Καλησπερα σε όλους,
Το θεμα ειναι 'πολάν καλο' lol και θα τοποθετηθω, Υπήρχε ομολογουμένος μια ανάγκη στην κοινότητα των Ηλεκτρονικών (οχι στην Ελλαδα γιατι ειμαστε πολλή πίσω ακόμα) να υπάρχει μία πλατφόρμα προγραματισμού μικροεπεξεργαστών & PIC (Programmable Intregrated Circuits για τουσ Γαλομαθείς), αφού με το υπάρχον συστημα (δεν ΥΠΑΡΧΕΙ!!) ήηκάθε εταιρία που κατασκεβαζε ενα controller δημιουργούσε την δικία του assebly (Την γλωσσα και οχι το NET Assembly)για τον controller.
Ος αποτέλεσμα, ο Ηλεκτρονικός-AsseblyProgrammer επρεπε να διαλέξει το chip που του κάνει και να μάθει τα Assembly Instructions, πραγμα που δισκόλευει ΠΑΡΑ πολλύ την αναπτυξει του όποιου συστήματος.
Along Came Java.
Η Sun microsystems, εκανε την αρχή (Java MicroEdition ή καπως ετσι λεγετε) σε μία προσπάθεια να απεμπλέξει τον Developer από την κουραστική και βαρετή δουλεια να μαθαίνει καθε φορά και μια σχεδόν καινουργια γλώσσα, ετσι γράφοντας εναν κώδικα σε java εισαι 'σίγουρος' οτι θα τρέξη σε όλους τους επεξεργαστές που ειναι java Enabled.
OOP is the Future!!
Η Αντικημενοστρεφής προσέγγηση, μπορει να λύση τα χέρια ενός Developer
π.χ. Ας Υποθέσουμε ότι πρέπει να φτιαξουμε ενα robot που πρεπει να περπατάει και να κάνει της κατάληλες κινήσεις για την αποφυγεί εμποδίων ect, με τον παροδοσιακό τρόπο επρεπε να φτιάξεις Assembly κώδικα, παρα πολλή δύσκολος στο debugging & maintance, Αλλα με το OOP μπορείς να δομήσεις τον κώδικα με τέτοιο τρόπο ωστε το προγραμμα να είναι αρκετα μαζεμένο ΧΩΡΙΣ code repeating!!!
OOP Approach:
class Walk, class LookForBlocking, class AvoidBlocking, etc, είναι ενα τρόπος να προσεγγίζεις το προβλημα που ειναι γνωστός στον Κόσμο των PC αλλα ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ για των κόσμο των Μικροεπεξεργαστών.
Microsoft Point of View.
Όπως καθε εταιρία που βλέπει κέρδος ΠΡΕΠΕΙ να το κυνηγά, αυτο ακριβός έκανε και η Microsoft, δεν εκανε κάτι καινούργιο, ΟΥΤΕ σε καμία περίτωση σκόπος της Είναι να φτιαξει ενα ROBOT που θα πουλα στην αγορά, αυτο απλα που κάνει ειναι να δίνει στον γνώστη του NET την δυνατότητα να επεκτήνει της δραστηριότητες του και σε αλλούς τομής εκτός των εφαρμογών για PC.
My Point of View.
Η Αλήθεια είναι οτι στον Κόσμο των Ηλεκτρονικών, σε έναν παραλληλισμό με την κοινότητα των Προγραμματηστών, το να φτιάξεις ένα robot με καποια σοβαρα χαρακτηρηστικά, ειναι σαν να λες σε εναν Developer να φτιαξει τα Windows σε Assembly κώδικα!! γι'αυτόν το λόγο δεν υπαρχουν robot στην αγορά,όπως τα φανταζόμαστε τουλάχιστον, ειναι κάτι πολλή δύσκολο και χρονοβόρο που αποτρέπει πολλούς απο το να ασχοληθούν με την κατασκευη τους. Η Microsoft Λοιπόν έκανε κατι πόλλη σωστο, αφαίρεσε απο τον Ηλεκτρονικο το κομάτι του Implementation Που ειναι και το αδύνατο κοματι του, και το αναθέτει στον Developer, που γνωρίζει ΝΕΤ και πολλή πιο ευκολα μπορει να Υλοποιήσει το εν λόγο λογισμικό.
ουφφφφ τελείωσα
Any comments are welcome
Just Thoughts
Nassos
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm."
Winston Churchill
"Quality means doing it right when no one is looking."
Henry Ford