Πριν από δύο εβδομάδες περίπου ολοκληρώθηκε η σειρά σεμιναρίων για Windows Azure που έγινε από την ICTC με τη συνδρομή της Microsoft. Ως γνωστόν, η ICTC σε συμφωνία με τη Microsoft έδωσε τη δυνατότητα σε όποιον ήθελε να παρακολουθήσει ένα διήμερο τεχνικό σεμινάριο για το Windows Azure σε πολύ χαμηλή τιμή (50 ευρώ μόνο). Το σεμινάριο διεξήχθη συνολικά πέντε φορές σε διάφορες ημερομηνίες (16-17/05, 27-28/05, 03-04/06, 15-16/06, 24-25/06) ώστε να βολέψει κάθε ενδιαφερόμενο.

azure classΕξαιρουμένου του πρώτου σεμιναρίου, τα υπόλοιπα είχαν εξαιρετική συμμετοχή από developers που παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις και ανέπτυξαν εφαρμογές στα labs. Η ύλη περιελάμβανε κατά βάση το κομμάτι του Windows Azure (Services & Storage) καθώς και τον SQL Azure, ενώ λίγη ώρα αφιερώθηκε και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες (Appfabric, DataMarket).

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τα όσα μάθαιναν σε δοκιμαστικό περιβάλλον – καθένας έπαιρνε ένα account στο Azure που θα έμενε ανοικτό για 1 μήνα προκειμένου να δοκιμάσει να υλοποιήσει όποιο σενάριο τον ενδιέφερε περισσότερο.

Υπάρχουν σκέψεις για επανάληψη της σειράς, ενδεχομένως και μέσα στο 2011, λόγω των συχνών αιτημάτων για εκπαίδευση στο Windows Azure, κάτι που δεν πρέπει να εκπλήσσει, αφού είναι πια δεδομένη η στροφή των εταιριών προς πιο οικονομικά και ευέλικτα μοντέλα όπως αυτό του Cloud Computing.

Windows_Azure_Wallpaper_p754