Ο διαγωνισμός “Your Business, Your Fame” έτρεξε από τη Microsoft για όλα τα Software Houses στην Ελλάδα την περίοδο Δεκέμβριο 2010 με Μάρτιο 2011, και είχε ως στόχο την ανάδειξη της καλύτερης εφαρμογής στο Windows Azure για εκείνη την περίοδο βάση μίας σειράς κριτηρίων. Παράλληλα με την Ελλάδα, έτρεξε και σε άλλες τέσσερις χώρες στην ευρύτερη περιοχή (Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Πολωνία) που ανήκουν στην ομάδα των χωρών της Microsoft Central & Eastern Europe (MS CEE). Νικητής για την Ελλάδα ήταν η Softone με την εφαρμογή Soft1 on Windows Azure. Το βραβείο για τον νικητή ήταν μία θέση στο WPC (Worlwide Partners Conference) στο Los Angeles, όλα πληρωμένα από τη Microsoft.

Στην τελευταία φάση του διαγωνισμού, λοιπόν, οι νικητές των πέντε χωρών επρόκειτο να παρουσιάσουν μέσα σε 10 λεπτά ο καθένας τις εφαρμογές τους σε μία επιτροπή από στελέχη της Microsoft κατά τη διάρκεια ενός Lync conference call. Θα απαντούσαν σε ερωτήσεις που θα τους γίνονταν, θα εβαθμολογούντο από την επιτροπή και τελικά ο νικητής επρόκειτο να ανακοινωθεί στο WPC, 10-14 Ιουλίου, on stage από τον ίδιο τον Steve Ballmer μπροστά σε 8000 συνεργάτες της Microsoft που θα είναι συγκεντρωμένοι εκεί. Στην επιτροπή αξιολόγησης θα συμμετείχαν οι γενικοί διευθυντές από τις πέντε χώρες (χωρίς δυνατότητα να ψηφίσουν τη δική τους χώρα) καθώς και στελέχη από την ομάδα της Microsoft CEE. Η αξιολόγηση θα γινόταν με βαρύτητα 40% στην καινοτομία, 40% στην επιχειρηματική προοπτική και 20% αρχιτεκτονικό/τεχνολογικό προφίλ.

ybyfΈτσι κι έγινε, την Πέμπτη στις 16/6 ήρθαν οι εκπρόσωποι της Softone (ο Δημήτρης Βαλαχής, CIO, ο Δημήτρης Γαγανέλης, Business Development Cloud Services, Μάχη Χατζημιχαλάκη, Marketing τμήμα) και ετοιμάστηκαν για την παρουσίαση. Ήμασταν τρίτοι κατά σειρά και είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τους συνεργάτες/νικητές από την Ουγγαρία και την Τσεχία πριν από εμάς. Όταν ήρθε η σειρά μας, ο Δημήτρης Γαγανέλης πήρε το λόγο και παρουσίασε με πολύ σοβαρό και ακριβή λόγο την λύση και τις επιχειρηματικές προοπτικές της. Οι εντυπώσεις πιστεύω ήταν θετικές, τόσο από την πολύ καλή παρουσίαση του Δημήτρη, όσο και από την ίδια τη λύση (υψηλός βαθμός τεχνικής πολυπλοκότητας ενός ERP και επιχειρηματική ευκαιρία σε παγκόσμιο επίπεδο).

Ο ανταγωνισμός βέβαια ήταν πολύ καλός επίσης, καθώς και οι λύσεις από τις άλλες χώρες παρουσίασαν πολλές αρετές. Συνοπτικά, αυτές ήταν η εξής:

Χώρα Όνομα Συνεργάτη Τίτλος Εφαρμογής Περιγραφή

Hungary

SDA Informatika UniPollIts Cloud based survey engine that lets you create, publish, fill in and analyze online questionnaires.
Czech Republic CÍGLER SOFTWARE MyBill (iDoklad.cz) iDoklad.cz is an online service for the management of billing of small companies and sole traders.
Romania Business Logic Systems MMS Gateway MMS Gateway is an advanced tool for MMS dispatching management
Poland BCM Logic Business Continuity Management Platform Business Continuity Management Platform lets customers manage incidents in real time to help IT and business prioritize operations and minimize the impact

 

logo1

logo2

logo3

logo5

logo4