Παναγιώτης Καναβός:thrylos, μάλλον δεν κατάλαβες ότι το laptop το θέλουμε για να δουλεύουμε στους πελάτες και όχι για να κάθεται στο γραφείο. Αν μπορούσαμε να μείνουμε σε ένα γραφείο φυσικά και θα είχαμε ένα δυνατό desktop με καλή οθόνη και πληκτρολόγιο της προκοπής. Και πριν πεις "γιατί δεν κάνετε VPN από τον πελάτη στο γραφείο ή το σπίτι", αυτό δεν γίνεται 1) επειδή κατά κανόνα οι πόρτες είναι κλειστές στους πελάτες 2) η καθυστέρηση είναι απελπιστική (δεν μιλάμε για Remote Debugging, ξέχνα το) και 3) Οι περισσότεροι ISPs κόβουν το εισερχόμενο VPN . Με άλλα λόγια, εκτός και αγοράσεις ακριβή εταιρική ADSL, VPN με το γραφείο δεν έχει.
Παναγιώτη
Όπως ξέρεις εδώ και χρόνια εγώ τελικά δεν ασχολήθηκα με προγραμματισμό, αλλά με δίκτυα και Unix/Linux
Από εμπειρεία πάντως έχω να σου πω ότι
1-) Υπάρχουν φορές όπου σε ειδικούς επισκέπτες επιτρέπουν εξερχόμενο VPN (εως και τα πάντα όλα

αλλά όνόματα δε θίγουμε). Εγώ πάντως έχω κάνει το ανοιχτήρι για τέτοιους επισκέπτες. Όταν ο επισκέπτης θέλει VPN για να του παίξει το Outlook κλπ...
2-) Η καθυστέρηση είναι ένα ζήτημα. Πρέπει να έχεις μια καλή σύνδεση DSL σπίτι και να πάρει τουλάχιστον κάτι αντίστοιχο στο χώρο του πελάτη. Αλλά το bandwidth το χρησιμοποιούν για μηχανάκια που είναι ανοιχτά στα firewall και κατεβάζουν torrents(

αλλά όνόματα δε θίγουμε).\
3-) Πέρνεις τηλέφωνο και τους εξηγείς. Συνήθως κλείνουν πόρτες 1-1023. Σήκωσε RDP σε μεγαλύτερη πόρτα. Εναλλακτικά μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους και να πάρεις οδηγίες για το πώς θα το απενεργοποιήσεις...μέσα από τα WEB εργαλεία τους.
Γενικά πάντως καλό είναι να ανοίγεις remote network connections σε πόρτες πάνω από τη 1024 και δεν ανήκει στα well known ports.