axaros wrote: |
Και επανέρχομαι με τους εργοδότες :
Γιατί τη σήμερον ημέρα στην ερώτηση : "Είστε διατεθιμένοι να δουλέψετε εκτός του ωραρίου εργασίας" (εννοείται τζάμπα), η απάντηση πρέπει να είναι αυτόματα "Ναι ... Όποτε θέλετε ". Δεν είναι πλάκα ... Σε τρεις συνεντεύξεις πήγα και ήταν η τρίτη ή τέταρτη ερώτηση κατά προτεραιότητα ... Αλλά ξέχασα αυτό "κουμπώνει" περίφημα με το τα "ξέρω όλα".
Φεύγω γιατί "φούντωσα" αλά Κωνσταντάρας ... Περιμένω τα σχόλια σας γιατί δεν πρόκειται απλά περί κρίσης κατά τη γνώμη μου αλλά περί αφασίας ....
|
|
Πραγματικα πολυ ενδιαφερουσα κουβεντα, το προβλημα ειναι οντως υπαρκτο και στις 2 πλευρες ομως (εργοδοτη/εργαζομενου).
Κρινοντας απο τον εαυτο μου (και απο τα αρκετα interviews στα οποια εχω υποβληθει) εχω να πω τα εξης:
Μπορεις πολυ ευκολα ν'απαντησεις σωστα και ειλικρινα σε οποιαδηποτε ερωτηση σου υποβαλλουν αρκει να εχεις "χτισει" τον εαυτο σου ετσι ωστε να μπορεις να ανταποκριθεις αμεσα και με ποιοτητα στις εκαστοτε αναγκς, που εχουν να κανουν φυσικα με τη δουλεια σου. Ειμαι υπερμαχος του ρητου "The only job security is your own ability" και αυτο προσπαθω να "περασω" και σε ατομα που ερχονται να δουλεψουν στην εταιρεια που ειμαι και ειναι "κατω" απο εμενα στην ιεραρχια.
Θυμαμαι σε ενα interview, και αφου ο τυπος εκει ειχε καταλαβει οτι προσφερα πολυ περισσοτερα απο οσα εκεινος ζητουσε, καποια στιγμη προς το τελος με ρωτησε ακριβως αυτο που λες κι εσυ ("Είστε διατεθιμένοι να δουλέψετε εκτός του ωραρίου εργασίας" ). Του απαντησα οτι θα υπαρξει και στιγμη που θα γινει και αυτο αλλα πιστευω οτι στη ζωη χρειαζομαστε, εντονα πλεον, τον προσωπικο μας χρονο, ασε που στη δουλεια αυτη, απο ενα σημειο και μετα δεν αποδιδουμε σωστα...Σαν να του ελεγα δηλ. οτι ελαχιστες φορες θα γινει αυτο.
Ο τυπος με προσελαβε. Αυτο που εν κατακλειδι πιστευω, ειναι, οτι οσο πιο πολυ εφοδιασεις τον εαυτο σου με γνωσεις και οσο πιο πολυ εχεις κατι να δειξεις (ειτε CV λεγεται αυτο ειτε ακομα και δικο σου κωδικα) τοσο καλυτερες προοπτικες εχεις να δουλευεις και μαλιστα σε συνθηκες που θα διαλεξεις εσυ, τουλαχιστον σε μενα αυτο εχει συμβει και το εχω προκαλεσει περισσοτερο εγω αυτο και λιγοτερο η τυχη. Απαραιτητη προυποθεση βεβαια να "κοβει" το μυαλο σου (γενικα μιλαω) και να μπορεις να προσεγγιζεις σωστα ενα προβλημα που θα σου δοθει να λυσεις. Επισης, μετραει και το ποσο ξερεις να "πουλας" τον εαυτο σου σ'ενα interview γιατι αυτο ακριβως κανουμε εκεινη τι στιγμη...
Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.