|
Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò spaceman. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Johnnyxp64 στις 04-05-2010, 14:57. Υπάρχουν 15 απαντήσεις.
-
26-04-2010, 20:46
|
-
26-04-2010, 21:25
|
-
Markos
-
-

-
Μέλος από τις 26-10-2008
-
Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 874
-
-
|
Απ: το site www.parliament.gr κόστισε 1,06 εκατ. ευρώ!
Το δυστύχημα είναι ότι με όλες αυτές τις αλλαγές που βρίσκονται προ των πυλών εξαιτίας της ενεργοποίησης του μηχανισμού από την ΕΕ και το ΔΝΤ, το επάγγελμα θα έπρεπε ν' ανοίξει. Συγχωνεύσεις Δήμων, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ενιαίος φορέας μισθοδοσίας δημοσίων υπαλλήλων, πράσινη ανάπτυξη κ.λπ. Όλ' αυτά προϋποθέτουν την ανάπτυξη πολύπλοκων και σοβαρών εφαρμογών. Από που, όμως, θα πληρωθούν; Με κάτι τέτοιες χαζομάρες δαπανήθηκαν υπερβολικά χρήματα σε ανούσια projects. Ο κάθε δήμος ήθελε να έχει τρισδιάστατο χάρτη περιήγησης στα στενοσόκακά του, ενώ η παροχή των υπηρεσιών του προς τους πολίτες ήταν... (καλύτερα να μην το σχολιάσω).
Το τελευταίο φρούτο που άκουσα από την υπουργό υγείας είναι η κωδικοποίηση των νοσημάτων, με την αντίστοιχη κωδικοποίηση των θεραπειών, των σκευασμάτων, των δοσολογικών σχημάτων και πάει λέγοντας. Κάθισα και τη χάζευα. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, όρους και για ένα σύστημα που θα πρέπει να λειτουργήσει πανελλαδικά. Μεγάλο έργο όχι μόνο για τις εθνικές υπηρεσίες ή/και τα ταμεία, αλλά και για τα νοσοκομεία, τους γιατρούς τα διαγνωστικά κέντρα κ.λπ. Μιλούσε τόσο απλά σα να πρόκειται να λειτουργήσει αύριο!! Αμ η πράσινη ανάπτυξη τι σου λέει; Τα αναπτυξιακά της οφέλη θα γίνουν ορατά σε δύο δεκαετίες τουλάχιστον - κι αυτό αν ξεκινήσουν με τα σωστά θεμέλια. Τι περιμένεις, όμως, από ανθρώπους που δεν έχουν καμία γνώση γι' αυτά που μιλάνε και που νομίζουν ότι τα προβλήματα λύνονται με τη σύνταξη και την ψήφιση ενός νόμου! Δεν είχαμε βροχές φέτος; Θα ψηφίσουμε έναν νόμο για να βρέξει!!
Με τις υγείες μας...
Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
|
|
-
26-04-2010, 22:36
|
-
Panagiotis Kefalidis
-
-

-
Μέλος από τις 09-05-2005
-
North America
-
Δημοσιεύσεις 1.204
-
-
|
Μάρκο, το σύστημα που περιγράφεις για τον τομέα υγείας και την κωδικοποίηση βασίζεται στο διεθνές πρωτόκολλο HL7 και ευτυχώς δεν είναι ελληνική πατέντα, αλλά ένα πολύ πολύ χρήσιμο εργαλείο. Ορισμένα νοσοκομεία με "προηγμένο" λογισμικό το χρησιμοποιούν ήδη για την κωδικοποίηση των ασθενειών κλπ. Ετερογενή συστήματα υγείας θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν άνετα με το HL7 μεταξύ τους και να ανταλάξουν πολύτιμες πληροφορίες πχ, όταν βρεθείς στο εξωτερικό και έχεις την ηλεκτρονική κάρτα ασφάλιση μαζί σου με όλα τα τελευταία σου data μέσα κλπ κλπ. Επειδή τυχαίνει να το χρησιμοποιώ κι εγώ σε εφαρμογές της εταιρίας για τον ιατρικό κλάδο, ΜΑΚΑΡΙ να γίνει.
Κατ'αλλα συμφωνώ μ'αυτά που λέτε.
Παναγιώτης Κεφαλίδης "Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία" Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
|
|
-
26-04-2010, 23:33
|
-
Markos
-
-

-
Μέλος από τις 26-10-2008
-
Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 874
-
-
|
Panagiotis Kefalidis:
... Επειδή τυχαίνει να το χρησιμοποιώ κι εγώ σε εφαρμογές της εταιρίας για τον ιατρικό κλάδο, ΜΑΚΑΡΙ να γίνει.
Κατ'αλλα συμφωνώ μ'αυτά που λέτε.
Και βέβαια μακάρι να γίνει. Απλά χρειάζεται χρόνος και για να στηθεί πανελλαδικά, αλλά και για να αποδώσει. Αν δεν συμπεριληφθούν οι πάντες σ' ένα τέτοιο σύστημα τότε πως θα γίνεται έλεγχος στη συνταγογράφηση, στις εξετάσεις, στα οικονομικά ή ακόμα και στις προμήθειες; Και αναφέρομαι σε κεντρικό έλεγχο. Για να μη σχολιάσω το πόσο απαραίτητο είναι κάτι τέτοιο για την επιδημιολογική ανάλυση των στοιχείων. Το θέμα είναι ότι δε μπορεί να γίνει αύριο. Αυτό που δε μου αρέσει είναι να παρουσιάζονται οι λύσεις σαν πυροτεχνήματα. Αλλά το κύριο πρόβλημα παραμένει. Που θα βρεθούν τα χρήματα για να γίνουν όλ' αυτά τα απαραίτητα έργα τη στιγμή που όχι μόνο πρέπει να γίνει άγρια περικοπή δαπανών, αλλά και όταν υπήρχαν χρήματα τα σκορπίσαμε σε... αρώματα (για να μην ξεχνάμε και το περιεχόμενο του αρχικού post).
Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
|
|
-
26-04-2010, 23:49
|
-
27-04-2010, 08:42
|
-
manosB
-
-

-
Μέλος από τις 05-10-2005
-
Καπανδρίτι
-
Δημοσιεύσεις 903
-
-
|
Μαρκο Kefialidis, Το κάνατε το θέμα ρόιδο με αυτά για την υγεία. Μήπως πρέπει να μετακινηθούν τα σχόλια σε άλλο θέμα.
Γιατί μιλάμε για ένα πολύ σοβαρό θέμα εδώ. Αυτή η τιμή δεν είναι απλά εξωφρενική, είναι εγκληματική. Δηλαδή αν για ένα απλό (ASP!!!!!) site χρεώνεται ο Έλληνας φορολογούμενος χρεώνεται 1.000.000 κερατιάτικα, πόσα θα χρεώνεται για όλα τα υπόλοιπα.
Και ξαναλέω ένα εκατομμύριο για ένα site. Έχασα κάθε ενδιαφέρον να γράψω κώδικα σήμερα..... Γιατί να κάθομαι να γράφω δηλαδή και να πονοκεφαλιάζομαι μου λέτε!!!!! Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Σήμερα είχα σκοπό να κάνω σημαντικό refactoring στην εφαρμογή μου. Δεν κάνω τίποτα. Δεν πάει να πέσει σαν χάρτινος πύργος. Whats the point!!!! Ρε ουστ!!!!!
Τι να πω βρε παιδιά δηλαδή τι να πω!. Θα μου πείτε δεν τα ξέρεις πως λειτουργεί το δημόσιο ως εργοδότης και πως γίνονται τα έργα εκεί. Εδώ δεν δουλεύεις τόσα χρόνια. Να σας πω κάτι 1.000.000€ για ένα site δεν το περίμενα ποτέ ότι θα έδινε ακόμα και το Ελληνικό δημόσιο. Είναι πέρα από την λογική μου. Ρε ουστ!!!!
Τελικά ο μέγας Χάρι Κλιν είχε πολύ δίκιο. Αν ξέρανε οι μισοί Έλληνες τι κάνανε οι άλλοι μισοί δεν θα δούλευε κανένας!!!!!!! Εμένα πάντως μου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι!!!
Manos
|
|
-
27-04-2010, 09:25
|
-
cap
-
-

-
Μέλος από τις 14-01-2005
-
Βύρωνας, Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 2.750
-
-
|
Δυστυχώς επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά οτι (στην Ελλάδα σίγουρα, και αλλού όμως) code doesn't matter....business deals do. Ειδικά αν είναι τέτοια deals.
Σωτήρης Φιλιππίδης DotSee Web Services
|
|
-
27-04-2010, 09:41
|
-
Markos
-
-

-
Μέλος από τις 26-10-2008
-
Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 874
-
-
|
manosB:Μαρκο Kefialidis, Το κάνατε το θέμα ρόιδο με αυτά για την υγεία. Μήπως πρέπει να μετακινηθούν τα σχόλια σε άλλο θέμα.
Πω, πω!! Κράξιμο πρωΐ, πρωΐ!! Δε λέω ότι δεν έχεις δίκιο, αλλά... στο καφέ είμαστε! Φανείτε λίγο επιεικείς! Η μεταφορά πάντως έγινε άμεσα.
Αλήθεια, αν σας έδιναν 1.000.000 Euros, τι είδους έργο θεωρείτε ότι θα έπρεπε να αναλάβετε για να δικαιολογήσετε αυτό το ποσό και να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας;
|
|
-
27-04-2010, 09:44
|
-
manosB
-
-

-
Μέλος από τις 05-10-2005
-
Καπανδρίτι
-
Δημοσιεύσεις 903
-
-
|
cap:Δυστυχώς επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά οτι (στην Ελλάδα σίγουρα, και αλλού όμως) code doesn't matter....business deals do. Ειδικά αν είναι τέτοια deals.
Το ρητό αυτό είναι πέρα για πέρα αληθές και θεμιτό ως πρακτική. Αλλά έχουμε ένα τέτοιο deal που ξεπερνάει κάθε λογική κοστολόγησης, αποτίμησης κλπ κλπ.
Επίσης όπως αναφέρεται επίσημα το 80% του έργου χρηματοδοτήθηκε από κοινοτικά κονδύλια. Το μεγάλο φαγοπότι δηλαδή!!!!!!! Άντε μετά να εξηγήσεις στους Ευρωπαίους ότι δεν είσαι ελέφαντας!!!!! Τα νεύρα μου τα χάπια μου και ένα αεροπλάνο να φύγω από εδώ!!!!
Manos
|
|
-
27-04-2010, 10:14
|
-
02-05-2010, 17:51
|
-
nikolaosk
-
-

-
Μέλος από τις 28-04-2007
-
Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 1.418
-
-
|
Για το site της βουλής, να επιβεβαιώσω και εγώ ότι αρχικά έγινε εκπαίδευση στην τεχνολογία αυτή (DNN) στους υπαλλήλους που στελεχώνουνε το τμήμα πληροφορικής της βουλής.
Την εκπαίδευση την έκανα εγώ σε πολλά άτομα και πληρώθηκε η εταιρεία που συνεργάζομαι εγώ. το κόστος της εκπαίδευσης ήτανε το 1/120 σε σχέση με αυτό που πληρώθηκε για το site.
και το έργο θα το κάνανε οι υπάλληλοι στο πλαίσιο της εργασίας τους χωρίς να κοστίσει κάτι παραπάνω σε εμάς , τους φορολογούμενους.
τώρα πως φτάσαμε στο 1 μύριο.... είναι απορίας άξιον..... βέβαια σε κάποιους που ξέρουνε πως δουλεύουνε τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε τι έγινε...
Νικόλαος Καντζέλης BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
|
|
-
03-05-2010, 16:48
|
-
Johnnyxp64
-
-

-
Μέλος από τις 30-08-2008
-
Earth
-
Δημοσιεύσεις 554
-
-
|
και καθομαστε εμεις και μηλαμε για site των 1.000ευρω LOL 
δεν αντέχω αλλο.....τοση ασχετοσύνη εκμετάλλευση και κοροϊδία από το κ*λ* κράτος, μεταναστεύω!
δηλαδει ΑΝ λεω ΑΝ η NASA ήθελε site και ήταν Ελληνικό δημόσιο, πόσα θα στοίχιζε " διότι και καλά θα ήταν εξιδανικευμένο! και το προσωπικό του IT θα έπρεπε να εκπαιδευτεί να προγραμματίζει ASP και σε μηδενική βαρύτητα!  "????
Πόσο ???? 250δις οσο και το χρέος μας?
This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
|
|
-
04-05-2010, 10:16
|
-
jimenez
-
-

-
Μέλος από τις 17-02-2006
-
Ν.Ηράκλειο,Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 282
-
-
|
Τουλάχιστον μπορεί να ζήταγε η NASA να στέλνεις πύραυλο στον Άρη μέσω site....  και θα δικαιολογούσες το ποσό.
Dimitris S. FIRST TEST THEN CODE....
|
|
-
04-05-2010, 14:10
|
-
manosB
-
-

-
Μέλος από τις 05-10-2005
-
Καπανδρίτι
-
Δημοσιεύσεις 903
-
-
|
Φτιάχνω μια εφαρμογούλα που υπολογίζει πόσα λεφτά πρέπει να χρεώσει κάποιος ένα IT Project για να μην χρειαστεί να ξαναδουλέψει στη ζωή του. Το πρόγραμμα θα είναι πλήρως παραμετρικό με πολλά cases ανάλογα με πόσες BMW Χ τάδε θέλεις να αλλάξεις μέχρι να βγεις στη σύνταξη ή πόσα μέτρα θέλεις να είναι το σκάφος που θα γυρίζεις το Καλοκαίρι τα greek islands.
Φτιαγμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε κλίπερ απευθύνεται κυρίως στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Διαθέτουμε και έκδοση για iPhone για τους συμβούλους της διοίκησης που θέλουν να κάνουν το κομμάτι τους στους δημόσιους ..λειτουργούς.
Τιμή δωρεάν φυσικά αλλά 1.000.000 και 6 ευρώ για τον πρώτο χρόνο συντήρησης και παραμετροποίηση της εφαρμογής!!!
Δεν την παλεύω άλλο, άρχισαν και οι ζέστες. Πως θα βγει το Καλοκαίρι!! Πως???
Manos
|
|
-
04-05-2010, 14:53
|
-
Johnnyxp64
-
-

-
Μέλος από τις 30-08-2008
-
Earth
-
Δημοσιεύσεις 554
-
-
|
manosB:.............
Δεν την παλεύω άλλο, άρχισαν και οι ζέστες. Πως θα βγει το Καλοκαίρι!! Πως???
με StarCraft II στις 27 Ιουλιου ετσι για να χαλαρωσουμε και να λιωσουμε με κατι αλλο. LOL 
This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
|
|
Σελίδα 1 από 2 (16 εγγραφές)
1
|
|
|