Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Σε αναζήτηση mini-CRM (δωρεάν ή χαμηλής τιμής)

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò cap. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Panagiotis Kefalidis στις 27-09-2007, 16:06. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-09-2007, 15:29 35455

Σε αναζήτηση mini-CRM (δωρεάν ή χαμηλής τιμής)

Ψάχνω κάποια εφαρμογούλα CRM (σε πολύ mini κατάσταση), open source ή commercial αλλά με χαμηλή τιμή, κατάλληλη για τις ανάγκες ενός ελεύθερου επαγγελματία ή μιας μικρής εταιρίας, με τις εξής (επιθυμητές) προδιαγραφές:

- Προτιμώμενα σε .NET Framework / SQL Server
    - Web ή Windows forms

Που να κάνει τα εξής:

- Διαχείριση επαφών (η κλασική ενός μικρού CRM - εταιρίες, contacts εταιριών, τυποποίηση (ανταγωνιστές,συνεργάτες κλπ) και γενικός κατάλογος contacts

- Διαχείριση προσφορών (σε ποιόν έστειλα, ποιό αρχείο (attach), πότε να μου θυμίσει να δω τι έγινε με αυτή, ποιό είναι το status (won/lost) κλπ. ΟΧΙ leads/opportunities, μόνο προσφορές σε υπάρχοντα opportunities ενδιαφέρουν.

- Διαχείριση τιμολογήσεων. Πολύ σημαντικό να υπάρχουν recurring τιμολογήσεις (π.χ. hosting, domain registration που ανανεώνονται). Τα μεγαλύτερα CRM βάζουν τις τιμολογήσεις κάτω από προϊόντα, εγώ θέλω κάτι πιό απλό. Πόσα τιμολόγια έχω κόψει, τι είναι να μου δώσει ο πελάτης, τι μου έχει δώσει και τι μου χρωστάει, καθώς και για ποιά τιμολόγια δεν έχω πληρωθεί ακόμα.

Για να δώσω μια καλύτερη εξήγηση, είδα το SplendidCRM (www.splendidcrm.com) που είναι βασισμένο στο sugarCRM αλλά ήταν ιδιαίτερα complex και δεν εξυπηρετούσε όλες τις ανάγκες με straight τρόπο (π.χ. τιμολογήσεις). Είδα επίσης ένα Ελληνικό software ονόματι ΔΙΑΣ (http://www.mediasoft.gr/software_dias_epafes.html) το οποίο είναι του στυλ πελάτες-προμηθευτές, αλλά είχε πολύ περιορισμένα features. Χρειάζομαι κάτι το ενδιάμεσο, ει δυνατόν με την δυνατότητα να μπορώ να φτιάχνω και δικά μου reports.

Εχετε κάτι υπόψη σας που έχετε δοκιμάσει/ακούσει/χρησιμοποιείτε;

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  26-09-2007, 18:29 35469 σε απάντηση της 35455

Απ: Σε αναζήτηση mini-CRM (δωρεάν ή χαμηλής τιμής)

Σωτήρη,

Όπως το περιγράφεις, θέλεις accounting application όχι απλό CRM.

Η Microsoft έδινε τζάμπα το Small Business Accounting 2007 που έχει όλα τα features που ανέφερες.
    Δεν ξέρω αν είναι ακόμα free αλλά αξίζει να το ψάξεις.

New Yorker

Στέφανος
    New Yorker
  •  26-09-2007, 18:41 35470 σε απάντηση της 35469

Πιθανώς τελικά να θέλω ένα μικρό accounting application. Θα το ψάξω για το SBA 2007 και θα επανέλθω.
    Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  27-09-2007, 13:34 35502 σε απάντηση της 35470

Επιστρέφω λοιπον:

Μαλλον είναι το ίδιο sofware με άλλο όνομα. Βρήκα το Office Accounting Express (εδώ link στη σελίδα download) το οποίο είναι δωρεάν, upgredeable ($99,95 για το full version που έχει κάποια καλούδια ακόμα) και είναι πραγματικά μια χαρά! Αν και δεν το έψαξα, υποψιάζομαι οτι με λίγο custom querying στην SQL 2005 express database του μπορούν να βγουν ακόμα και τα reports που ενδεχομένως δεν καλύπτει.

Ευχαριστώ για το hint Στέφανε!

(Κλείνω το post, αλλα είμαι ανοικτός αν κανείς συνάδελφος έχει κάτι άλλο / επιπρόσθετο να προτείνει)

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  27-09-2007, 14:24 35505 σε απάντηση της 35502

Αμα υποστήριζε και Ευρώ καλά θα ήτανε.

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  27-09-2007, 14:27 35506 σε απάντηση της 35502

Όπως λέει και στο FAQ:

Is Office Accounting Professional 2007 available outside the U.S.?

No. Office Accounting Professional 2007 is currently for U.S. businesses only. Future versions will support additional small business markets.

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  27-09-2007, 15:07 35509 σε απάντηση της 35506

Αυτό σημαίνει οτι δεν είναι κάποιος από Ελλάδα νομικά κατοχυρωμένος να το χρησιμοποιεί; Γιατί ούτως η άλλως για κάποιον που κάνει τιμολόγηση σε Ευρώ μόνο, δεν έχει μεγάλη σημασία σε τι μονάδα μέτρησης μετράει το OAP.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  27-09-2007, 15:08 35510 σε απάντηση της 35509

Και εκτός αυτής της ερώτησης να θέσω και αλλη μία ερώτηση: Υπάρχει κάτι άλλο που να υποστηρίζει invoices / quotes / customers / companies με τον τρόπο που τα υποστηρίζει το OAP;

(Ευτυχώς που έκλεισα το thread δηλαδή :) )

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  27-09-2007, 16:06 35516 σε απάντηση της 35509

Το Accounting Professional υποστηρίζει μέχρι και να εκτυπώσεις επιταγές. Το θέμα είναι οτι ΌΛΑ είναι σε δολλάρια κι όχι σε ευρώ, πράγμα εκνευριστικό. Τώρα το εάν είναι κατοχυρωμένος ή όχι.. Λογικά είναι, απλα το λένε με την άποψη του ότι δεν υποστηρίζει άλλα νομίσματα ή δεν είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε χώρας.

Παναγιώτης Κεφαλίδης

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems