Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πως να φάτε μερικά χιλιάρικα το χρόνο γράφοντας μια open source εφαρμογή

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Παναγιώτης Καναβός. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος anzap στις 16-03-2006, 19:37. Υπάρχουν 65 απαντήσεις.
Σελίδα 3 από 5 (66 εγγραφές)   < 1 2 3 4 5 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  07-03-2006, 22:42 10440 σε απάντηση της 6824

    Απ: Πως να φάτε μερικά χιλιάρικα το χρόνο γράφοντας μια open source εφαρμογή

    Τσάμπα μπήκα στον κόπο και απάντησα μου φαίνεται.. τα παρατάω κι εγώ.. Έχει απόλυτο δίκιο ο συνονόματος Παναγιώτης..
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

    "Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  08-03-2006, 00:45 10444 σε απάντηση της 10440

    Απ: Πως να φάτε μερικά χιλιάρικα το χρόνο γράφοντας μια open source εφαρμογή

    Μην τα βάζεις με κολλημένους (το άλλαξα για λόγους κοσμιότητας). Είναι ανίκητοι.

    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  08-03-2006, 01:55 10445 σε απάντηση της 8378

    Απ: Πως να φάτε μερικά χιλιάρικα το χρόνο γράφοντας μια open source εφαρμογή

    Πέραν της πλάκας, πάντως, θεωρώ ότι είναι (εν μέρει) ζήτημα απόψεων. Κάποιοι από αυτούς θεωρούνε ότι ένας server δεν πρέπει να έχει καθόλου γραφικό περιβάλλον, και ότι men do it on console only. Εγώ πάλι θεωρώ ότι ρυθμίζω πιο εύκολα τον server αυτόν πατώντας κουμπιά, αντί να πληκτρολογώ grep man όλη την ώρα. 2006 έχουμε στο κάτω κάτω.


    Η διαφορά είναι ότι σε ένα σύστημα linux μπορείς να δουλέψεις σε γραφικό περιβάλλον εάν το προτιμάς ή σε κονσόλα. Σε windows δεν μπορείς να καταργήσεις το γραφικό περιβάλλον. Μέχρι σήμερα μόνον σε BSD έχω δει να μην σηκώνει παράθυρα, κι αυτό μόνον όταν έχεις ενεργοποιήσει κάποιες παραμέτρους για security (κάτι ξέρουν αυτοί).
  •  08-03-2006, 10:31 10448 σε απάντηση της 10445

    Απ: Πως να φάτε μερικά χιλιάρικα το χρόνο γράφοντας μια open source εφαρμογή

    No comment :

    Κοντά έπεσες: το .net το περίμενα πώς και πώς σαν κάτι το επαναστατικό, για να διαπιστώσω πως ήταν μία ελαφρώς βελτιωμένη εκδοχή της Java (με ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ προβλήματα συμβατότητας μεταξύ διαφορετικών εκδόσεων) που επιπλέον παίζει μόνο σε Windows. Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση μου έκανε η απουσία Layout Managers στο Windows.Forms. Προφανώς είναι για να χρειάζεσαι το Visual Studio

    Για την ακρίβεια δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τότε που υλοποίησα μία εφαρμογή 2000 γραμμών για επεξεργασία βίντεο σε C#.net (με ένα υποσύστημα σε Managed C++ για επικοινωνία με τους codecs) και πληρώθηκα 1000 ευρώ για αυτό. Και είμαι απολύτως ικανοποιημένος που χρησιμοποίησα το .net για το μόνο πράγμα όπου αποδεικνύεται χρήσιμο, δηλαδή rapid prototyping. Τώρα που η εφαρμογή θα γενικευτεί για ρεαλιστικές συνθήκες (ίδια επεξεργασία, 100πλάσιο φορτίο, σερβίρισμα του output στο Internet, 18 μηχανήματα κάτω απ' όλα αυτά) μάντεψε σε τι πλατφόρμα ξαναγράφεται.

    Και ίσως παίζει γι' αυτό κάποιο ρόλο (θέλω να πω, πέραν της ασφάλειας, της εύκολης κλιμάκωσης, του τραγικά καλύτερα προσαρμοσμένου στα δίκτυα λειτουργικού και του ότι δε χρειάζεται να πληρωθούν 18 άδειες χρήσης για Win2003 χώρια οι ΒΔ κλπ) το γεγονός ότι στο χρόνο που η εφαρμογή .net κάνει να ξαναζωγραφίσει το progressbar, το mencoder έχει κωδικοποιήσει γύρω στα 200ΜΒ βίντεο με σχεδόν μηδενική κατανάλωση μνήμης.

    Και ξαναλέω: το ότι επιλέχθηκε μια πλατφόρμα κατανεμημένων εφαρμογών για να υλοποιηθεί μια desktop εφαρμογή, δε λέει τίποτα για την πλατφόρμα. Είναι σα να χρησιμοποιείς τριαξονική νταλίκα Mercedes Benz για να κατέβεις στο κέντρο της Αθήνας να πιεις τη μπύρα σου. Πόσο νιονιό χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι:
    α) Δε φταίει η Mercedes Benz για το ότι θα κάνεις τρεις ώρες και δε θα βρεις να παρκάρεις και
    β) Το γεγονός ότι δεν σε βόλεψε η Mercedes Benz και θα σε βόλευε ένα κινέζικο παπάκι, δε σημαίνει ότι τα κινέζικα παπάκια είναι καλύτερα από τις τριαξονικές Mercedes Benz όταν θέλεις να κουβαλήσεις 50 τόνους εμπόρευμα.

    Πάνος Αβραμίδης
  •  08-03-2006, 10:37 10450 σε απάντηση της 10445

    Απ: Πως να φάτε μερικά χιλιάρικα το χρόνο γράφοντας μια open source εφαρμογή

     lazer wrote:

    Η διαφορά είναι ότι σε ένα σύστημα linux μπορείς να δουλέψεις σε γραφικό περιβάλλον εάν το προτιμάς ή σε κονσόλα. Σε windows δεν μπορείς να καταργήσεις το γραφικό περιβάλλον. Μέχρι σήμερα μόνον σε BSD έχω δει να μην σηκώνει παράθυρα, κι αυτό μόνον όταν έχεις ενεργοποιήσει κάποιες παραμέτρους για security (κάτι ξέρουν αυτοί).

    Έχει αυτό να κάνει τίποτα με την εκμετάλλευση των φοιτητών? Το ότι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα αναλαμβάνει δουλειές όπως κάθε εταιρεία του ιδιωτικού τομέα παραδίδοντας χειρότερη ποιότητα? Με το ότι οι φοιτητές είναι απροστάτευτοι στην εκμετάλλευση? Ή μήπως με το ότι για το συγκεκριμένο ίδρυμα έχει ακουστεί ότι άλλα δύο έργα (τουλάχιστον) είχαν την ίδια αντιμετώπιση?

    Αυτό το thread δεν έχει να κάνει με τα υπέρ και κατά των Windows, Unix, Linux, VMS, AS/400, OS2 και OS360. Κι αν θέλετε τη γνώμη μου, το ποιο ασφαλές λειτουργικό ήταν το Plan9. Κρίμα που δεν βγήκε στην αγορά. Όποιος θέλει να κάνει τέτοια κουβέντα, ας ανοίξει καινούριο thread.

    Αυτό το thread έχει 4 σημεία. Να τα υπενθυμίσω:

     pkanavos wrote:

    Σας γράφω την ιστορία αλλά δεν ξέρω ποιο θα πρέπει να είναι το ηθικό δίδαγμα.

    • Να σταθώ στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο υποτίθεται ότι είναι ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, αλλά παρόλα αυτά φέρεται σαν μαγαζάκι?
    • Να σταθώ στην εκμετάλλευση των φοιτητών, που  αναγκάζονται να χάνουν χρόνια και να θάβουν την καριέρα τους δουλεύοντας χωρίς αντίκρυσμα?
    • Να σταθώ στο ότι τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα αντί να αποτελούνε μέρος της λύσης, είναι τελικά μέρος του προβλήματος?
    • Μήπως στο ότι κάποιοι πουλήσανε την τεχνολογία της μόδας (open source-linux), φάγανε χρήματα πολλαπλάσια από το κόστος οποιασδήποτε closed source εφαρμογή, και στο τέλος δεν παρέδωσαν τίποτα παραπάνω?

    Πού να σταθώ?

    Όποιος θέλει να το κάνει κουβέντα Windows vs. Linux να ξέρει ότι αδικεί φοβερά τα θύματα της υπόθεσης, τους φοιτητές.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  08-03-2006, 10:45 10451 σε απάντηση της 6824

    Απ: Πως να φάτε μερικά χιλιάρικα το χρόνο γράφοντας μια open source εφαρμογή

    axare, μπαίνω στον πειρασμό να απαντήσω στο μήνυμά του, αλλά κρατιέμαι στο τέλος και το αγνοώ.

    lazer, δε συγκρίνω λειτουργικά, συγκρίνω νοοτροπίες. Η διαφορά που αναφέρεις δεν έχει νόημα στο θέμα αυτό. Για μένα η νοοτροπία του να τα κάνω όλα (όλα όμως!) από την κονσόλα, επιμένωντας στο motto (real men... console only κλπ), μαζί με το FUD της Microsoft, είναι τουλάχιστον πρωτόγονη.
    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  08-03-2006, 10:58 10452 σε απάντηση της 10448

    Απ: Πως να φάτε μερικά χιλιάρικα το χρόνο γράφοντας μια open source εφαρμογή

    Η κουβέντα ομολογουμένως ξέφυγε από το αρχικό "πλάνο" της, αλλά θα επαναλάβω φίλε pkanavos αυτά που σου είπα μια σελίδα πριν: η εκμετάλλευση των φοιτητών δεν είναι νέο φρούτο στην αγορά, γίνεται και γινόταν εδώ και χρόνια. Δε ξέρω σε ποιο ίδρυμα φοίτησες και πότε, αλλά έχω προσωπική εμπειρία από τις δικές μου σπουδές.

    Θύματα υπάρχουν παντού στη ζωή, από τη στιγμή που υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι στην ιεραρχία. Το ίδιο γίνεται και στον ιδιωτικό τομέα, μόνο που εκεί υπογράφεις και σύμβαση για να σε εκμεταλλεύονται, ενώ στο πανεπιστήμιο όχι.

    Και για να καταλήξω, δεν πρόκειται να αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, όσο το κράτος μας (και όλα τα "παρελκόμενά" του, όπως θεσμοί, κ.λπ) λειτουργούν με βάσει λογική πελατειακών σχέσεων. Η αλλαγή αυτή όμως είναι πολύ πιο δύσκολη απ'όσο φαίνεται στα χαρτιά, διότι τα προβλήματα είναι στην ίδια τη νοοτροπία του νεοέλληνα, με την απαξίωση για τους θεσμούς, τις αρπαχτές και γενικότερα τον "ωχαδερφισμό" που επικρατεί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μοναχικές φωνές, σαν τη δική μου, να θάβονται (τόσο σαν φοιτητής, όσο και σαν μεταπτυχιακός), στο βωμό του κέρδους.

    Εν κατακλείδι: μην ασχολείστε με το θέμα, είναι χαμένος χρόνος και δεν αλλάζει κάτι. Η μόνη αλλαγή μπορεί να προέλθει με αλλαγή νοοτροπίας και μόνο, κάτι που πρέπει να ξεκινά από εμάς τους ίδιους. Προσωπικά, σαν φοιτητής προσπαθούσα να τελειώνω με τις σπουδές μου, χωρίς να μπλέκομαι σε κλίκες (κομματικές, καθηγητικές κ.λπ) - άσχετα αν με καθυστέρησαν, στο τέλος ολοκλήρωσα - και τώρα σαν ελεύθερος επαγγελματίας προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ, προσφέροντας ποιότητα στους πελάτες μου.

    Διότι, στην τελική, μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει κάτι. Αν εσύ κάνεις καλύτερα μια δουλειά από άλλους ο ανταγωνισμός θα λειτουργήσει υπέρ σου, όσες κλίκες και να υπάρχουν. Μπορεί να πάρει χρόνο μέχρι να το καταλάβουν (ή να τους αφήσουν να το καταλάβουν), αλλά θα το καταλάβουν.

    Θα συμφωνήσω πάντως ότι το thread δεν είναι για Un*ces vs Windows κ.λπ, αν θέλετε κάτι τέτοιο, ψάξτε αλλού.
    Best Regards,
    Manos S. Pappas
    ClubPocketPC.gr - Mobile Development Admin
  •  08-03-2006, 11:05 10454 σε απάντηση της 10448

    Απ: Πως να φάτε μερικά χιλιάρικα το χρόνο γράφοντας μια open source εφαρμογή

    Συμφωνώ κι εγώ. Νομίζω οτι το θέμα "Unix/Linux/Minix etc. vs Windows" έχει παιχτεί και ξαναπαιχτεί σε εκατοντάδες threads διάφορων Ελληνικών forums. Το DNZ δεν φτιάχτηκε για να προωθεί τέτοιες αντιπαραθέσεις, και επιπρόσθετα, καλώς η κακως, έχει ως κύριο αντικείμενο τις τεχνολογίες Microsoft. Δεν χρειάζεται να αποδείξουμε τίποτα εδώ, και δεν χρειάζεται να μπούμε στο τριπάκι της αντιπαράθεσης.

    Εξάλλου, το αρχικό θέμα δεν αφορούσε την ανωτερότητα ή την κατωτερότητα του open source αλλά την εκμετάλλευση των φοιτητών. Ας διατηρήσουμε λοιπόν αυτό το θέμα, και για τα υπόλοιπα μπορούμε όλοι μας να βγάλουμε τα μάτια μας στα forums στα οποία εμφανίστηκε η αντιπαράθεση, αν είμαστε μέλη εκεί.
    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  08-03-2006, 11:12 10455 σε απάντηση της 10452

    Απ: Πως να φάτε μερικά χιλιάρικα το χρόνο γράφοντας μια open source εφαρμογή

     Frontier wrote:

    Εν κατακλείδι: μην ασχολείστε με το θέμα, είναι χαμένος χρόνος και δεν αλλάζει κάτι. Η μόνη αλλαγή μπορεί να προέλθει με αλλαγή νοοτροπίας και μόνο, κάτι που πρέπει να ξεκινά από εμάς τους ίδιους.

    Ελπίζω ότι μπορεί να αλλάξει. Γι αυτό εξάλλου ξεκίνησε και το DotNetZone, επειδή πιστεύαμε ότι μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Και στα Πανεπιστήμια πάλι, μπορεί να αλλάξει η κατάσταση αρκετά, αν ενδιαφερθούμε εμείς, οι επαγγελματίες. Μπορούμε άνετα να πάμε σε ένα career day (σε όσα Πανεπιστήμια το έχουν) και να μιλήσουμε στους φοιτητές, μπορούμε να τους δώσουμε συμβουλές μέσα από το DotNetZone, να απαντήσουμε στις ερωτήσεις τους, να τους βοηθήσουμε να αποφύγουν τα δικά μας λάθη.

    Πέρυσι ο Patrick Malone είχε μιλήσει για τις προοπτικές του νέου μηχανικού Η/Υ στην Πάτρα, σε ημερίδα που είχε κανονίσει το φοιτητικό παράρτημα του IEEE. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο κι εμείς, μπορούμε να απαντάμε σε ερωτήσεις, να βρούμε φοιτητές για πρακτική εξάσκηση, σωστή πρακτική εξάσκηση και όχι εκμετάλλευση.

    Μπορούμε επίσης να ξεσκεπάζουμε τις βρωμιές όπου τις συναντάμε και να τις βγάζουμε στη φόρα. Ίσως, όταν οι διάφοροι υπεύθυνοι καταλάβουν ότι τους παρακολουθούμε να αρχίσουν να σκέφτονται καλύτερα τί κάνουν. Μπορούμε επίσης να προστατεύσουμε και τους φοιτητές από λάθη.

    Αν δεν προσπαθήσουμε εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε την κατάσταση, δεν πρόκειται να αλλάξει μόνη της. Ούτε καμμία κυβέρνηση θα την αλλάξει. Εξ ορισμού, οι πολιτικοί ξέρουν τα λιγότερα πράγματα για τα περισσότερα θέματα και λαμβάνουν τις χειρότερες αποφάσεις.

    Πες με ιδεολόγο ή ουτοπιστή. Το Κογιότ πάντως δεν το έβαλα τυχαία για άβαταρ.

     

     

     

    Νά σε καλά βρε Frontier, ξεκίνησες πάλι την κουβέντα στο σωστό επίπεδο!


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  08-03-2006, 11:25 10458 σε απάντηση της 10455

    Απ: Πως να φάτε μερικά χιλιάρικα το χρόνο γράφοντας μια open source εφαρμογή

    Μ'αρεσει που ακομα καθεστε και ασχολειστε...Επειδη τα διαβασα κι εγω αυτα που λενε εκει, τι ακριβως σας κανει εντυπωση ?? Ειναι δυστυχως, κλασικοι Ελληνες οι οποιοι "αυτο ξερουν, αυτο εμπιστευονται", οπως οι νοικοκυρες το Skip, που οι πιθανοτητες να "δουν"  και να χρησιμοποιησουν κατι καλυτερο τεινουν στο 0...

    Δε λεμε οτι ολα της Microsoft ειναι καλα και αγια, γιατι δεν ειναι. Αλλα τουλαχιστον το .net ειναι ενα βημα προς τη σωστη κατευθυνση και αυτοι μορφωνουν γνωμη οπως ειπε και καποιος φιλος απο εδω, μονο απο αφισες και διαφημισεις στα περιοδικα.

    Οσο για τα υπολοιπα, καμμια ιδιωτικη πρωτοβουλια δεν προκειται ν'αλλαξει μια κατασταση αν δεν εχει το κρατος αρωγο σε αυτη την προσπαθεια. Δυστηχως αλλα αυτη ειναι η αληθεια και τοσα χρονια υπηρχαν και αλλοι που πιστευαν τα ιδια ομορφα πραγματα αλλα καπου και αυτοι βαρεθηκαν οταν ειδαν οτι τιποτα δεν αλλαζει...
    Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
  •  08-03-2006, 11:27 10459 σε απάντηση της 10455

    Απ: Πως να φάτε μερικά χιλιάρικα το χρόνο γράφοντας μια open source εφαρμογή

     pkanavos wrote:
    Νά σε καλά βρε Frontier, ξεκίνησες πάλι την κουβέντα στο σωστό επίπεδο!

    Παναγιώτη δεν μπαίνω όπως πολύ σωστά όλοι είπατε καν σε διαδικασία σύγκρισης των δύο "κόσμων".
    Παρέθεσα το σχόλιο του παιδιού απλά και μόνο για το αυταπόδεικτο το οποίο παρά τις συμβουλές να διαβάσει τα posts αυτός άρχισε
    να μιλάει για Mercentes και .ΝΕΤ κ.λ.π.

    Όταν :

     pkanavos wrote:
    Μιλάμε για μια εφαρμογή που άνετα θα μπορούσε να γίνει σε Access


    Από εκεί ξεκινάμε και συνεχίζουμε στο κεφάλαιο εκμετάλλευσης.
    Εμένα αυτό που με λυπεί είναι η φανατισμένη νοοτροπία του "άσπρο-μαύρο" νέων ανθρώπων...


    Πάνος Αβραμίδης
  •  08-03-2006, 11:46 10461 σε απάντηση της 10450

    Απ: Πως να φάτε μερικά χιλιάρικα το χρόνο γράφοντας μια open source εφαρμογή

    "Έχει αυτό να κάνει τίποτα με την εκμετάλλευση των φοιτητών?"

    Από τον τίτλο που έδωσες στο θέμα που ξεκίνησες δεν φαίνεται να επικεντρώνεις στην εκμετάλλευση των φοιτητών. Στον τίτλο δύο είναι τα κεντρικά σημεία "αρπαχτή" (αθάνατη Ελλάδα) και "open source".

    Δεν ενδιαφέρομαι καθόλου για OS war. Χρησιμοποιώ και τα δύο συστήματα κατά περίσταση, δηλ. αναλόγως του τι με συμφέρει. Και πιστεύω ότι ύστερα από κάποια χρόνια έχω καταλήξει να εκμεταλλεύομαι τα υπέρ του καθενός (γιατί και τα δύο έχουν).

    Απάντησα στον φίλτατο παραπάνω επάνω σε συγκεκριμένο τεχνικό θέμα, ίσως λίγο off-topic, αλλά μην μου πάρετε και το κεφάλι. Άλλωστε δεν είμαι ο μόνος, ούτε καν ο πρώτος σε αυτήν την συζήτηση. Και τέλος πάντων ήταν μια ευκαιρία να μπω στο φόρυμ σας.

    Καλημέρα.
  •  08-03-2006, 11:53 10462 σε απάντηση της 10445

    Απ: Πως να φάτε μερικά χιλιάρικα το χρόνο γράφοντας μια open source εφαρμογή

    Να προσθέσω επί τη ευκαιρία ότι τυγχάνω από καιρό fan των εξαίρετων "σήριαλ" του συναδέλφου cap και του virtual ήρωά του ΔΤΦ.

  •  08-03-2006, 11:55 10463 σε απάντηση της 10461

    Απ: Πως να φάτε μερικά χιλιάρικα το χρόνο γράφοντας μια open source εφαρμογή

    Κανείς δεν θα σου πάρει το κεφάλι, και καλωσήλθες! :)

    Μπορεί ο Παναγιώτης να "μπερδεψε" λίγο τον κόσμο, όμως το θέμα ήταν όντως η εκμετάλλευση των φοιτητών. Πιστεύω οτι το μπερδεμα έγινε λίγο μεγαλύτερο με την πολυφωνία που εκδηλώθηκε μετά, αλλα και πάλι όλοι κερδισμένοι βγαίνουμε από τέτοιες συζητήσεις (ακόμα και αν βγαίνουν λίγο off-topic μερικές φορές).

    Δεν "βαράμε" κανέναν, απλά μερικές φορές προσπαθούμε λίγο να "ισιώσουμε" το θέμα. Αρα, συνέχισε να συμμετέχεις, σε χρειαζόμαστε. Και για άλλη μια φορά, καλωσήλθες .





    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  08-03-2006, 12:12 10465 σε απάντηση της 10461

    Απ: Πως να φάτε μερικά χιλιάρικα το χρόνο γράφοντας μια open source εφαρμογή

    Φίλε lazer, καλωσήρθες όντως.

     lazer wrote:
    "Έχει αυτό να κάνει τίποτα με την εκμετάλλευση των φοιτητών?"
    Από τον τίτλο που έδωσες στο θέμα που ξεκίνησες δεν φαίνεται να επικεντρώνεις στην εκμετάλλευση των φοιτητών. Στον τίτλο δύο είναι τα κεντρικά σημεία "αρπαχτή" (αθάνατη Ελλάδα) και "open source".

    Καταρχήν δεν είχα θέμα στο post μου.
    Επίσης δεν έχω καμία διάθεση να επικεντρωθώ στην εκμετάλλευση των φοιτητών (ο pkanavos το έκανε) αν και διαφωνώ κάθετα
    στην εκμετάλλευση του οποιουδήποτε.

    Προσωπική μου άποψη όμως είναι ότι για να σε καβαλήσουν πρέπει πρώτα να σκύψεις.
    Δεν πιστεύω ότι τους τραβούσουν δα και από τα μαλλιά τους συγκεκριμένους μεταπτυχιακούς για να κάνουν τη δουλειά.
    Απλά τους πέταξαν το καρότο "open source" , ενδιαφέρον project κλπ και αυτοί τρέξαν σαν κορόϊδα...

    Και τελικά ένα μάλλον trivial πρόβλημα εξελίχθηκε στο Μεσανατολικό.


    Πάνος Αβραμίδης
Σελίδα 3 από 5 (66 εγγραφές)   < 1 2 3 4 5 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems