έθνος. Προσωπικά πιστεύω ότι η καταστροφή αυτή είναι ευθύνη όλων μας. Φτάσαμε το κύριο χαρακτηριστικό του Έλληνα να είναι να κοιτάει να βολευτεί (ενίοτε βάζοντας και καμμία φωτίτσα για να μεγαλώσει το χωράφι), και όταν του συμβεί κάτι κάθεται και περιμένει το κράτος να τον σώσει. Όταν είχαμε τα blackout στην αρχή του καλοκαιριού, κάποιοι έμποροι κλαίγονταν και ζητούσαν αποζημιώσες για τα χαλασμένα τους προϊόντα, ενώ κάποιοι είχαν βγάλει τις γεννήτριες στο δρόμο και δουλεύαν τα ψυγεία τους με αυτές.

Όχι ότι δεν υπάρχει ασυννενοησία και μπάχαλο. Όταν άκουσα ότι στην Πολιτική Προστασία ξέρουν που είναι οι φωτιές στο χάρτη, αλλά δεν ξέρουν που είναι τα οχήματα της Πυροσβεστικής, συγχίστηκα τόσο που χρειάστηκε να φύγω από το γραφείο για να πάρω καθαρό αέρα. Να τους φτιάξουμε ένα mashup με το Google Earth για να δουν που είναι τα οχήματα τους! Να κάνουμε και ένα έρανο να βάλουμε ένα GPS στα πυροσβεστικά οχήματα. Εδώ κάποιοι δήμοι βάζουν GPS στα σκουπιδιάρικα για fleet management, η Πυροσβεστική δεν ξέρει που είναι τα οχήματα?

Όσο για το ότι τα πυροσβεστικά οχήματα δεν ξέρουν που βρίσκονται, γιατί δεν έχουν χάρτες, ε, αυτό το μπάχαλον διαρκεί δεκαετίες. Όταν ο καθένας μας μπορεί να έχει πλέον χάρτη στο κινητό ή το PDA του, τα πυροσβεστικά οχήματα δεν έχουν χάρτη γιατί .... κανείς δεν τους έχει φτιάξει ή ανανεώσει ...

Κάθε, μα κάθε φορά που έχουμε σεισμό, πλυμμήρα, πυρκαγιά ή χιόνι η ίδια ιστορία. Δεν θυμάμαι μία φορά από τους σεισμούς του 1981 (τόσο πίσω θυμάμαι) να υπήρξε διαφορετική αντιμετώπιση. Ίσα-ίσα, όσο περνάει ο καιρός πάμε και χειρότερα. Μόνο που αυτή τη φορά, ο ωχαδερφισμός μας κόστισε πολλές ζωές. Μακάρι αυτή τη φορά να ξυπνήσουμε. Φοβάμαι όμως, ότι θα αρχίσουμε να προσέχουμε περισσότερο για καμμιά 10αριά χρόνια και μετά θα εφησυχάσουμε και πάλι, και θα αρχίσουμε να κοιτάμε την φωτιά από το καφενείο, περιμένοντας τα αεροπλάνα να έρθουν να τη σβήσουν.

Είναι εύκολο και ανακουφιστικό να ρίχνουμε όλα τα κακά της μοίρας μας σε ένα αποδιοπομπαίο τράγο. Δεν παύει όμως να είναι ανούσιο και ανώφελο. Δεν είναι (μόνο) οι κυβερνήσεις που φταίνε για ότι έγινε. Το στραβό μας το κεφάλι φταίει.

Και για το τί μπορούμε να κάνουμε. Υπάρχουν μέλη του DotNetZone (δυστυχώς δεν είμαι και εγώ ένα από αυτά) που προσφέρθηκαν εθελοντικά να περιπολούν τα δάση γύρω από την Αθήνα εδώ και μερικές ημέρες. Ήδη αποτρέψανε τον εμπρησμό της Ροδόπολης, αν και δεν ακούστηκε τίποτε σχετικό στις ειδήσεις.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  29-08-2007, 14:05 34568 σε απάντηση της 34552

Panagiotis Kefalidis:

Καθόλου χαλαρό θέμα, αλλα δεν ταίριαζε πουθενά αλλού..

http://dump.noodles.gr/full/354

Αν και μακάβριο ... πολύ καλό Παναγιώτη (2,8 εκ στρέμ. καμμένα ... δυσκολεύομαι να αναπνεύσω)

Βαγγέλης Ξανθάκης
    Independent Consultant
    www.aylos.com
  •  29-08-2007, 14:12 34569 σε απάντηση της 34556

Παναγιώτης Καναβός:

Τότε φταίμε όλοι μαζί, ως έθνος. Προσωπικά πιστεύω ότι η καταστροφή αυτή είναι ευθύνη όλων μας. Φτάσαμε το κύριο χαρακτηριστικό του Έλληνα να είναι να κοιτάει να βολευτεί (ενίοτε βάζοντας και καμμία φωτίτσα για να μεγαλώσει το χωράφι), και όταν του συμβεί κάτι κάθεται και περιμένει το κράτος να τον σώσει. Όταν είχαμε τα blackout στην αρχή του καλοκαιριού, κάποιοι έμποροι κλαίγονταν και ζητούσαν αποζημιώσες για τα χαλασμένα τους προϊόντα, ενώ κάποιοι είχαν βγάλει τις γεννήτριες στο δρόμο και δουλεύαν τα ψυγεία τους με αυτές.

Όχι αγαπητέ δε φταίμε όλοι μας ... αν θες να ρίξεις ευθύνες κράτησέ της για σένα και για αυτούς που κυβερνούν ... αντε γειά

Βαγγέλης Ξανθάκης
    Independent Consultant
    www.aylos.com
  •  29-08-2007, 17:21 34576 σε απάντηση της 34569

vxan:
    Παναγιώτης Καναβός:

Όχι αγαπητέ δε φταίμε όλοι μας ... αν θες να ρίξεις ευθύνες κράτησέ της για σένα και για αυτούς που κυβερνούν ... αντε γειά

Θα ήθελα να πιαστώ από αυτό που είπε ο vxan και να πώ το εξής:
        Πριν 3 χρόνια ο ελληνικός λαός έδωσε το δικαίωμα της διακυβέρνσης της χωράς σε αυτούς που την έχουν τώρα !!! Ο ελληνικός αποτελείται από Ισπανούς,κινέζους η δεν ξέρω εγώ τι !!! Αλλα αποτελείται από σένα,εμένα,τον Παναγιώτη,τον Δημήτρη,τους πυροπαθείς κ.τ.λ Δεν έχει σημασία αν τους ψήφισες ή όχι ...Σημασία έχει ότι ο ελληνικός λαός ηθελε να βγεί τότε αυτό το αποτέλεμσα...

Αρα λοιπόν αυτά που βλέπουμε δεν είναι τίποτα άλλο παρα τα αποτελέσματα της επιλογής μας. Αρα την εθύνη την έχουμε και εμείς που δίνουμε το δικαίωμα σε ανίκανους να καταστρέφουν την Ελλάδα αρα στην τελική να καταστρέφουν εμας !!!

Πριν από  μερικά χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι της Πυροσβεστικής βγάζανε με επιτυχία ανθρώπους από τα γκρεμισμένα σπίτια και τους λέγαμε μπράβο....Σήμερα τους κατάντησαν να σέρνοται, να μην έχουν εξοπλισμό και διάφορα άλλα αλλα το κυριότερο να μην μπορούν να μας προστατεύσουν επαρκώς !!! ΓΙΑΤΙ ??????????

Φίλε vxan έιναι δικαωμά σου το να βγάζεις την ουρά σου από έξω αλλώστε και αυτό χαρακτηριστικό Ελληνικό γνώρισμα είναι.
    Αν όπως λές δεν φταίες  εσύ ή ο άλλος πως τελικά βγήκανε αυτοί που μας κυβερνάνε.... ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΜΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΟΧΙ !!!!

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι σε τρείς βδομάδες έχουμε εκλογές...Για να μας δώ όλους μας που φωνάζουμε τι θα αποφασίσουμε πάλι !!!

και λίγα λεώ να λένε τέτοιες βλακείες
  •  29-08-2007, 20:40 34590 σε απάντηση της 34576

Φταίνε αυτοί που ψήφισαν την κυβέρνηση, όχι όσοι ψήφισαν άλλα κόμματα, για οποιοδήποτε δικό τους λόγο. Μην τους βάζεις όλους σ'ενα καζάνι, δεν είναι δίκαιο.
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  29-08-2007, 21:57 34591 σε απάντηση της 34590

"Αγγαρεία κάνω, ποινή εκτίω"
    Ο ασύμμετρος Βύρων ο Πολύδωρας, Υπουργός Ασύμμετρης Δημόσιας Αταξίας το Μάϊο στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο στρατηγός άνεμος φταίει μαζί με τους ασύμμετρους ξένους πράκτορες (ΠΡΟΠΟ και ΛΟΤΤΟ).

Sometimes the best solution to morale problems is just to fire all of the unhappy people.
  •  29-08-2007, 23:44 34592 σε απάντηση της 34576

Φίλε Vader,

εν μέρει καλά τα λες αλλά τα μαθηματικά σου είναι πολύ απλά. Εκτός από τη πρόσθεση και την αφαίρεση υπάρχουν και πιο πολύπλοκες συναρτήσεις κλπ. 

Κανείς δε μπορεί να τσουβαλιάζει την ευθύνη σε όλους επειδή κάποιοι βάζουν τις φωτιές και κάποιοι άλλοι δείχνουν ανίκανοι να φέρουν σε πέρας τη προστασία του περιβάλλοντος και να σβήσουν οι φωτιές. Επίσης δε μπορεί να καταδικάζεις αυτούς που ψηφίζουν γιατί τότε καταδικάζεις τη δημοκρατία συνολικά. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί οι οποίοι ψηφίζουν και σκέπτονται κακοπροαίρετα για το καλό του τόπου και ανεξαρτήτως χρωμάτων.

Η διαφωνία μου με το Παναγιώτη ήταν ότι δεν φταίμε όλοι για τη κακή συμπεριφορά κάποιων εμπρηστών ή μή ούτε έχουμε την ευθύνη αυτών που κυβερνούν. Ο καθένας μας έχει την προσωπική του πορεία στη ζωή και μπορεί να κάνει λάθη στη προσπάθειά να ζήσει και να προσφέρει. Αλλά φίλε μου ένα είναι σίγουρο το τσουβάλιασμα δεν βοήθησε ποτέ και ποτέ δεν θα βοηθήσει το συνολικό καλό. Ύστερα αυτό βολεύει αυτούς που υπονοείς μιλώντας εκλογικά. Γι αυτό λοιπόν επιμένω ότι δε φταίμε όλοι για τη καταστασή που ζούμε τις τελευταίες μέρες. Άλλωστε οι παροιμίες αυτού του λαού μας διδάσκουν πολλά όπως και οι φωτιές "ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΩΡΑ".

Υ.Γ. Ποτέ δεν έβγαλα την ουρά μου απέξω άλλωστε αυτοί που με γνωρίζουν το μάθανε καλά αυτό είτε από τη καλή είτε από την ανάποδη. Πάντα λέω τα πράγματα με το όνομά τους όπως τα βλέπω χωρίς τσιριτσαντζουλες και ανεξαρτήτως προσωπικού κόστους.

Βαγγέλης Ξανθάκης
    Independent Consultant
    www.aylos.com
  •  30-08-2007, 01:11 34593 σε απάντηση της 34592

•  30-08-2007, 14:50 34614 σε απάντηση της 34593

Έχει κανένας την εντύπωση οτι όταν εγώ, εσύ, ο άλλος.... είμαστε μπροστά στην κάλπη με τα ψηφοδέλτια στο χέρι και ψήφιζουμε, σκεφτόμαστε οτι αυτόν που ψηφίζουμε είναι άχρηστος ή έστω... ανεπαρκής και παρ' όλα αυτά να τον ψήφιζουμε...
    Αν ΝΑΙ,... τότε πράγματι είμαστε ΟΛΟΙ άξιοι της μοίρας μας.

Για να μην πέσουμε όμως στην παγίδα, του να ψάχνουμε πόσοι ψηφίζουν "σωστά" και πόσοι "λάθος"... (αν υπάρχουν τέτοιες έννοιες στην επιλογή μας)..., καλύτερα να έχουμε στο μυαλό μας 5-10 πραγματάκια!!

Κατ' αρχάς ποιός μας εγγυάται οτι οποιαδήποτε κυβέρνηση θα μπορούσε να αντεπεξέλθει 100% σε μια τέτοια καταστροφή?
    Ποιός μας εγγυάται οτι αν ήτανε άλλη κυβέρνηση εκείνη την έρημη!!!!! την μητέρα ΔΕΝ θα την έπιανε πανικός και δεν θα έπερνε τα αγγελούδια της να φύγει μέσω της φλεγόμενης οδού και δεν θα έπεφτε εκείνο το ρημαδο-αυτοκίνητο επάνω στην Πυροσβεστική και, και, και.... στο τέλος η ψυχούλες τους αυτές δεν θα μας έβλεπαν από τον ουρανό όπως μας βλέπουν τώρα!!!
    Δεν τους αξίζει να είναι εκεί ρε!!!
    Ήτανε παιδάκια!! μωρά!!!.... δεν είναι εκεί η θέση τους!!!!

Πέστε μου!!!!! Ποιός μπορεί να μου το εγγυηθεί αυτό??? Ποιός?
    Ποιός Καραμανλής, ποιός Παπανδρέου και ποιά Παπαρήγα?

Πιστεύετε οτι αν ήτανε άλλος προθυπουργός δεν θα είχαμε τώρα το κεφάλι του ... στο Nero???
    Αν εσείς το πιστεύετε.... διακαίωμα σας!! εγώ δεν το πιστεύω και αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για την "ανεπειρέαστη" ψήφο μου!!!
    Και ΒΕΒΑΙΑ η ψήφος μου θα επειρεαστεί... αλλά όχι για τον συγκεκριμένο μόνο... λόγο!!

Δεν θέλω να πιστέψω οτι "Κάθε λαός έχει τον ηγέτη που του αξίζει".... όσο κι αν αυτή η ρήση... πιεστικά έχει στοιχειώσει τη ζωή μας και όσο κι αν όλοι οι πολιτικοί (μα όλοι τους) σιωπηρά "ουρλιάζουνε" οτι ειναι η μόνη αλήθεια!!
    Ειλικρινά... μετά από 42 χρόνια ζωής..... δεν ξέρω που βρίσκεται η αλήθεια.
    Όποιος την έχει βρει... μπράβο του!!! εγώ ακόμα την ψάχνω,... κι όλο ξεφεύγει!

Αυτό που ξέρω σίγουρα όμως είναι οτι θέλω να "τιμωρήσω" τον μηχανισμό εκείνον που θα έπρεπε να έιχε προβλέψει μια τέτοια τραγωδία (η οποία μας ειδοποιούσε χρόοονιααα τώρα) και δεν το έκανε.
    Δεν με ενδιαφέρει αν ειναι η τοπική αυτοδιοίκηση, η νομαρχία, η πυροσβεστική ..... ή όποιος άλλος διάολος!!

Αυτό που ξέρω ειναι οτι θέλω να τους δώσω ενα μάθημα ωστε οι επόμενοι να προσέχουνε πιο πολύ!!!
    Όχι μόνο για εμάς στη γή αλλά και γι αυτούς στον ουρανό!!!!! Να τους δείξουμε οτι δεν πήγε ... χαμένη η "θυσία" τους!!!

Δεν έχω άλλο τόσο μαζικό τρόπο για να τους δώσω το μάθημα που τους αξίζει παρά μόνο την ψήφο μου!!
    Κι αυτόν μου τον δώσανε με το ζόρι.... (τεσπα - πάμε μακρυά...)
    Θέλω να τους ταρακουνήσω από τη θέση τους... και όσοι νομίζουν οτι κάνουν αγγαρεία που υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο.... ας κάνουν κάτι άλλο... λιγότερο κοστοβόρο!!!

Σας παρακαλώ μόνο πάρα πολύ...
    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ!!
    Ας τους χτυπήσουμε εκεί που τους πονάει!!! Γιατι ΜΟΝΟ αυτό τους πονάει... αλλιώς θα είχανε παραιτηθεί ΟΛΟΙ τώρα! Μα ΟΛΟΙ!!!
    Ας μην επαληθεύσουμε το παραπάνω ρητό!!!

Ας τους φτύσουμε ΟΛΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ!!! ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝΕ!!!

Δίνοντας δύναμης στους μικρούς πάντα.... τρέμουνε οι... μεγάλοι!!!

Nothing to declare...
  •  03-09-2007, 02:13 34670 σε απάντηση της 34552

Κάνεις λάθος αν  πιστεύεις ότι για τον πόλεμο στο Ιρακ , φταίει ο Μπους
    Κάνεις λάθος αν πιστεύεις ότι για τις φωτιές στην Ελλάδα, φταίει ο Καραμαλής.

ΣΤΗΝ ΜΕΝ ΠΡΩΤΗ ΦΤΈΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΣΤΗΝ ΜΕΝ ΔΕΥΤΗΡΗ ΦΤΕΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Και στις δυο περιπτώσεις, φταίει το σύστημα του πολιτεύματος. Διότι αυτό ανέβασε αυτούς πάνω και τους έδωσε την αρμοδιότητα να διαπράξουν αυτό .

Τώρα δεν νομίζω ότι μπορεί να συζητηθεί όλο το θέμα (σχετικά με τις φωτιές) στο ιντερνέτ.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems