Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Κυκεώνας από χαρτάκια και post it στο γραφείο. βοήθεια [|-)]

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò manosB. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος manosB στις 03-03-2008, 17:37. Υπάρχουν 13 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-02-2008, 13:59 40312

Κυκεώνας από χαρτάκια και post it στο γραφείο. βοήθεια [|-)]

Παιδιά δεν αντέχω άλλο από τα χαρτάκια με todo λίστες πάνω στο γραφείο μου. Εσείς πως την παλεύετε?????
    Θέλω μια εφαρμογούλα απλή απλή απλή που να μου κάνει αυτή τη δουλειά να μην καταναλώνει πόρους και να είναι εύχρηστη, εύχρηστη, εύχρηστη. Για παράδειγμα το notes του Outlook δεν με βόλεψε. Ούτε το One Note με βοήθησε καθόλου.
    Έχω βρει πολλές τέτοιες εφαρμογές στο net για αυτό δεν θέλω μια παράθεση Links αλλά μόνο αν πραγματικά χρησιμοποιείτε κάποιο.
    Βοηθήστε με να απαλλαγώ από αυτά τα χαρτάκια. Θα ανάψω μια λαμπάδα στο μπόι σας !!!

Manos
  •  19-02-2008, 14:39 40315 σε απάντηση της 40312

Απ: Κυκεώνας από χαρτάκια και post it στο γραφείο. βοήθεια [|-)]

Συνήθιζα και εγώ να χρησιμοποιώ διάφορες εφαρμογές desktop για το λόγο αυτό. Ομως, τον τελευταίο καιρό έχω γραφτεί (δωρεάν) στο Remember The Milk και έχω βρει την υγεία μου! Ασε που σου κάνει integration με το google calendars και σου στέλνει notifications για due events, μπορείς να του στέλνεις mail και να γίνεται task, ή μπορείς ακόμα και να μοιράζεσαι tasks με άλλους!

Βεβαια, αν χρησιμοποιείς τα post-it για να γράφεις πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με to-do όπως π.χ. να σημειώνεις γενικά πράγματα (τηλέφωνα κλπ) τότε μπορεί να μην είναι αυτό που χρειάζεσαι. Ριξτου όμως μια ματιά.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  19-02-2008, 15:09 40317 σε απάντηση της 40315

Αυτό το Remember the milk φαίνεται εντυπωσιακό. Βέβαια είχα στο νου μου μια desktop application αλλά θα το κοιτάξω.

Καμιά άλλη ιδέα??

Manos
  •  20-02-2008, 00:55 40341 σε απάντηση της 40312

Το OneNote γιατί δεν σε βοήθησε; Εμένα μου έχει λύσει τα χέρια σε μεγάλο βαθμό αν και δεν έχω δοκιμάσει την πρόταση του Σωτήρη.
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  20-02-2008, 01:45 40342 σε απάντηση της 40341

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί μπλέκεσαι σε περίπλοκες λύσεις.
    Απλά: μην έχεις ποτέ πάνω από 5 χαρτάκια κωλημένα ταυτόχρονα.
    Για να μπει ένα νέο πρέπει πρώτα να φύγει ένα παλιό.
    Το αν θέλει ένα χαρτάκι να φύγει 2 μέρες ή 2 μήνες είναι άλλο θέμα.

Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  20-02-2008, 02:31 40344 σε απάντηση της 40342

Γιάννη, δεν είναι αυτό το νόημα της κουβέντας, αν μου επιτρέπεται :) Ο ανθρωπος προφανώς δεν δουλεύει με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να δουλεύεις εσύ. Μερικές φορές συμβαίνει να πιστεύουμε οτι επειδή εμείς εφαρμόζουμε μια μεθοδολογία / τρόπο εργασίας, αυτό ισχύει και για την πλειοψηφία. Δεν είναι πάντοτε έτσι.

Προσωπικά στο ισοδύναμο των pending tasks γενικής φύσεως, πολλές φορές έφτανα να έχω και 20-30 "χαρτάκια" (tasks). Αυτό γιατί δεν μπορείς να ορίσεις το πλήθος των εργασιών που θα προκύψουν. Απλα...προκύπτουν!

Για τους πιό οργανωτικούς που εργάζονται σε ομάδες πάντως, μια και το έφερε η κουβέντα, θα ήταν καλύτερη λύση η υιοθέτηση κάποιου issue management software όπως π.χ. το Gemini, το BugTracker.NET ή το UltraApps Issue Manager. Εκτός από bug tracking, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για task management υπό προϋποθέσεις.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  20-02-2008, 04:32 40347 σε απάντηση της 40344

Υπάρχουν εξειδικευμένες λύσεις για BugTracking, Issue Management, Task Scheduling/Handling κλπ, αλλά εδώ νομίζω οτι μιλάμε για κάτι πιο απλό.

Είναι απλά ενα sticker να σου θυμίσει κάτι ώστε να το περάσεις σε κάποιο απο τα παραπάνω software που μπορεί να χρησιμοποιείς ή απλά γιατί δεν έβρισκες πρόχειρο κάτι άλλο να γράψεις.
    Συνήθιζα πριν το OneNote να ανοίγω το Notepad ενώ μιλούσα στο τηλέφωνο για να σημειώσω κάτι στα γρήγορα κλπ.. Δεν νομίζω ότι ειναι "καλό" να χρησιμοποιούμε post-it για δουλειές όπως οι παραπάνω! Τουλάχιστον εγώ δεν το κάνω. Stick out tongue

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  20-02-2008, 09:10 40349 σε απάντηση της 40347

Όντως ζητάω κάτι απλό.
    Επίσης το τι γράφω στα χαρτάκια είναι πως να το πω γενικής φύσεως. Από το να θυμηθώ να σβήσω κάποια sample data μέχρι να θυμηθώ να κλείσω εισιτήρια για σινεμά, η να καταγράψω ένα τηλέφωνο.
    Επίσης μυστήριο παραμένει πως αυξάνονται τα χαρτάκια με γεωμετρική πρόοδο. Μυστήριο....
    Λες να δώσω και μια ακόμα ευκαρία στο Onenote!!!

Manos
  •  20-02-2008, 09:36 40350 σε απάντηση της 40349

Εγώ χρησιμοποιώ πολύ το "Notes" Vista Gadget. Είναι μια χαρά, το μόνο πρόβλημα που έχει είναι ότι αν κάνεις το λάθος να το βγάλεις από το SideBar ενώ έχει μέσα data, τα χάνει. Όλο λέω να κάνω μια μικρή επέμβαση και όλο...

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  20-02-2008, 09:57 40351 σε απάντηση της 40350

Kelman να σου θυμίσω ότι ζω στην προ Vista εποχή ακόμα. Αν διαβάσεις τα σχετικά post είμαι αυτός ο γραφικός ο τύπος  (που ζει σε ένα μικρό γαλατικό χωριό κλπ κλπ) που βάζει συνέχεια αναχώματα στην υιοθέτηση των Vista.

Manos
  •  20-02-2008, 10:09 40352 σε απάντηση της 40351

Χεχ, έχω short-term post memory...

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  20-02-2008, 22:34 40366 σε απάντηση της 40352

Εγώ πάλι χρησιμοποιώ ένα ωραιότατο χαρτί Α3 κάτω απο το keyboard που δουλεύει ως buffer για τις άλλες εφαρμογές / calendars κλπ. Τα Post-it εχουν πολυ λιγο χώρο!
  •  21-02-2008, 14:37 40381 σε απάντηση της 40317

manosB:
    Αυτό το Remember the milk φαίνεται εντυπωσιακό. Βέβαια είχα στο νου μου μια desktop application αλλά θα το κοιτάξω.

Καμιά άλλη ιδέα??

Αν σε ενοχλεί το "online" τότε μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο RTM με το Google Gears 
    Πάντως νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι στο εργαλείο αλλά στην μεθοδολογία που αντιμετωπίζουμε τα notes, κυρίως ως to-do's tasks. Ρίξε μια ματιά σε μια δημοφιλή μεθοδολογία όπως το Getting Things Done στις περισσότερες περιπτώσεις εκεί βρίσκεται η λύση.

Nikos Κ.
    ALT.NET
  •  03-03-2008, 17:37 40679 σε απάντηση της 40381

kyriakoy:
    Πάντως νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι στο εργαλείο αλλά στην μεθοδολογία που αντιμετωπίζουμε τα notes, κυρίως ως to-do's tasks. Ρίξε μια ματιά σε μια δημοφιλή μεθοδολογία όπως το Getting Things Done στις περισσότερες περιπτώσεις εκεί βρίσκεται η λύση.

Φίλε kyriakoy. Έχεις απόλυτο δίκιο. Το θέμα δεν είναι η εφαρμογή αλλά η μεθοδολογία. Βέβαια με την αναφορά σου στο Getting Things Done άνοιξες τους ασκούς του Αιόλου αφού με έχει προβληματίσει πολύ το γεγονός και προσπαθώ να βρω μια μέθοδο που να μου εξασφαλίζει μεγάλη αποδοτικότητα στον μικρότερο χρόνο. Το googling πάει σύννεφο και έχω φτάσει να αναθεωρήσω το συνολικό τρόπο προσέγγισης στην εργασία μου. Εφαρμόζοντας τις βασικές αρχές της παραπάνω μεθολογίας τις τελευταίες μέρες, έχω εντυπωσιαστεί από τα αποτελέσματα.  Και φαντάσου ότι δεν χρησιμοποιώ  κανένα software, απλώς ένα συμβατικό ημερολόγιο!!!!
    Παιδιά αξίζει να την τσεκάρετε και να δείτε πως μπορείτε να την προσαρμόσετε στις ανάγκες σας.

Manos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems