Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

Ιούλιος 2011 - Δημοσιεύσεις

Είναι γεγονός! Επιτέλους θα πωλείται κανονικά και στη χώρα μας.. και σχετικά φτηνά. Η πλήρης ανακοίνωση που έστειλα από τη Microsoft στους συνεργάτες/πελάτες: (τα specs μπορείτε να τα βρείτε εδώ)

image

Τον Ιανουάριο 2011 η Microsoft παρουσίασε κατά την εκδήλωση του CES την επόμενη έκδοση του πρωτοποριακού υπολογιστή-τραπεζιού ονόματι Microsoft Surface. Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα, η Samsung θα αναλάβει τη διανομή του παγκοσμίως – δίνοντας τον κωδικό SUR40 στο συγκεκριμένο προϊόν.

Με μεγάλη μου χαρά θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι λάβαμε επικοινωνία από τη Samsung Hellas ότι πρόκειται να κάνει διαθέσιμο το Microsoft Surface 2.0 και στην Ελλάδα! Η διάθεση θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο, αλλά παραγγελίες μπορούν να γίνουν από τώρα. Το service σε περίπτωση ανάγκης θα δίδεται από συνεργάτες της Samsung εδώ στην Ελλάδα και η τιμή στην οποία μπορεί να προμηθευτεί κανείς μία μονάδα θα είναι περίπου € 8000 (στοιχεία επικοινωνίας με Samsung Hellas για ερωτήσεις/διευκρινίσεις δίδονται παρακάτω)

Αναφορικά με το περιβάλλον ανάπτυξης εφαρμογών στο Microsoft Surface 2.0, έχουμε τα εξής:

Description: Description: cid:image002.jpg@01CC46EF.FD0038C0

  • Windows 7 Professional 64-bit edition
  • .NET Framework 4.0
  • Windows Presentation Foundation (WPF) 4.0
  • XNA 4.0
  • Surface 2.0 SDK
  • Windows PowerShell and DMFT DASH support
  • Administration and configuration tools in Surface 2.0

Τα χαρακτηριστικά της μονάδας μπορείτε να δείτε στο παρακάτω πίνακα:

Description: Description: Description: cid:image008.png@01CC3CBB.6E727ED0

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011 12:32 μμ από dimitrik | 0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: , , ,

Το τρίτο και τελευταίο θέμα της σειράς των screencasts που έκανα για το κομμάτι του testing μέσω Visual Studio 2010 αφορά το performance και load test. Είναι από τα πιο αναγκαία και γι’ αυτό χρήσιμα χαρακτηριστικά του, μια και δεν μπορώ να σκεφτώ επαγγελματική εφαρμογή που δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε το πόσους χρήστες μπορεί να “αντέξει”, σε ποιό hardware συνίσταται να τρέξει για να αποδώσει τα αναμενόμενα κλπ. Μάλιστα στο χώρο των software houses, αυτό συχνά-πυκνά αποτελεί και ειδοποιός διαφορά μια και επηρεάζει το κόστος απόκτησης μίας εφαρμογής (αν, για παράδειγμα, για 5 χρήστες μία εφαρμογή θέλει 8πύρηνο επεξεργαστή με 32 GB μνήμη, ενώ μία άλλη θέλει τα μισά το κόστος διαφοροποιείται σημαντικά). Είναι, άλλωστε, από τα πρώτα πράγματα που θα ρωτήσει ο τελικός πελάτης: “τι hardware χρειάζομαι για τον Χ αριθμό χρηστών μου;”

Το Visual Studio παρέχει πολλά εργαλεία προκειμένου να ελέγξουμε τις επιδόσεις της εφαρμογής μας, τα οποία δεν είχα την ευχέρεια να παρουσιάσω στο περίπου μισής ώρας screencast, μια και ήθελα απλά να κάνω μία απλή end-to-end εισαγωγή στο πως μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει το load testing. Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να κοιτάξετε έναν λεπτομερή οδηγό που υπάρχει στο codeplex αναφορικά με τα διάφορα performance εργαλεία που είναι διαθέσιμα από το Visual Studio.

Στο screencast θα δείτε demos του πως δημιουργεί κανείς ένα web performance test, αλλά και του πως δημιουργεί και εκτελεί ένα load test βάσει αυτού.

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 2:33 μμ από dimitrik | 0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: , , ,

Ένα από τα καινούργια και ιδιαίτερα χρήσιμα χαρακτηριστικά του Visual Studio 2010 στο κομμάτι του testing είναι το Lab Management, που δίνει τη δυνατότητα για κατασκευή, χρησιμοποίηση και διαχείριση εικονικών περιβαλλόντων (Virtual Machines) πάνω από τη virtualization πλατφόρμα της Microsoft, προκειμένου να γίνονται τα tests μίας εφαρμογής.

Θεωρείται ένα από τα “ατού” του Visual Studio στο χώρο του testing, μια δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε tester να δημιουργήσει πολύ γρήγορα μία πλειάδα από περιβάλλοντα (π.χ. Windows XP με .NET και SP1, ή Windows Vista με .ΝΕΤ αλλά χωρίς SP1 κλπ) να τα χρησιμοποιήσει όταν θέλει για να κάνει τα όποια test πρέπει να κάνει και στη συνέχεια να τα κρατήσει σε μία “βιβλιοθήκη” για μελλοντική χρήση χωρίς να καταλαμβάνουν κάποια PC και να μένουν εκεί μαζεύοντας σκόνη. Αντίστοιχα κάτι τέτοιο τώρα γίνεται με τον tester να τρώει τον περισσότερο χρόνο του στη δημιουργία των διαφόρων περιβαλλόντων στα οποία πρέπει να ελεγχθεί η εφαρμογή σε physical μηχανήματα, τα οποία αφού τα χρησιμοποιήσει για τα tests, τα κρατάει στην άκρη για την επόμενη φορά, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα σωρό μηχανήματα που κάθονται.

Τα όσα αναφέραμε για το Lab Management, εντωμεταξύ, δίδονται με το γνωστό στενό integration με όλα τα προϊόντα της Microsoft και ιδιαίτερα με τον TFS (Team Foundation Server) από τον οποίο το Lab Management “τραβάει” τον κώδικα, τα tests που πρέπει να γίνουν, ενώ παράλληλα σε αυτό δίνει το feedback (αν πέρασαν τα tests, γιατί δεν πέρασαν, ακόμα και snapshot του περιβάλλοντος τη στιγμή που προέκυψε το λάθος για να το δει ο developer και να βγάλει συμπεράσματα πιο γρήγορα). Περισσότερα, όμως, μπορείτε να ακούσετε/δείτε στο screencast, όπου γίνεται μία εισαγωγή στον Test Manager του Visual Studio 2010 με έμφαση στο Lab Management αυτού με ένα εκτενές demo.

Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011 5:37 μμ από dimitrik | 0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: , , ,

Πριν από δύο εβδομάδες περίπου ολοκληρώθηκε η σειρά σεμιναρίων για Windows Azure που έγινε από την ICTC με τη συνδρομή της Microsoft. Ως γνωστόν, η ICTC σε συμφωνία με τη Microsoft έδωσε τη δυνατότητα σε όποιον ήθελε να παρακολουθήσει ένα διήμερο τεχνικό σεμινάριο για το Windows Azure σε πολύ χαμηλή τιμή (50 ευρώ μόνο). Το σεμινάριο διεξήχθη συνολικά πέντε φορές σε διάφορες ημερομηνίες (16-17/05, 27-28/05, 03-04/06, 15-16/06, 24-25/06) ώστε να βολέψει κάθε ενδιαφερόμενο.

azure classΕξαιρουμένου του πρώτου σεμιναρίου, τα υπόλοιπα είχαν εξαιρετική συμμετοχή από developers που παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις και ανέπτυξαν εφαρμογές στα labs. Η ύλη περιελάμβανε κατά βάση το κομμάτι του Windows Azure (Services & Storage) καθώς και τον SQL Azure, ενώ λίγη ώρα αφιερώθηκε και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες (Appfabric, DataMarket).

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τα όσα μάθαιναν σε δοκιμαστικό περιβάλλον – καθένας έπαιρνε ένα account στο Azure που θα έμενε ανοικτό για 1 μήνα προκειμένου να δοκιμάσει να υλοποιήσει όποιο σενάριο τον ενδιέφερε περισσότερο.

Υπάρχουν σκέψεις για επανάληψη της σειράς, ενδεχομένως και μέσα στο 2011, λόγω των συχνών αιτημάτων για εκπαίδευση στο Windows Azure, κάτι που δεν πρέπει να εκπλήσσει, αφού είναι πια δεδομένη η στροφή των εταιριών προς πιο οικονομικά και ευέλικτα μοντέλα όπως αυτό του Cloud Computing.

Windows_Azure_Wallpaper_p754

Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011 2:29 μμ από dimitrik | 0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: , ,

Είχα κάνει πρόσφατα μία παρουσίαση σε σχετική εκδήλωση για προγραμματιστές οπότε κάθισα και την πέρασα σε video για όποιον ενδιαφέρεται να δει τι προσφέρει το Visual Studio από τη σκοπιά του Testing. Είναι απλά μία εισαγωγή, στην οποία επέλεξα να μην αναφερθώ καθόλου στο Lab Management και το Load Testing που θεωρούνται τα “βαριά” χαρτιά του Visual Studio Testing, όχι μόνο γιατί θα ξέφευγα από πλευράς χρόνου (ήδη είναι πάνω από 1 ώρα η παρουσίαση), αλλά και γιατί σχεδιάζω να κάνω ξεχωριστά screencasts με αυτά ως θέματα.

Ως έχει το screencast περιέχει τα εξής:

  • Unit test/Generic test/Ordered test
  • Coded UI test
  • Database Unit Test
  • Database data generation
  • Test Impact Analysis

Εκτός του powerpoint υπάρχουν demos για το καθένα από τα παραπάνω θέματα.

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011 9:04 μμ από dimitrik | 0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: , , ,

Ο διαγωνισμός “Your Business, Your Fame” έτρεξε από τη Microsoft για όλα τα Software Houses στην Ελλάδα την περίοδο Δεκέμβριο 2010 με Μάρτιο 2011, και είχε ως στόχο την ανάδειξη της καλύτερης εφαρμογής στο Windows Azure για εκείνη την περίοδο βάση μίας σειράς κριτηρίων. Παράλληλα με την Ελλάδα, έτρεξε και σε άλλες τέσσερις χώρες στην ευρύτερη περιοχή (Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Πολωνία) που ανήκουν στην ομάδα των χωρών της Microsoft Central & Eastern Europe (MS CEE). Νικητής για την Ελλάδα ήταν η Softone με την εφαρμογή Soft1 on Windows Azure. Το βραβείο για τον νικητή ήταν μία θέση στο WPC (Worlwide Partners Conference) στο Los Angeles, όλα πληρωμένα από τη Microsoft.

Στην τελευταία φάση του διαγωνισμού, λοιπόν, οι νικητές των πέντε χωρών επρόκειτο να παρουσιάσουν μέσα σε 10 λεπτά ο καθένας τις εφαρμογές τους σε μία επιτροπή από στελέχη της Microsoft κατά τη διάρκεια ενός Lync conference call. Θα απαντούσαν σε ερωτήσεις που θα τους γίνονταν, θα εβαθμολογούντο από την επιτροπή και τελικά ο νικητής επρόκειτο να ανακοινωθεί στο WPC, 10-14 Ιουλίου, on stage από τον ίδιο τον Steve Ballmer μπροστά σε 8000 συνεργάτες της Microsoft που θα είναι συγκεντρωμένοι εκεί. Στην επιτροπή αξιολόγησης θα συμμετείχαν οι γενικοί διευθυντές από τις πέντε χώρες (χωρίς δυνατότητα να ψηφίσουν τη δική τους χώρα) καθώς και στελέχη από την ομάδα της Microsoft CEE. Η αξιολόγηση θα γινόταν με βαρύτητα 40% στην καινοτομία, 40% στην επιχειρηματική προοπτική και 20% αρχιτεκτονικό/τεχνολογικό προφίλ.

ybyfΈτσι κι έγινε, την Πέμπτη στις 16/6 ήρθαν οι εκπρόσωποι της Softone (ο Δημήτρης Βαλαχής, CIO, ο Δημήτρης Γαγανέλης, Business Development Cloud Services, Μάχη Χατζημιχαλάκη, Marketing τμήμα) και ετοιμάστηκαν για την παρουσίαση. Ήμασταν τρίτοι κατά σειρά και είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τους συνεργάτες/νικητές από την Ουγγαρία και την Τσεχία πριν από εμάς. Όταν ήρθε η σειρά μας, ο Δημήτρης Γαγανέλης πήρε το λόγο και παρουσίασε με πολύ σοβαρό και ακριβή λόγο την λύση και τις επιχειρηματικές προοπτικές της. Οι εντυπώσεις πιστεύω ήταν θετικές, τόσο από την πολύ καλή παρουσίαση του Δημήτρη, όσο και από την ίδια τη λύση (υψηλός βαθμός τεχνικής πολυπλοκότητας ενός ERP και επιχειρηματική ευκαιρία σε παγκόσμιο επίπεδο).

Ο ανταγωνισμός βέβαια ήταν πολύ καλός επίσης, καθώς και οι λύσεις από τις άλλες χώρες παρουσίασαν πολλές αρετές. Συνοπτικά, αυτές ήταν η εξής:

Χώρα Όνομα Συνεργάτη Τίτλος Εφαρμογής Περιγραφή

Hungary

SDA Informatika UniPollIts Cloud based survey engine that lets you create, publish, fill in and analyze online questionnaires.
Czech Republic CÍGLER SOFTWARE MyBill (iDoklad.cz) iDoklad.cz is an online service for the management of billing of small companies and sole traders.
Romania Business Logic Systems MMS Gateway MMS Gateway is an advanced tool for MMS dispatching management
Poland BCM Logic Business Continuity Management Platform Business Continuity Management Platform lets customers manage incidents in real time to help IT and business prioritize operations and minimize the impact

 

logo1

logo2

logo3

logo5

logo4

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011 5:20 μμ από dimitrik | 0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: , ,