Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ελληνικό website προσφέρει χρήματα για συνεργασία

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Lillywhite. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 23-01-2008, 15:18. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-01-2008, 05:12 39484

Ελληνικό website προσφέρει χρήματα για συνεργασία

Μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση για το ελληνικό Διαδίκτυο είναι ότι το γνωστό www.critics.gr ανταμοίβει τους συνεργάτες του για την προσθήκη πληροφοριών. Διαβάστε εδώ τη σχετική ανακοίνωση: http://www.critics.gr/Blog/7/Post.aspx
    Έφτασε λοιπόν ο καιρός που το Διαδίκτυο ωρίμασε και θα αρχίσει να γίνεται επαγγελματικό; Πώς βλέπετε την κίνηση του critics.gr?
    Δημοσίευση στην κατηγορία: ,
  •  23-01-2008, 07:33 39486 σε απάντηση της 39484

Απ: Ελληνικό website προσφέρει χρήματα για συνεργασία

Το Internet έχει ωριμάσει εδώ και αρκετά χρόνια θα έλεγα, ενώ ξεκίνησε ως αυστηρά επαγγελματικό. Όσο για το critics? Άλλο ένα site με παρουσιάσεις προϊόντων όπως τόσα άλλα. Πριν από 5 χρόνια μπορεί να ήταν πρωτότυπο. Τώρα δεν βλέπω τί προσφέρε. Ειδικά όταν τα περισσότερα e-commerce sites περιλαμβάνουν και κριτικές των χρηστών. Εδώ και πολύ καιρό το Amazon προσφέρει χρήματα για τις καλύτερες κριτικές. Το Amazon όμως έχει και τα προϊόντα και τις κριτικές. Άσε που community επ αμοιβή δεν φτιάχνεται και τόσο εύκολα.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  23-01-2008, 11:28 39487 σε απάντηση της 39486

Θα διαφωνήσω.

Το critics ειναι Ελληνικό, και υπάρχει ήδη. Δεν επιχειρεί να φτιαχτεί τώρα επ'αμοιβή. Ειναι ακόμα πρωτότυπο στο βαθμό που κανένα άλλο Ελληνικό site δεν το κάνει σε τέτοιο βάθος. Κρύβει αρκετή δουλειά μέσα του, και τέλος πάντων μην συγκρίνουμε το critics με το amazon!

Οπως λες, Παναγιώτη, τα περισσότερα ecommerce sites εμπεριέχουν τη *δυνατότητα* υποβολής κριτικών από τους χρήστες. Το πόσοι όμως τη χρησιμοποιούν, ειδικά στα Ελληνικά ecommerce sites, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Πιστεύω οτι το critics, με δυο-τρεις web 2.0 προσθήκες (που δεν ξέρω αν έχουν βγει ήδη) π.χ. sidebar gadget, θα συνεχίσει να υπάρχει και να λειτουργεί.

PS. Δεν έχω καμία σχεση με το εν λόγω site. [edit] Βλέπω οτι ο αρχικός συντάκτης του μηνύματος επέλεξε να δημοσιεύσει αυτό ως πρώτο του μήνυμα και δεν μπορεί να μου βγει από το μυαλό η ιδέα οτι το post είναι λίγο "στημένο". Αυτό ίσως να μπορεί να μας το διευκρινίσει ο αρχικός συντάκτης. Οπως και να έχει, αυτά που έγραψα είναι αντικειμενικά και ανεξάρτητα από το χαρακτήρα του τρέχοντος post.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  23-01-2008, 12:10 39489 σε απάντηση της 39484

Να πω και εγώ τι γνώμη μου ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχω καμία σχέση με το εν λόγω Site.

Λοιπόν όταν μπαίνω στο Amazon για να τσεκάρω ένα προιόν το πρώτο πράγμα που κοιτάω είναι οι κριτικές διότι μου δίνουν επιπλέον στοιχεία για το προιόν που συνήθως η περιγραφή τους δεν τα περιέχει. Άρα η ύπαρξη κριτικών σε ένα εμποροσάιτ  (αδόκιμη έκφραση , το δέχομαι Smile) είναι για μένα απαραίτητο για να το εμπιστευτώ.
    Τώρα τι κάνω, μπαίνω στο amazon ελέγχω τις κριτικές και μετά το παραγγέλνω από ένα ελληνικό ή το αγοράζω από φυσικό μαγαζί.
    Εν κατακλείδι αν μπορεί το critics να μαζέψει μια κρίσιμη μάζα κρτικών για μια πληθώρα προιόντων εμένα θα με κερδίσει σαν πελάτη. Θεωρώ ότι η κίνηση να ανταμοίβει τους συνεργάτες του για την προσθήκη πληροφοριών είναι σε αυτό το σκεπτικό και εγώ την επικροτώ.

Αυτά και να πω και μια κακία διότι μόνο καλά λέω, αυτό το αρχικό  Post  του Lilywhite είναι μάλλον γκρίζα διαφήμιση, έχεις δίκιο Cap

Manos
  •  23-01-2008, 12:22 39490 σε απάντηση της 39489

Με τις αμοιβές που είδα, θεωρώ ότι είναι πολύ "ψιλικατζίδικη" δουλειά το να γράφεις κριτικές. Πιστεύω θα ήταν πιο έγκυρο να υπάρχει ένα team από Χ κριτικούς σε κάθε τομέα (από τους τομείς που έχει το site) που ενδεχομένως να είναι και subject matter experts και που θα κριτικάρουν συστηματικά τα διάφορα προϊόντα με καλύτερες αμοιβές και απαιτήσεις ως προς την ποιότητα του παραγόμενου κειμένου. Δεν διαβάζω τις κριτικές πχ του Amazon, έχω βγει "καμμένος" πολλές φορές. Ο Dirty Harry το είχε πει πολύ καλά, "Opinions are like as****es. Everybody's got one". Προτιμώ να διαβάζω κριτικές από αναγνωρισμένους επαγγελματίες στον τομέα τους.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  23-01-2008, 13:05 39491 σε απάντηση της 39490

Χμ, δε σε πληρώνουν για να γράφεις κριτικές (το αναφέρει στην ανακοίνωσα), αλλά για να προσθέτεις προϊόντα και να προσθέτεις κριτικές από ΜΜΕ. Άλλωστε, υποτίθεται ότι είναι metareview site, δηλαδή δεν επικεντρώνεται μόνο στις δικές του κριτικές (των χρηστών) αλλά σε αυτές που μαζεύει από το internet, περιοδικά κλπ. Κι αυτό είναι το ενδιαφέρον.

Πάντως σε κάποια πράγματα με έχει βοηθήσει (όταν έψαχνα για pda-phone) σε άλλα πάλι μου έβγαλε ότι μια ταινία ήταν απαράδεκτη (είχε 30-40) ενώ τελική ήταν καλούτσικη (τυπικό φαινόμενο κριτικών ταινιών ώρες ώρες).

Α, και κάτι τελευταίο: Lilywhite, λίγο πιο subtle please!

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  23-01-2008, 15:18 39498 σε απάντηση της 39491

Σωστός ο Mitsaras, λάθος εγώ! In my defence, απάντησα στο post και είδα το site μέσα από το PDA και έτσι μου ξέφυγε ότι οι χρήστες κάνουν submit από ήδη δημοσιευμένες κριτικές από MME. Οπότε, υποθέτω μέσα σε όλα βρίσκεις και τις κριτικές από τους αναγνωρισμένους επαγγελματίες που έλεγα.

Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems