Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

Ιούνιος 2011 - Δημοσιεύσεις

softone logo smallΔεύτερη στον κόσμο αναδείχτηκε η εφαρμογή της Softone, “Soft1 on Windows Azure”, που γίνεται host στα Azure Datacenters της Microsoft, στην εσωτερική διαδικασία εκλογής των “Partner of the Year” που γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία “Windows Azure Platform ISV Partner of the Year”. Είναι μία πολύ σημαντική διάκριση, όχι μόνο γιατί λαμβάνονται υπόψη όλες οι εταιρίες ανά τον κόσμο, αλλά και γιατί το Windows Azure, η έκφραση του Cloud Computing για τη Microsoft δηλαδή, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σοβαρά στοιχήματα της εταιρίας με δεδομένη την τεράστια επένδυση έχει γίνει σε υποδομές (ένα deatacenter κοστίζει πολύ και η Microsoft έχει δεκάδες τέτοια, τόσο για το Azure όσο και για το Office 365, τις Live υπηρεσίες κλπ) και σε ανθρώπους – πέρα από τους εργαζόμενους στα datacenters, ολόκληρη η Microsoft είναι “δοσμένη” στο να πετύχει το εγχείρημα. Εξ' ου και η περίφημη δήλωση του διευθυντή της εταιρίας, Steve Ballmer: "We are all in".

Υπενθυμίζω ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή αναδείχτηκε νικήτρια και στο διαγωνισμό “Your Business, Your Fame” που οργανώθηκε στην Ελλάδα από την Microsoft CEE.

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω links:

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 2:39 μμ από dimitrik | 0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: ,

office365Ανακοινώθηκε από τον γενικό διευθυντή της Microsoft, Steve Ballmer, η γενική διαθεσιμότητα του Office 365, που αποτελεί το διάδοχο του Business Productivity Online Suite (BPOS). Υπενθυμίζω ότι το Office 365 είναι η online σουίτα μίας σειράς από προϊόντα της Microsoft όπως το Exchange, το SharePoint, το Live Meeting και άλλα, τα οποία έχει αναλάβει η ίδια η Microsoft να τα κάνει host σε δικά της datacenters ανά τον κόσμο (άρα εκείνη μεριμνά για θέματα συνεχούς διαθεσιμότητας, ασφάλειας, ανανέωσης στην τελευταία έκδοση χωρίς να επηρεαστεί η διαθεσιμότητα κλπ). Είναι, με άλλα λόγια, τα προϊόντα αυτά διαθέσιμα ως Software As A Service (SaaS) με συνδρομητικό μοντέλο από την εταιρία. Περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, και τα Office Web Apps, την web-έκδοση των Word, Excel, PowerPoint, OneNote κλπ, που μπορούν πια να τρέχουν και μέσα από browsers.

 

Αναφορικά με τι ενδιαφέρον μπορεί να υπάρχει εκεί για τους developers και γενικά τα Software Houses (κυρίως τους integrators), το πιο σημαντικό κομμάτι είναι το SharePoint Online. Τους απαλλάσσει από την ανάγκη να στήνουν την υποδομή για κάθε πελάτη και τους δίνει το περιθώριο να ασχοληθούν με αυτό που πραγματικά δίνει προστιθέμενη αξία στους πελάτες τους: υπηρεσίες σε διαδικασίες, custom add-ons, παραμετροποίηση στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη τους. Στο Office 365 έχει δοθεί ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία στην παραμετροποίηση που είναι δυνατή στο SharePoint Online, προσεγγίζοντας πολύ την απόλυτη ελευθερία που έχει κανείς όταν το “στήνει” μόνος σε δικό του μηχάνημα (self-hosted ή on-premise). Περισσότερα για τις δυνατότητες ανάπτυξης και σε αυτό το περιβάλλον μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω links:

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 11:35 πμ από dimitrik | 0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: , ,

Καλώς το κι ας άργησε. Από τη πρώτη στιγμή που έγινε διαθέσιμο το kinect πήραν φωτιά οι πιο προχωρημένοι developers ανάμεσά μας και άρχισαν να ζητούν ένα SDK για να υλοποιήσουν διάφορες ιδέες χρησιμοποιώντας αυτό το πρωτοποριακό προϊόν. Ήταν τέτοια η ανυπομονησία που δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατέφυγαν και σε χακιές προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό το εκπληκτικό hardware.

Τελικά, εχθές η Microsoft έθεσε το επίσημο SDK για το Kinect σε διαθεσιμότητα (είναι σε beta).

Υπενθυμίζω ότι το Kinect αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Microsoft να επενδύσει στην επόμενη γενιά των UI, στο NUI (Natural User Interface). Είναι, μάλιστα, εκτίμηση πολλών ότι δεν είμαστε μακριά από την ημέρα που δεν θα χειριζόμαστε το software με mouse & keyboard, αλλά με τα ίδια μας τα χέρια μπροστά στην οθόνη (και όχι κατ’ ανάγκη πάνω σε αυτή όπως τώρα με τα touchscreens) ή σε ένα εικονικό πληκτρολόγιο (όταν θα θέλουμε να εισάγουμε χαρακτήρες/αριθμούς).

Πίσω στο SDK για το Kinect, παρακάτω δίνω μία σειρά από σχετικά links που μπορείτε να ακολουθήσετε αν ενδιαφέρεστε:

Code Kinect Beta SDK http://research.microsoft.com/kinectsdk/

Video

Kinect Beta Launch Live Event

http://channel9.msdn.com/live

Video

Kinect Beta Launch On-Demand Sessions

http://channel9.msdn.com/events/kinect/betalaunch

Blog Post

Coding4Fun Kinect Project Gallery

http://channel9.msdn.com/coding4fun/kinect/

Blog Post

Kinect Project Post - Welcome Post

http://channel9.msdn.com/coding4fun/kinect/Welcome-to-the-Kinect-for-Windows-SDK-Project-Blog

Blog Post

Kinect Project Post - Kinect SDK Beta Now Available

http://channel9.msdn.com/coding4fun/kinect/The-waiting-is-finally-over-the-Kinect-for-Windows-SDK-Beta-is-now-available

Blog Post

Kinect Project Post - Light Saber project

http://channel9.msdn.com/coding4fun/kinect/Of-course-our-first-Kinect-for-Windows-SDK-Project-has-to-involve-a-Light-Saber

Sample

Kinect for Windows SDK VB Samples

http://files.ch9.ms/coding4fun/KinectSDKSamplesVB.zip

Sample

Coding4Fun Kinect Toolkit

http://c4ftoolkit.codeplex.com

Sample

Mouse Cursor Sample Project

http://channel9.msdn.com/coding4fun/projects/kinectcursor

Sample

Kinect Paint

http://channel9.msdn.com/coding4fun/projects/kinectpaint/

Sample

Jellybean

http://jellybean.codeplex.com

Video

Quickstart Samples Download

http://files.ch9.ms/coding4fun/KinectForWindowsSDKQuickstarts.zip

Video

Installing and Using the Kinect Sensor

http://channel9.msdn.com/Series/KinectSDKQuickstarts/Understanding-Kinect-Hardware

Video

Kinect for Windows Quickstarts

http://channel9.msdn.com/series/KinectSDKQuickstarts/

Video

Setting up your Development Environment

http://channel9.msdn.com/Series/KinectSDKQuickstarts/Getting-Started

Video

Camera Fundamentals

http://channel9.msdn.com/Series/KinectSDKQuickstarts/Camera-Fundamentals

Video

Working with Depth Data

http://channel9.msdn.com/Series/KinectSDKQuickstarts/Working-with-Depth-Data

Video

Skeletal Tracking Fundamentals

http://channel9.msdn.com/Series/KinectSDKQuickstarts/Skeletal-Tracking-Fundamentals

Video

Audio Fundamentals

http://channel9.msdn.com/Series/KinectSDKQuickstarts/Audio-Fundamentals

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011 5:22 μμ από dimitrik | 0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: , ,

Η Microsoft Ελλάς σε μία προσπάθεια να ευχαριστήσει τους συνεργάτες της που “ανέβασαν” τις εφαρμογές τους στο Windows Azure, ανήρτησε ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα στην Καθημερινή της Κυριακής της προηγούμενη Κυριακή 29/5. Σε αυτό, εκτός από την ευχαριστία από πλευράς Microsoft, υπήρχαν τα λογότυπα των συνεργατών και δύο κουβέντες για τις εφαρμογές τους.

Αυτοί αποτέλεσαν την πρώτη ομάδα συνεργατών που υιοθέτησε το Windows Azure πολύ νωρίτερα από την υπόλοιπη αγορά και φυσικά άλλοι έχουν τρελή επιτυχία και έχουν φτάσει να υπογράψουν και EA Agreement με τη Microsoft για μεγαλύτερες εκπτώσεις λόγω εξαιρετικών πωλήσεων, ενώ άλλοι βαδίζουν πιο αργά, προσπαθώντας να συνηθίσουν σιγά-σιγά τα νέα δεδομένα. Ας σημειωθεί ότι υπάρχουν και άλλοι που δεν δέχτηκαν να προβληθούν μέσω του αφιερώματος, είτε γιατί δεν ήταν έτοιμοι ακόμα για μία τέτοια ευρεία ανακοίνωση, είτε γιατί είναι πολιτική τους να μην προβάλλουν τα πληροφοριακά συστήματά τους προς τα έξω. Παρόλα αυτά μπορεί να πάρει κανείς μία ιδέα για την σαφή τάση της αγοράς προς το Cloud Computing και δη το Windows Azure.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το αφιέρωμα και μία λίστα με τις εταιρίες που προβληθήκαν μέσα από αυτό.

image

Soft One Technologies A.E.
Sieben
Qualisys Software
Consoft
Techaholics
ACT
BOSS
Barracuda Software
e-Addon
Νέσσος Πληροφορική Α.Ε.
SafeCape Software Solutions
Mobartia
ThinkCrafty
Arion Software
Indice
Hellas Internet

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011 8:20 μμ από dimitrik | 0 σχόλια

Και εκεί που περιμέναμε να ακούσουμε για ένα νέο PDC (Professional Developers Conference) από τη Microsoft, να που προέκυψε καινούργια εκδήλωση ονόματι BUILD. Η διαφορά με το PDC, που απευθύνεται σε επαγγελματίες προγραμματιστές, είναι ότι το BUILD απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως, φοιτητές, χομπίστες, επαγγελματίες, startups, ημι-developers κλπ. Όπως όλα δείχνουν εκεί θα ανακοινωθούν πολλά καινούργια πράγματα, με πρώτο και καλύτερο βέβαια τα νέα Windows (ή Windows 8). Αυτό που ενδιαφέρει, όμως, τους προγραμματιστές είναι ότι αναμένεται να ανακοινωθούν και πολλά πράγματα που αφορούν τη development πλατφόρμα με πιο σημαντικό την εισαγωγή της HTML5 ως first-class-citizen στην πλατφόρμα. Ήδη έχει αρχίσει και ετοιμάζεται η Ελληνική αποστολή που θα παραβρεθεί να ακούσει από πρώτο χέρι τις ανακοινώσεις και να μιλήσει με τα στελέχη και τους τεχνικούς και της Microsoft. Εκ των έσω μπορώ να πω ότι το κλίμα μοιάζει με εκείνο που υπήρχε πριν από το ιστορικό PDC του 2008, όταν και ανακοινώθηκε το Windows Azure επισήμως.

Το επίσημο site το βρίσκεται εδώ: http://www.buildwindows.com/

Δύο κουβέντες και στο blog του Somasegar, διευθυντή του τμήματος ανάπτυξης στη Microsoft: http://blogs.msdn.com/b/somasegar/archive/2011/06/01/building-a-bright-future.aspx

Στο μεταξύ έχει γίνει πολύ συζήτηση για το UI των νέων Windows. Ένα preview μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.microsoft.com/presspass/features/2011/jun11/06-01corporatenews.aspx (το video είναι στο κάτω μέρος της σελίδας). “Fast, fluid, and dynamic” είναι το βασικό μήνυμα και φυσικά touch-centric μια και όλα πια φαίνεται να οδηγούν προς το NUI (Natural User Interface) σε αντιδιαστολή με το GUI (Graphical User Interface) που έχουμε τόσα χρόνια μέσω του ποντικιού, των Windows και του πληκτρολογίου. Πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Steven Sinofsky στην εκδήλωση D9 (http://www.winextra.com/archives/watch-steven-sinofsky-show-off-windows-8-at-d9-video)

A First Look at ‘Windows 8’

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011 3:46 μμ από dimitrik | 0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: , ,