Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Τα σαΐνια από το Mexico ...

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Παναγιώτης Καναβός. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 22-05-2005, 22:10. Υπάρχουν 14 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  20-05-2005, 01:18 2089

Τα σαΐνια από το Mexico ...

... έφτιαξαν ένα εργαλείο το οποίο διαβάζει τους πίνακες μιας βάσης και δημιουργεί για τον καθένα μια κλάση σε C# και τα απαραίτητα stored procedures για

• Insert
    • Update
    • Delete
    • Select
    • SelectAll

Ένα παράδειγμα θα βρείτε στο http://www.pnplive.com/Askpnp/askpnp19-May-2005.htm και το source στο http://workspaces.gotdotnet.com/datatiergenerator

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  20-05-2005, 06:28 2091 σε απάντηση της 2089

Re: Τα σαΐνια από το Mexico ...

Εξαιρετικό
    while (!dead) learn();
  •  20-05-2005, 08:50 2092 σε απάντηση της 2089

Όπως κάνει και το LLBLGen (H pro έκδοση δεν είναι δωρεάν, ωστόσο ο πρόγονός της είναι http://www.sd.nl/software/). Είχαμε ξανακάνει κουβέντα για O/R mappers και generators, κάποιοι τα χρησιμοποιούμε, κάποιοι όχι. Νομίζω (εδώ είναι που κατεβάζω επίσημη πρόταση, Patrick ακούς; ) ότι θα πρέπει να κάνουμε ένα work group να τα δούμε, να τα αξιολογήσουμε και να τα παρουσιάσουμε αναμεταξύ μας. Ιδιαίτερα όσοι τα έχουμε χρησιμοποιήσει θα έχουμε χρήσιμα πράγματα να πούμε...

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  20-05-2005, 11:00 2095 σε απάντηση της 2092

Αυτό είναι όντως μια καλή ιδέα. Αν υποθέσουμε ότι εκτός από τα συμπεράσματα και σχόλια σε ένα Word docuμent, βάζαμε μέσα και τα παραδείγματα κώδικα από την δοκιμή που έγινε, και να χρησιμοποιήσουμε την Northwind database. Όλα μαζί σε ένα .zip τα βάζουμε στο Download για όποιον τα χειάζεται.

Δεν νομίζω να πει ο Patrick όχι, βέβαια θα περιμένει αποτελέσματα αν τάξουμε κάτι τέτοιο! Big Smile

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  20-05-2005, 11:13 2096 σε απάντηση της 2095

Πριν όμως το Word doc, εγώ μιλάω για meeting και hands on demos ώστε να κάνουμε κουβέντα, να θέσουμε και να απαντήσουμε ερωτήματα, κλπ. Γιατί tutorials και παραδείγματα υπάρχουν αρκετά στο internet...

•  20-05-2005, 11:29 2097 σε απάντηση της 2096

Πρέπει, πρέπει. Αλλά αυτό θέλει χρόνο και προετοιμασία απ' όλους όσους συμμετέχουμε (κι εγώ θέλω!) για να μην μαζευτούμε και αναρωτιόμαστε ποιός τελικά ξέρει από O/R!

Θα πρέπει να δούμε ποια εργαλεία υπάρχουν και να κανονίσουμε ο καθένας να κοιτάξει από 1-2 και να τα παρουσιάσει μετά στους υπόλοιπους.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  20-05-2005, 11:44 2098 σε απάντηση της 2097

(Μήπως να φτιάξουμε νέο thread; )

Ναι, ό,τι είναι να γίνει, να το κάνουμε οργανωμένα, με agenda, χρονοδιάγραμμα, να αποφασίσουμε topics, να ξεψυρίσουμε τα "προϊόντα" και να βγάλουμε κάτι χρήσιμο. Διαφορετικά, κανονίζουμε για φραπόγαλο στην παραλία παρέα με ένα laptop... 
  •  20-05-2005, 15:27 2108 σε απάντηση της 2096

KelMan wrote:

Πριν όμως το Word doc, εγώ μιλάω για meeting και hands on demos ώστε να κάνουμε κουβέντα, να θέσουμε και να απαντήσουμε ερωτήματα, κλπ. Γιατί tutorials και παραδείγματα υπάρχουν αρκετά στο internet...

Θα πρέπει να κάνουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Να έχουμε μια βάση που είναι σε τελική μορφή, να πρέπει να δημιουργήσουμε ένα bussiness layer με το o/r προγραμμα που να μπορούμε να κάνουμε κατά μεγάλο ποσοστό αυτά που θα έκανε κάποιος που θα το χρησιμοποιούσε σε μια real εφαρμογή. Να μπεί μπροστά και ένα UI που θα είναι το τελικό προς τον χρήστη.

Να έχουμε κάποια καθορισμένα goals στα αποτελέσματα που πρέπει να βγουν: Τι μου άρεσε, τι δεν μου άρεσε, τι θεωρώ ότι είναι το δυνατό του σημείο, τι θεωρώ ότι είναι το αδύνατο σημείο, αν θα έφτιαχνα μια εφαρμογή που να το χρησιμοποιούσε και αν θα το σύστηνα σε ένα, όχι έμπειρο developer, να το χρησιμοποιήσει.

Αν όλα προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο θα είναι και εύκολη σχετικά η σύγκριση μεταξύ τους και της αποτελεσματικότητας στο αρχικό επιχείρημα.

Ολα τα παραπάνω, αν μαζευτούμε 2-3 ομάδες και τελιώσουμε μπορούμε να κάνουμε μια συγκέντρωση του forum - οποιος πιστεύει ότι τον ενδιαφέρει είναι καλοδεχούμενος  - και να παραβρεθεί στην παρουσίαση. Τριάντα λεπτά ανά πρόγραμμα είναι μια καλή ώρα για να γίνει μια παρουσίαση.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    dotNETZone.gr News
  •  20-05-2005, 18:05 2113 σε απάντηση της 2108

Μήπως να βάλουμε μια λίστα από minimun requirments ώστε να πετάξουμε την πολύ σαβούρα απ' έξω; πχ, προδιαγραφές caching, relations, partial loading κλπ...
    Εγώ είμαι μέσα πάντως...

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  20-05-2005, 20:39 2119 σε απάντηση της 2113

Καλό ακούγεται, και θα συμφωνήσω με τον cgeo: πρέπει να θέσουμε minimum requirements για να καταλήξουμε σε μία λίστα από 4-5 προϊόντα.  Με βάση την λίστα των requirements, θα πρέπει να βρουν συγκεκριμένα test cases.  Με αυτά στο χέρι (τα test cases) καθένας θα πρέπει να αναλάβει από ένα προϊόν και να "τρέξει" τα cases επάνω του.

Πιστεύετε ότι έχετε τον χρόνο για κάτι τέτοιο?

Patrick
  •  21-05-2005, 05:48 2123 σε απάντηση της 2119

Και εγώ μέσα
    Χρόνο όσο έχει ο καθένας
    Και τελικά ο καθένας από εμάς όπου είναι δυνατός θα καταναλώνει το λιγότερο χρόνο

while (!dead) learn();
  •  21-05-2005, 18:34 2132 σε απάντηση της 2123

Μήπως κάποιος που έχει ήδη μια μικρή επαφή ή έχει κάνει ήδη ψάξιμο να βγάλει ένα draft με requirments και να συμπληρώσουμε; Ας το σπρώξουμε λίγο το θέμα...

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  21-05-2005, 19:12 2134 σε απάντηση της 2132

Πιστεύω ότι ο Σωτήρης (cap) έχει κάνει κάτι σχετικό και μπορεί να προτίνει κάτι για
    αρχή... Smile

George J.

dotNETZone.gr News
  •  21-05-2005, 19:33 2135 σε απάντηση της 2134

Αν και κάποια στιγμή "ψάχτηκα" σε σχέση με O/R mappers, δεν πιστεύω οτι έχω καταφέρει να συγκεντρώσω τόση πληροφορία ωστε να μπορώ να δώσω κάτι αξιόλογο προς τα έξω...ακόμα. Επιφυλάσσομαι για το μέλλον, ωστόσο οι τρέχουσες υποχρεώσεις μου μου απαγορεύουν να εμβαθύνω όσο θα ήθελα. :(

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  22-05-2005, 22:10 2141 σε απάντηση της 2119

patrick wrote:
    Καλό ακούγεται, και θα συμφωνήσω με τον cgeo: πρέπει να θέσουμε minimum requirements για να καταλήξουμε σε μία λίστα από 4-5 προϊόντα.  Με βάση την λίστα των requirements, θα πρέπει να βρουν συγκεκριμένα test cases.  Με αυτά στο χέρι (τα test cases) καθένας θα πρέπει να αναλάβει από ένα προϊόν και να "τρέξει" τα cases επάνω του.

Πιστεύετε ότι έχετε τον χρόνο για κάτι τέτοιο?

Εγώ είμαι μέσα, έχω παίξει με το LLBLGen και θα είναι μια καλή ευκαιρία να το ψάξω καλύτερα... Ως προς τον χρόνο... Αν πούμε τέλος Ιουλίου, δεν θα μας δώσει ένα καλό περιθώριο και να προετοιμαστούμε από τεχνικής απόψεως αλλά και από οργανωτικής;

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems