Ψάχνω κάποια εφαρμογούλα CRM (σε πολύ mini κατάσταση), open source ή commercial αλλά με χαμηλή τιμή, κατάλληλη για τις ανάγκες ενός ελεύθερου επαγγελματία ή μιας μικρής εταιρίας, με τις εξής (επιθυμητές) προδιαγραφές:
- Προτιμώμενα σε .NET Framework / SQL Server
- Web ή Windows forms
Που να κάνει τα εξής:
- Διαχείριση επαφών (η κλασική ενός μικρού CRM - εταιρίες, contacts εταιριών, τυποποίηση (ανταγωνιστές,συνεργάτες κλπ) και γενικός κατάλογος contacts
- Διαχείριση προσφορών (σε ποιόν έστειλα, ποιό αρχείο (attach), πότε να μου θυμίσει να δω τι έγινε με αυτή, ποιό είναι το status (won/lost) κλπ. ΟΧΙ leads/opportunities, μόνο προσφορές σε υπάρχοντα opportunities ενδιαφέρουν.
- Διαχείριση τιμολογήσεων. Πολύ σημαντικό να υπάρχουν recurring τιμολογήσεις (π.χ. hosting, domain registration που ανανεώνονται). Τα μεγαλύτερα CRM βάζουν τις τιμολογήσεις κάτω από προϊόντα, εγώ θέλω κάτι πιό απλό. Πόσα τιμολόγια έχω κόψει, τι είναι να μου δώσει ο πελάτης, τι μου έχει δώσει και τι μου χρωστάει, καθώς και για ποιά τιμολόγια δεν έχω πληρωθεί ακόμα.
Για να δώσω μια καλύτερη εξήγηση, είδα το SplendidCRM (www.splendidcrm.com) που είναι βασισμένο στο sugarCRM αλλά ήταν ιδιαίτερα complex και δεν εξυπηρετούσε όλες τις ανάγκες με straight τρόπο (π.χ. τιμολογήσεις). Είδα επίσης ένα Ελληνικό software ονόματι ΔΙΑΣ (http://www.mediasoft.gr/software_dias_epafes.html) το οποίο είναι του στυλ πελάτες-προμηθευτές, αλλά είχε πολύ περιορισμένα features. Χρειάζομαι κάτι το ενδιάμεσο, ει δυνατόν με την δυνατότητα να μπορώ να φτιάχνω και δικά μου reports.
Εχετε κάτι υπόψη σας που έχετε δοκιμάσει/ακούσει/χρησιμοποιείτε;
Σωτήρης Φιλιππίδης
DotSee Web Services