Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ποιό είναι το καλύτερο antivirus για τα Vista ??

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò killroy. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος deckin στις 31-03-2009, 00:13. Υπάρχουν 22 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (23 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-02-2009, 17:54 48113

Ποιό είναι το καλύτερο antivirus για τα Vista ??

Καλημέρα παιδειά.

Θέλω να μου δώσετε την πολύτιμη συμβουλή σας για το παραπάνω θέμα.

Λοιπόν, έχω τα Vista Premium 32-bit, και για την προστασία του υπολογιστή μου χρησιμοποιώ ένα freeware πρόγραμα το AVG.
    Πρόσφατα όμως - πιστεύω ότι οφείλεται σε ιό - ξαφνικά και χωρίς λόγο δεν μπορώ να ενεργοποιήσω το aero style στην επιφάνεια εργασίας μου αν και το είχα μόνιμα ενεργοποιημένο.
    Έψαξα το θέμα και δεν μπόρεσα με κανέναν τρόπο να το επαναφέρω ούτε καν με rollback (Εξαφανίστηκε αυτή η δυνατότηα λες και δεν την είχε ποτέ το λογισμικό μου).

Τέλος πάντων αποφάσια να κάνω λίγη υπομονή για να τελειώσω ένα project που έχω να παραδώσω σε έναν πελάτη μου, αλλά αμέσως μετά θα κάνω format και επανεγκατάσταση από το μηδέν (Δυστυχώς).
    Το θέμα είναι ότι πλέον άρχισα να ανησυχώ για την αποτελεσματικότητα του antivirus μου. Έτσι λοιπόν έκανα μια μικρή έρευνα στο google, αλλά δεν μπόρεσα να καταλήξω κάπου γιατί υπάρχουν πολλές απόψεις και επίσης αρκετά από τα "καλά" antivirus, έχουνε το μειονέκτημα ότι αποροφούν υπερβολικά πολλούς πόρους του συστήματος ή (ειδικά για την Symantec), διάβασα ότι στην περίπτωση απεγκατάστασης πειράζουν και άλλα πράγματα με αποτέλεσμα να δημιουργείται "πρόβλημα".

Όποτε μην ξέροντας τι να κάνω, σκέφτηκα να αποτανθώ σε εσάς και να ζητήσω την βοήθειά σας, τελικά ποιο είναι το "καλύτερο" ή τα "καλύτερα" antivirus ???

Test your limits... and go beyond
  •  03-02-2009, 18:18 48116 σε απάντηση της 48113

Απ: Ποιό είναι το καλύτερο antivirus για τα Vista ??

NOD32 για μένα. Δεν είναι free ωστόσο είναι εξαιρετικά ελαφρύ, απλό και στα τέσσερα χρόνια που το έχω, ποτέ δεν του έχει ξεφύγει κάτι. Επίσης μου αρέσει που δεν είναι bloatware suite που έχει τα πάντα αλλά είναι μόνο antivirus.
    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  03-02-2009, 18:34 48117 σε απάντηση της 48113

Λοιπόν για το AVG και εγώ που το είχα δεν μου έπιανε τίποτα αλλά μόλις το άλλαξα με κάποιο εμπορικό τότε είδα ότι πράγματα που δεν μου χτυπάγαν πριν (κάποια αρχεία σε flash drive) άρχισαν να παραπονιούνται.

Άρα μακριά από AVG. Αξίζει πάντα να πληρώνεις για ένα security πακέτο, είναι απαραίτητο. Μην κολλάμε στην λογική του Free ή του Hacked.

Προσωπική μου επιλογή είναι το kaspersky (http://www.kaspersky.gr) Το θεωρώ πολύ αξιόπιστο χωρίς να είναι και τρομερά βαρύ. Τα πιο βαριά κατά τη γνώμη μου (από αυτά που έχω δει) είναι Mcafee, Norton, Panda. 

Επίσης είμαι της λογικής να έχει οπωσδήποτε firewall και addin για το browser σου. 

Manos
  •  03-02-2009, 20:57 48121 σε απάντηση της 48117

Το τελευταίο διάστημα το έχω ψάξει και γω το θέμα γιατι με ενδιαφέρει και η διαπίστωση μου είναι ότι σχεδόν όλες οι μετρήσεις δείχνουν το Αvira στην κορυφή. Δεν το έχω δοκιμάσει όμως οπόταν θα ήοελα να ακούσω αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρία... Παντως μακριά από Norton!
    View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  03-02-2009, 21:44 48122 σε απάντηση της 48121

Avira το δοκίμασα πρόσφατα, αλλά έχει άπειρα false alarms, ειναι και πιο βαρύ σε σχέση με το μοναδικό άξιο αντιπαλό του το NOD32.. Επίσης το heuristics engine του NOD32 που βρίσκει virus χωρίς να έχει το signature τους απλά είναι το κορυφαίο στον κόσμο και δεν το αλλάζω με τπτ, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί κατι καλύτερο έτσι;

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  03-02-2009, 22:19 48130 σε απάντηση της 48122

Εγώ πάλι απεχθάνομαι τα antiviruses γιατί καταναλώνουν (έστω και λίγα) resources. Ωστόσο, κάθε μερικούς μήνες τρέχω το Kaspersky Virus Scan tool (ή κάπως έτσι), το οποίο είναι ένα αυτόνομο και δωρεάν (daily-built) προγραμματάκι, που σκανάρει και καθαρίζει viruses όπως η retail έκδοση του Kaspersky. Η διαφορά είναι ότι δεν προσφέρει real-time προστασία.

Μέχρι σήμερα πάντως με λίγη προσοχή και χωρίς antivirus δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με ιούς.

Για συγκρισεις μπορείτε να ρίξετε μια ματιά κι εδώ: www.virus.gr

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  03-02-2009, 22:37 48131 σε απάντηση της 48130

Εγώ χρησιμοποιώ εδώ και αρκετά χρόνια nod32 και θα έλεγα οτι είναι αρκετά ελαφρύ και αρκετά αποτελεσματικό.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  03-02-2009, 23:22 48135 σε απάντηση της 48131

Τί πιστεύετε για το Bit Defender ???

Test your limits... and go beyond
  •  04-02-2009, 03:39 48138 σε απάντηση της 48113

το AVG ειναι καλο κυριος διοτι ειναι ελαφρη, και ιους που μπαινουν σε flaskakia ktl αν ειναι ενημερωμενο του εντοπιζει μια χαρα, ποτε δεν ειχα παραπονo απο το avg 7.5.

βεβαιο το kaspersky ειναι το βαρυ πυροβολικο κυριολεκτικα. οποτε σε vista θα ελεγα χαριτολογοντας το καλητερο antivirus ειναι να βαλεις linux :P

αστειο...σοβαρα ομως για μενα η AVG Ρro ή Kaspersky σωστα ρυθμισμενο για επιδοσης και ασφαλεια.

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  04-02-2009, 09:48 48141 σε απάντηση της 48113

ESET Smart Security , μακράν μπροστά!!!

•  04-02-2009, 15:02 48170 σε απάντηση της 48141

Avira απο μενα. Το χρησιμοποιω 4-5 χρονια τωρα και ειναι με διαφορα το πιο γρηγορο και ελαφρυ. Παλιοτερα ειχε προβληματα με false alarms αλλα τωρα εχει στρωσει και δεν αφηνει να περασει τιποτα.

www.free-av.com

•  04-02-2009, 15:14 48171 σε απάντηση της 48170

Παλαιότερα αναφέρεσε σε πριν απο 3 εβδομάδες; Μου έβγαζε δικές μου εφαρμογές και κάποια system tools σαν trojans.. Ειναι υπερβολικά aggressive χωρίς λόγο.. Έχω γνωστό που του έβγαλε μέχρι και το vshost.exe του VS σαν potential unsafe..
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  04-02-2009, 19:50 48181 σε απάντηση της 48171

Re: Απ: Ποιό είναι το καλύτερο antivirus για τα Vista ??

Αν κάποιος έχει να προτείνει ένα AV της προκοπής που να μην κρασάρει θανατηφόρα τα Vista Ultimate 64bit, θα του ήμουν ευγνώμων :)

The people of the straight land have really got it made, a warm friendly sleep from the craddle to the grave
  •  04-02-2009, 20:12 48198 σε απάντηση της 48181

Απ: Re: Απ: Ποιό είναι το καλύτερο antivirus για τα Vista ??

NOD32..
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

•  04-02-2009, 20:25 48199 σε απάντηση της 48181

Απ: Re: Απ: Ποιό είναι το καλύτερο antivirus για τα Vista ??

Oldgeorge:
    Αν κάποιος έχει να προτείνει ένα AV της προκοπής που να μην κρασάρει θανατηφόρα τα Vista Ultimate 64bit, θα του ήμουν ευγνώμων :)

Symantec EndPoint Protection Client. Μην πεις σε κάποιον που τρέχει NOD32 πόσο θα σου πιάνει στην μνήμη, γιατί θα αρχίσει να κλαίει - πιστεύουν ότι πιάνουν το λιγότερο... Wink

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Σελίδα 1 από 2 (23 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems