Δεν πέρασαν μερικές ώρες από το τελευταίο post που έκανα για το LightSwitch και ένας άλλος συνεργάτης μου θύμισε ότι και αυτός βγήκε στην παραγωγή με προϊόν από αυτό καθώς εξέτασε το εργαλείο από την πρώτη στιγμή που έγινε διαθέσιμο. Μάλιστα, για να είμαι δίκαιος, αυτός ήταν ο πρώτος από τον οποίο άκουσα να υιοθετείται το LightSwitch για τη δημιουργία μίας εμπορικής εφαρμογής.

Ο λόγος για τη NetMechanics από την Κρήτη, που παρόλο το φόρτο της καθημερινής εργασίας δεν παραλείπει ποτέ να κοιτάζει ότι καινούργιο βγαίνει στην αγορά της πληροφορικής. Έτσι, δοκίμασαν και το LightSwitch και ενθουσιάστηκαν από την ταχύτητα ανάπτυξης. Αξίζει να διαβάσετε την εμπειρία τους με το εργαλείο όπως μου τη μετέφεραν:

..Στα μεγάλα έργα κατασκευής λογισμικού που τα περιθώρια κέρδους είναι ανάλογα του μεγέθους και της πολυπλοκότητας τους μπορείς να ανεχτείς αρκετά για να τα υλοποιήσεις. Τι γίνεται όμως με τα μικρά έργα; … Ο χρόνος που αναγκαστικά θα σπαταλήσεις για τετριμμένα πράγματα είναι δεδομένος: Δημιουργία εγγραφών, Ανάγνωση εγγραφών – Λίστες – Αναζήτηση, Ενημέρωση εγγραφών, Διαγραφή εγγραφών), σύστημα χρηστών κλπ. - και το κερασάκι στη τούρτα: η εφαρμογή να είναι πολυχρηστική και να παίζει ακόμα και από έναν browser … Το LightSwitch2011 έρχεται να σε βοηθήσει σε αυτό ακριβώς το σημείο: μείναμε έκπληκτοι όταν καταφέραμε όλα τα παραπάνω μετά από μόλις 10 λεπτά πειραματισμών!

“Η πρώτη δουλεία δεν άργησε να έρθει. Ένας πελάτης μας, εταιρεία απολυμάνσεων, χρειαζόταν να επιταχύνει τις διαδικασίες της, οπότε υλοποιήσαμε για αυτόν ένα σύστημα φορητών συσκευών (Windows CE 6.5), λογισμικό desktop (με LightSwitch) για τη γραμματεία και μηχανισμό εξαγωγής αναφορών (SQL Server 2005 Reporting Services) για τη διοίκηση.”

image

“Χάρη στο LightSwitch γλυτώσαμε αρκετό χρόνο από την υλοποίηση. Εξοικονομήσαμε χρόνο από την συγγραφή επαναλαμβανόμενου κώδικα, μηδενίσαμε την πιθανότητα σφαλμάτων και δεν χρειάστηκε να κάνουμε test τον κώδικά μας. Είχαμε φτιάξει ένα λογισμικό με τις καλύτερες προδιαγραφές και την αξιοπιστία της Microsoft με το μικρότερο δυνατό κόστος.”

Ας σημειωθεί ότι η NetMechanics είναι από τα πλέον δυναμικά Software Houses που γνωρίζω, με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, όχι μόνο σε τεχνολογίες Microsoft, αλλά και σε άλλα συστήματα/περιβάλλοντα ανάπτυξης, γεγονός που κάνει τον έπαινό τους ακόμα πιο σημαντικό. Συμπεριέλαβα στο post και μερικά screenshots της εφαρμογής που έχτισαν και ζήτησα να μου στείλουν:

imageimage

Η πρότασή μου, λοιπόν, προς όλα τα Software Houses που αναλαμβάνουν συχνά-πυκνά μικρά projects, είναι να εξετάσουν το καινούργιο αυτό εργαλείο της Microsoft: μπορεί να τους λύσει τα χέρια σε πολλά θέματα και να επιταχύνει το χρόνο παράδοσης κατά πολύ – κάτι που αποτελεί κατά γενική ομολογία και το σημαντικότερο ζητούμενο σε αυτά τα projects.