Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Τι δουλειά κάνεις εσύ Άγγελε;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò anjelinio. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος tommaσ στις 28-06-2009, 14:09. Υπάρχουν 12 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-06-2009, 17:56 51950

Τι δουλειά κάνεις εσύ Άγγελε;

Προχτές που λέτε, πάντρευα στην Καλαμάτα ένα φιλικό ζευγάρι, όταν ο πατέρας της νύφης με ρώτησε τί δουλειά κάνω ... κόμπιασα λίγο, και θυμήθηκα το εξής σκηνικό:

...

Ο γείτονας στον 1ο, ο Γιάννης, έφευγε για μια εβδομάδα διακοπές στην Κατερίνη. Είχε λοιπόν αγοράσει ένα μικρό φτηνό συναγερμό πόρτας για να βάλει στην εξώπορτα.

Το ματζαφλαράκι έχει 2 μέρη. Ένα το κολλάς δίπλα στην πόρτα, κι ένα πάνω στην πόρτα, αντικρυστά το ένα στο άλλο. Έχουν ένα μαγνητάκι ή κάτι τέτοιο, κι όταν η πόρτα ανοίξει και χαλάσει το πεδίο αρχίζει να σφυρίζει.

Το κράταγα λοιπόν στα χέρια μου, και έπαιζα. Αλλά είδα ότι αν το κουνούσα προς την αντίθετη μεριά δε βάραγε .. το οποίο επισήμανα στο Γιάννη χαμογελαστός "ρε φίλε, σε κλέψανε οι κινέζοι ... ". Ο Γιάννης .. με κατακεραύνωσε. "Οι πόρτες Άγγελε, ανοίγουν πάντα προς τα μέσα. Επίσης, πλήρωσα 0.65 μόνο για το συναγερμάκι, τί θές; ".
    Και με έβαλε στη θέση μου.

...

Απάντησα λοιπόν στον πατέρα της νύφης, ότι εγώ είμαι ο άνθρωπος ο οποίος πρέπει να διαπραγματευτεί τη λογική της φυσικής πραγματικότητας, όταν στην αντίστοιχη περίπτωση ο πελάτης μου γυρίσει όλο φυσικότητα και πεί  " ... μα εμείς μπορεί μια μέρα να αποφασίσουμε να αλλάξουμε όλες τις πόρτες μας, και να ανοίγουν προς τα έξω ! "

Angel
    O:]
  •  23-06-2009, 18:34 51954 σε απάντηση της 51950

Απ: Τι δουλειά κάνεις εσύ Άγγελε;

Τι μου θύμισες τώρα!!! Συνάδελφος (γεωπόνος), του οποίου η αδερφή σπούδαζε φιλόλογος, αν θυμάμαι καλά, είχε μανία να διαβάζει τα συγγράμματά της που είχαν σχέση με την καθημερινότητα στην αρχαία Ελλάδα. Μου είχε πει, λοιπόν, ότι τότε οι πόρτες άνοιγαν προς τα έξω και ότι οι άνθρωποι χτυπούσαν την πόρτα πριν βγουν από το σπίτι, μήπως και κάποιος περαστικός βρισκόταν από πίσω (για να μην τον χτυπήσουν)!!

Στη δική σου περίπτωση, όμως, τα πράγματα δεν είναι και τόσο τραγικά. Αν ο πελάτης σου πει κάτι τέτοιο, απάντησέ του πως αρκεί να βάλει αυτοκόλλητο από την άλλη μεριά της συσκευής κι έτσι αυτή θα δουλέψει αμφίδρομα...Big Smile

Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  23-06-2009, 22:14 51963 σε απάντηση της 51954

Markos:

Τι μου θύμισες τώρα!!! Συνάδελφος (γεωπόνος), του οποίου η αδερφή σπούδαζε φιλόλογος, αν θυμάμαι καλά, είχε μανία να διαβάζει τα συγγράμματά της που είχαν σχέση με την καθημερινότητα στην αρχαία Ελλάδα. Μου είχε πει, λοιπόν, ότι τότε οι πόρτες άνοιγαν προς τα έξω και ότι οι άνθρωποι χτυπούσαν την πόρτα πριν βγουν από το σπίτι, μήπως και κάποιος περαστικός βρισκόταν από πίσω (για να μην τον χτυπήσουν)!!

Στη δική σου περίπτωση, όμως, τα πράγματα δεν είναι και τόσο τραγικά. Αν ο πελάτης σου πει κάτι τέτοιο, απάντησέ του πως αρκεί να βάλει αυτοκόλλητο από την άλλη μεριά της συσκευής κι έτσι αυτή θα δουλέψει αμφίδρομα...Big Smile

Διαφωνώ
    Η καλύτερη λύση είναι να αγοράσει 2 συναγερμούς, ένα για προς τα μέσα και ένα για προς τα έξω.
    Δεν έχετε εμπορικό μυαλό.
    Sad

Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  24-06-2009, 11:46 51971 σε απάντηση της 51963

... μακάρι να πούλαγα Κινέζικους συναγερμούς ρε παιδιά Big Smile ... δυστυχώς πουλάω [ και γράφω ] software, με μια γερή δόση baby-sitting ...

"Καταταχτείτε" μας έλεγαν ...

Angel
  •  24-06-2009, 17:06 51976 σε απάντηση της 51971

anjelinio:

... μακάρι να πούλαγα Κινέζικους συναγερμούς ρε παιδιά Big Smile ... δυστυχώς πουλάω [ και γράφω ] software, με μια γερή δόση baby-sitting ...

Έχει αρχίσει και "γίνεται της μόδας" το programming με-τά babysitting, και "φοριέται" όλο και από περισσότερους του χώρου... Υπάρχουν και άλλοι!

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  24-06-2009, 18:26 51980 σε απάντηση της 51976

Ε οχι! Δεν σε πιστεύω! Α-δυ-να-τον να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα! Ειδικά στην Ελλάδα! :)

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  24-06-2009, 19:02 51981 σε απάντηση της 51976

George J. Capnias:

Έχει αρχίσει και "γίνεται της μόδας" το programming με-τά babysitting, και "φοριέται" όλο και από περισσότερους του χώρου... Υπάρχουν και άλλοι!

George J.

Babysitting???!!!Surprise. Τι εννοεί ο ποιητής;;;; Κάποιο καινούριο framework;!

Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  24-06-2009, 20:17 51983 σε απάντηση της 51981

<Τραβηγμένο από τα μαλλιά>Τότε με αυτά τα δεδομένα θα ήταν λογικό να ζητηθεί ένα dotNETZone event για τεχνικές babysitting και να συστηθούν στο κοινό τυχόν υπάρχοντα frameworks που διευκολύνουν τη διαδικασία.Επίσης να ξεκαθαριστούν οι φήμες για το επερχόμενο WBF (windows babysitting foundation) και το πως θα κάνει καλύτερα τα project μας.</Τραβημένο από τα μαλλιά>

•  25-06-2009, 11:32 51991 σε απάντηση της 51983

Κάτσε να τελειώσει το project πριν τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, κι όλα αυτά θα γίνουν ... 

Έχω τον τελευταίο χρόνο αρχίσει να πιστεύω ότι μπορεί μια ομάδα να είναι agile, guru-gile, super-duper αλλά ... αν το baby-sitting σου δεν είναι δυνατό ... drinko ! Big Smile

Angel
  •  25-06-2009, 11:51 51992 σε απάντηση της 51991

anjelinio:
    Έχω τον τελευταίο χρόνο αρχίσει να πιστεύω ότι μπορεί μια ομάδα να είναι agile, guru-gile, super-duper αλλά ... αν το baby-sitting σου δεν είναι δυνατό ... drinko ! Big Smile

Μετά από 43 μήνες baby-sitting, έχω πάψει να το θεωρώ άσκηση θάρρους, αλλά εξάσκηση των project management ικανοτήτων μου στα παιδιά - ή είμαι ή δεν είμαι πιστικός...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  25-06-2009, 15:37 51998 σε απάντηση της 51983

darklynx:

<Τραβηγμένο από τα μαλλιά>Τότε με αυτά τα δεδομένα θα ήταν λογικό να ζητηθεί ένα dotNETZone event για τεχνικές babysitting και να συστηθούν στο κοινό τυχόν υπάρχοντα frameworks που διευκολύνουν τη διαδικασία.Επίσης να ξεκαθαριστούν οι φήμες για το επερχόμενο WBF (windows babysitting foundation) και το πως θα κάνει καλύτερα τα project μας.</Τραβημένο από τα μαλλιά>

Μπα... πιο ταιριαστό είναι το BWF = Babysitting Workflow Foundation ή Babe-sitting Workflow Foundation Wink. Διαλέχτε όποιο σας πάει καλύτερα.

•  25-06-2009, 16:24 51999 σε απάντηση της 51998

Έχετε να προτείνετε κάποιο καλό βιβλίο πάνω σε BWF = Babe-sitting Workflow Foundation?
    Για Professionals όμως, το beginning το παίζουμε στα δάχτυλα :P

•  28-06-2009, 14:09 52056 σε απάντηση της 51963

thrylos:
    Markos:

Διαφωνώ
    Η καλύτερη λύση είναι να αγοράσει 2 συναγερμούς, ένα για προς τα μέσα και ένα για προς τα έξω.
    Δεν έχετε εμπορικό μυαλό.
    Sad

Αν δεν κανω λαθος δεν μπορεις να το  βαλεις απεξω γιατι απο τοτε ο κλεφτης ας πουμε θα εχει πληρη προσβαση σε αυτο. Βεβαια αμα σκευτομαι πιο εμπορικα μπορουμε να πουμε, πως οσα περισσοτερα χαλασουν , τα κλεψουν τοσα περισσοτερα θα πουληθοουνHmm

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems